VAI KĀDS IZRĀDĪS KONKURENCI ”RIGA” UN RFS? SĀKSIES JAUNĀ VIRSLĪGAS SEZONA

No 8. marta līdz pat šī gada 9. novembrim 36 kārtu laikā tiks noskaidrots 2024. gada Latvijas futbola Virslīgas čempions. Kā titula ieguvēja sezonu sagaidīs RFS, kas pagājušajā sezonā pašā izskaņā titulu atņēma sīvākajai sāncensei ”Riga”. Arī šogad turnīrā startēs desmit komandas, augstākajā sabiedrībā debitējot ”Grobiņai”. Vēlies veikt likmes uz Latvijas futbola notikumiem? Ienāc LV BET sporta blogā, iepazīsties ar piedāvātajām likmēm un veic prognozes.

2024. GADA VIRSLĪGAS SEZONĀ PIEDALĪSIES DESMIT KOMANDAS

Jau trešo sezonu pēc kārtas Virslīgā piedalīsies desmit komandas. Licencēšanas procesu izgāja visas deviņas vienības, kuras pēc sportiskajiem principiem 2023. gadā noturējās čempionātā – RFS, ”Riga”, ”Valmiera”, ”Liepāja”, ”Auda”, ”Daugavpils”, ”Tukums 2000”/”Telms”, ”Jelgava” un ”Metta”. Par iepriekšējās sezonas otrās līgas čempioni kļuva ”Grobiņa”, kas arī spēja iziet licencēšanas kārtību un tādējādi 2024. gadā klubs debitēs augstākajā sabiedrībā. Otrajā līgā spēlēs Salaspils ”Supernova”, kas iepriekšējā sezonā ieņēma pēdējo vietu Virslīgā.

Kopš 2018. gada Virslīgā valda galvaspilsētas klubi. Vien ”Valmierai”, kļūstot ar 2022. gada čempioni, izdevies izjaukt ”Riga” vai RFS dominanci. No 2018. līdz 2020. gadam trīs titulus izcīnīja ”Riga”, bet 2021. un 2023. gadā zelta medaļas kaklā kāra RFS. Pagājušajā sezonā klubs zeltu izrāva pašā pēdējā kārtā, izmantojot ”Riga” neizšķirtu 1:1 pret ”Valmieru”.

Pēc neatkarības atgūšanas par Latvijas futbola Virslīgas čempionēm kļuvušas deviņas komandas – Rīgas ”Skonto” (15), ”Ventspils” (6), ”Riga” (3), Liepājas ”Metalurgs” (2), Jūrmalas ”Spartaks” (2), RFS (2), ”Liepāja” (1), Daugavpils ”Daugava” (1) un ”Valmiera” (1). No minētajiem klubiem mūsdienās vēl pastāv četri – RFS, ”Riga”, ”Liepāja” un ”Valmiera”.

SEZONA SĀKSIES MARTĀ, BET BEIGSIES NOVEMBRĪ

Nākamās sezonas izspēle sāksies jau marta ievadā. Čempione RFS 8. martā atklās čempionātu ar izbraukuma maču pret ”Audu”. Vēl pirmajā kārtā ”Liepāja” savā laukumā uzņems ”Tukumu 2000”/”Telms”, bet ”Jelgava” cīnīsies ar ”Daugavpili”. 10. martā pirmās kārtas spēles noslēgsies ar mačiem starp ”Grobiņas” un ”Riga”, kā arī ”Valmieras” un ”Metta” spēlēm. Arī otrajā kārtā svarīgākais mačs būs ar čempiones dalību. 15. martā RFS savā laukumā uzņems ”Valmieru”. Dienu vēlāk ”Metta” cīnīsies pret ”Liepāju”, ”Riga” pret ”Audu”, bet ”Daugavpils” pret ”Grobiņu”, kamēr 11. martā kārta noslēgsies ar maču starp ”Jelgavu” un ”Tukums 2000”/”Telms”.

Pēdējos gados par lielāko intrigu kļuvis duelis starp RFS un ”Riga” komandām. Abu vienību cīņas 2024. gada Virslīgas sezonā noslēgs katru no kārtām – tas nozīmē, ka komandas šajā sezonā savstarpēji spēkosies 9. kārtas ietvaros 27. aprīlī, 18. kārtas ietvaros 16. jūnijā, 27. kārtas ietvaros 25. augustā un 36. kārtas ietvaros 9. novembrī. Ja gadījumā, abas cīnīsies par titulu vēl līdz pēdējai kārtai, tad var būt, ka tieši 36. kārtas mačā noskaidrosies 2024. gada Virslīgas čempions.

2024. GADA VIRSLĪGAS FAVORĪTI

Pavisam noteikti, ka arī 2024. gadā Virslīgā būs divi galvenie favorīti uz titula iegūšanu – esošā čempione RFS un ”Riga”. Pirmie neko daudz savā sastāvā nav izmainījuši. Ir izdevies noturēt kodolu, turklāt pievienot sastāvam tajā iepriekš spēlējošo Elvi Stugli. Neliela naudas summa nopelnīta no tā, ka iepriekš rezultatīvais uzbrucējs Andrejs Iličs no Norvēģijas pārcēlies uz Francijas augstāko čempionātu. Tas var būt kā pierādījums, ka Virslīgā iespējams izsisties uz augstāko līmeni.

Nozīmīgākas pārmaiņas notikušas ”Riga”, kas starpsezonā neturpināja sadarbību ar galveno treneri Tomislavu Stipiču. Viņa vietā tika iecelts līdzšinējais ”Auda” treneris Simo Valakari, kurš trenera karjeras laikā strādājis arī savā dzimtenē Somijā. Latviešu futbolistu kodols palicis nemainīgs, bet izmaiņas notikušas leģionāru rindās, pievienojoties vairākiem Latīņamerikas futbola skolas meistariem.

”Valmierā” pēc grūtās pagājušās sezonas norit mierīga gatavošanās jaunajai. Par nozīmīgāko papildinājumu kļuvis Lūkass Vapne, kurš bija ”Metta” līderis pagājušajā sezonā. ”Liepāja” veic kārtējās pārmaiņas sastāvā, iztīrot gan latviešu, gan leģionāru rindas. Par pēdējo pastiprinājumu kļuva pieredzējušais Artūrs Zjuzins, kurš iepriekš vairākas sezonas spēlēja čempionē RFS.

Ņemot vērā, ka Simo Valakari pārcēlies uz ”Riga”, par ”Auda” jauno galveno treneri kļuvis 43 gadus vecais portugāļu speciālists Filipe Almeida, bet par ”Jelgavas” trenēšana vienojies kluba līdz šim pieredzējušākais futbolists Valērijs Redjko. Citās komandās pagaidām nav izmaiņu treneru štābos, lai gan ”Metta” uz brīdi raudzījās cita speciālista virzienā. Sezonu ar klubu sāks kluba direktors Andris Riherts, kurš pildīs arī trenera funkcijas.

LIKMES UZ FUTBOLU UN VIRSLĪGU PIE LV BET

LV BET sporta totalizators piedāvās veikt derības uz visām Latvijas futbola Virslīgas spēlēm. Piedāvājumā būs ne tikai iespēja veikt derības uz spēles uzvarētāju, bet arī daudziem citiem ar spēli saistītiem aspektiem – mača handikapu, uzvarētāju katrā no puslaikiem, gūtajiem vārtiem puslaikos, kopā un katrai komandai atsevišķi, kā arī daudziem statistikas datiem (auti, pārkāpumi, kartiņas, sitieni, un citi). Tāpat vari prognozēt precīzu rezultātu, vārtu guvējus un daudz ko citu. Tikmēr LV BET scores logo rotās vienu no spēcīgākajām komandām Latvijā – ”Riga FC”, kas, iespējams, ļaus šīs komandas spēļu laikā iegūt papildus likmes.

Ja vēlies izdarīt likmes uz Virslīgas spēlēm, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā sadaļā meklē ”Futbols”, kur atradīsi visas piedāvājumā esošās spēles. No saraksta izvēlies, kura no tām tevi uzrunā visvairāk.

Likt likmes uz futbolu ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem, ieskaitot labākajām futbola spēlēm. Ja vēlies veikt likmes, tad visātrāk un ērtāk likmes var izdarīt LV BET mobilajā aplikācijā.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *