Četri latvieši ar mainīgām sekmēm NHL, Šilovs AHL, Balcers atgūst vārtu garšu Šveices līderē

Četri latvieši ar mainīgām sekmēm NHL, Šilovs AHL, Balcers atgūst vārtu garšu Šveices līderē

Jaunās sezonas Nacionālajā hokeja līgā (NHL), Amerikas hokeja līgā un dažādās Eiropas līgās (Šveicē, Čehijā, Slovākijā, Somijā, Zviedrijā) sākuši labākie Latvijas hokejisti. Tās sākušās ar mainīgām sekmēm NHL, dažādu sniegumu Artūram Šilovam AHL laukumos, bet Eiropā spilgti uzbrukumā spēlē Rūdolfs Balcers Šveicē un Rodrigo Ābols Zviedrijā. Vēlies veikt likmes uz hokeja spēlēm? Ienāc LV BET sporta blogā, iepazīsties ar piedāvātajām likmju variācijām un veic derības!

NHL dažādas sekmes: debitē Balinskis, Bļugers saņem čempionu gredzenu

Atšķirībā pret iepriekšējo gadu Nacionālajā hokeja līgā vairs nespēlē Rūdolfs Balcers, bet klāt nācis aizsargs Uvis Balinskis, kurš vasarā noslēdza divvirzienu līgumu ar Floridas ”Panthers”. Zemgus Girgensons karjeru joprojām turpina Bufalo ”Sabres”, bet Elvis Merzļikins Kolumbusas ”Blue Jackets”. Vasarā kluba maiņu sagaidīja Teodors Bļugers, kurš no čempiones Lasvegasas ”Golden Knights” pārcēlās uz Vankūveras ”Canucks”. Šī kluba sistēmā atrodas arī vārtsargs Artūrs Šilovs.

Vislabāk jauno sezonu sākusi ”Canucks”, kas ar 22 uzvarām pamatlaikā pirmo 33 spēļu laikā ierindojās otrajā vietā Rietumu konferencē. Bļugers sezonas ievadu izlaida traumas dēļ, un pēcāk lēni atgriezās komandas sastāvā. Decembris kļuva par mēnesi, kad viņš sāka demonstrēt rezultatīvu sniegumu, izceļoties ar rezultativitātes punktiem četros mačos pēc kārtas. 19 pirmajās spēlēs Bļugeram četri vārti un četras piespēles.

Uvis Balinskis ar labu pirmssezonu izkaroja vietu sastāvā, un pirmajos 18 mačos nopelnīja vienus gūtus vārtus un vienu piespēli. Pēc vairāku traumēto aizsargu atgriešanās ierindā Balinskis tika nosūtīts uz ”Panthers” fārmklubu AHL, taču nav izslēgts, ka sezonas gaitā viņš atgriezisies NHL. Sliktāk sezona sākusies ”Sabres” un ”Blue Jackets”. Ar 29 punktiem pirmo 33 spēļu laikā ”Sabres” ieņem trešo vietu no beigām Austrumu konferencē, bet ”Blue Jackets” ar diviem punktiem mazāk ir priekšpēdējie. Girgensons pēc nospēlētām 20 spēlēm iedzīvojās traumā un nav jau kādu laiku spēlējis, bet Elvis Merzļikins, lai arī ar labākiem statistikas rādītājiem, ne vienmēr stājies ”Blue Jackets” vārtos. Viņa sakarā baumo par iespējamo aizmainīšanu, kā galvenajam kandidātei tiekot sauktai Edmontonas ”Oilers”.

AHL Šilovam spilgtas un ne tik spilgtas spēles

Amerikas hokeja līgā, kura ir otra spēcīgākā hokeja līga Ziemeļamerikā, 2023./2024. gada sezonā spēlē vismaz divi latvieši – Artūrs Šilovs ”Canucks” fārmklubā Abotsfordas ”Canucks”, bet Raivis Ansons Pitsburgas ”Penguins” fārmklubā Skrentonā. Starp NHL un AHL ir Uvis Balinskis.

Šilovs ”Canucks” vārtos Amerikas hokeja līgas ietvaros vārtos stājies 15 spēlēs, palīdzot klubam izcīnīt astoņas uzvaras pamatlaikā. Šo maču laikā Šilovam 2.8 ielaistas ripas vidēji spēlē un 90.2 % atvairīti pretinieku metieni. Divos no mačiem Šilovs atvairīja visus pretinieku metienus jeb nostāvēja sausā. Par viņa sniegumu novembra mēnesī Šilovu atzina par konkrētā mēneša AHL labāko vārtsargu.

Latvieši Eiropā: Balcers met Šveicē, Ābols Zviedrijā, Batņam rezultatīvs sākums Somijā

Jaunajā sezonā daudzi bronzas medaļnieki, kuri kopā ar Latvijas izlasi aizvadīja vēsturisku 2023. gada pasaules čempionātu, aizvada Eiropas līgās. No NHL uz Šveici pārcēlās Rūdolfs Balcers, sezonas laikā uz šo Alpu zemi dodoties arī Rihardam Bukartam. Viņi papildināja Ronaldu Ķēniņu un Ivaru Punnenovu, kuri spēlē Lozannā, kā arī Oskaru Lapinski, kurš pārstāv ”Langnau Tigers”. Vairāki latvieši spēlē Šveices otrajā līgā.

Vislabāk no minētajiem veicas Rūdolfam Balceram, kurš kopā ar ambiciozo Cīrihes ”Lions” ir Šveices čempionāta līderis. Savukārt pats Balcers pirmo 30 spēļu laikā ticis pie 14 vārtiem un astoņām rezultatīvajām piespēlēm jeb 22 rezultativitātes punktiem. Turnīra tabulā Cīrihe ar 22 uzvarām 30 spēlēs ieņem pirmo vietu, otrās vietas īpašnieci apsteidzot īsi pirms Ziemassvētkiem par pieciem punktiem.

Nedaudz samazinājies latviešu leģions Zviedrijā. ”Rogle” spēlē Rodrigo Ābols, kurš šajā valstī jau ir iedzīvojies, bet uz ”Skelleftea” pēc veiksmīgā pasaules čempionāta pārcēlās Mārtiņš Dzierkals. Kārlis Čukste un Miks Indrašis karjeru turpinājuši Zviedrijas pēc spēka otrajā līgā, kurā spēlē arī Rihards Marenis, Georgs Golovkovs, Filips Buncis un citi. No rezultativitātes viedokļa Ābols turpina demonstrēt savas kvalitātes – viņam 26 spēlēs gūti 12 vārti un atdotas astoņas rezultatīvas piespēles. Turnīra tabulā ”Rogle” ir vien 11. vietā, kas lika mainīt treneri, kamēr ”Skelleftea” atrodas augstajā ceturtajā pozīcijā.

Somijas augstākajā līgā ne pirmo gadu spēlē Oskars Batņa. Sezonas sākums ”Jukurit” komandas rindā Batņam bija fantastisks – viņš bija neapstādināms uzbrukumā, pirmo pāris maču laikā iemetot deviņas ripas pretinieku vārtos. Vēlāk rezultativitāte nedaudz pieklususi, pirmo 29 spēļu laikā viņam 13 rezultativitātes punkti, kas ir par vienu mazāk nekā visas iepriekšējās laikā.

Latvijas hokejisti atrodami arī Čehijas un Slovākijas komandu pierakstos. Čehijā turpina spēlēt Roberts Bukarts, Jānis Jaks, Kristaps Zīle , Ralfs Freibergs un Eduards Tralmaks, kamēr uz Slovākiju pārcēlies Kaspars Daugaviņš, kurš par ievērojamāko līgumu līgā pārcēlies uz Mihalovces ”Dukla”. Slovākijā spēlē arī Haralds Egle, Roberts Mamčičs un citi. Vācijā kā vienīgais no latviešiem ir vārtsargs Kristers Gudļevskis, kurš bieži dodas vārdos ”Fischtown Pinguins” vārtos. Lielākā daļa no Latvijas hokejistu pārstāvētajiem klubiem kvalificēsies izslēgšanas spēlēm, kuras gaidāmas 2024. gada pavasarī.

Hokeja padomi un likmes LV BET sporta totalizatorā

LV BET sporta totalizators piedāvā plašu likmju klāstu uz hokeja mačiem. Īpašais akcijas piedāvājums ir uz Nacionālās hokeja līgas spēlēm – ja tas tevi interesē, ieskaties mūsu akciju piedāvājumā un rūpīgi izlasi noteikumus. Likmes piedāvājam arī uz visām Eiropas hokeja līgām, ieskaitot tām, kurās startē latviešu hokejisti. Vari derēt uz spēles rezultātu, rezultātu katrā no periodiem, gūtajiem vārtiem, handikapu, precīzu rezultātu, kā arī, iespējams, uz vārtu guvējiem. Ar visām pieejamajām likmēm iepazīsties mūsu sporta totalizatorā, meklējot sadaļu ”hokejs”. Lai veiktu informētas sporta likmes, pirms to izdarīšanas iepazīsties ar komandu iepriekšējo spēļu rezultātiem, traumētajiem hokejistiem un kā komandām veicies vienai pret otru sezonas pirmajā daļā.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *