Formula 1: Azerbaidžānas Grand Prix

Formula 1: Azerbaidžānas Grand Prix

Aprīļa beigās, no 28. līdz 30. aprīlim, gaidāms sezonas ceturtais posms Formulā 1 – Azerbaidžānas Grand Prix. Pagaidām kopvērtējumā priekšā visiem ir abi ”Red Bull” braucēji – Makss Verstapens un Serhio Peress, kuriem seko pieredzējušais Fernando Alonso. Vēlies vairāk uzzināt par F1? Ienāc LV BET Sporta blogā, iepazīsties ar piedāvātajām likmju variācijām un dodies veikt derības.

Svarīgākā informācija par Formula 1 Azerbaidžānas Grand Prix

Azerbaidžānā notiekošais posms ir viens no tiem, kurš tiek rīkots pilsētas ielās. To pirmo reizi kalendārā ieviesa 2017. gadā, taču sagaidāms, ka F1 komandas šeit startēs vismaz līdz 2024. gadam. Pagaidām šajā Āzijas valstī uzvarējušas ir tikai divas komandas – ”Red Bull” un ”Mercedes”. Pirmie šeit triumfējuši pēdējās divās sezonās pēc kārtas, pie tam, to paveicot gan Peresam, gan Verstapenam. Par pirmo uzvarētāju šajā valstī un trasē kļuva šobrīd ”Red Bull” komandas rezerves pilots Daniels Rikjardo. 2018. gadā uzvaras laurus plūca Lūiss Hamiltons, bet gadu vēlāk viņa bijušais komandas biedrs Valteri Botass.

Pagājušā gada Azerbaidžānas Grand Prix

Pagājušajā jeb 2022. gada posmā Verstapens pēc kvalifikācijas bija trešais, zaudējot komandas biedram Peresam un ”Ferrari” braucējam Šarlam Leklēram. Pirmais aplis jau kļuva par vilšanos ”Ferrari”, jo no sacīkstes izstājās Leklērs, bet ceturtajā aplī sacensības beidzās Karlosam Sainsam. Tas deva krietni vieglāku ceļu pretī uzvarai ”Red Bull” pārstāvjiem. Makss Verstapens kļuva par sacensību uzvarētāju, bet otro vietu Baku izcīnīja viņa komandas biedrs Peress. Trešo pozīciju ieguva ”Mercedes” pilots Džordžs Rasels, kurš apsteidza titulēto Hamiltonu.

Kādu balvu saņems Azerbaidžānas Grand Prix ieguvējs?

Katrā posmā sacensību uzvarētājs tiek pie speciāli izveidota kausa un šampanieša, taču pats nozīmīgākais ir punktu kopvērtējumā tabulā. Pirmās vietas ieguvējs tiek pie 25 punktiem, otrās 18, trešās 15, ceturtās 12, piektās desmit, sestās astoņiem, septītās sešiem, astotās četriem, devītās diviem, bet desmitās vietas ieguvējam tiek viens punkts. Tas arī palīdz to komandām konstruktoru kausā, jo sezonas noslēgumā čempiona titulu iegūst ne tikai pilots, bet arī kāda komanda, kas tikusi pie visvairāk punktiem.

Kur notiks Azerbaidžānas Grand Prix?

Azerbaidžānas F1 posms notiek vienā un tajā pašā ielā – galvaspilsētas Baku ielās. Sportistiem sacensību laikā jāveic 51 aplis, bet katra apļa garums ir seši kilometri. Tas nozīmē, ka posma laikā sportisti, kuri tiek līdz finišam, nobrauc vairāk nekā 306 kilometrus. Serhio Peress no ”Red Bull” komandas šobrīd ir ātrākā apļa īpašnieks – viņš pirms gada uzrādīja laiku 1:46.046 savā ātrākajā piegājienā.

Azerbaidžānas Grand Prix grafiks

Azerbaidžāna būs viena no tām reizēm, kad tiks aizvadītas sprinta sacensības. Tas nozīmē, ka jau 28. aprīlī pēc pirmajiem treniņbraucieniem sekos kvalifikācija, kurā noteiks starta secību sprintam. Pēc otrajiem treniņbraucieniem 29. aprīlī sekos sprints, kurā sportisti cīnīsies par papildus punktiem kopvērtējumā. Savukārt 30. aprīlī gaidāmas pašas sacensības, 51 aplī nosakot posma uzvarētāju.

Formula 1 sezonas kalendārs

F1 kalendārā posms Azerbaidžānā ir ceturtais. Pirms tam ir aizvadītas sacensības Bahreinā, Saūda Arābijā un Austrālijā. Savukārt pēc tam sportisti dosies uz ASV, lai vēlāk atgrieztos uz vairākiem posmiem Eiropā. Pirms Baku gaidāmajām sacensībām kopvērtējuma līderis ar 69 punktiem ir Makss Verstapens, kuram ar 54 seko Peress. Trešo vietu ar 45 punktiem ieņem ”Aston Martin” pilots Fernando Alonso, bet vēl vieta sešiniekā ir Lūisam Hamiltonam (38), Karlosam Sainsam un Lensam Strolam (abiem 20 punkti).

Formula 1 Azerbaidžānas Grand Prix dalībnieki

Posmā ”Red Bull” pārstāvēs Makss Verstapens un Serhio Peress, ”Ferrari” Šarls Leklērs un Karloss Sainss, ”Mercedes” Lūiss Hamiltons un Džordžs Rasels, ”Aston Martin” Lenss Strols un Fernando Alonso, ”Alfa Romeo” Valteri Botass un Guanju Žo, ”Alpine” Pjērs Gaslī un Estebans Okons, ”AlphaTauri” Niks de Vrīss un Juka Cunoda, ”Haas” Niko Hulkenbergs un Kevins Magnusens, ”McLaren” Oskars Pjastri un Lendo Noriss, bet ”Williams” pārstāvēs Alekss Albons un Logans Šārdžents.

Azerbaidžānas Grand Prix favorīti

Galvenais favorīts uz jau trešo titulu pēc kārtas tiek uzskatīts esošais čempions Makss Verstapens. Viņa koeficients uz vēl viena titula iegūšanu novērtēts ar 1.13. Nākamā labākā varbūtība dota viņa komandas biedram Serhio Peresam (15.00), bet trešā Fernando Alonso (21.00). Vēl starp minimāliem favorītiem var minēt Hamiltonu (26.00), Leklēru un Raselu (abiem 51.00 koeficients). Citu izredzes netiek vērtētas augstu.

Arī konstruktoru kausā galvenā favorīte ir ”Red Bull”, kuras uzvara novērtēta ar koeficientu 1.04. Trīs citu, ”Mercedes”, ”Ferrari” un ”Aston Martin” izredzes uzvarēt komandu ieskaitē novērtēta ar koeficientu 26.00. Pārējām komandām lielas izredzes šajā konkurencē dotas netiek.

Likmes uz Azerbaidžānas Grand Prix pie LV BET

Ja vēlies veikt likmi uz F 1 posmu, tad apmeklē LV BET mājaslapu, kreisajā augšējā stūrī meklē ”Sports” un kreisajā izvēlnē skaties ”Formula 1”. Spiežot uz tā, vari atrast piedāvājumā esošās derību iespējas uz čempionāta notikumiem.

Likt likmes uz F 1 ir ļoti vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par visiem ar sportu saistītajiem notikumiem.

Azerbaidžānas Grand Prix derību padomi un derības LV BET

Likmju iespējas uz F1 sacensībām ir dažādākās. Vari derēt no iespējas, kurš kļūs par sacensību uzvarētāju līdz tam, kuri piloti iekļūs labāko sešiniekā un desmitniekā. Tāpat pastāv varbūtība izdarīt likmes uz kvalifikācijas rezultātiem, bet interesantāku likmju meklētājiem saistoša var šķist iespēja derēt uz dažādiem savstarpējiem dueļiem.

Interesantas derības pastāv arī uz tādām iespējām kā ātrākā apļa laika noteikšanu, boksos došanās ātrumu un kurš no pilotiem pirmais izstāsies no sacensībām. Bez individuālajām derībām uz kādu no sportista, pastāv arī iespēja derēt uz komandu rezultātiem.

Pirms veic likmi, iepazīsties ar čempionāta kopvērtējuma rezultātiem un pēdējo posmu labāko trijniekiem. Tas tev palīdzēs saprast, kurus var uzskatīt par galvenajiem posma favorītiem. Sacensību dienā ieskaties, kāds būs starta vietu izkārtojums – arī tam mēdz būt nozīme, kā attīstīsies sacīkste.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *