formula

Jau no šī gada februāra beigām Formula 1 ar posmu Bahreinā sāksies jaunā, 2024. gada sezona. Pirms tās notikuši vairāki vērienīgi notikumi – atsevišķās komandās nomainījies vadītājs, dažai komandai mainīts nosaukums, bet kāds titulēts braucējs vienojies par pāreju uz citu komandu, sākot ar 2025. gada sezonu. Galvenā intriga 2024. gadā ir, vai kāds no braucējiem un komandām spēs izrādīt nopietnu pretestību ”Red Bull” un divkārtējam čempionam Maksam Verstapenam. Vēlies veikt likmes uz F1 notikumiem? Ienāc LV BET sporta blogā, iepazīsties ar pieejamajām likmēm un veic prognozi.

DIVĀM KOMANDĀM MAINĪTS NOSAUKUMS, ”HAAS” ATLAIŽ VADĪTĀJU, HAMILTONS 2025. GADĀ STARTĒS ”FERRARI”

2023. gada F1 sezona noslēdzās ar pārliecinošu ”Red Bull” komandas triumfu gan Konstruktoru kausā, gan braucēju ieskaitē, kur otro sezonu pēc kārtas par čempionu kļuva Makss Verstapens.

Starpsezonā notikušas dažādas izmaiņas. ”AlphaTauri” komanda mainīja nosaukumu un tagad tā zināma kā RB Visa. Šī gan nebija vienīgā nozīmīgā izmaiņa, jo no F1 aizgāja ”Alfa Romeo” un šo komandu šobrīd sauc par ”Kick Sauber”. Atsevišķas izmaiņas noritēja arī komandu vadībās – ”Haas”, kas katru sezonu ir viena no vājākajām, neturpināja sadarbību ar ilggadējo vadītāju Gunteru Šteineru, kurš iemantojis augstu popularitāti pēc izteikumiem šovā ”Drive to Survive”. Pats speciālists to komentēja ar faktu, ka viņam nesakrita nākotnes vīzijas ar komandas īpašnieku Džīnu Hāsu.

Uz nākamo sezonu nevienā no desmit komandām nav mainījušies piloti – ”Mercedes” pārstāvēs Džordžs Rasels un Lūiss Hamiltons, ”Alpine” Estebans Okons un Pjērs Gaslī, ”Haas” Kevins Magnusens un Niko Hulkenbergs, ”Red Bull” Makss Verstapens un Serhio Peress, ”McLaren” Lendo Noriss un Oskars Pjastri, ”Aston Martin” Fernando Alonso un Lenss Strolls, ”RB Visa” Daniels Rikjardo un Juki Cunoda, ”Ferrari” Šarls Leklērs un Karloss Sainss, ”Kick Sauber” Valteri Botass un Žo Guanju, bet ”Williams” Alekss Albons un Logans Sāržents.

Nozīmīgākas pilotu kustības varētu notikt 2025. gadā, jo jau pirms 2024. gada sezonas tika paziņots, ka šī kļūs par Lūisa Hamiltona pēdējo sezonu ”Mercedes” sastāvā. Tajā viņš braucis kopš 2013. gada. Savas karjeras visdrīzāk pēdējos gadus viņš pavadīs ”Ferrari”. Tur 2025. gadā viņš duetu veidos kopā ar Šarlu Leklēru, bet Karlosam Sainsam būs jāmeklē jauna sēdvieta citā komandā. Nav izslēgtas izmaiņas arī citās vadošajās komandās kā ”Red Bull”, kur otrā pilota loma nav tā drošākā Serhio Peresam.

KĀDAS IZMAIŅAS PARĀDĪSIES 2024. GADA FORMULA 1 SEZONĀ?

Galvenā 2024. gada sezonas izmaiņa saistība ar to, kā tiks organizētas sprinta sacensības. Turpmāk tās notiks sestdienā pirms kvalifikācijas, kas nozīmē, ka tās būs nošķirtas no pārējā ”Grand Prix”. Iepriekš sprinti notika pēc kvalifikācijas. 2024. gada sezonas laikā gaidāmi seši sprinti – Ķīnā, Maiami, Austrijā, ASV Grand Prix, Brazīlijā un Katarā.

2024. GADA FORMULA 1 SEZONAS KALENDĀRS: REKORDLIELS POSMU SKAITS

Sezonas gaitā gaidāmi 24 posmi. Tā sāksies no 29. februāra līdz 2. martam Bahreinā, bet noslēgsies no 6. līdz 8. decembrim Abū Dabī. Vēl bez minētajiem posmiem visas desmit komandas un 20 braucēji startēs arī tādās vietās kā Saūda Arābijā (7. līdz 9. marts), Austrālijā (22. līdz 24. marts), Japānā (5. līdz 7. aprīlis), Ķīnā (19. līdz 21. aprīlis), Maiami ASV (3. līdz 5. maijs), Itālijā (17. līdz 19. maijs), Monako (24. līdz 26. maijs), Kanādā (7. līdz 9. jūnijs), Spānijā (21. līdz 23. jūnijs), Austrijā (28. līdz 30. jūnijs), Lielbritānijā (5. līdz 7. jūlijs), Ungārijā (19. līdz 21. jūlijs), Beļģijā (26. līdz 28. jūlijs), Nīderlandē (23. līdz 25. augusts), Itālijā (30. augusts līdz 1. septembris), Azerbaidžānā (13. līdz 15. septembris), Singapūrā (20. līdz 22. septembris), ASV (18. līdz 20. oktobris), Meksikā (25. līdz 27. oktobris), Brazīlijā (1. līdz 3. novembris), Lasvegasā ASV (21. līdz 23. novembris) un Katarā (29. novembris līdz 1. decembris).

Kalendārā pirmo reizi kopš 2019. gada atgriezies Ķīnas posms. Kopš 2020. gada tas šajā valstī nenotika Covid-19 pandēmijas dēļ. 2023. gadā plūdu dēļ nenotika viens no posmiem Itālijā un arī tas 2024. gadā plāno atgriezties kalendārā. 24 posmi sezonā ir rekordliels skaits – tik daudz nav bijušu. Sezonā gaidāmi divi gandrīz mēneša ilgi pārtraukumi vasarā un rudenī.

2024.GADA F1 SEZONAS FAVORĪTI

Šobrīd par galveno favorītu tiek uzskatīts divkārtējais pasaules čempions Makss Verstapens. Viņa kļūšana par pasaules čempionu trešo gadu pēc kārtas vērtēta ar koeficientu 1.20. Ar koeficientu 12.00 nākamais favorīts ir Lūiss Hamiltons, bet koeficientu 15.00 Lendo Noriss. Citu braucēju iespējas kļūt par 2024. gada pasaules čempioniem netiek vērtētas augstu. Tas gan var mainīties pēc pirmajiem posmiem, bet arī nemainīties, ja Verstapens turpina iesākto dominanci.

Arī Konstruktoru kausā galvenā favorīte ir ”Red Bull”. Tās atkārtots triumfs komandu ieskaitē novērtēts ar koeficientu 1.25. Nākamā favorīte ir ”McLaren”, kurai ir divi talantīgi piloti – Lendo Noriss un Oskars Pjastri. Šīs komandas uzvara vērtēta ar 8.00. Koeficientu 9.5 saņēmušas ”Mercedes” un ”Ferrari” komandas. Citas komandas cīnīsies par piekto līdz desmito vietu Konstruktoru kausā.

LIKMES UZ FORMULU 1 LV BET SPORTA TOTALIZATORĀ

LV BET sporta totalizators piedāvās veikt likmes uz jebkuru F1 posmu. Būs iespēja veikt derības ne tikai uz pašu sacīksti, bet arī notikumiem pirms tam – rezultātiem treniņbraucienos un kvalifikācijā. Tev būs iespēja prognozēt uzvarētāju, top 3, uzvarētāja sekunžu handikapu un, iespējams, arī tā saucamo ”head to head” jeb, kurš no diviem piedāvātājiem braucējiem nostartēs labāk. Ar visām pieejamajām F1 likmēm iepazīsties LV BET sporta totalizatorā.

Ja vēlies izdarīt likmes uz Formula 1 čempionāta posmiem, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā sadaļā meklē ”Formula 1”, kur atradīsi visus piedāvājumā esošos notikumus. No saraksta izvēlies, kurš no tiem tevi uzrunā visvairāk.

Likt likmes uz Formula 1 ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem Ja vēlies veikt likmes, tad visātrāk un ērtāk likmes var izdarīt LV BET mobilajā aplikācijā.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *