2023. gada pasaules čempionāts BMX

2023. gada pasaules čempionāts BMX

No šī gada 6. līdz 13. augustam Skotijas pilsētas Glāzgovas BMX centrā gaidāms šī sporta veida nozīmīgākās sacensības – pasaules čempionāts. Tā vēsturē pie godalgām tikuši arī Latvijas sportisti, kuri gan pēdējos gados ar augstvērtīgiem rezultātiem vairs nav izcēlušies. Vai vēlies uzzināt vairāk par BMX riteņbraukšanu? Ienāc LV BET sporta blogā, iepazīsties ar piedāvātajām likmēm un dodies veikt derības.

Svarīgākā informācija par pasaules čempionātu BMX 2023

UCI BMX pasaules čempionāts riteņbraukšanā tiek organizēts kopš 1996. gada un to organizē ikgadēji. Pirms jau minētā gada no 1982. līdz 1990. gadam pasaules čempionāts tika godināts kā IBMX World championships, bet no 1991. līdz 1995. gadam kā IBMXF-FIAC World championships.

Kopš 1996. gada, kad BMX pasaules čempionāts ir zem UCI, tas norisinājies tādās valstīs kā Lielbritānijā, Kanādā, Austrālijā, Francijā, Argentīnā, ASV, Brazīlijā, Nīderlandē, Ķīnā, Dienvidāfrikā, Dānijā, Jaunzēlandē, Beļģijā, Kolumbijā, ASV un Azerbaidžānā. Zināms, ka 2024. gada pasaules čempionāts plānots ASV, tam norisinoties Dienvidkarolīnā. Arī Latvijā ir augstvērtīga BMX trase, kas atrodas Valmierā, taču pagaidām šeit nav notikušas augstākā kaluma BMX sacensības.

Elites līmenī vīriešiem Latvijas BMX sportistiem iepriekš ir izdevies tikt pie vairākām medaļām. Pirmais, kurš pasaules čempionātā izcīnīja medaļu, kļuva Ivo Lakučs. Viņš elites grupā 2001. gadā finišēja otrais, piekāpjoties tikai britam Deilam Holmsam. Titulētākais Latvijas BMX braucējs ir Māris Štrombergs. Viņš savas karjeras laikā kļuvis par divkārtēju pasaules čempionu (2008. un 2010. gadā), kā arī par sudraba godalgas īpašnieku 2011. gadā. Tāpat Štrombergs karjeras laikā divas reizes ierindojies pirmajā vietā olimpiskajās spēlēs – 2008. gadā Londonā un 2012. gadā Riodežaneiro.

Pēc Štromberga un Lakuča Latvijai nav bijuši līdzvērtīgi panākumi. 2022. gadā elites grupā par pasaules čempionu kļuva šveicietis Simons Markarts, kurš aiz sevis atstāja britu Kailu Vaitu un francūzi Jorisu Dodē. Sieviešu konkurencē Latvijai nav neviena izcīnīta cēlmetāla. Pirms gada, 2022. gada čempionātā, par labāko starp dāmām kļuva amerikāniete Felīsija Stancila, kura pārspēja Šveices BMX braucēju Zoju Klāsensu un Nīderlandes Merelu Smuldersu.

Kad un kur notiks 2023. gada pasaules čempionāts BMX?

UCI BMX pasaules čempionāts 2023. gadā norisināsies 6. līdz 13. augustam. Tas šoreiz gaidāms Skotijas pilsētā Glāzgovā, tur izveidotajā BMX centrā. Šī kļūs par pirmo reizi, kad BMX sacensības noris tieši Glāzgovā, bet trešā, kad nozīmīgās sacensības uzņem Lielbritānija. 1996. gadā pirmais UCI BMX čempionāts noritēja Braitonā, bet 2012. gadā sportisti pulcējās Birmingemā.

No 6. līdz 13. augustam sportisti sacentīsies tādās kategorijās kā elites grupā sievietēm un vīriešiem, zem 23 gadu vecuma grupā sievietēm un vīriešiem, kā arī junioru grupā sievietēm un vīriešiem. Tas nozīmē, ka kopumā tiks sadalīti seši medaļu komplekti. U23 grupā par augstām vietām var cīnīties latviete Veronika Stūriška, kura izcīnījusi uzvaras BMX Pasaules kausa posmos tieši šajā vecuma grupā.

2023. gada BMX pasaules čempionāta dalībnieki

Pagaidām nav zināms dalībnieku sastāvs BMX pasaules čempionātam. Jāņem vērā, ka sportisti sacentīsies vairākās disciplīnās – vīriešu un sieviešu elites konkurencē, zem 23 gadu vecuma un junioru konkurencē. Tas nozīmē, ka kopējais dalībnieku skaits var būt nozīmīgs, pie tam, UCI BMX čempionātā būs pārstāvji arī no Latvijas.

Raugoties medaļu tabulā, tad līdz šim titulētākā valsts bijusi Francija – francūži līdz šim tikuši pie 109 godalgām (36 zelta, 36 sudraba, 37 bronzas). Nekur tālu neatpaliek arī ASV BMX sportisti – viņi tikuši pie 103 medaļām (34 zelta, 35 sudraba un 34 bronzas). Vēl medaļu ražas sarakstā augstvērtīgākos rezultātus sasnieguši Nīderlandes sportisti ar 54 medaļām (17 zelta, 20 sudraba, 17 bronzas), kā arī Austrālijas ar 49 medaļām (21 zelta, 17 sudraba un 11 bronzas).

Devītā labākā nācija līdz šim bijusi Latvija, kam veselas 12 godalgas – piecas zelta, trīs sudraba un četras bronzas medaļas. Ja ASV, Francija, Nīderlande un Austrālija uzskatāmi par vieniem no favorītiem, tad Latvijai kādas medaļas izcīnīšana gaidāmajās sacensībās būs uzskatāms par panākumu.

2023. gada BMX Pasaules čempionāta likmes

Ja vēlies izdarīt likmes uz pasaules čempionātu BMX riteņbraukšanā, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā sadaļā meklē ”riteņbraukšana”, kur atradīsi piedāvājumā esošos notikumus uz šīm sacensībām. No tā arī varēsi izvēlēties, kas tev visvairāk varētu uzrunāt.

Likt likmes uz BMX ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem.

Likmes uz Pasaules čempionātu BMX 2023 vietnē LV BET

Gadījumā, ja LV BET sporta totalizators piedāvās veikt likmes uz šo notikumu, tad varēsi derēt uz to, kurš no sportistiem izcīnīs uzvaru individuālajās sacensībās, kuri iekļūs labāko trijniekā, bet kuri labāko sešiniekā. Ar visām pieejamajām likmju izvēlēm uz pasaules čempionātu BMX iepazīsties LV BET sporta totalizatora mājaslapā.

Jāmin, ka LV BET sporta totalizators attīstās un tamdēļ šobrīd tas tev piedāvā vēl ērtāku opciju likmju veikšanā – mobilo aplikāciju. Ielādējot savā telefonā, vari ērti atrast visu nepieciešamo un veikt derības uz jebkuru no minētajiem notikumiem, tostarp futbola spēlēm. ”App store” meklē ”LV BET” aplikāciju, lejupielādē to un veic likmes jebkurā sev ērtā laikā!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *