Vienīgās spēles Arēnā pirms pasaules čempionāta: Latvijas hokeja izlase uzņems Šveici

Vienīgās spēles Arēnā pirms pasaules čempionāta: Latvijas hokeja izlase uzņems Šveici

Šī gada 28. un 29. aprīlī ”Arēnā Rīga” Latvijas hokeja izlase aizvadīs vienīgās pārbaudes spēles vienā no 2023. gada pasaules čempionāta mājvietām. Abās dienās pretiniekos būs spēcīgā Šveice, pret kuru būs jāspēkojas arī maijā turnīra ietvaros. Vēlies uzzināt vairāk par hokeja izlašu mačiem? Ienāc LV BET Sporta blogā, iepazīsties ar piedāvātajām likmju variācijām un dodies veikt derības!

Svarīgākā informācija par pārbaudes spēlēm

Latvijas hokeja izlase 2023. gada pasaules čempionātam hokejā jau gatavojas kopš marta vidus. Sākumā tā aizvadīja neoficiālus treniņus, bet ar marta beigām sāka trenēties oficiāli. Aprīļa sākumā aiz slēgtām durvīm un ne tajā spēcīgākajā sastāvā hokeja izlase aizvadīja divas pārbaudes spēles pret Poliju, uzvaras dalot uz pusēm. Vēl pārbaudes spēļu ciklā gaidāmi mači pret Lielbritāniju (21. un 22. aprīlī), kā arī Dāniju maija sākumā. Visas šīs spēles norisināsies izbraukumā.

Vienīgās divas spēles, kuras kuplā skaitā iespējams būs apmeklēt arī Latvijas hokeja faniem, gaidāmas 28. un 29. aprīlī. Šajos datumos Latvijas izlase ”Arēnā Rīga” uzņems spēcīgo Šveici, ar kuru vēlāk Harija Vītoliņa trenētā vienība atradīsies vienā grupā arī pasaules čempionātā. Šveicieši uzskatāmi par vienu no spēcīgākajām pasaules hokeja izlasēm. Tā nozīmīgākajā gada izlašu turnīrā spēlējusi pat finālā, bet vairāki tās vadošie hokejisti ikdienā pārstāv dažādus Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubus.

Komandas, kuras piedalās spēlē

Latvija

Latvijas hokeja izlase tikai dažas reizes pasaules čempionāta laikā tikusi ceturtdaļfinālā. Pirms gada tā ieņēma desmito vietu, grūtās un nepārliecinošās cīņās apspēlējot tiešās konkurentes. Izlasē pēc viena gada izlaišanas un karjeras noslēgšanas tajā atgriezies bijušais kapteinis Kaspars Daugaviņš. Vismaz čempionāta sākumā valstsvienībai var nākties iztikt bez Nacionālās hokeja līgas (NHL) pārstāvjiem – izlasē lēma nespēlēt neveiksmīgu sezonu aizvadījušais Elvis Merzļikins un par tādu pašu lēmumu vēlāk paziņoja Zemgus Girgensons. Viņa sakarā vēl pirms aptuveni mēneša tika pausts, ka ir panākta vienošanās viņa dalībā.

Vārtus var sargāt NHL gaisu apostījušais Artūrs Šilovs, taču vispirms viņa Amerikas Hokeja līgas klubam jāizstājas no izslēgšanas spēlēm. Piekrišanu doties palīdzēt izlasei devis Kristers Gudļevskis un Gustavs Grigals. Aizsardzībā var spēlēt tādi hokejisti kā Uvis Balinskis, Jānis Jaks un citi, tādā veidā aizstājot karjeru beigušo Kristapu Sotnieku, bet uzbrukumā ir brāļi Bukarti, Rodrigo Ābols un citi. Kandidātu sarakstā ir arī neviennozīmīgi vērtētais Miks Indrašis, kurš vasarā it kā bija parakstījis līgumu ar Kontinentālās hokeja līgas klubu, vēlāk gan to noliedzot un dodoties spēlēt uz Vāciju.

Šveice

Pēdējo reizi Šveice hokeja čempionātā par medaļnieci kļuva 2018. gadā, kad ieguva sudraba medaļas. Šādu pašu panākumu valstsvienība svinēja piecus gadus iepriekš, 2013. gadā. Pēdējos divos turnīros tā pratusi tikt ceturtdaļfinālā, taču tā fāzē piedzīvoti zaudējumi. Rezultātā tas devis sesto vietu 2021. gada čempionātā un piekto vietu pirms gada. Šveicē ir viena no spēcīgākajām hokeja līgām Eiropā un tajā meistarību slīpē atsevišķi latviešu hokejisti, kā, piemēram, Ronalds Ķēniņš, Ivars Punnenovs, Haralds Egle, Oskars Lapinskis, Toms Andersons, un citi. Pēc tam, kad izlases būs aizvadījušas divas pārbaudes spēles, tām gaidāma arī cīņa pasaules čempionātā – B grupā viena pret otru cīnīsies 23. maijā, kas abām vienībām kļūs par noslēdzošo spēli grupu turnīrā.

Kam ir iespēja uzvarēt?

Ņemot vērā, ka tās būs pārbaudes spēles, iespēja uzvarēt ir abām izlasēm. Latvijas hokeja izlase var pamainīt virknējumus katrā no mačiem, pie tam, iespējas var iegūt visi vārtsargi. Visdrīzāk kādā no spēlēm Harijs Vītoliņš ar asistentiem vēlēsies novērtēt tā saucamo spēcīgāko sastāvu, lai tādējādi novērtētu tā gatavību čempionātam. Pārbaudes spēles var kļūt par reizi, kad kāds no jaunajiem hokejistiem sevi veiksmīgi pierāda un izcīna vietu sastāvā. Neliela priekšrocība gan tiks dota Šveicei, jo pret to Latvija nav pārāk labi spēlējusi un līdz šim tieši pretiniece savstarpējos mačos ir uzvarējusi biežāk.

Hokeja likmes LV BET

Ja vēlies izdarīt likmes uz hokeja izlašu pārbaudes spēlēm, tostarp Latvijas izlases mačiem, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā izvēlnes pusē meklē ”hokejs”. Ar tā palīdzību vari atrast piedāvājumā esošās spēles, uz kurām iespējams likt likmes.

Veikt likmes uz hokeju ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem, ieskaitot labākajām hokeja spēlēm.

Hokeja padomi un derības LV BET

LV BET sporta totalizators piedāvās plašas likmju klāstu uz Latvijas hokeja izlases pārbaudes spēlēm. Bez jau spēlētāju iecienītās likmes uz uzvarētāju būs iespējams arī derēt uz katras komandas un kopā spēlē gūto vārtu skaitu, rezultātu katrā no periodiem, handikapu, precīzu spēles rezultātu, un daudz ko citu! Uz katru pārbaudes spēli LV BET totalizators saviem spēlētājiem piedāvās iespējas derēt uz to notikumiem – ja vēl neesi pārliecināts, ienāc pie mums un atrodi labākās likmju iespējas!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *