Fury vs. Usyk: otrais cēliens abu cīņas organizēšanā

Fury vs. Usyk: otrais cēliens abu cīņas organizēšanā

Boksa pasaulē 2023. gada beigas iezīmējušas potenciālo iespēju vienai no pēdējo gadu lielākajai cīņai – titulu apvienošanās cīņai smagsvaru kategorijā starp Oleksandr Usyk un Tyson Fury. Abu pirmais mēģinājums vienoties par cīņu izgāzās un arī otrajā mēģinājumā pagaidām ir vairāk neskaidrību. Vai vēlies vairāk uzzināt par boksu? Ienāc LV BET sporta blogā, iepazīsties ar piedāvāto likmju iespējām un dodies veikt derības!

Pirmā cīņas organizēšana beidzās ar fiasko

Pagājušā gada beigās un šī gada sākumā Tyson Fury un Oleksandr Usyk, kuriem pieder visas smagsvara čempiona jostas, sāka pārrunas par potenciālās titulu apvienošanās cīņas aizvadīšanas. Tomēr, jo tuvāk nākot iespējamajai vienošanās brīdim, jo vairāk attālinājās abu pušu uzskati, līdz ar to aprīlī tika pavēstīts, ka tā nenotiks. Sarunu gaitā abi bokseri publiski apmainījās ar laipnībām viena otra virzienā, bet Usiks, cenšoties panākt cīņas norisi, vairākas reizes nāca pretī Fjūrijam.

Ja abu cīņu tik tiešām notiktu, uz spēles tiktu likts daudz. Usiks šobrīd ir čempions smagsvaros WBA Super, IBF, WBO un IBO organizācijās, bet Fjūrijs tikai WBC. Cīņas norises gadījumā uz spēles tiktu liktas visas jostas jeb notiktu tā saucamā titulu apvienošanās cīņa, kas nozīmētu – uzvarētājs savā īpašumā iegūst visu organizāciju čempionu jostas, bet zaudētājs mājās dodas vien ar nopelnītu žūksni naudas.

Līdz gada beigām gan Oleksandr Usyk, gan Tyson Fury aizvadīja pa vienai cīņai. Šī gada 26. augustā Usiks Vroclavā aizstāvēja visas sev piederošās jostas, ar nokautu devītajā raundā pārspējot Danielu Dubuā. Savukārt Fjūrijs 28. oktobrī Saūda Arābijā piedzīvoja izbīli no bijušās MMA zvaigznes Frencisa Nganū, viņu pārspējot pēc tiesneša dalīta lēmuma. Cīņas laikā Fjūrijs pat nonāca uz dēļiem, vēlāk sakot, ka tie bijuši vieni no grūtākajiem raundiem viņa sportista karjerā. Gan Usiks, gan Fjūrijs karjeras laikā boksa ringā vēl nav piedzīvojuši nevienu zaudējumu – Usikam 21 cīņā 21 uzvara, bet Fjūrijam 35 cīņās 34 uzvaras, bet viena cīņa beidzās neizšķirti.

Vai izdosies panākt vienošanos otrajā mēģinājumā?

Šī gada 29. septembrī tika ziņots, ka Usiks ar Fjūriju ir vienojušies par titulu apvienošanās cīņu, kas varētu notikt šī gada beigās vai nākamā gada sākumā Saūda Arābijā. Tobrīd nekas vairāk par gaidāmo cīņu ziņots netika – nedz plānotā ienākumu sadale, nedz citi ar cīņu saistītie jautājumi.

Pēc Fjūrijam cīņas oktobra beigās pastāv bažas, vai cīņa notiks. Tiek uzskatīts, ka Fjūrijs var mēģināt vēlreiz rīkot cīņu pret Nganū, kuru uzvarēja vien ar grūtībām. Tas varētu, līdzvērtīgi cīņai pret Usiku, dod nozīmīgu finansiālo ienesīgumu, bet pie reizes Fjūrijs neriskēs zaudēt savu čempiona titulu. Bieži vien izskanējis, ka britu bokseris domā par karjeras beigām un vēlas karjeru noslēgt kā neuzvarēts bokseris, bet Usika personā viņam reto reizi karjerā būtu pretinieks, kas spēj viņu pieveikt. Pagaidām par potenciālo cīņu ir daudz nezināmo un nav apstiprināts, ka tā patiesi notiks.

Likmes uz boksu LV BET sporta totalizatorā

Ja tevi interesē veikt derības uz boksa cīņām, tad pavisam droši LV BET sporta totalizators piedāvās veikt derības uz visām pasaulē pieejamajām cīņām. Lai to paveiktu, ienāc LV BET sporta totalizatorā, augšā meklē ”sporta totalizators” un pēcāk kreisajā izvēlnē meklē ”bokss”, kur piedāvājumā varēsi atrast visas cīņas, uz kurām piedāvājam izdarīt derības.

Kā veikt likmes uz boksu? To paveikt ir pavisam vienkārši. Atlasi sev interesējošo cīņu, ievadi sporta likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem, ieskaitot labākajām boksa cīņām.

Boksa derību padomi un likmju veidi LV BET sporta totalizatorā

Ja vēlies veikt likmes uz boksu, tad LV BET sporta totalizatorā var meklēt vienas no labākajām likmēm. Bez iespējas derēt uz cīņas uzvarētāju pastāv arī varbūtība paredzēt veidu, kā cīņa noslēgsies (tiesnešu lēmums, nokauts, tehniskais nokauts), kurā no raundiem cīņa noslēgsies, kopā aizvadītos raundus, kā arī raundu grupas. Ja gadījumā Usyk cīņa pret Fury tomēr notiks, tad abu izredzes uzvarēt tiks vērtētas samērā vienlīdzīgi. Tā arī kļūs par pēdējo gadu lielāko boksa cīņu pasaulē, jo uz spēles tiks likti visi smagsvaru tituli. Līdz ar to izvēli izdarīt kādam par labu var nenākt nemaz tik viegli un talkā var nākt personīgās simpātijas pret kādu no bokseriem.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *