Aleksandr Chizov: Latvijas vadošais MMA cīkstonis

Aleksandr Chizov: Latvijas vadošais MMA cīkstonis

MMA cīkstonis Aleksandrs Čižovs uzskatāms par Latvijas vadošo jauktās cīņu mākslas pārstāvi, kurš 2022. gadā debitēja Professional fighters league jeb PFL. Viens no Čižova mērķiem ir kādu dienu nonākt UFC paspārnē, bet pagaidām viņš startē Eiropas nozīmīgākajā cīņu organizācijā. Vai vēlies vairāk uzzināt par MMA? Ienāc LV BET sporta blogā, uzzini vairāk par gaidāmajiem šī sporta veida notikumiem un dodies veikt derības!

Aleksandrs Čizovs – kas jums par viņu jāzina?

Aleksandrs Čižovs dzimis 1997. gada 4. decembrī un šogad viņam paliks 26 gadi. Viņš ir 180 centimetru garš un MMA cīņās viņš piedalās vieglā svara kategorijā. Viņš uzskatāms par Latvijas vienu no labākajiem cīņu sporta pārstāvjiem, kas pierādās arī praksē. Šobrīd viņš ir vienīgais latvietis, kurš startē Professional fighters league jeb PFL paspārnē. Kopumā karjeras laikā Čižovs aizvadījis 12 cīņas, no kurām uzvarējis desmit, bet divās piedzīvotas neveiksmes.

Viņa karjeras sākums

Sportista karjerai Čižovs pievērsās 12 gadu vecumā, tēva mudināts. Vienā no intervijām viņš atzina, ka iedvesmojies no filmas ”Rokijs”, ko raudzījies kopā ar tēvu, kas viņam apsolījis nākamajā dienā aizvest uz boksa treniņu. Tā arī noticis. Boksā viņš kļuva par Latvijas čempionu, bet vēlāk nu jau Konora Makgregora dēļ viņā parādījās interese par MMA jeb jaukto cīņas mākslu. Tas bija pagrieziena punkts viņa karjerā, un soli pa solim viņš to attīstījis, šobrīd jau nonākot vienā no prestižākajām MMA līgām pasaulē.

Aleksandra Čizova lielākie panākumi

Svarīgākās cīņas

Čižovs nav noliedzis, ka vienu dienu viņa mērķis ir nonākt UFC, kas ir MMA zināmā organizācija. Līdz šim gan viņam ir izdevies izcīnīt vairākas nozīmīgas uzvaras savas karjeras laikā. 2021. gada 26. septembrī Ukrainas galvaspilsētā Kijivā WWFC20 cīņu šova ietvaros viņš pirmajā raundā nokautēja vietējo sportistu Vitāliju Stojanu. Rezultātā viņš kļuva par čempionu minētās organizācijas vieglā svara kategorijā. Turklāt arī šī uzvara deva nākamo pakāpienu karjerā – uz ”Professional fighters league” jeb PFL, kas ir viena no zināmakajām MMA organizācijām pasaulē. Debiju šajā līmenī viņš piedzīvoja pagājušajā gadā, 2022. gada 20. augustā, kad ar žņaugšanas paņēmienu otrajā raundā pieveica Omaru Huseinu. Turpinājums gan nav bijis tik veiksmīgs – šī gada 8. jūlijā viņš pēc tiesnešu lēmuma bija zaudējis spānim Akiodanam Dukurē, taču pretinieku diskvalificēja pēc tam, kad viņš neiekļāvās nepieciešamajā svarā. Savukārt šī gada septembra beigās plānoto cīņu Francijas pilsētā Parīzē pret īru sportistu izjauca viņa savainojums. Šobrīd nav arī zināms, kad Čižovs atkal varētu doties ringā.

Gaidot viņa nākamo filmu, iespējams ieskatīties dokumentālajā filmā ”All In – Chizov’s story”, kuras pamatā ir sportista stāstījums par viņa grūto ceļu pretī sasniegumiem jauktās cīņu mākslas ringā. Filmas laikā iespējams vairāk uzzināt par Čižova bērnību, uzaugšanu Olainē, attiecībām ar ģimeni un draugiem, sportista gaitas MMA, līdz šim izcīnītās lielākās uzvaras un rūgtākos zaudējumus. Tāpat sportists atklās tumšākos brīžus savā dzīvē un būs iespēja ieskatīties MMA pasaules aizkulises un paša Čižova treniņu ikdienā. Filmu meklē ”LV BET Latvija” Youtube kontā.

Likmes uz Aleksandra Čizova un MMA cīņām LV BET

LV BET sporta totalizators saviem spēlētājiem piedāvā vienas no plašākajām likmēm uz MMA cīņām. Ja vēlies derēt uz UFC notikumiem, tad bez cīņas uzvarētāja noteikšanas var būt iespēja derēt uz cīņas noslēguma metodi (uzvara pēc nokauta, cīņas pārtraukšanas, tiesneša lēmuma), cik raundus notiks cīņa, kā arī citiem ar cīņu saistītiem aspektiem. Ar visām iespējamajām likmēm iepazīsties cīņas dienā un neaizmirsti, ka LV BET saviem spēlētājiem piedāvā labākos koeficientus. Lai arī Čižovs vēl necīnās UFC apritē, arī likmes uz viņa cīņām iespējams atrast LV BET piedāvājumā. Kopumā bez UFC, LV BET atradīsi plašu MMA cīņu sporta likmes, tostarp arī uz Professional Fighters League cīņām. Brīdī, kad tiks izziņota nākamā Čižova cīņa, arī to likmes drīzumā tiks publicētas.

MMA derības LV BET

Ja vēlies likt likmi uz MMA un UFC cīņu notikumiem, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī spied uz ”Sports” un pēc šīs izvēles meklē ”MMA’. Uzpiežot uz šo sporta veidu, atradīsi piedāvājumā esošās cīņas, tostarp arī uz Aleksandru Čižovu, ja viņam tāda ir paredzēta. Ja piedāvājumā esošās cīņas būs tevi ieinteresējušas, tad izvērtē iespēju izdarīt likmi.

Likt likmes uz UFC notikumiem ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu vairāk orientēties spēlēs un to piedāvājumā, LV BET ir izveidojies Sporta blogu, kas saviem spēlētājiem sniedz jaunāko informāciju par visiem ar sportu saistītajiem notikumiem. Kopumā LV BET uz MMA cīņām piedāvā vienus no plašākajiem koeficienti tirgū! Izmanto iespēju!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *