Pasaules čempionāts badmintonā

Pasaules čempionāts badmintonā

No šī gada 21. līdz 27. augustam Dānijas galvaspilsētā Kopenhāgenā gaidāmas nozīmīgākās sacensības badmintonā – pasaules čempionāts. Kopenhāgena badmintona sacensības rīkos jau piekto reizi tās vēsturē, pulcējot labākos šī sporta veida meistaru. Vai vēlies vairāk uzzināt par badmintonu? Ienāc LV BET sporta blogā, iepazīsties ar likmju variācijām un dodies veikt derības!

Svarīgākā informācija par Pasaules čempionāts badmintonā

Starptautiskā badmintona federācija pasaules čempionātu šajā sporta veidā organizē kopš 1977. gada. Pārsvarā šīs sacensības noris reizi divos gados, taču bijuši gadījumi, kad sportisti sanākuši kopā ik pēc gada – tā, piemēram, notika no 2017. līdz 2019. gadam, kā arī no 2021. līdz 2023. gada čempionātam. Pēc šī gada sacensību norises nākamais turnīrs gaidāms pēc diviem gadiem, Francijas galvaspilsētā Parīzē, bet 2026. gada čempionāta norises vieta vēl nav zināma.

Līdz šim badmintona pasaules čempionāts aizvadīts tādās valstīs kā Zviedrijā, Indonēzijā, Dānijā, Kanādā, Ķīnā, Anglija, Šveicē, Skotijā, Spānijā, ASV, Malaizijā, Indijā, Francijā, kā arī Japānā. Šogad jau piekto reizi labākie badmintonisti no visas pasaules sapulcēsies Dānijas galvaspilsētā Kopenhāgenā. Pirms šī gada BWF pasaules čempionāta tas šajā pilsētā ticis rīkots arī 1983., 1991., 1999. un 2014. gadā.

Badmintona čempionāts, kas 2023. gadā noritēs 28. reizi tā vēsturē, sadala medaļas tādās kategorijās kā vīriešu un sieviešu vienspēlēs, vīriešu un sieviešu dubultspēlēs, kā arī jauktajās dubultspēlēs. Pasaules čempionāta vēsturē bijuši vairāki sportisti, kuri spējuši izcīnīt zeltu divās dažādās disciplīnās – piemēram, vienspēlēs un dubultspēlēs vai jauktajās dubultspēlēs. Šāds sasniegums līdz šim padevies astoņiem dažādiem badmintonistiem no Dānijas, Indonēzijas, Ķīnas un Dienvidkorejas.

Raugoties izcīnīto medaļu klāstā, viegli redzams, ka šajā sporta veidā dominē Āzijas valstis. Starp pirmajām piecām titulētākajām valstīm tikai viena nav no Āzijas – Dānija. Ar 65.5 medaļām (11.5 zelta, 14 sudraba, 40 bronzas) dāņu badmintonisti ieņem trešo vietu medaļu rangā. Pasaules čempionātā līdz šim labākie bijuši sportisti no Ķīnas – 196 medaļas (69 zelta, 48 sudraba, 79 bronzas). Indonēzija līdz šim izcīnījusi 79 godalgas, bet Koreja 57. Ar augstiem panākumiem badmintonā nevar lepoties Latvijas badmintona meistari. Viņi vēl līdz šim nekad nav izcīnījuši medaļas pasaules čempionātu ietvaros.

Pasaules čempionāta badmintonā izspēles formāts paredz, ka katrā no kārtām spēlētājam jāuzvar divos setos. Var attiecināt, ka sporta veids ir līdzvērtīgs tenisam tā izspēles formātā, taču tajā nav geimu. Badmintonā sets rit līdz kāda izcīnīta 21 punktam, bet jāņem vērā, ka spēlētājam sets jānoslēdz ar divu punktu pārsvaru. Pasaules čempionātā vienspēlēs piedalās 64 dalībnieki, dubultspēlēs un jauktajās dubultspēlēs 64 pāri. Tas nozīmē, ka, lai katrās no sacensībām, tiktu līdz zelta medaļām, jāuzvar sešās spēlēs.

Pasaules čempionāta badmintonā favorīti

Vīriešu vienspēlēs par vienu no galvenajiem favorītiem var saukt mājinieku, dāni Viktoru Aleksenu. Viņš ir pašreizējais pasaules čempions, kas pirms gada finālā pārliecinoši ar 21:5, 21:16 pārspēja taizemieti Kunlavutu Vitidsarnu. Jāņem vērā, ka badmintonā tiek pasniegtas divas bronzas nevis viena un 2022. gadā vīriešiem pie šī cēlmetāla tika Čens Čo un ķīnietis Juns Pengs. Arī viņi var būt kā vieni no favorītiem.

Dāmu konkurencē visdrīzāk medaļas sadalītas Āzijas badmintona spēlētājas. Pirms gada, 2022. gada čempionātā, vienspēļu titulu ieguva japāniete Akane Jamaguči. Viņa finālā trijos setos ar 21:12, 10:21, 21:14 pārspēja sīvāko pretinieci no Ķīnas – Ju Fei Čenu. Arī bronzas tika šī kontinenta pārstāvēm – tās ieguva Korejas spēlētāja Sē Janga un Jinga Tai. Sagaidāms, ka visas četras būs vienas no favorītēm arī šī gada turnīrā.

Āzijas pārstāvji dominējuši dubultspēlēs. Pirms gada par čempioniem kļuva Malaizijas pāris Ārons Ča un Sohs Jiks, kas finālā ar 21:19, 21:14 pārspēja Indonēzijas pāri Mohamedu Asanu un Hendru Setiavanu. Bronzas tika citam Indonēzijas pārim Fažaram Alfianam un Muhamedam Ardianto, kā arī Indijas duetam. Dāmu dubultspēlē par galvenajām favorītēm varētu uzskatīt Ķīnas sportisties, Čenu Kingu ar Jia Fanu, bet jauktajās dubultspēlēs citus ķīniešus – Žengu Si un Huangu Ja.

Pasaules čempionāta likmes badmintonā

Ja vēlies izdarīt likmes uz pasaules čempionātu badmintonā, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā sadaļā meklē ”badmintons”, kur atradīsi piedāvājumā esošos notikumus uz šīm sacensībām. No tā arī varēsi izvēlēties, kas tev visvairāk varētu uzrunāt.

Likt likmes uz badmintonu ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem.

Pasaules čempionāta derības badmintonā LV BET

LV BET sporta totalizators piedāvās derību iespējas arī uz badmintona nozīmīgāko turnīru – pasaules čempionātu. Varēsi izdarīt likmes uz katru no spēlēm. Bez uzvarētāja noteikšanas varēsi derēt, cik seti spēlē tiks aizvadīti, punktu summu kopā un katram spēlētājam atsevišķi, mača handikapu un daudz ko citu. Lai uzzinātu visu likmju piedāvājumu mūsu sporta totalizatorā, ienāc mūsu mājaslapā.

Jāmin, ka LV BET sporta totalizators attīstās un tamdēļ šobrīd tas tev piedāvā vēl ērtāku opciju likmju veikšanā – mobilo aplikāciju. Ielādējot savā telefonā, vari ērti atrast visu nepieciešamo un veikt derības uz jebkuru no minētajiem notikumiem, tostarp futbola spēlēm. ”App store” meklē ”LV BET” aplikāciju, lejupielādē to un veic likmes jebkurā sev ērtā laikā!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *