2023. gada NFL drafta ceremonija

2023. gada NFL drafta ceremonija

No 27. līdz 29. aprīlim Kanzassitijā ASV notiks jauno amerikāņu futbolistu izraudzīšanās jeb NFL drafta ceremonija. Tajā visas NFL spēlējošās komandas varēs izvēlēties jaunos spēlētājus, ar kuru palīdzību veidot nākotnes komandas, cīnīties par līgas titulu vai sākt veikt pārbūvi konkurētspējīgas vienības izveidē. Vai vēlies vairāk uzzināt par NFL? Ienāc LV BET Sporta blogā, iepazīsties ar piedāvātajām likmju variācijām un dodies veikt derības!

Kas ir NFL drafta ceremonija?

NFL drafts ir iespēja komandām katru vasaru izraudzīties jaunos spēlētājus no koledžas. Spēlētāji var arī nebūt iestājušies augstskolā, lai pretendētu uz izraudzīšanos draftā, taču svarīgākais noteikums – viņi var pieteikties tam trīs gadus pēc vidusskolas beigšanas. Pārsvarā gan sistēma noteikusi to, ka praktiski visi NFL draftā nodraftētie nāk no kādas no universitātes programmām. Dažus spēlētājus gan var izvēlēties no citām amerikāņu futbola līgām, kā, piemēram, AFL, Kanādas futbola līgas un Vācijas futbola līgas.

Spēlētājus izraugās septiņās kārtās – pirmajā kārtā komandām ir iespēja izraudzīties tos spēlētājus, kuri tiek uzskatīti par sava gada talantīgākajiem. Pirmajā kārtā kopumā izvēlas 32 jaunos sportistus un tās komandas, kuras ieņēmušas zemāku vietu iepriekšējā sezonā, var tikt pie augstākās izvēles iespējas. Draftā no 1 līdz 18 numuram izvēlas tās vienības, kuras netika izslēgšanas spēlēs. Zaudētājiem pirmajā kārtā tiek 19. līdz 24. izvēle, zaudētājiem otrajā kārtā 25. līdz 28. izvēle, zaudētājiem konferences finālā 29. līdz 30. izvēle, zaudētājiem Super bowl izcīņā tiek 31. izvēle, bet čempioniem 32. izvēle.

Katru komandu draftā apmeklē tās pārstāvis. Lai veiktu galīgo izvēli, pirmajā kārtā katrai NFL komandai ir desmit minūtes laika. Tas samazinās ar katru nākamo kārtu – septiņas minūtes tiek dotas lemšanai par izvēli otrajā kārtā, piecas no trešā līdz sestajam, bet četras noslēdzošajā, septītajā raundā. Ja komanda nespēj veikt izvēli laikā, tad tā var to paveikt pēc tam, taču savu izvēli var veikt nākamā komanda, kura var nozagt iecerēto spēlētāju. Komandām pastāv iespēja arī savstarpēji veikt darījumus ar to drafta izvēlēm.

2023. gada NFL drafta ceremonija

No 27. līdz 29. aprīlim ASV pilsētā Kanzassitijā gaidāms 2023. gada NFL drafts. Sākotnēji pirmā izvēle bija plānota Čikāgas ”Bears”, taču tā maiņas darījumā pret spēlētāju Dīdžeju Mūru to aizmainīja uz Karolīnas ”Panthers”, kas tādējādi veiks pirmo izvēli. Otrās kārtas numurs ticis Hjūstonas ”Texans”, trešais Arizonas ”Cardinals”, ceturtais Indianapolisas ”Colts”, piektais Sietlas ”Seahawks”, sestais Detroitas ”Lions”, septītais Lasvegasas ”Raiders”, astotais Atlantas ”Falcons”, devītais Čikāgas ”Bears”, bet desmitais Filadelfijas ”Eagles”. Sieta augsto izvēli ieguva darījumā no Denveras ”Broncos”, Detroita no Losandželosas ”Rams”, Čikāga no Karolīnas komandas, bet Filadelfija no Ņūorleānas ”Saints”.

Visai iespējams, ka ar pirmo numuru tiks izvēlēts saspēles vadītājs jeb kvoterbeks Braiss Jangs. Tas tamdēļ, ka Karolīnas klubam tieši šajā pozīcijā ir nepieciešams pastiprinājums. ”Texans” ar otro numuru varētu izraudzīties aizsargu Vilu Andersonu, bet cits aizsardzības spēlētājs Tairī Vilsons varētu kļūt par drafta trešo numuru. Vēl tiek minēts, ka pirmajā desmitniekā tiks izvēlēti tādi jauno amerikāņu futbolistu vārdi kā Sīdžejs Strouds, Džeilens Kārters, Bižāns Andersons, Periss Džonsons, Nolans Smits, Darnels Raits un Lūkass van Ness.

2023. gada NFL drafta ceremonijas grafiks

NFL drafts sāksies 27. aprīlī, kad notiks pirmās kārtas izraudzīšanas process. Tas nozīmē, ka šajā dienā savas nākamās komandas uzzinās un sapni par NFL piepildīs 32 jaunie sportisti. Nākamajā dienā, 28. aprīlī, norisināsies otrās līdz trešās kārtas izvēles, bet 29. aprīlī drafts noslēgsies ar ceturtās līdz septītās kārtas izvēlēm. 2023. gada NFL drafta pieredze var kļūt par neaizmirstamu aptuveni 280 jaunajiem amerikāņu futbolistiem, bet visai drafta norisei ērti var sekot līdz līgas oficiālajā mājaslapā nfl.com.

Derības uz NFL vietnē LV BET

Ja vēlies likt likmes uz NFL notiekumiem, tostarp draftu, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā sadaļā meklē ”Amerikāņu futbols”, kur atradīsi visas šīs valsts futbola mačus vienkopus. Pavisam noteikti piedāvājumā atradīsies arī sezonas svarīgākā spēle.

Likt likmes uz amerikāņu futbola mačiem un notikumiem ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, ieskaties LV BET Sporta blogā, kurš saviem spēlētājiem sniedz jaunāko informāciju par sporta notikumiem pasaulē.

NFL un futbola padomi un likmes LV BET

LV BET sporta totalizators piedāvā veikt likmes uz amerikāņu futbola spēlēm. NFL nākamā sezona gan sāksies vien septembrī, taču jau šobrīd vari ielūkoties, kuri tiek saukti par galvenajiem favorītiem cīņā par titulu. Šobrīd labākais koeficients dots Kanzassitijas ”Chiefs” – šīs vienības potenciālā uzvara nākamajā sezonā novērtēta ar varbūtību 6.50. Vēl starp favorītēm ir tādas komandas kā Sanfrancisko ”49ers”, Bufalo ”Bills”, Filadelfijas ”Eagles” (visām koeficients 9.00), Sinsinati ”Bengals” (koeficients 10.00) un Dalasas ”Cowboys” (13.00). NFL drafts gan arī var mainīt spēku izkārtojumus, jo jāņem vērā, ka, piemēram, ”Eagles” veiks izvēli starp pirmajām desmit, tādā veidā varot krietni pastiprināt sastāvu.

Kopumā amerikāņu futbolā pastāv dažāda veida derību iespējas, sākot jau ar uzvarētāja prognozēšanu. Katrā no ceturtdaļām, atsevišķi pa puslaikiem un spēlē vari prognozēt, kura komanda uzvarēs, cik punktus tā gūs, kāda būs punktu starpība un vai gūto punktu skaits būs pāra vai nepāra skaitlis.

Ja vēlies interesantākas likmes, tad nosaki, kura no ceturtdaļām būs visrezultatīvākā. Tāpat pastāv opcija noteikt, kura no komandām veiks pirmo un pēdējo piezemējumu, kā arī paredzēt, kurš no puslaikiem būs ar visvairāk sakrātiem punktiem. Ja tev patīk piezemējumu derības, tad liec likmi uz kopējo piezemējumu skaitu spēlē.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *