Slavenais Parīze-Nica velobrauciens

Slavenais Parīze-Nica velobrauciens

No šī gada 5. līdz 12. martam Francijā norisināsies vienas no zināmākajām velosacensībām pasaulē – Parīzes līdz Nicas velo tūre. Tajā piedalīsies daudzi vadošie riteņbraucēji, bet kā čempions sacensības sagaidīs slovēnis Primožs Rogličs. Vai vēlies vairāk uzzināt par riteņbraukšanu? Ienāc LV BET Sporta blogā, iepazīsties ar piedāvātajām likmju variācijām un dodies veikt derības!

Svarīgākā informācija par Parīzes-Nicas sacīkstēm

Parīze-Nica velobrauciens izveidojās tālajā 1933. gadā. To dibināja Francijas mediju ietekmīgs cilvēks Alberts Ležēns, kurš līdz ar to vēlējās reklamēt sev piederošās avīzes ”Le Petit Journal” un ”Le Petit Nicois”. Rezultātā daudzdienu velobrauciens Parīze Nica notika no Francijas galvaspilsētas līdz Vidusjūras pilsētai Nicai. To vienmēr organizēja martā, pašās ziemas beigās, kas bija viens no pirmajiem velobraucieniem gadā. Pirmajā reizē Parīze Nica velobrauciena laikā sportisti aizvadīja sešus posmus un pirmais no tiem kļuvis par visgarāko tā vēsturē – sportistiem nācās mērot 312 kilometru garu distanci. Par pirmo čempionu kopvērtējumā kļuva beļģis Alfonse Šepers, bet visvairāk uzvaru ir īrietim Šonam Kellijam, kurš par uzvarētāju kļuvis veselas septiņas reizes.

Sacensību maršruts

Parīze Nica velobrauciena maršruts ir nemainīgs – sacensības sākas Francijas galvaspilsētā Parīzē, bet noslēdzas Vidusjūras piekrastes pilsētā Nicā. 2023. gadā riteņbraucēji aizvadīs astoņus posmus. Pirmais posms būs 169.4 km garš, otrais 163.7 kilometrus garš, trešais 32.2 kilometrus garš, ceturtais 164.7 kilometrus garš, piektais 212.4 kilometrus garš, sestais 197.4 kilometrus garš, septītais 142.9 kilometrus garš, bet noslēdzošais astotais 118.4 kilometrus garš.

Cik ilgi notiek Parīzes-Nicas sacīkstes?

Nozīmīgās sezonas sacensības riteņbraukšanā ilgst vienu nedēļu – 2023. gadā sportisti sacentīsies no 5. līdz 12. martam. Tas nozīmē, ka brīvdienu šajā daudzdienu velobraucienā sportistiem nebūs – katru dienu būs jāveic jauns posms. Tas arī nozīmē, ka par uzvarētāju kopvērtējumā kļūs ne tikai labākais un ātrākais, bet arī fiziski izturīgākais.

Parīzes-Nicas tūres dalībnieki

Šajā reizē sacensībās piedalīsies sekojošas komandas – ”AG2R Citroen team”, ”Alpecin-Deceuninck”, ”Astana Qazaqstan team”, ”Bahrain Victorious”, ”Bora Hansgrohe”, ”Cofidis”, ”EF Education Easypost”, ”Groupama FDJ”, ”Ineos Grenadiers”, ”Intermarche Circus Wanty”, ”Israel-Premier Tech”, ”Jumbo Visma”, ”Lotto DSTNY”, ”Movistar Team”, ”Soudal Quick-Step”, ”Team Arkea-Samsic”, ”Team DSM”, ”Team Jayco Alula”, ”Totalenergies”, ”Trek-Segafredo”, ”UAE Team Emirates” un ”Uno-X Pro Cycling Team”.

Pirms gada par tūres uzvarētāju kļuva slovēnis Primožs Rogličs. Viņš kopvērtējumā par 29 sekundēm apsteidza britu Simonu Jeitsu, bet divas minūtes un 37 sekundes atpalika trešās vietas ieguvējs kolumbietis Daniels Martiness. Tikmēr pirms diviem gadiem, 2021. gadā, tūrē piedalījās latvietis Krists Neilands. Šosejas riteņbraucējs aizvadīja labāko pasaules tūres velobraucienu karjerā, kopvērtējumā ierindojoties nozīmīgajā 21. vietā. Toreiz par čempionu kļuva ”Bora Hansgrohe” riteņbraucējs Maksimiliāns Šahmans.

Pagaidām nav zināmi visi tūres dalībnieki, taču vismaz divi Latvijas riteņbraucēji ikdienā startē ”Trek-Segafredo” rindās. Šajā komandā iekļāvušies Emīls Liepiņš un Toms Skujiņš, esot viens otram komandas biedrs. Visai iespējams, ka kāds no viņiem piedalīsies nozīmīgajās sacensībās Francijā un mēģinās cīnīties par uzvaru.

Parīzes-Nicas sacīkstes favorīti

Sacensību favorīti atkarīgi no tā, kuri riteņbraucēji piedalīsies tajās. Ja gadījumā Primožs Rogličs plāno aizstāvēt esošo titulu, tad tieši slovēnis būs viens no galvenajiem kandidātiem uz uzvaru. Tāpat par favorītiem var saukt tādus sportistus kā Jonasu Vingegārdu, Ornē De Lī, Madsu Pedersenu, Ornē Demāru, Stefanu Kungu, Aleksandru Kristofu, Danielu Felipi Martinezu, Kristofu Laportu, Maiklu Metjūzu, kā arī Simonu Jeitsu.

Kā likt likmes uz Parīze-Nica?

Ja vēlies likt likmi uz riteņbraukšanas notikumiem, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī spied uz ”Sports” un pēc šīs izvēles meklē ”’Riteņbraukšana”. Uzpiežot uz šo sporta veidu, atradīsi piedāvājumā esošās sacensības, tostarp Parīze – Nica. Ja tās tevi būs ieinteresējušas, tad izvērtē iespēju izdarīt likmi.

Likt likmes uz riteņbraukšanas notikumiem ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu vairāk orientēties spēlēs un to piedāvājumā, LV BET ir izveidojies Sporta blogu, kas saviem spēlētājiem sniedz jaunāko informāciju par visiem ar sportu saistītajiem notikumiem.

Likmes uz riteņbraukšanu un Parīzes-Nicas sacīkstēm

Riteņbraukšanā uz katru no posmiem ir iespējams derēt uz pirmo trijnieku, sacensību uzvarētāju, viņa iespējamo handikapu, kā arī daudz citām ar šo sporta veidu saistītām derību iespējām. Gadījumā, ja deri par uzvaru, tad ņem vērā, ka bieži posma uzvarētājs var noskaidroties dažus kilometrus pirms finiša vai finiša spurtā. Ir reizes, kad daži no riteņbraucējiem atraujas no peletona, bet ir reizes, kad liela daļa no peletona finišē kopā un tad ātrākais uzvar. Gadījumā, ja totalizators piedāvā outright iespēju, tad iepazīsties ar to. Tā ļaus tev precīzāk saprast, kuri riteņbraucēji pēc totalizatora domām uzskatāmi par sacensību galvenajiem favorītiem. Atceries – ar LV BET palīdzību riteņbraukšanas sacensības izbaudīsi vislabāk!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *