Dienvidamerikas slavenākais futbola turnīrs: Copa Libertadores

Dienvidamerikas slavenākais futbola turnīrs: Copa Libertadores

N0 2023. gada 7. februāra līdz pat 11. novembrim Dienvidamerikas futbola spēcīgākās komandas spēlēs kontinenta prestižākajā turnīrā ”Copa Libertadores”. Vai vēlies uzzināt vairāk par šo turnīru? Ienāc LV BET Sporta blogā, iepazīsties ar piedāvātajām likmju variācijām un dodies veikt derības!

Svarīgākā informācija par 2023. gada Copa Libertadores turnīru

‘’Copa Libertadores’’ turnīrs tika izveidots tālajā 1960. gadā. Tā nosaukums cēlies, godinot tos Dienvidamerikas līderus, kuri to valstis vadīja neatkarības karā. Tādējādi angliskais tulkojums šim turnīram ir dēvējams par ‘’America’s Liberators Cup’’. Tomēr visā pasaulē to pazīst kā ‘’Copa Libertadores’’, bet vēl kā sinonīms bieži lasāms ‘’Copa Libertadores de America’’. Šajā turnīrā spēlē futbola klubi no Dienvidamerikas un to var salīdzināt ar UEFA Čempionu līgu, kas notiek Eiropā.

Laika gaitā turnīram vairākas reizes mainījušies izspēles formāti. Sākotnēji tajā piedalījās tikai Dienvidamerikas valstu vietējo līgu čempiones. 1966. gadā turnīrs paplašinājās, tajā piedaloties vietējo līgu divām pirmo vietu ieguvējām. 2000. gadā turnīrs no 20 komandām tika paplašināts līdz 32, bet līdz 2016. gadam tajā spēlēja Meksikas futbola komandas. Mūsdienās visvairāk klubu turnīrā ir no Argentīnas un Brazīlijas – respektīvi, sešas un septiņas.

Turnīram ir arī garš izspēles formāts. Sezona sākas janvāra beigās, bet noslēdzas novembrī. Vispirms trijās kvalifikācijas kārtās tiek noteiktas pēdējās četras komandas, kuras spēlēs ‘’Copa Libertadores’’ grupu turnīrā. Astoņās apakšgrupās tiek ielozētas četras komandas katrā, izslēgšanas turnīrā iekļūstot divām labākajām no grupas. Vēlāk astotdaļfinālā, ceturtdaļfinālā un pusfinālā uzvarētāja tiek noskaidrota divu spēļu summā, bet kopš 2019. gada finālā viss izšķiras vienā spēlē.

Visvairāk reižu par čempioni kļuvusi Argentīnas ‘’Independiente’’, kas titulu ieguvusi septiņas reizes. Visi tituli gan iegūti laika posmā no 1964. līdz 1984. gadam. Cits Argentīnas klubs ‘’Boca Juniors’’ prestižajā turnīrā triumfējis sešas reizes. Pēdējos trijos gados turnīrā dominējuši Brazīlijas klubi. 2019. gadā titulu ieguva ‘’Flamengo’’, bet pēdējās divās sezonās labākā Dienvidamerikas futbola komanda bijusi ‘’Palmeiras’’. Brazīlijas ”Flamengo” pagājušajā sezonā CONMEBOL ietvaros atguva čempiones godu, triumfējot trešo reizi. Finālā tā apspēlēja ”Athletico Paranaense”.

Argentīnas futbola klubi gan līdz šim ir izcīnījuši visvairāk ‘’Copa Libertadores’’ titulus: 25. 21 reizi čempiones gods ticis Brazīlijas komandām, bet astoņas Urugvajas. Trīs reizes šo trofeju izcīnījušas Kolumbijas un Paragvajas komandas, bet reizi Čīles un Ekvadoras.

Cik komandu piedalās 2023. gada Copa Libertadores?

Turnīrā piedalās 47 komandas – čempione, ”Copa Sudamericana” čempione, vēl septiņas vienības no Brazīlijas, sešas no Argentīnas, un četras no citām federācijām. Kvalifikācijas laikā tiek noskaidrotas pārējās dalībnieces. Zināms, ka Argentīnu 2023. gada turnīrā pārstāvēs tādas komandas kā ”Boca Juniors”, ”Racing”, ”Patronato”, ”River Plate”, ”Argentinos Juniors” un ”Huracan”. No Bolīvijas turnīrā piedalīsies ”Bolivar”, ”The Strongest”, ”Always Ready” un ”Nacional Potosi”. No Brazīlijas turnīrā startēs čempione ”Flamengo”, ”Palmeiras”, ”Internacional”, ”Fluminese”, ”Corinthians”, ”Athletico Paranaense”, ”Atletico Mineiro” un ”Fortaleza”. No Čīles sagaidāms, ka turnīrā piedalīsies ”Colo-Colo”, ”Nublense”, ”Curico Unido” un ”Magallanes”. No Kolumbijas startēs ”Atletico Nacional”, ”Deportivo Pereira”, ”Independiente Medellin” un ”Millonarios”. Ekvadoru pārstāvēs ”Independiente del Valle”, ”Aucas”, ”Barcelona”, ”Universidad Catolica” un ”El Nacional”, kamēr Paragvaju ”Olimpia”, ”Libertad”, ”Cerro Porteno” un ”Nacional”. Četras vienības spēlēs arī no Peru, Urugvajas un Venecuēlas. Peru pārstāvēs ”Alianza Lima”, ”Melgar”, ”Sporting Cristal”, ”Sport Huancayo”, Urugvaju ”Nacional”, ”Liverpool”, ”Deportivo Maldonado” un ”Boston River”, kamēr Venecuēlu ”Metropolitanos”, ”Monagas”, ”Carabobo” un ”Zamora”.

2023. gada Copa Libertadores favorīti

Pirms jaunās sezonas sākuma par galveno favorīti uz titulu sporta totalizatori noteikuši ”Flamengo”, kas ir arī esošā čempione. Tās otro titulu pēc kārtas lēš ar koeficientu 4.00. Nedaudz mazākas izredzes dotas ”Palmeiras” (koeficients 5.50), kā arī ”Atletico Mineiro” (9.00). Vēl starp vadošajām komandām var saukt ”Corinthians” (13.00), ”River Plate” (13.00), ”Internacional” (15.00), ”Boca Juniors” (17.00) un ”’Fluminese” (17.00). Citu vienību iespējamais triumfs turnīrā nav vērtēts salīdzinoši augstu.

2023. gada Copa Libertadores grafiks

Pirmajās trijās kvalifikācijas kārtās komandas aizvadīs divas spēles, tālāk tiekot labākajai. Pirmā kvalifikācijas kārta notiks no 7. līdz 16. februārim, otrā kārta no 21. februāra līdz 2. martam, kamēr trešā no 7. līdz 16. martam. Tobrīd būs noskaidrotas tās 32 komandas, kuras piedalīsies grupu turnīrā. Apakšgrupu kārta gaidāma no 2023. gada 4. aprīļa līdz 29. jūnijam.

Izslēgšanas stadija jeb play-off sāksies 2023. gada 1. augustā. Vispirms noritēs astotdaļfināli (1. līdz 10. augusts), kam sekos ceturtdaļfināli (22. līdz 31. augusts) un pusfināli (26. septembris līdz 5. oktobris). Visās pieminētajās kārtās būs jāaizvada divas spēles, viena viesos un viena savā laukumā, tālāk tiekot divu spēļu uzvarētājam. Lielais fināls gaidāms 11. novembrī.

Kur iespējams skatīties Copa Libertadores tiešraides?

Latvijas teritorijā nepiedāvā Dienvidamerikas nozīmīgākā futbola turnīra spēles tiešraidē. Tomēr dažāda rakstura saturam par un ap līgu iespējams iepazīties CONMEBOL Libertadores izveidotajā Youtube kanālā. Ja tevi interesē šī līga, kas pulcē lielu fanu plūsmu Dienvidamerikā, tad dodies uz šo Youtube kontu.

Likmes uz Copa Libertadores pie LV BET

Ja vēlies izdarīt likmes uz CONMEBOL Copa Libertadores spēlēm, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā izvēlnes pusē meklē ”futbols”. Ar tā palīdzību vari atrast piedāvājumā esošās šī čempionāta spēles, uz kurām iespējams likt likmes.

Likt likmes uz futbolu un spēlēm Dienvidamerikā ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem.

Copa Libertadores derības pie LV BET

Pirms sāc veikt likmes, iesakām iepazīties ar totalizatoru piedāvāto ”outright” opciju, kura piedāvā iepazīties ar pēc to domām turnīra favorītiem. Augstāk jau aprakstīts, ka to statusā turnīru sagaidīs astoņas komandas ar esošo čempioni ”Flamengo” priekšgalā.

Uz jebkuru līgas spēli pastāv plašas likmju iespējas bez spēlētāju iecienītākās – spēles uzvarētāja paredzēšanas. Tāpat jums ir iespēja prognozēt kopā gūtos vārtus spēlē, dažādus aspektus saistībā ar katru no puslaikiem. Ja tevi interesē riskantākas likmes, tad vari prognozēt precīzu spēles rezultātu, bet vēl riskantāk ir to noteikt ik pēc noteikta intervāla – piemēram, tev ir iespēja prognozēt, kāds rezultāts būs pēc 10, 20, 30 minūtēm jeb kura komanda būs vadībā. Pastāv iespēja arī derēt uz laiku, kad tiks iesisti pirmie vārti spēlē un daudz ko citu!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *