Anglijas līgas Carabao jeb EFL kauss: zināmi pusfinālisti

Anglijas līgas Carabao jeb EFL kauss: zināmi pusfinālisti

Anglijas Līgas kausā (EFL) jeb Carabao Cup, kas šādā vārdā nosaukts atbalstītāju dēļ, nonācis tā kulminācijā. Zināmas četras pusfinālistes, kuras janvāra beigās un februāra pirmajā dienā noskaidros finālistes. Par vietu finālā cīnīsies Mančestras ”United”, ”Newcastle”, ”Southampton” un ”Nottingham Forest”. Vai vēlies vairāk uzzināt par Anglijas futbolu? Ienāc LV BET Sporta blogā, iepazīsties ar piedāvātajām likmju variācijām un dodies veikt derības!

Svarīgākā informācija par Carabao Cup 2022/23

Anglijas Līgas kauss ir viens no trim nozīmīgākjiem turnīriem Anglijā kopā ar Premjerlīgu un FA kausu. Līgas kausa izspēlē piedalās dažādu līgu klubi un atsevišķās reizēs Premjerlīgas vienības zaudē zemāku čempionātu komandām.

To izspēlē kopš 1960. gada, bet šobrīd sponsoru dēļ to var dēvēt arī par Anglijas līgas Carabao kausu. Turnīra uzvarētājs saņem 100 tūkstošus sterliņu mārciņu lielu naudas balvu, bet fināliste tiek pie 50 tūkstošiem. Tās gan ir samērā mazas naudas summas, salīdzinot ar to, kā ir FA kausā, kurā čempione saņem divus miljonus sterliņu mārciņu.

EFL kausā piedalīties var 92 dažādu līgu Anglijas futbola komandas. Līdz trešajai kārtai tiek 32 labākās, bet tās angļu vienības, kuras piedalās Eiropas sacensībās, tostarp Čempionu līgā, turnīru sāk tieši no trešās kārtas. Līdz pusfinālam uzvarētājs pārī tiek noteikts vienā spēlē, bet pusfinālā komandas spēlē divus mačus. Arī finālā viss noskaidrojas vienā cīņā.

Līdz šim visvairāk reižu par līgas kausa uzvarētāju kļuvusi ”Liverpool”, kas triumfējusi veselas deviņas reizes. Pie tam, klubs ir arī pašreizējais turnīra čempions. Astoņas reizes uzvarējusi esošā Premjerlīgas čempione Mančestras ”City”. Sešus no tituliem klubs izcīnījis laika posmā no 2013. līdz 2021. gadam. Savukārt piecas reizes par līgas kausa uzvarētājām kļuvušas ”Aston Villa”, Londonas ”Chelsea” un Mančestras ”United”.

Carabao kausa dalībnieki 2022/23

Šīs sezonas līgas kausā piedalījās tādas komandas kā ”Cambridge United”, ”Millwall”, ”Shrewsbury”, ”Carlisle”, ”Crawley Town”, ”Bristol Rovers”, ”Huddersfield”, ”Preston”, ”Ipswich Town”, ”Colchester”, ”Grimsby Town”, ”Crewe Alexandra”, ”Bolton”, ”Salford City”, ”Norwich City”, ”Birmingham”, ”Harrogate Town”, ”Stockport”, ”Doncaster”, ”Lincoln City”, ”Luton Town”, ”Newport County”, ”MK Dons”, ”Sutton United”, ”Forest Green”, ”Leyton Orient”, ”Fleetwood”, ”Wigan Athletic”, ”Cardiff City”, ”Portsmouth”, ”Walsall”, ”Swindon Town”, ”Blackpool”, ”Barrow”, ”Accrington Stanley”, ”Tranmere”, ”AFC Wimbledon”, ”Gillingham”, ”Northampton Town”, ”Wycombe”, ”Oxford United”, ”Swansea”, ”Rochdale”, ”Burton”, ”Cheltenham”, ”Exeter City”, ”Charlton”, QPR, ”Morecambe”, ”Stoke City”, ”Mansfield Town”, ”Derby County”, ”Bradford City”, ”Hull City”, ”Reading”, ”Stevenage”, ”Coventry”, ”Bristol City”, ”Blackburn Rovers”, ”Hartlepool”, ”Plymouth Argyle”, ”Peterborough”, ”Sheffield Wednesday”, ”Sunderland”, ”Port Vale”, ”Rotherham”, ”Middlesbrough”, ”Barnsley”, ”West Brom”, ”Sheffield United”, ”Burnley”, ”Brentford”, ”Nottingham Forest”, ”Leicester”, ”Southampton”, ”Wanderers”, ”Bournemouth”, ”Crystal Palace”, ”Everton”, ”Aston Villa”, ”Fulham”, ”Watford”, ”Brighton”, ”Leeds United”, ”Newcastle”, ”Tottenham”, ”Arsenal”, ”West Ham”, Mančestras ”City”, ”Chelsea”, ”Liverpool” un Mančestras ”United”.

Carabao Cup 2022/23 kalendārs

EFL līgas kausa izspēle tikusi jau līdz pusfināla fāzei. Pirmās kārtas mači notika jau 2022. gada augusta sākumā – no 2. līdz 11. augustam. Tikmēr otrās kārtas mači izspēlēti tika 23. un 24. augustā. Trešās kārtas cīņas bija nozīmētas 2022. gada 8., 9. un 10. novembrī, kamēr astotdaļfināli 20., 21. un 22. decembrī. Jaunajā, 2023. gadā, kausā noritēja ceturtdaļfināla spēles. Tās notika 10. un 11. janvārī. Pusfināli gaidāmi 24., 25., 31. janvārī un 1. februārī, bet lielais fināls 26. februārī slavenajā Vemblija stadionā.

Līdz šim no turnīra izkritusi gan esošā čempione ”Liverpool”, gan pēdējo gadu favorīte Mančestras ”City”. ”City” trešajā kārtā no tālākās cīņas par titulu izslēdza Londonas ”Chelsea” (2:0), bet astotdaļfinālā arī savu sīvāko konkurenti ”Liverpool” (3:2). Ceturtdaļfinālā klubs paklupa pret vienu no Premjerlīgas vājāko komandu ”Southampton”, piekāpjoties ar 0:2.

Līdz pusfinālam pagaidām tikušas četras komandas. Sacensības turpina Mančestras ”United”, ”Southampton”, ”Nottingham Forest” un ”Newcastle”. Pusfinālā ”United” cīnīsies pret ”Nottngham”, bet ”Newcastle” pret ”Southampton”. Jāatzīmē, ka no četrām komandām kausu ieguvušas divas – ”United” un ”Nottingham”.

Carabao kausa fināls 2022./23

Turnīra čempionu noskaidros 2023. gada 26. februārī slavenajā Vemblija stadionā. Tas nozīmē, ka spēli varētu apmeklēt līdz pat 90 tūkstošiem līdzjutēju. Pie tam, šogad Vemblija stadions svin savu simtgadi. Kausu ieguvušā komanda tiks noskaidrota vienā spēlē – ja pēc pamatlaika būs neizšķirts, sekos papildlaiks un, ja nepieciešams, pēcspēles soda sitieni.

Carabao Cup 2022/23 derības pie LV BET

Ja vēlies izdarīt likmes uz Anglijas līgas kausa spēlēm, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā izvēlnes pusē meklē ”futbols”. Ar tā palīdzību vari atrast piedāvājumā esošās spēles Anglijā, uz kurām iespējams likt likmes.

Likt likmes uz futbolu un spēlēm Anglijā ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem.

Likmes uz Carabao Cup 2022/23 LV BET sporta totalizatorā

No esošajām pusfinālistēm par galveno favorīti uz titula iegūšanu uzskata Mančestras ”United”, kuras koeficients lēsts 1.85. Tam ir arī pamats – klubs nav zaudējis septiņās Premjerlīgas spēlēs pēc kārtas un demonstrē aizvien pārliecinošāku spēli. ”Newcastle” izredzes noteiktas ar 2.6 koeficientu, bet ”Nottingham” un ”Southampton” dotas līdzvērtīgas izredzes ar koeficientu 10.00.

Uz pašām spēlēm LV BET totalizators piedāvā plašas likmju iespējas. Bez spēlētāju iecienītās prognozes par mača uzvarētāju iespējams arī derēt uz handikapu, kopējiem vārtiem, precīzu gūto vārtu skaitu, dažādiem ar puslaiku saistītiem aspektiem, katra puslaika un spēles precīzu rezultātu un daudz ko citu! Ja vēlies izbaudīt spēli pašā augstākajā mērā, tad apmeklē LV BET sporta totalizatoru un meklē futbola spēļu likmes!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *