Latvijas basketbola zvaigzne: Kristaps Porziņģis

Latvijas basketbola zvaigzne: Kristaps Porziņģis

27 gadus vecais Kristaps Porziņģis ir Latvijas basketbola zvaigzne, kas uzskatāms par vienu no talantīgākajiem spēlētājiem, kurš jebkad šajā valstī dzimis. Šobrīd Porziņģis ir viens no diviem latviešiem Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA), spēlējot Vašingtonas ”Wizards” sastāvā. Vēlies vairāk uzzināt par basketbolu? Iepazīsties ar iespējamo likmju variācijām LV BET Sporta blogā un dodies izdarīt likmi!

Kristapa Porziņģa karjeras līkloči

27 gadus vecais Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis dzimis 1995. gada 2. augustā Liepājā. Viņš dzimis sportiskā ģimene – viņa tēvs Tālis spēlēja basketbolu Liepājas komandā, bet brālis Jānis karjeras laikā daudz gadu pavadīja Itālijas dažādās komandās, kā arī spēlēja Latvijas basketbola izlasē. No visiem brāļiem Kristaps izrādījās talantīgākais un jau agrā vecumā, 2012. gadā, viņš devās savu talantu slīpēt uz Spāniju, kur pievienojās Seviljas ”Cajasol”. 17 gadu vecumā Porziņģis debitēja Eiropas spēcīgākajā basketbola līgā ACB, bet vēlāk arī Eiropas otrajā spēcīgākajā klubu turnīrā ULEB Eirokausā. Viņa spēles maniere tika pamanīta – 221 centimetru garais basketbolists bija ne tikai garš, bet arī savam augumam ļoti veikls, pie tam, prata trāpīt metienus no visdažādākajām pozīcijām. Ņemot vērā viņa prasmes, Kevins Durents viņam devam iesauku vienradzis.

Latvieti pamanīja Nacionālajā basketbola asociācijā, Ņujorkas ”Knicks” viņu draftējot ar augsto ceturto numuru 2015. gada draftā. Šo komandu viņš pārstāvēja līdz 2019. gadam, kad tika aizmainīts uz Dalasas ”Mavericks”, bet 2022. gada 10. februārī viņu Dalasa aizmainīja tālāk uz Vašingtonas ”Wizards”, kuras rindās viņš spēlēs arī nākamajā sezonā.

Divas reizes Porziņģis pārstāvējis arī Latvijas nacionālo basketbola izlasi. 2017. gada FIBA Eiropas čempionātā viņš bija valstsvienības līderis, palīdzot tai izcīnīt piekto vietu, kas ir visaugstāk kopš Latvija atguvusi neatkarību. Piecus gadus vēlāk Porziņģis valstsvienības sastāvā spēlēja 2023. gada FIBA Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēs, ar 22 punktiem palīdzot 25. augustā Rīgā uzvarēt Turciju, bet vēlāk ar 29 28. augustā Lielbritāniju. Abos mačos latvietis izcīnīja 14 atlēkušās bumbas, bet pret turkiem bloķēja arī sešus pretinieku metienus. Augusta uzvaras ļāvušas izlasei tuvoties spēlēšanai pirmo reizi pasaules kausa izcīņā.

Kristapa Porziņģa karjera

Sevilla (2012-2015)

Pirmos trīs gadus profesionālajā basketbolā Latvijas basketbolists pavadīja Spānijas dienvidos Seviljā. Pirmo grozu lielās komandas sastāvā liepājnieks iemeta 2013. gada 20. februārī ULEB Eirokausa cīņā pret Sanktpēterburgas ”Spartak”. Nākamajās divās sezonās viņa loma pieaugušo vienībā tikai auga, kas rezultējās ar to, ka 2014./2015. gada sezonā Kristaps Porziņģis tika atzīts par Eirokausa uzlēcošo zvaigzni. Demonstrētais sniegums tika pamanīts arī NBA skautu vidū, kas jauno latvieti jau bija noskatījuši.

New York Knicks (2015-2019)

Ar augsto ceturto numuru Kristapu Porziņgi Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftā izvēlējās slavenā Ņujorkas ”Knicks”, tobrīd par tās basketbola operācijas prezidentu strādājot leģendārajam Filam Džeksonam. Porziņgis kļuvis par visaugstāk draftēto latvieti Latvijas basketbola vēsturē un visai ticams, ka šis sasniegums ilgti netiks apsteigts.

Ar savu eksplozivitāti, spēju trāpīt no tālmetienu distances un metienu bloķēšanas māku latvietis ieguva ”Knicks” līdzjutēju simpātijas. Lai arī ar Ņujorku viņš nekad netika izslēgšanas cīņās, liepājnieks fanu vidū tika cienīts. Svītru karjerai ”Knicks” rindās pārvilka 2018. gada 6. februārī gūtais ceļgala krustenisko saišu plīsums, kā dēļ Kristaps nespēlēja nākamo pusotru gadu, bet 2019. gada 31. janvārī klubs viņu pret vairākiem spēlētājiem aizmainīja uz NBA klubu Dalasas ”Mavericks”.

Dallas Mavericks (2019-2022)

Kopā ar Luku Dončiču Dalasa cerēja, ka Latvijas nacionālās basketbola izlases spēlētājs kļūs par vienu no līgas dominējošākajiem duetiem. Sadarbība līdz galam neizdevās, jo ”Mavericks” lielāku uzsvaru lika uz Dončiča kā līdera virzīšanu laukumā. Arī galvenais treneris Riks Kārlails nepalīdzēja, 2021. gada izslēgšanas mačos ierobežojot Porziņģa prasmes uzbrukumā. Laikā Dalasā patraucēja arī dažādas traumas, kā, piemēram, ceļgala meniska dēļ viņam ne sevišķi veiksmīga bija 2020./2021. gada sezona. Lai arī labi sācis nākamo, klubs 2022. gada 10. februārī lēma viņu aizmainīt uz NBA klubu Vašingtonas ”Wizards”, pretī saņemot citu latvieti – Dāvi Bertānu.

Washington Wizards (2022 – present)

Vašingtonas ”Wizards” sastāvā Porziņģis paspējis aizvadīt tikai 17 spēles, kurās vidēji metis 22.1 punktu, izcīnījis 6.6 atlēkušās bumbas un atdevis 2.9 rezultatīvās piespēles. Gaidāmajā sezonā viņam būs iespēja beidzot spēlēt kopā ar ”Wizards” līderi Bredliju Bīlu un abi mēģinās cīnīties par atgriešanos izslēgšanas spēlēs.

Karjeras statistika

NBA

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) Kristaps Porziņģis laukumā devies sešas sezonas, bet vienu pilnībā izlaidis. 337 regulārā turnīra mačos liepājnieks vidēji mačā metis 18.9 punktus, izcīnījis 7.9 atlēkušās bumbas un atdevis 1.9 rezultatīvās piespēles. Tikmēr desmit ”play-off” cīņās Porziņģim 16.3 gūti punkti, 6.4 atlēkušās bumbas un 1.1 piespēle.

Izlasē

Kristaps Porziņģis Latvijas valstsvienības rindās laukumā devies 12 mačos, kuros kopā iemetis 274 punktus jeb 22.8 vidēji mačā. Pēdējo reizi talantīgais basketbolists komandas sastāvā laukumā devās 2023. gada FIBA Pasaules kausa kvalifikācijas mačos, 25. augustā pret Turciju 22 punktus, bet 28. augustā pret Lielbritāniju 29. Līdz ar to liepājnieks palīdzējis izlasei spert platus soļos spēlēšanai Pasaules kausa izcīņā.

Kā likt likmes uz Kristapa spēlēm LV BET totalizatorā?

Ja vēlies izdarīt likmes uz Porziņģa basketbola spēlēm, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā izvēlnes pusē meklē ”basketbolu”. Ar tā palīdzību vari atrast piedāvājumā esošās NBA spēles, uz kurām iespējams likt likmes.

Likt likmes uz basketbolu ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem, ieskaitot labākajām basketbola spēlēm.

Likmju ieteikumi un likmes uz basketbolu LV BET

Pirms sāc likt likmes uz basketbolu, vispirms iepazīsties ar komandu sastāviem, esošajām izmaiņām un pēdējo spēļu rezultātiem. Ieskaties turnīra tabulā, kurā varēsi pamanīt pēdējo maču rezultātus, kā arī tās atrašanās vietu turnīra tabulā. Ņem vērā visus iespējamos faktorus likmes izdarīšanā, tostarp iepriekšējo bilanci pret šo vienību.

Bez jau iecienītās likmes – uzvarētājā noskaidrošanas, vari paredzēt arī kopā gūtos punktus un uzvarētājas punktu starpību. Pastāv iespēja derēt uz gūto punktu kopsummu (pāra/nepāra) katrai komandai atsevišķi. Savukārt, ja vēlies riskēt, tad līdzvērtīgas likmes vari izdarīt uz katru no puslaikiem un pat ceturtdaļām. Ar visām iespējamajām likmju opcijām iepazīsties izvēlētās spēles piedāvājumā.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *