Latvijas spēlētāji NHL: nozīmīgi komandas hokejisti

Latvijas spēlētāji NHL: nozīmīgi komandas hokejisti

Nacionālās hokeja līgas (NHL) ietvaros 2022./2023. gada sezonā spēlē četri hokejisti no Latvijas – Zemgus Girgensons Bufalo ”Sabres” sastāvā, Teodors Bļugers Pitsburgas ”Penguins”, Elvis Merzļikins Kolumbusas ”Blue Jackets”, bet Rūdolfs Balcers Tampabejas ”Lightning” rindās. Kopumā NHL vēsturē laukumā devušies 26 dažādi Latvijas hokejisti. Vēlies vairāk uzzināt par NHL? Ienāc LV BET Sporta blogā, iepazīsties ar piedāvātajām likmju variācijām un dodies veikt derības!

Latvieši NHL

Bez tiem, kuri šajā sezonā pārstāv dažādas NHL komandas, līgas vēsturē hokeja mekā spēlējuši daudzi citi latvieši. Šeit pierakstījušies Helmuts Balderis, Kaspars Astašenko, Oskars Bārtulis, Kaspars Daugaviņš, Kristers Gudļevskis, Viktors Ignatjevs, Artūrs Irbe, Raitis Ivanāns, Mārtiņš Karsums, Aleksandrs Kerčs, Matīss Kivlenieks, Artūrs Kulda, Ronalds Ķēniņš, Sandis Ozoliņš, Grigorijs Panteļejevs, Kristiāns Rubīns, Kārlis Skrastiņš, Pēteris Skudra, Jānis Sprukts, Herberts Vasiļjevs, Harijs Vītoliņš un Sergejs Žoltoks.

Vienīgais no Latvijas hokejistiem, kurš uzvarējis Stenlija kausa izcīņā, bijis Sandis Ozoliņš. Viņš kopā ar Kolorādo ”Avalanche” kļuva par NHL čempionu 1995./1996. gada sezonā. Vēl NHL finālā spēlējuši Artūrs Irbe un Kaspars Daugaviņš, taču viņu pārstāvētās vienības zaudējušas.

Zemgus Girgensons

Zemgus Girgensons ir visaugstāk draftētais Latvijas hokejists valsts vēsturē. Viņu Bufalo ”Sabres” 2012. gada draftā izvēlējās ar augsto 14. kārtas numuru drafta pirmajā kārtā. Visu līdzšinējo karjeru Girgensons pavadījis tieši Bufalo, ar kuru gan viņam vēl nav izdevies tikt Stenlija kausa izcīņas turnīrā. Centra uzbrucējs rezultatīvāko sezonu aizvadīja 2014./2015. gadā, kad 61 regulārās sezonas spēlē sakrāja 30 rezultativitātes punktus – 15 vārti un 15 rezultatīvas piespēles. Iepriekšējā sezonā viņam 18 rezultativitātes punkti (8+10), bet šajā sezonā viņš līdz šim guvis četrus vārtus un izdarījis sešas rezultatīvas piespēles. Jāpiezīmē, ka Girgensons ir ”Sabres” kapteiņa asistents.

Teodors Bļugers

Arī Teodors Bļugers visu līdzšinējo NHL karjeru pavadījis vienā komandā – Pitsburgas ”Penguins”. Vienība Bļugeru izvēlējās 2012. gada drafta otrajā kārtā ar 52. kārtas numuru. Arī viņš, līdzīgi kā Girgensons, ir centra uzbrucējs. ”Penguins” sastāvā Bļugers nostiprinājies kopš 2019./2020. gada sezonas, pamazām kļūstot par nozīmīgu rotācijas hokejistu. Īpaši novērtēta ir Bļugera spēle mazākumā – arī šajā sezonā, pateicoties latvietim, ”Penguins” ir viens no līgas labākajiem mazākumiem. Iepriekšējā, 2021./2022. gada sezona, Bļugeram bija rezultatīvākā – regulārajā turnīrā viņš guva deviņus vārtus un atdeva 19 rezultatīvas piespēles. Šo sezonu latvietis sāka ar savainojumu, un pagaidām 25 spēlēs sakrājis septiņus rezultativitātes punktus (1+6).

Elvis Merzļikins

Vienā Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandā līdzšinējo karjeru aizvadījis Elvis Merzļikins, kuru 2014. gada NHL drafta trešajā kārtā ar 76. kārtas numuru izvēlējās Kolumbusas ”Blue Jackets”. Līdz pat 2018./2019. gada sezonas beigām Merzļikins spēlēja Šveicē, tikai pēc tam pārceļoties uz Ziemeļameriku. 2021./2022. gada sezonā viņam izdevās izcīnīt pamatvārtsarga lomu, kas ļāva noslēgt jaunu līgumu ar ”Blue Jackets”. Statistiki labākā viņam gan bija pirmā sezona, kad 33 spēļu laikā Merzļikins atvairīja 92.3 % metienus un ielaida vidēji spēlē 2.35 vārtus. To gan nevar teikt par šo sezonu, ko latvietis aizvada pagalam nesekmīgi, esot statistiski viens no vājākajiem vārtsargiem.

Rūdolfs Balcers

Rūdolfs Balcers līdz šim izbaudījis lielākās izmaiņas starp latviešiem NHL. Viņu 2015. gada drafta piektajā kārtā ar 142. numuru izvēlējās Sanhosē ”Sharks”, taču tās sastāvā viņš nespēlēja. Klubs vēlāk Balceru aizmainīja uz Otavas ”Senators”, kuras rindās Balcers spēlēja nākamās divas sezonas, kad maiņas darījumā viņš atgriezās ”Sharks”. Aizvadot rezultatīvāko sezonu karjerā (11+12) 2021./2022. gada sezonā, ”Sharks” pēc pārmaiņām menedžmentā 2022. gada vasarā atteicās no Balcera pakalpojumiem un viņu izvēlējās Floridas ”Panthers” kas bija klubs, kurš uzvarēja iepriekšējās sezonas regulārajā turnīrā, bet izstājās izslēgšanas spēļu otrajā kārtā. ”Panthers” viņš nospēlēja 14 mačus, atkal tiekot ievietots atteikuma sarakstā, no kura viņu izvēlējas ”Lightning” – pēdējo trīs gadu fināliste, kas divās no reizēm izcīnīja Stenlija kausu. Traumas dēļ viņš tās sastāvā līdz 2023. gada janvāra vidum bija nospēlējis tikai trīs spēles.

NHL tuvumā

Atsevišķi Latvijas hokejisti ir NHL tuvumā un spēlē to fārmklubos Amerikas Hokeja līgā. Vankūveras ”Canucks” viens no vārtsargiem AHL klubā Abotsfordas ”Canucks” ir Artūrs Šilovs. Viņš dažas reizes ir izsaukts uz NHL vienību, bet debiju vēl nav piedzīvojis. Toronto ”Maple Leafs” pierakstos vairākas sezonas bija aizsargs Kristiāns Rubīns, kurš starpsezonā noslēdza līgumu ar Otavas ”Senators”. Arī viņš šobrīd spēlē tās fārmklubā. Tikmēr 2022. gada vasarā NHL draftā tika izraudzīti vairāki Latvijas hokejisti, kā, piemēram, Bostonas ”Bruins” izraudzījās Danu Ločmeli, Floridas ”’Panthers” Sandi Vilmani, bet Tampabejas ”Lightning” Klāvu Veinbergu. Visi pieminētie 2022. gada decembra beigās palīdzēja Latvijas U20 izlasei nosargāt vietu pasaules čempionātā.

NHL derības LV BET

Ja interesē izdarīt likmes uz NHL hokeja spēlēm, tostarp Latvijas hokejistu pārstāvēto klubu mačiem, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā izvēlnes pusē meklē ”hokejs”. Ar tā palīdzību vari atrast piedāvājumā esošās NHL spēles, uz kurām iespējams likt likmes.

Veikt likmes uz hokeju ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem, ieskaitot labākajām hokeja spēlēm.

Likmes uz NHL pie LV BET

Uz NHL spēlēm sporta totalizatorā LV BET pieejamas plašas likmju iespējas. Pati nozīmīgākā no tām – kādas komandas uzvaras paredzēšana. Iespējamas arī dažādas likmes uz gūtajiem vārtiem – gan kopā gūtajiem, gan katras komandas iemestajām ripām. Pieejamas handikapa, kā arī tu vari paredzēt katra atsevišķa perioda uzvarētāju un rezultātu.

Riskantākas izvēles var būt saistībā ar precīzu rezultātu. To prognozēt var būt patiešām grūti, jo spēle var noslēgties gan ar maz gūtiem vārtiem, gan ar rezultatīvu spēli. Vēl nesen viens NHL mačs noslēdzās ar 17 iemestiem vārtiem (9:8), bet kāds cits, kurā vārtos stāvēja Elvis Merzļikins, ar 1:0. Lai spētu precīzāk noteikt rezultātu, ieskaties abu komandu pēdējo maču rezultātos. Tas var dot iespaidu, cik rezultatīvas komandas ir vidēji spēlē.

Tāpat atceries, ka NHL pamatlaiks var noslēgties neizšķirti. Tādā gadījumā komandas spēlē papildlaiku. Ja, tavuprāt, šīs vienības pagarinās spēli par trim periodiem, tad veic likmi uz to, ka tiks spēlēts papildlaiks vai mesti pēcspēles metieni.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *