Football: Copa del Rey Final | LV BET Blog

COPA DEL REY FINĀLĀ JĀIZTIEK BEZ ”EL CLASICO” DUEĻA

Šī gada 6. aprīlī noskaidrosies tā komanda, kura kļūs par Spānijas Karaļa kausa jeb ”Copa del Rey” ieguvēju. Finālā spēkosies Bilbao ”Athletic”, kas šajā turnīrā triumfējusi veselas 23 reizes, kā arī ”Mallorca”, kas spēkosies vien savā ceturtajā finālā. Vēlies veikt derības uz ”Copa del Rey” finālu? Ienāc LV BET sporta totalizatorā, iepazīsties ar piedāvātajām derību iespējām un veic likmes.

Spānijas kausa izcīņa: līdz finālam neaizspēlējas nedz ”Real”, nedz ”Barcelona”

Football: Copa del Rey Final | LV BET BlogSpānijas Karaļa kausa izcīņa tiek rīkota kopš 1903. gada. Šobrīd tā notiek sezonas laikā, noslēdzoties aprīlī. Kausā piedalās ne tikai augstākās līgas komandas, bet arī vairāku zemāko līgu vienības, tādējādi varot izbaudīt iespējamo dueli pret Spānijas spēcīgākajām komandām, kā, piemēram, ”Real Madrid” un ”Barcelona”. Līdz pat pusfinālam viss izšķiras vienā spēlē, kamēr pusfinālā tiek spēlētas divas, finālā iekļūstot uzvarētājai divu spēļu summā. Finālā gan arī viss izšķiras vienā mačā.

Turnīra vēsturē visvairāk reižu, 31, triumfējusi ”Barcelona”, kas pēdējo reizi gan kausu virs galvām cēlusi 2020./2021. gada sezonā. Esošā čempione ir Madrides ”Real”, kas kļuva par 2022./2023. gada sezonas kausa ieguvēju, to izcīnot 20. reizi vēsturē. 23 tituli ir Bilbao ”Athletic”, bet desmit reizes triumfējusi cita Spānijas galvaspilsētas komandas – Madrides ”Atletico”.

2023./2024. gada sezonā līdz finālam neaizspēlējās abi Spānijas futbola milži. Madrides ”Real” izstājās jau astotdaļfinālā, kur izloze lēma tai spēkoties pret citu galvaspilsētas komandu ”Atletico”. Rezultatīvā spēlē ar 4:2 uzvarēja otrie. Savukārt ”Barcelona” no tālākās cīņas izstājās ceturtdaļfinālā, kurā tā ar tādu pašu rezultātu (2:4) zaudēja Bilbao ”Athletic”. Pusfinālā visas komandas bija no augstākās līgas – ”Athletic”, ”Mallorca”, ”Real Sociedad” un Madrides ”Atletico”.

Pusfinālos noskaidrojās, ka finālā spēlēs ”Mallorca” un ”Athletic” komandas. Pirmie pēcspēles soda sitienu sērijā apspēlēja ”Real Sociedad”, bet Bilbao ”Athletic” divu spēļu summā ar 4:0 bija pārāki pār Spānijas galvaspilsētas klubu ”Atletico”. Bilbao klubs piedalīsies kluba vēsturē 40. Spānijas Karaļa kausa finālā. Pēdējo reizi klubs triumfēja tālajā 1983./1984. gada sezonā, vēlāk zaudējot nākamajos sešos finālos. ”Mallorca” piedalīsies vien ceturtajā finālā – pirmajos divos tā zaudēja, bet vienīgo Karaļa kausu ieguva 2002./2003. gada sezonā.

Kad un kur notiks Copa del Rey fināls?

Spānijas kauss noslēgsies 2024. gada 6. aprīlī ar finālu, kas tiks aizvadīts vienā no Spānijas skaistākajām pilsētām – Seviljā. Komandas pulcēsies ”Estadio La Cartuja”, kas ir UEFA ceturtās kategorijas futbola stadions. Tajā var ietilpt gandrīz 58 tūkstoši futbola līdzjutēji, un šajā stadionā notikuši jau četri ”Copa del Rey” fināli. Ikdienā tajā nespēlē neviena Spānijas futbola komanda, bet šeit spēles aizvadījusi Spānijas futbola izlase un Spānijas sieviešu izlase. Tāpat stadionā notikuši dažādi mūzikas pasākumi un Deivisa kausa izcīņas spēles.

Copa del Rey favorīti

Pirms spēles par favorīti tiek uzskatīta Bilbao ”Athletic”. Tās koeficients uz potenciālo uzvaru un 24. titula iegūšanu novērtēts ar 1.82. ”Mallorca” uzvara netiek vērtēta diži augstu – koeficients uz uzvaru ir 4.45. Jāmin gan, ka viss izšķirsies vienā spēlē, turklāt tas ir fināls, tāpēc var gadīties arī pārsteigumi. Ja spēles uzvarētājs netiks noskaidrots pamatlaikā, tad sekos divi pagarinājumi katrs 15 minūšu garš. Ja arī tad čempions nebūs skaidrs, sekos pēcspēles soda sitieni. Par labu ”Athletic” kalpo arī tās atrašanās vieta Spānijas ”La Liga” tabulā. Ar 49 punktiem pēc nospēlētajām 26 kārtām klubs ieņēma augsto piekto vietu un cīnījās par vietu UEFA Čempionu līgā. Tikmēr ”Mallorca” cīnās par vietas saglabāšanu čempionātā, pēc 26 kārtām ar 24 punktiem esot 16. vietā. No izkrišanas zonu gan to šķira samērā komfortabls pārsvars – astoņi punkti.

Likmes uz Copa del Rey ar LV BET

Ja vēlies izdarīt likmes uz Spānijas Karaļa kausa finālu, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā sadaļā meklē ”Futbols”, kur atradīsi piedāvājumā arī šo spēli.

Likt likmes uz futbolu ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem, ieskaitot labākajām futbola spēlēm. Visātrāk un ērtāk likmes var izdarīt LV BET mobilajā aplikācijā.

Copa del Rey padomi un likmes LV BET

LV BET sporta totalizators piedāvās veikt derības uz ”Copa del Rey” finālu. Piedāvājumā būs ne tikai iespēja veikt derības uz spēles uzvarētāju, bet arī daudziem citiem ar spēli saistītiem aspektiem – mača handikapu, uzvarētāju katrā no puslaikiem, gūtajiem vārtiem puslaikos, kopā un katrai komandai atsevišķi, kā arī daudziem statistikas datiem (auti, pārkāpumi, kartiņas, sitieni, un citi). Tāpat vari prognozēt precīzu rezultātu, vārtu guvējus un daudz ko citu. Pirms likmju veikšanas iepazīsties, kā katrai komandai veicies iepriekšējās spēlēs un kā tās spēkojušās savstarpēji ”La Liga” ietvaros – 2023./2024. gada sezonā vienā spēlē tika fiksēts bezvārtu neizšķirts (0:0), bet citā pārliecinošu uzvaru svinēja Bilbao klubs ar 4:0.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *