2024 NFL Draft | LV BET Blog

2024. GADA NFL DRAFTS: KURŠ KĻŪS PAR NĀKAMO LĪGAS ZVAIGZNI?

No šī gada 25. līdz 27. aprīlim gaidāms viens no nozīmīgākajiem brīžiem jauno amerikāņu futbolistu karjerās – Nacionālās futbola līgas jeb NFL drafts. Tajā septiņās kārtās savus nākamos spēlētājus izraudzīsies visas līgas 32 komandas. Vēlies veikt derības uz NFL notikumiem? Ienāc LV BET sporta totalizatorā, iepazīsties ar pieejamo informāciju un veic prognozes.

2024. GADA NFL DRAFTS — SVARĪGĀKĀ INFORMĀCIJA

2024 NFL Draft | LV BET BlogNFL drafts ir ikgadējā jauno spēlētāju izraudzīšanās kārtība. Šādā veidā visas 32 komandas domā par savu nākotni un komandas tālāko pastāvēšanu – spēcīgākās komandas ierasti izvēlas vienas no pēdējām, bet vājākās – vienas no pirmajām, kas tām dod iespēju iegūt pašus labākos tā gada talantus un tādējādi ātri vien uzlabot savas komandas spējas. Līdzvērtīgi drafti notiek arī citās Ziemeļamerikas līgās kā, piemēram, Nacionālajā basketbola asociācijā un Nacionālajā hokeja līgā.

2024.gada NFL drafts norisināsies no šī gada 25. līdz 27. aprīlim. Šoreiz tas gaidāms Detroitā. 2022. gada 28. martā NFL lēma par labu Detroitam, kas apsteidza tādas konkurentes kā Grīnbeju Viskonsīnas štatā un ASV politikas galvaspilsētu – Vašingtonu. Sagaidāms, ka drafts tiks aizvadīts Detroitas tā saucamajā centrā jeb ”downtown” rajonā – ”Hart Plaza” un ”Campus Maritius Park” apkārtnē.

NFL drafts ierasti notiek vairāk nekā vienu dienu. Vispirms, pirmajā dienā, komandas izvēlās spēlētājus pirmajā kārtā. Nākamajās divās dienās seko spēlētāju izraudzīšanās no otrās līdz septītajai kārtai. Komandas var jau pirms tam savas drafta izvēles aizmainīt uz kādu citu komandu maiņas darījumā, kā arī maiņu darījumus veikt drafta naktī. Komandas izvēlas spēlētājus aizsardzības pozīcijās, uzbrukuma pozīcijās, kicker jeb sitēja pozīcijā un saspēles vadītāja jeb kvoterbeka pozīcijā.

PIRMAIS KĀRTAS NUMURS TICIS ČIKĀGAS ”BEARS”

Maiņas darījumā no Karolīnas ”Panthers” 2024. gada draftā pirmais kārtas numurs ticis Čikāgas ”Bears”. Vēju pilsētas komanda šo iespēju ieguva pagājušogad maiņas darījumā ar Karolīnu, kā rezultātā ”Bears” ieguva Dīdžeju Mūru, 2023. gada pirmās un otrās kārtas izvēli, 2024. gada pirmās kārtas izvēli un 2025. gada otrās kārtas izvēli. ”Panthers” pretī ieguva 2023. gada pirmo numuru draftā, izvēloties kvoterbeku Braisu Jangu. Aizmainot savu pirmās kārtas izvēli, ”Panthers” negaidīja, ka tā nonāks tik augstu, taču klubs aizvadīja ļoti vāju 2023. gada sezonu, uzvarot tikai divās no 17 spēlēm.

Vašingtonas ”Commanders” izvēlēsies spēlētāju ar otro numuru, trešais numurs ticis Jaunanglijas ”Patriots”, ceturtais Arizonas ”Cardinals”, piektais Losandželosas ”Chargers”, sestais Ņujorkas ”Giants”, septītais Tenesī ”Titans”, astotais Atlantas ”Falcons”, devītais Čikāgas ”Bears”, desmitais Ņujorkas ”Jets”, 11. numurs būs Minesotas ”Vikings”, 12. Denveras ”Broncos”, 13. Lasvegasas ”Raiders”, 14. Ņūorleānas ”Saints”, 15. Indianpolisas ”Colts”, 16. Sietlas ”Seahawks”, 17. Džeksonvilas ”Jaguars”, 18. Sinsinati ”Bengals”, 19. Losandželosas ”Rams”, 20. Pitsburgas ”Steelers”, 21. Maiami ”Dolphins”, 22. Filadelfijas ”Eagles”, 23. Hjūstonas ”Texans”, 24. Dalasas ”Cowboys”, 25. Grīnbejas ”Packers”, 26. Tampabejas ”Buccaneers”, 27. Arizonas ”Cardinals”, 28. Bufalo ”Bills”, 29. Detroitas ”Lions”, 30. Baltimoras ”Ravens”, 31. Sanfrancisko ”49ers”, bet pirmo kārtu noslēgs esošā NFL čempione Kanzassitijas ”Chiefs”, kas izvēlēsies ar 32. numuru.

DRAFTA PIRMAIS NUMURS VISDRĪZĀK ATKAL BŪS KVOTERBEKS

Pašreizējās prognozes liecina, ka par drafta pirmo numuru kļūs kvoterbeks jeb saspēles vadītājs Keilebs Viljamss. Viņš tādējādi pastiprinās Čikāgas ”Bears”, kas izslēgšanas spēlēs pēdējo reizi piedalījās 2020. gadā, bet vienīgo SuperBowl izcīnījusi tālajā 1985. gadā. 2001. gadā dzimušais Keilebs Viljamss 2021. gadā spēlēja Oklahomas universitātē, bet no 2022. līdz 2023. gadam prestižajā USC. 2022. gadā viņu atzina par koledžu labāko amerikāņu futbolistu jeb viņš saņēma Heismana trofeju. Tāpat šajā gadā viņš saņēma Maxwell balvu un Walter camp balvu – abas parasti tiek piešķirtas labākajam gada spēlētājam, noteiktam pēc citādākiem faktoriem.

Arī otrā izvēle varētu būt kvoterbeks. Vašingtonas ”Commanders” ar otro numuru varētu izraudzīties Džeidenu Denielsu. 2000. gadā dzimušais saspēles vadītājs par Heismana balvas ieguvēju kļuva 2023. gadā, tajā gadā saņemot arī daudzas citas individuālās balvas kā labākajam koledžu amerikāņu futbolistam. Augstkolas laikus viņš pavadīja divās universitātēs – vispirms Arizonā, bet vēlāk LSU. Arī trešais numurs var tikt kvoterbekam – ”Patriots”, kam šajā pozīcijā ir zināms vakuums kopš Toma Breidija aiziešanas, varētu lemt par Dreika Majē piesaisti. 2002. gadā dzimušais spēlētājs augstskolas laikus pavadījis Ziemeļkarolīnas universitātē.

Pirmajā desmitniekā vēl varētu tikt izvēlēti tādi jaunie amerikāņu futbolisti kā Malīks Naberss (Arizonas ”Cardinals”), Mārvins Herisons juniors (Losandželosas ”Chargers”), Džeisī Lethems (Ņujorkas ”Giants”), Džo Alts (Tenesī ”Titans”), Džareds Verse (Atlantas ”Falcons”), Dž.Dž. Makārtijs (Denveras ”Broncos”) un Taliese Fuaga (Ņujorkas ”Jets”).

2024. GADA NFL DRAFTA GRAFIKS

Kā jau minēts, visas 32 komandas NFL draftā jaunos spēlētājus izvēlēsies trīs dienu garumā – no 25. līdz 27. aprīlim. 25. aprīlī norisināsies pirmās kārtas izvēle – tieši tad noskaidrosies, kurš kļuvis par 2024. gada drafta pirmo numuru. 26. aprīlī visas 32 komandas izvēlēsies jaunos spēlētājus otrajā un trešajā kārtā, bet 27. aprīlī pārējās četrās kārtās – ceturtajā, piektajā, sestajā un septītajā.

NFL DERĪBAS PIE LV BET SPORTA TOTALIZATORA

Tuvāk nākot NFL draftam, uz to derības piedāvās veikt arī LV BET sporta totalizators. Tev būs iespēja derēt uz to, kurš no sarakstā esošajiem spēlētājiem kļūs par drafta pirmo numuru, kā arī citiem augstākajiem numuriem. Kā redzams, pagaidām par drafta favorītu tiek uzskatīts kvoterbeks Keilebs Viljamss. Ar visām potenciālajām izvēļu iespējām uz NFL drafta ceremoniju ieskaties LV BET sporta totalizatorā pāris dienas pirms drafta ceremonijas sākuma.

Kopumā LV BET Sporta totalizators piedāvā plašas likmes uz NFL sezonas spēlēm. Bez uzvarētāja noteikšanas ir iespējams derēt uz handikapu, gūtajiem punktiem, spēlētāju īpašajām likmēm un daudz ko citu. 2024. gada sezona gan vēl ir jāpagaida – tās sākums gaidāms šī gada septembrī, vasarā gan sākot treniņnometnes un pārbaudes spēles. Visātrāk un ērtāk veikt likmes uz NFL notikumiem būs LV BET sporta totalizatora mobilajā aplikācijā.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *