PARĪZES RUBĒ VELOSACENSĪBAS

Vienas no senākajām riteņbraukšanas sacensībām, kā arī zināmākajām vienas dienas sacīkstēm – Parīzes Rubē gaidāmas šī gada 7. aprīlī. Tās ierasti sākas ziemeļos no Parīzes, bet noslēdzas Beļģijā, netālu no Francijas – Beļģijas robežas – mazā pilsētā Rubē. Tās ir plaši zināmas ar saviem bruģu posmiem, kā arī laikapstākļi var ietekmēt to iznākumu. Vēlies veikt derības uz riteņbraukšanu? Ienāc LV BET sporta totalizatorā, iepazīsties ar likmēm un veic derības!

SVARĪGĀKĀ INFORMĀCIJA PAR PARĪZES-RUBĒ SACĪKSTĒM

Parīze-Rubē ir viena no senākajām riteņbraukšanas sacensībām šī sporta veida vēsturē. Pirmo reizi vienas dienas velobrauciens tika organizēts tālajā 1896. gadā un 2024. gadā to rīkos jau 121. reizi. Pirms gada par uzvarētāju kļuva Nīderlandes sportists Metjū van der Pūls, bet visvairāk uzvaru šeit (četras) izcīnījuši tādi sportisti kā Rožērs de Fleminks un Toms Bonens.

Velobrauciens iemantojis dažādas iesaukas – to sauc par svētdienas elli, Lieldienu sacensībām, ziemeļu elli un citādi. Par elli to sauc tamdēļ, ka daļa no sacensību maršruta jāveic pa bruģa klājumu. Tas ir sevišķi apgrūtinošs, īpaši lietainos laikapstākļos. Bieži vien sacensību dalībnieki tās noslēdz noklāti ar dubļiem, jo pavasarī bieži vien līst. Parasti sacensības notiek ap Lieldienu laiku – aprīļa sākumā. 2024. gadā sacensības noritēs pirmajā svētdienā – 7. aprīlī.

Visvairāk reižu (57) par šī velobrauciena uzvarētājiem kļuvuši Beļģijas riteņbraucēji. 28 uzvaras ir riteņbraucējiem no Francijas, 14 no Itālijas, astoņas no Nīderlandes, četras no Šveices, bet divas reizes uzvaras šeit izcīnījuši sportisti no Austrālijas, Vācijas un Īrijas. Vienu reizi uzvarējuši riteņbraucēji, kas ir nākuši no Luksemburgas, Moldovas, Slovākijas un Zviedrijas. Pēdējos divos gados pēc kārtas labākie bijuši no Nīderlandes – pirms gada Metjū van der Pūls, bet divus gadus iepriekš viņa tautietis Dilans van Bārls.

PARĪZES-RUBĒ VELOBRAUCIENA DALĪBNIEKI

2024.gada sacensībās piedalīsies veselas 25 komandas. Tās būs: ”Alpenin-Deceuninck”, ”Arkea-B&B Hotels”, ”Astana Qazaqstan Team”, ”Bahrain Victorious”, ”Bingoal WB”, ”Bora-Hansgrohe”, ”Cofidis”, ”Decathlon AG2R LA Mondiale”, ”EF Education-Easypost”, ”Groupama-DJ”, ”Ineos Grenadiers”, ”Intermarche-Wanty”, ”Israel-Premier Tech”, ”LIDL-Trek”, ”Lotto DSTNY”, ”Movistar Team”, ”Q36.5 Pro Cycling Team”, ”Soudal Quick-Step”, ”Team DSM-Firmenich Postnl”, ”Team Flanders-Baloise”, ”Team Jayco Alula”, ”Team Visma J”, ”TotalEnergies”, ”UEA Team Emirates” un ”Unio-X Mobility”.

Iespējams, tas var arī nozīmēt, ka var startēt kāds no Latvijas riteņbraucējiem. Toms Skujiņš pārstāv ”LIDL-Trek” komandu un tikko prestižās vienas dienas sacensībās ieņēma augsto otro vietu. Krists Neilands ikdienā startē ”Israel Premier-Tech” komandā, bet vēl augstākajā līmenī sevi ir pieteicis Emīls Liepiņš. Pagaidām nav zināms, vai kāds no Latvijas sportistiem piedalīsies šajās sacensībās, jo marta sākumā komandas savus sastāvus vēl atklājušas nebija.

PARĪZES-RUBĒ SACĪKSTES FAVORĪTI

Pagaidām pēc bukmeikeru domām par galvenajiem sacensību favorītiem tiek minēti trīs riteņbraucēji – Vouts van Ārts (koeficients 4.5), esošais čempions Metjū van der Pūls (koeficients 4.5), kā arī Jaspers Filipsens, kura koeficients noteikts 7.00 vērtībā. Starp vadošajiem sportistiem ir arī Toma Skujiņa komandas biedrs Madss Pedersens, kura koeficients uz uzvaru novērtēts ar ceturto augstāko – 12.00.

Nevies no latviešiem kopā ar citiem Baltijas riteņbraucējiem nav iekļuvuši bukmeikeru noteiktajā sarakstā par potenciālajiem uzvarētājiem, kas var likt domāt, ka šoreiz Parīzes – Rubē sacensībās neviens no tiem nestartēs.

Jāmin, ka sacensības ir ļoti garas – visiem riteņbraucējiem no 25 pieteiktajām komandām būs jāveic 259.9 kilometru gara distance. Kā jau minēts, daļa no tām būs jāveic pa bruģa seguma. Šajās sacensībās uzvarēs ne tikai fiziski spēcīgākais un izturīgākais, bet arī tas, kurš nenokritīs, kuru nepievils tehnika un kuru kārtīgi atbalstīs citi komandas biedri.

KĀ LIKT LIKMES UZ PARĪZES-RUBĒ SACĪKSTĒM?

Ja vēlies izdarīt likmes uz kādu viendienas velobraucienu Parīze-Rubē, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā sadaļā meklē ”riteņbraukšana”, kur atradīsi visas piedāvājumā esošos notikumus. No saraksta izvēlies, kurš no tiem tevi uzrunā visvairāk.

Likt likmes uz riteņbraukšanu ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli vai notikumu, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem, ieskaitot labākajiem notikumiem riteņbraukšanā. Visātrāk un ērtāk likmes var izdarīt LV BET mobilajā aplikācijā.

LIKMES UZ RITEŅBRAUKŠANU UN PARĪZES-RUBĒ SACĪKSTĒM LV BET

LV BET sporta totalizatorā varēsi veikt likmes uz katru no Parīzes-Nica posmiem. Būs iespēja no sarakstā esošajiem sportistiem noteikt, kurš no tiem kļūs par posma uzvarētāju, tāpat var būt iespējas veikt likmes uz dažādiem H2H starp diviem riteņbraucējiem, nosakot, kurš no viņiem finišā būs pirmais jeb ātrākais.

Pirms posma piedāvājam ”outright” iespējas, kas palīdz saprast, kuri no riteņbraucējiem uzskatāmi par tūres favorītiem. Šobrīd tādi izteikti ir trīs. To ņem vērā pirms veic likmes. Visdrīzāk komandas, kuras šie riteņbraucēji pārstāv, strādās uz saviem līderiem, lai viņi finišā būtu pēc iespējas augstāk. Ar visām pieejamajām likmēm uz riteņbraukšanas sacensībām iepazīsties LV BET sporta totalizatorā, kurā atradīsi labākos koeficientus.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *