10 visu laiku labākie bokseri

10 visu laiku labākie bokseri

Bokss ir viens no aizraujošākajiem sporta veidiem pasaulē. Tā cīņas piesaista miljoniem skatītāju visā pasaulē, bet tās vērot vēlas paši kvēlākie līdzjutēji. Laiku lokos bijuši dažādi čempioni, labākie bokseri, bet kurš līdz šim uzskatāms par visu laiku labāko sarakstu? Vai vēlies vairāk uzzināt par boksu? Iepazīsties ar iespējamo likmju variācijām LV BET Sporta blogā un dodies izdarīt likmi!

Boksa pirmsākumi un labākie bokseri laiku lokos

Boksam ir sena vēsture. Par nodarbošanos ar līdzvērtīgu sporta paveidu boksam ziņots Irākas teritorijā vēl pirms mūsu ēras. Vēsturē ar boksu nodarbojušies gan Senajā Grieķijā, gan Senajā Romā, un tas attīstījies līdz pat mūsdienām, šobrīd esot vienam no populārākajiem pasaulē. Pašas nozīmīgākās cīņas ir populāras visā pasaulē, cilvēki ir gatavi maksāt, lai vērotu translācijas TV ekrānos, bet biļetes uz tām tiek izķertas vēja ātrumā.

Labākie bokseri laiku lokos

Dažādās vēstures annālēs par visu laiku labāko bokseri var uzskatīt Mohamedu Alī. Viņš uzskatāms arī par vienu no dižākajiem atlētiem, kāds jebkad ir bijis. Viņam bija arī neordinārs boksēšanas stils. Aizsardzībā Alī neaizsargāja seju ar rokām, taču tāpat bija efektīvs šajā elementā. Kopumā karjeras laikā Alī kļuva par čempionu smagajā svarā, un iekrāja bilanci 56 uzvaras un piecus zaudējumus. No visām uzvarām 37 tika izcīnītas ar nokautu palīdzību.

Bokseru top 10 noteikti jāiekļauj arī tāds bokseris kā Floids Meivezers, Menijs Pakijao un Maiks Taisons. Meivezers savas karjeras laikā nepiedzīvoja nevienu zaudējumu – 50 uzvaras un 27 nokauti. Viņš kļuva par pirmo bokseri, kurš karjeras laikā kļūst par miljardieri. Tāpat viņš ir piecu divīziju pasaules čempions. Menijs Pakijao karjeras laikā izcīnīja 62 uzvaras un septiņas zaudējumus, bet 39 cīņas tika noslēgtas priekšlaicīgi. Viņam pieder rekords – kļūšana par pasaules čempionu astoņās svara kategorijās. Savukārt Maiks Taisons, lai arī neviennozīmīgi vērtēts, bija īsts čempions. No 50 uzvarām 44 tika izcīnītas vismaz ar nokautu un viņš arī kļuva par jaunāko smagā svara čempionu.

Vēsturē bijuši arī citi izcili bokseri, kā, piemēram, Džeks Dempsijs (53-6, 43 KO), Rokijs Marsiano (49-0, 43 KO), Rojs Džounss juniors (66-9, 47 KO), Sugar Rejs Leonards (36-3, 25 KO), Džo Lūiss (66-3, 52 KO) un Sugar Rejs Robinsons (175-19, 109 KO). Šos visus, pēc daudzu izdevumu domām, var saukt par visu laiku labāko bokseru top 10.

Jaunāko laiku vēsturē šobrīd smagajā svarā čempions vairāku svara kategorijā čempions ir ukrainis Oleksandrs Usiks. Pirms tam šo titulu īpašnieks bija Entonijs Džošua, taču Usikam divas reizes pēc kārtas britu izdevās pārspēt. Netālu stūrī ir arī Taisons Fjūrijs, kurš ātri vien lēma atgriezties no pensijas, bet citās svaru kategorijās nozīmīgs ir meksikānis Kanelo Alvaress, kurš kļuvis par vairāku divīziju pasaules čempionu.

Bokseru rangi nozīmīgākajās boksa organizācijās

WBA

World Boxing Association jeb WBA ir senākā boksa organizācija pasaulē – tā dibināta 1921. gadā Panamā. Šobrīd WBA pasaules čempions smagā svara kategorijā ir ukrainis Oleksandrs Usiks, krūzeros francūzis Arsens Gulamirians, vieglajā smagajā svarā Dmitrijs Bivols, super vidējā svarā Kanelo Alvaress, vidējā svarā Genadijs Golovkins, super ”welterweight” Džermels Čarlo, ”welterweight” Erols Spenss – tieši šīs uzskatāmas par nozīmīgākajām svara kategorijām, kuras boksā ir 17.

WBO

World Boxing organisation jeb WBO dibināta 1988. gadā Puertoriko un ir viena no četrām nozīmīgākajām šī sporta veida nevalstiskajām organizācijām. Šobrīd par tās čempionu smagajā svara divīzijā sauc Oleksandru Usiku, krūzeros Lorensu Okoliju, nākamajā kategorijā Arturs Beterbijevs, super vidējā svarā Kanelo Alvaress, vidējā svarā Žanibeks Alimahnuli, super ”welterweight” Džermels Čarlo, bet ”welterweight” Terenss Kraufords.

IBF

International boxing organisation (IBF) dibināta 1983. gadā Springfildā Ņūdžersijā. Arī šo var mūsdienās saukt par vienu no nozīmīgākajām boksa organizācijām pasaulē. Smagākajā svara kategorijā pasaules tituls pieder Oleksandram Usikam, kurš pēdējā gada laikā svinējis lielākās uzvaras savā karjerā. Krūzeros čempions ir Džejs Opetaija, kurš šo godu atņēma latvietim Mairim Briedim. Arturs Beterbijevs ir labākais nākamajā svarā, Kanelo Alvaress super vidējā svarā, Genadijs Golovkins vidējā svarā, Džermels Čarlo super welterweight, bet Erols Spenss welterweight kategorijā.

WBC

World Boxing council (WBC) ir vēl viena nozīmīga boksa organizācija. Lielākajā kategorijā tās čempions ir Taisons Fjūrijs, kas nesen atgriezās boksa ringā. Bokseris Oskars Rivass ir nākamās kategorijas čempions, Ilunga Makabu krūzeros, Arturs Beterbijevs tālākajā kategorijā, Kanelo Alvaress super vidējā, Džermels Čarlo nākamajās divās, bet Erols Spenss welterweight.

Nozīmīgākās boksa cīņas Latvijas vēsturē

Latvijas boksa celmlauzis bijs Mairis Briedis, kas bijis labākais krūzeris uz brīdi. Par visu laiku labāko boksa cīņu Latvijā jāuzskata Brieža cīņa Arēnā Rīga pret Oleksandru Usiku, kurā tika piedzīvots zaudējums. Joprojām tiek uzskatīts, ka tā Usikam bijusi sarežģītākā cīņa viņa karjerā.

Latvijas bokseri un viņu sasniegumi

Titulētākais Latvijas bokseris ir Mairis Briedis. Viņš ir bokseris, kurš bijis pasaules čempions krūzeros WBC, IBA, IBF versijās, kā arī ieguvis žurnāla ”The Ring” jostu. Karjeras laikā viņš aizvadījis 30 cīņas, no kurām uzvarējis 28, bet divās – pret Oleksandru Usiku un Džeju Opetaiju, zaudējot. Par iegūto čempiona godu Briedim piešķirts Triju zvaigžņu ordenis.

Līdz ar Briedi starmešu gaismā nākuši arī citi bokseri. Šobrīd par otro spēcīgāko var saukt Ričardu Bolotņiku, kurš paspējis izcīnīt arī nozīmīgas uzvaras. Tāpat aug perspektīva jaunā maiņa, bet sociālajos tīklos slavens ir arī Kristaps Zutis.

Kā izdarīt likmes uz boksu LV BET

Ja vēlies likt likmi uz boksu, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā izvēlnē skaties bokss. Tur arī varēsi atrast visas piedāvājumā esošās cīņas.

Likt likmes uz boksu Latvijā ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par visiem ar sportu saistītajiem notikumiem.

Likmju ieteikumi uz boksu LV BET

Totalizators LV BET piedāvā boksa derības un izņēmums nebūs arī septembra lielākā boksa cīņa. Pie tam, iespējamas daudz un dažādas derību iespējas arī bez populārākās – uzvarētāja noteikšanas. Kā cita populāra derību izvēle ir likt likmes uz cīņas noslēguma metodi – kāds uzvarēs pēc tehniskā nokauta, nokauta, tiesnešu lēmuma, diskvalifikācijas vai tiks fiksēts neizšķirts.

Ir reizes, kad cīņas laikā tiek piedzīvots nokdauns. LV BET iespējams derēt, vai bokseri vai kāds no viņiem cīņas laikā uz brīdi nonāks nokdaunā. Dažreiz konkrētais bokseris vēlāk uzvar cīņā un arī šādu iespējamību var prognozēt (”nonāks nokdaunā un vēlāk uzvarēs”).

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *