A sērija: 2023./2024. gada sezonas sākums

A sērija: 2023./2024. gada sezonas sākums

No šī gada 20. augusta Itālijas A sērijā gaidāms 2023./2024. gada sezonas sākums. Ja iepriekšējā sezonā nozīmīgajā turnīrā spēlēja arī viens Latvijas futbolists, Raimonds Krollis, tad šoreiz tā nebūs, jo ”Spezia” izkrita no augstākās sabiedrības. Vēlies vairāk uzzināt par A sēriju? Ienāc LV BET sporta blogā, iepazīsties ar piedāvātajām sporta likmēm un dodies veikt derības.

A sērija – 2022./2023. gada sezonas kopsavilkums

Iepriekšējā A sērijā notika dažādi interesanti notikumi. Tikai trešo reizi kluba vēsturē par čempioni kļuva ”Napoli”, kas pirms tam triumfēja 1986./1987., kā arī 1989./1990. gadā. No 38 spēlēm Neapoles komanda izcīnīja 28 uzvaras, bet vēl sešās spēlēs spēlēja neizšķirti. Tas kopumā deva 90 punktus un krietnu pārsvaru pār tuvāko sekotāju.

Arī otrajā vietā neierindojās kāds no Itālijas futbola grandiem. Ar 74 punktiem vicelīderes statusu un vietu Čempionu līgā izcīnīja ”Lazio”. Eiropas spēcīgākā turnīra fināliste ”Inter” ieņēma trešo vietu, bet 2021./2022. gada čempione ”Milan” ierindojās ceturtajā vietā, kas tai ļauj arī nākamajā sezonā piedalīties Čempionu līgā. Vēl Eirokausos spēlēs tādas komandas kā ”Atalanta” un ”Roma” (UEFA Eiropas līgā), kā arī Turīnas ”Juventus” (UEFA Eiropas Konferences līgā).

Sezonas laikā visvairāk apspriestākais klubs bija Turīnas ”Juventus”. 2023. gada 20. janvārī Itālijas Futbola federācija pieņēma lēmumu par 15 punktu atņemšanu klubam saistībā ar manipulācijām ar grāmatvedības datiem. Tika uzskatīts, ka klubs izmantoja futbola transfērus, lai mākslīgi palielinātu bilanci. Šī gada 20. aprīlī Itālijas sporta tiesu vara apmierināja ”Juventus” sniegto apelāciju, kas ļāva tai uz laiku atgūt 15 punktus. Šis apmierinātais lēmums gan bija spēkā tikai līdz 2023. gada 22. maijam, jo futbola federācija beigās atņēma vienībai desmit punktus. Līdz ar to var uzskatīt, ka, ja ”Juventus” nebūtu atņemti šie punkti, klubs finišētu labāko četriniekā.

2022./2023. gada sezona vēsturē ieies ar to, ka Itālijas A sērijā debitēja Latvijas futbolists. Transfērā no ”Valmieras” uz ”Spezia” 2023. gada 20. janvārī pārcēlās Raimonds Krollis, kurš savu debiju nozīmīgajā līgā piedzīvoja 5. februārī, čempionāta laikā uz maiņu dodoties četrās spēlēs. Tas gan nepalīdzēja ”Spezia” noturēties augstākajā sabiedrībā. Tā pārspēlēs zaudēja ”Verona”, tādējādi izkrītot līgu zemāk. Vēl augstāko sabiedrību pameta ”Sampdoria” un ”Cremonese”.

Itālijas līga 2023./2024.gada sezonā

Nekas nav mainījies – ja līdz šim Itālijas A sērijā spēlēja 20 komandu, tad līdzvērtīgs scenārijs būs vērojams 2023./2024. gada sezonā. Tajā startēs tādas komandas kā ”Napoli”, ”Lazio”, ”Inter”, ”Milan”, ”Atalanta”, ”Roma”, ”Juventus”, ”Fiorentina”, ”Bologna”, ”Torino”, ”Monza”, ”Udinese”, ”Sassuolo”, ”Empoli”, ”Salernitana”, ”Lecce”, ”Verona”, kā arī jaunpienācējas no otrās līgas – ”Frosinone”, ”Genoa” un ”Bari”.

A sērijas spēļu grafiks 2023./2024.gada sezonā

Nākamā A sērijas sezona sāksies 2023. gada 20. augustā. Kopumā sezona ilgs līdz 2024. gada 26. maijam, kad gaidāma noslēdzošās, 38. kārtas mači. Pagaidām gan nav iespējams uzzināt, kāds būs spēļu grafiks – tāds vēl tiks sastādīts. Sezonas laikā gaidāmi vairāki starptautiskie izlašu pārtraukumi, kas plānoti septembrī, oktobrī, novembrī, kā arī jūnijā. Tāpat sagaidāms, ka uzreiz pēc sezonas atsevišķiem futbolistiem būs jādodas uz Eiropas čempionātu. Atšķirībā no iepriekšējās sezonas, tā nenoslēgsies jūnijā, bet gan laicīgāk, jo nebūs 2022. gada Pasaules kausa pārtraukums. Iepriekšējās sezonas laikā tas noritēja no 20. novembra līdz 18. decembrim. Līdz ar to čempionātos bija ilgāk nekā viena mēneša pārtraukums.

A sērijas favorītes

Pēc bukmeikeru domām pirms 2023./2024. gada sezonas par galvenajām favorītēm uz titulu sauc esošo čempioni ”Napoli” (koeficients 3.00) un Milānas ”Inter” (3.5). Vēl starp favorītēm min tādas komandas kā ”Juventus” (5.00), kā arī ”Milan” (8.00), bet citu komandu iespējamā cīnīšanās par zeltu vērtēta ar maznozīmīgākiem koeficientiem. 1000.00 koeficienti jeb mazākie doti ”Lecce”, ”Genoa”, ”Verona”, ”Salernitana”, ”Empoli”, ”Frosinone” un ”Cagliari”, kas nozīmē, ka arī nākamajā sezonā varētu noritēt spraiga cīņa par to, kura komanda neizkritīs līgu zemāk.

”Napoli” nosargāt izcīnīto titulu nebūs vienkārši. Starpsezonā klubs jau ir nomainījis galveno treneri, lai gan sastāvā lielākā daļa no līderiem paliks nemainīgi. ”Milan” sastāvā vairs nespēlēs Zlatans Ibrahīmovičs, kurš noslēdzis aktīvā sportista gaitas, bet ”Inter” vēlas noslēgt darījumu ar Londonas ”Chelsea” par Romelu Lukaku. Savukārt Turīnas ”Juventus” vēlēsies atgriezties Itālijas tronī, kurā nav bijusi kopš 2019./2020. gada sezonas.

A sērijas padomi un likmes

Uz A sērijas spēlēm LV BET Sporta totalizators piedāvā plašu likmju piedāvājumu. Iespējams veikt derības ne tikai uz spēles uzvarētāju, bet arī iesistajiem vārtiem, virs/zem koeficientiem, handikapiem, notikumiem katrā puslaikā atsevišķi, precīzu rezultātu, vārtu guvējiem, kā arī statistikas datiem kā stūra sitieniem, brīdinājumiem, VAR, izdarītajiem sitieniem un daudz ko citu. Pirms veic likmes iepazīsties, kā pēdējās spēlēs veicies konkrētajām komandām un to izmaiņas sastāvos – otrais faktors būs īpaši svarīgs pirms čempionāta atklāšanas spēles, jo komandas starpsezonā veiks rokādes to spēlētāju rindās.

Likmes uz 2023./2023. gada A sērijas sezonu LV BET

Ja vēlies izdarīt likmes uz A sērijas spēlēm, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā sadaļā meklē ”Futbols”, kur atradīsi visas šīs valsts futbola mačus vienkopus. No esošā piedāvājuma vari izvērtēt, kura spēle tevi visvairāk uzrunā.

Likt likmes uz futbolu ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem, ieskaitot labākajām futbola spēlēm.

Pie tam, jāmin, ka LV BET sporta totalizators attīstās un tamdēļ šobrīd tas tev piedāvā vēl ērtāku opciju likmju veikšanā – mobilo aplikāciju. Ielādējot savā telefonā, vari ērti atrast visu nepieciešamo un veikt derības uz jebkuru no minētajiem notikumiem, tostarp futbola spēlēm. ”App store” meklē ”LV BET” aplikāciju, lejupielādē to un veic likmes jebkurā sev ērtā laikā!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *