Pasaules čempionāts biatlonā: Rastorgujevs un Bendika cīņā par medaļām

Pasaules čempionāts biatlonā: Rastorgujevs un Bendika cīņā par medaļām

No šī gada 8. līdz 19. februārim Vācijas Oberhofas trasē norisināsies nozīmīgākās sacensības biatlonā 2022./2023. gada sezonā – pasaules čempionāts. Tajā piedalīsies arī vairāki Latvijas biatlonisti, tostarp Andrejs Rastorgujevs un Baiba Bendika. Vai vēlies vairāk uzzināt par biatlonu? Ienāc LV BET Sporta blogā, iepazīsties ar piedāvātajām likmju variācijām un dodies veikt derības!

Svarīgākā informācija par pasaules čempionātu biatlonā

Vēsture

IBU pasaules čempionāts biatlonā tiek organizēts jau kopš 1958. gada. Tas notiek katru sezonu, taču izņēmums ir olimpisko spēļu gads, kad ziemas olimpiskās spēles ir biatlonistu nozīmīgākās sacensības. Tas nozīmē, ka pēdējais pasaules čempionāts notika pirms diviem gadiem, 2021. gadā, bet nākamā reize, kad atkal pasaules čempionāts nenotiks, būs 2026. gads.

Sportisti pasaules čempionātā sacenšas dažādās disciplīnās, kā, piemēram, individuālajā distancē, sprintā, iedzīšanā, komandu stafetē, komandu jauktajā stafetē, individuālajā jauktajā stafetē un masu startā. Individuālajā distancē kungi veic 20 kilometru, bet dāmas 15 kilometru distanci ar četrām šaušanām. Par katru šāvienu garām sportista laikam tiek pievienota viena minūte. Sprintā kungi slēpo 10, bet dāmas 7.5 kilometrus, dodoties šaut divas šaušanas (vienu stāvus, vienu guļus). Par katru aizšauto garām mērķi jāslēpo viens 150 metrus garš soda aplis. 12.5 km un 10 km iedzīšanā no sprinta kvalificējas 60 labākie sportisti, kuri iedzīšanā trasē dodas pēc sasniegtajiem rezultātiem sprintā. Četrās šaušanās (divas guļus, divas stāvus) tiek noteikts uzvarētājs. Interesants ir masu starts, kurā piedalās 30 labākie pēc rezultātiem – visi sāk sacensības vienlaikus. Četrās šaušanās nosaka uzvarētāju. Komandu stafetes veic četri vai divi vienas valsts pārstāvji, jauktajā stafetē komandā ir divas dāmas un divi kungi.

Pasaules čempionātu laikā, kas pie reizes ir arī pasaules kausa posms, visvairāk medaļas līdz šim izcīnījusi Norvēģija – 222 (84 zelta, 72 sudraba, 66 bronzas). Vācijai ir 151 medaļa (63 zelta, 52 sudraba un 36 bronzas), kamēr Francijai 113 (37 zelta, 37 sudraba un 39 bronzas). Mūsdienās bez šīm trim nosauktajām valstīm vēl Zviedrija un Itāliju var piesaukt pie favorītiem. Latvijai ir veselas divas medaļas, abas bronzas.

Pasaules čempionāta grafiks biatlonā

Šī gada IBU pasaules čempionāts biatlonā no 2023. gada 8. līdz 19. februārim norisināsies Vācijas Oberhofas trasē. Nozīmīgās sacensības šeit plānotas tikai otro reizi – pirms tam vēl reizi biatlonisti pasaules čempionātā šeit pulcējās 2004. gadā.

Pirmās sacensības gaidāmas 8. februārī, kad notiks jauktā stafete. Pēc divām dienām, 10. februārī, norisināsies 7.5 kilometru sprints sievietēm, bet dienu vēlāk 10 kilometru sprinta distancē dosies vīrieši. 12. februārī paredzētas abas iedzīšanas sacensības – vispirms 10 kilometru posms dāmām, bet vēlāk 12.5 kilometru kungiem.

Pēc divu dienu pārtraukuma pasaules čempionāts biatlonā atsāksies ar 20 kilometru individuālo distanci vīriešiem, bet 15. februārī 15 kilometru klasiku jau aizvadīs sievietes. 16. februārī plānota individuālā jauktā stafete, bet pēc vienas brīvdienas pasaules čempionāts noslēgsies ar stafetēm vīriešu un sieviešu komandām (18. februārī), kā arī masu startu 12.5 km distancē sievietēm un 15 km distancē vīriešiem (19. februārī).

Pasaules čempionāta favorīti biatlonā

Tā vīriem, tā sievietēm par galvenajiem favorītiem jāsauc Norvēģijas, Francijas, Zviedrijas un Itālijas sportistus vai sportistes. Vīriešu konkurencē šajā sezonā dominē norvēģis Johaness Tinjess Bē, bet vēl kopvērtējumā starp labākajiem ir viņa tautieši Sturla Lēgreids, Vetle Kristiansens, Johaness Dāle un viņa brālis Tarje Bē. Visi šie sportisti pavisam noteikti cīnīsies par augstām vietām čempionātā. Francijas līderis ir Kventins Fijons Majē, bet Vācijas Benedikts Dols.

Vēl labus rezultātus var sasniegt sportisti kā Fabjēns Klods, Romāns Reiss, Martins Ponsiluoma, Emiljēns Žaklēns un citi. Labu rezultātu var uzrādīt Andrejs Rastorgujevs, kurš šajā sezonā vienā no pasaules kausa posmiem sprintā ieguva augsto piektu vietu, bet individuālajā distancē septīto. Viņš sacensību apritē atgriezies pēc 18 mēnešu diskvalifikācijas izciešanas. Kopvērtējumā Rastorgujevs ir labāko 30 biatlonistu vidū.

Dāmām viena no favorītēm būs francūziete Žūlija Simona, kas jauno gadu sāka kā kopvērtējuma līdere. Vēl vadošajās pozīcijās kopvērtējumā atradās tādas sportistes kā zviedriete Elvīra Ēberja, itālietes Lisa Vitoci un Doroteja Vīrere, vāciete Denīze Hermane-Vika, norvēģiete Ingrida Tandrevolda, austriete Lisa Hauzere, čehiete Marketa Davidova un citas zviedrietes Lina Pēšone un Hanna Ēberja. Par augstām vietām atsevišķās sacensībās var cīnīties Baiba Bendika, kas kopvērtējumā jauno gadu sagaidīja nedaudz aiz labāko 30 sportistu vidus.

Pasaules biatlona čempionāta derības LV BET

Ja vēlies izdarīt likmes uz pasaules čempionātu biatlonā, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā izvēlnes pusē meklē ”biatlons”. Ar tā palīdzību vari atrast piedāvājumā esošos biatlona notikumus, uz kuriem iespējams likt likmes.

Likt likmes uz biatlonu ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo notikumu, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem, ieskaitot pasaules čempionātu biatlonā.

Padomi un likmes par Pasaules čempionātu biatlonā vietnē LV BET

Uz notikumiem biatlonā iespējams paredzēt sacensību uzvarētāju, labāko trijnieku, labāko sešinieku un dažādus ”match-up” starp diviem sarakstā piedāvātajiem sportistiem. Tāpat individuālajās distancēs var derēt uz to, ar kādu handikapu jeb pārsvaru uzvarētājs izcīnīs panākumu, kā arī citiem interesantiem aspektiem. Ja vēlies veikt likmi uz biatlonu, tad LV BET Sporta totalizators ir īstā vieta, kur to paveikt!

Ja gadījumā tavas zināšanas par biatlonu nav tik augstas, tad vari ielūkoties totalizatoru piedāvātajās ”outright” iespējās, kas var sniegt ieskatu, kuri no sportistiem tiks uzskatīti par galvenajiem favorītiem. Atceries gan, ka biatlonā pastāv liela konkurence un ir iespējami pārsteigumi.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *