FORMULA 1: Japānas Grand Prix 2024 | LV BET Blog

FORMULA 1: JAPĀNAS GRAND PRIX

No 5. līdz 7. aprīlim sezonas ceturtajā Formula 1 posmā 20 sportisti no desmit komandām sacentīsies zināmajā Japānas Grand Prix, kas līdz šim allaž bijis saistošs ar nenoteiktajiem laikapstākļiem. Vēlies veikt derības uz F1 sezonas posmiem? Ienāc LV BET sporta totalizatorā, iepazīsties ar piedāvātajām sporta likmēm un veic derības.

F1 JAPĀNAS GRAND PRIX – SVARĪGĀKĀ INFORMĀCIJA

FORMULA 1: Japānas Grand Prix 2024 | LV BET BlogParasti Japānā Formula 1 sacensības tika organizētas rudenī – oktobrī un tas kalendārā bija sezonas noslēguma daļā. 2024. gadā notikušas izmaiņas. Šī kļuvusi par pirmo reizi, kad posms notiks pavasarī. Šajā sezonā sportisti Japānā sacentīsies jau ceturtajā sezonas posmā no 5. līdz 7. aprīlim. Kopumā aprīli F1 piloti pavadīs Āzijā, jo pēc sacensībām Japānā gaidāms posms Ķīnā, kas šajā valstī notiks pirmo reizi kopš Covid-19 pandēmijas jeb 2019. gada.

Sezonas ceturtajā posmā notiks pēc klasiskā grafika – vispirms 5. aprīlī gaidāmi pirmie divi treniņbraucieni, 6. aprīlī noslēdzošais treniņbrauciens un kvalifikācija, bet 7. aprīlī sacīkste. Uzvarētājs iegūs 25 punktus kopvērtējumā, otrās vietas ieguvējs 18 punktus, trešās 15 punktus. Punktus kopvērtējumā iegūs pirmie desmit piloti, desmitās vietas ieguvēja punktu ražu papildinot par punktu.

F1 posms Japānā tiek organizēts kopš 1963. gada un šogad tas notiks jau 44. reizi. Visvairāk reižu šeit uzvarējis Mihaels Šūmahers – sešas (1995., 1997., 2000., 2001., 2002., 2004. gadā). Pēdējos divos gados par labāko šeit kļuvis pasaules čempions Makss Verstapens no ”Red Bull” komandas. Pirms gada viņš par gandrīz 20 sekundēm apsteidza otrās vietas ieguvēju Lendo Norisu un par 36 sekundēm trešās vietas īpašnieku Oskaru Pjastri – abi ir no ”McLaren”. Rudens sacīkste Japānā nozīmēja arī dažādus laikapstākļus – bieži vien lija, kas sarežģīja apstākļus trasē pilotiem.

SUZUKAS TRASES APRAKSTS

Suzukas trasē pirmais F1 posms notika 1987. gadā. Sportistiem sacīkstē jāveic 53 apļi, katrs aplis ir 5.8 kilometru garš. Tas nozīmē, ka kopumā visiem 20 pilotiem jāveic aptuveni 307.5 kilometru gara distance. Sacensību vēsturē līdz šim ātrāko apļa laiku sasniedzis septiņkārtējais pasaules čempions Lūiss Hamiltons, kurš, esot ”Mercedes” pilots, 2019. gadā apli veica vienā minūtē, 30.983 sekundēs. Pagājušajā sezonā labāko apļa laiku uzrādīja sacīkstes uzvarētājs Verstapens, kuram vienā no apļiem (39.), izdevās to nobraukt vienā minūtē 34.183 sekundēs.

FORMULA 1: JAPĀNAS GRAND PRIX – DALĪBNIEKI

Kā jau jebkurā no 24 posmiem, F1 čempionātā startē desmit komandas – ”Red Bull”, ”McLaren”, ”Ferrari”, ”Mercedes”, ”Alpine”, ”Aston Martin”, ”Haas”, ”Williams”, ”RB Visa” un ”Kick Sauber”. Starpsezonā ”AlphaTauri” komanda tagad tiek devēta par ”RB Visa”, bet ”Alfa Romeo” šobrīd nēsā ”Kick Sauber” vārdu.

Pilotu vidū gan nav notikušu nekādu izmaiņu. ”Mercedes” pārstāvēs Džordžs Rasels un Lūiss Hamiltons, ”Alpine” Estebans Okons un Pjērs Gaslī, ”Haas” Kevins Magnusens un Niko Hulkenbergs, ”Red Bull” Makss Verstapens un Serhio Peress, ”McLaren” Oskars Pjastri un Lendo Noriss, ”Aston Martin” Lenss Strols un Fernando Alonso, ”RB Visa” Daniels Rikjardo un Juki Cunoda, ”Ferrari” Šarls Leklērs un Karloss Sainss, ”Kick Sauber” Valteri Botass un Žo Ganju, bet ”Williams” Alekss Albons un Logants Sāržents.

FORMULA 1 JAPĀNAS GP FAVORĪTI

Sezonas pirmais posms Bahreinā pierādīja, ka visdrīzāk lielu izmaiņu 2024. gada sezonā nebūs. Pārējiem 19 pilotiem būs īpaši jāpacenšas, lai no troņa gāztu ”Red Bull” līderi Maksu Verstapenu. Sezonas gaitā gan var notikt pavērsieni un viens no tiem pašas komandas iekšienē – komandas vadītāju Kristianu Horneru kāda sieviete apsūdzēja nepiedienīgā uzvedība un pagaidām pēc neatkarīgas izmeklēšanas viņš ir paturēts amatā. Tas gan nenozīmē, ka sezonas laikā viņš varētu no saviem pienākumiem tikt atbrīvots, bet komandas rezultāti – līdz ar to pasliktināties.

Pirmajā posmā Bahreinā vistuvāk Verstapenam bija viņa komandas biedrs Serhio Peress (zaudēja 22 sekundes) un ”Ferrari” pilots Karloss Sainss, kuram 2024. gadā jāpierāda sevi, lai nākamajā dabūtu darbu kādā citā komandā. Spānis ar trešo vietu no uzvarētāja Verstapena atpalika par 29 sekundēm. Tālāk bija citi kā Sainsa komandas biedrs Šarls Leklērs, Džordžs Rasels, Lendo Noriss, Lūiss Hamiltons un citi.

LIKMES UZ FORMULU 1 UN JAPĀNAS GP AR LV BET

LV BET sporta totalizators piedāvās veikt derības uz visiem Formula 1 čempionāta posmiem un Japānā notiekošais nebūs izņēmums. Varēsi veikt derības uz posma uzvarētāju, sportistiem, kuri finišēs top2, top3, top6, un izcīnīs punktus finišā. Tāpat būs iespēja noteikt kvalifikācijas uzvarētāju, posma uzvarētāja tautību, ātrāka apļa īpašnieku un komandu, kuras pilots uzvarēs Japānas posmā.

Pirms veic likmes uz Formula 1 notikumiem, ieskaties, kā sportistiem veicies līdz šim un kuras komandas kopumā dominējušas pēdējos gados. Bukmeikeri pagaidām par sezonas favorītiem uzskata ”Red Bull” kā komandu un tās līderi Maksu Verstapenu kā pilotu. Tomēr gadījumā, ja citas komandas izrādīs nopietnāku pretstāvi, bukmeikeru prognozes par čempionu gan kopvērtējumā, gan komandu kopvērtējumā var mainīties.

Ja vēlies veikt likmes uz F1, tad ienāc LV BET sporta totalizatorā, spied uz ”sports” un kreisajā izvēlnē meklē sadaļu ”F1”. Pārsvarā F1 čempionāta notikumi var būt ievietoti rekomendēto līgu sarakstā. Viss, kas jādara pēc tam, jāatrod likme, uz kuru vēlies veikt derības, jāizlemj tās lielums un jāapstiprina kupons. Visērtāk likmi ir veikt LV BET sporta totalizatorā mobilajā aplikācijā.

Ja vēlies uzzināt vairāk par F1 un tās notikumiem, ienāc LV BET sporta blogā, kurā aprakstīti dažādi pasaules nozīmīgākie sporta notikumi, tostarp aktīvi tiek sekots līdz F1 pasaules čempionāta norisei.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *