Porziņģis spīd NBA, Šmitam karjeras sasniegumi Eirolīgā

Porziņģis spīd NBA, Šmitam karjeras sasniegumi Eirolīgā

Jauno basketbola sezonu sākuši labākie latviešu basketbolisti Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) un Eiropas laukumos. Bijuši gan spilgti sniegumi, karjeras rekordi, kā arī diemžēl savainojumi, kas lieguši doties laukumā nozīmīgu brīdi. Vēlies veikt derības uz labākajām basketbola spēlēm? Ienāc LV BET sporta totalizatorā, iepazīsties ar piedāvātajām likmēm un veic derības!

Kristaps Porziņģis labi iekļāvies vienas no NBA favorītes sastāvā

Starpsezonā jaunu komandu Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) sagaidīja Kristaps Porziņģis. Viņš no Vašingtonas ”Wizards” tika aizmainīts uz vienu no galvenajām titula pretendentēm Bostonas ”Celtics” un sezonas sākums liecinājis, ka Porziņģis komandā tīri labi paspējis iekļauties.

Lai arī sezonas ievadu nedaudz pašķobīja gūtais ikra muskuļa savainojums vienā no spēlēm pret Orlando ”Magic”, jaunajā sezonā Porziņģis laukumā devies 19 spēlēs, kurās vidēji nospēlējis 30.2 minūtes. To laikā Porziņģim 18.9 punkti, 6.8 atlēkušās bumbas, 1.7 rezultatīvās piespēles un 1.6 bloķētie metieni. Jāmin, ka Porziņģis ir svarīgs spēlētājs Bostonā tieši aizsardzībā – laukumā ar viņu ”Celtics” ielaiž 108.2 punktus, bet iemet 117 punktus, kas ir Kristapa labākais rādītājs karjerā (punktu attiecība starp uzbrukumu un aizsardzību). Tāpat pirmo 19 spēļu laikā Porziņgim labākais ”true shooting percentage” rādītājs – 65.1%, kas ir par gandrīz trim procentiem labāk nekā bija sezonu iepriekš Vašingtonas krāsās (62.7%).

Bostonas ”Celtics” sezonas ievadā apliecinājusi, ka to var saukt par vienu no galvenajām kandidātēm uz titulu. Īpaši veiksmīgi klubs spēlē savā laukumā – tajā izcīnītas uzvaras visās 14 spēlēs, kamēr izbraukumā sešas uzvaras un arī visi piedzīvotie seši zaudējumi. Pēc nospēlētām 26 spēlēm klubs bija Austrumu konferences līderis (20-6) un ieņēma otro vietu visā līgā aiz Minesotas ”Timberwolves”.

Šmitam karjeras sasniegumi, bet ”Žalgiris” grūts sezonas sākums

Vienīgais Latvijas basketbolists, kurš 2023./2024. gada sezonā piedalās ULEB Eirolīgas turnīrā, kas ir spēcīgākais basketbola turnīrs vecajā kontinentā, ir Rolands Šmits. Viņš otro sezonu pārstāv Kauņas ”Žalgiris”, esot viens no kluba vadošajiem spēlētājiem. Ja iepriekšējā sezonā klubam izdevās kvalificēties izslēgšanas spēlēm, tad šī sezona sākusies krietni sarežģītāk. Īsi pirms tās uz Pireju ”Olympiacos” pārcēlās Igns Brazdeikis, bet pienācīgs aizvietotājs viņam sezonas garumā atrasts vēl nav. Pirmo 14 spēļu laikā tika piedzīvotas deviņas neveiksmes, no kurām astoņas pēdējo desmit spēļu laikā.

Rolands Šmits jauno sezonu sācis ar pacelšanos uz otro vietu Latvijas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā ULEB Eirolīgā. Sezonas ievadā šajā sarakstā viņš apsteidza Kasparu Kambalu, kurš 53 spēlēs bija iemetis 886 punktus. Savukārt decembra sākumā zaudējumā pret Berlīnes ”Alba” Šmits pārsniedza 1000 gūto punktu robežu līgā – visai iespējams, ka jau šīs sezonas laikā Šmits kļūs par visu laiku rezultatīvāko latvieti Eirolīgā. Pirmo vietu pagaidām ieņem Jānis Strēlnieks ar 1421 punktu. Ja arī tas šajā sezonā nenotiks, pavisam noteikti Šmits to paveiks nākamajā gadā.

Žagaram trauma, Gražulis turpina spoži, Lomažs pamazām atgūstas

2023.gada Pasaules kausa finālturnīrā Latvijas komandas sastāvā no labākās puses sevi apliecināja Artūrs Žagars un Andrejs Gražulis. Žagars pēc finālturnīra tika pie trīs gadu līguma no Stambulas ”Fenerbahce”, kas viņu uz sezonu izīrēja Lietuvas klubam Viļņas ”Wolves”. Daudz šajā komandā viņš nenospēlēja, jo ātri vien iedzīvojās ceļgala sānu saites savainojumā, kas viņam visdrīzāk var liegt doties laukumā atlikušās sezonas garumā.

Andrejs Gražulis gan A sērijas komandā ”Trento” turpina apliecināt, ka atrodas karjeras vienā no labākajiem brīžiem. 12 spēlēs Itālijas čempionātā viņam karjeras labākie rādītāji punktu ziņā – vidēji 13.2 punkti, 4.1 atlēkusī bumba un 1.1 rezultatīvā piespēle. Produktīvs Gražulis bijis arī Eirokausā, kur pirmo 12 spēļu laikā viņam 13.8 punkti, 5.6 atlēkušās bumbas un viena piespēle. Sezonas ievadā Gražulis bijis viens no kluba līderiem, izpelnoties arī atzinību no ULEB Eirokausa labāko momentu veidotājiem – vienā no kārtām viņa trieciens grozā no augšas tika atzīts par skaistāko epizodi.

Vienā no bijušajām komandām ”Merkezefendi” Turcijā pēc krustenisko saišu traumas saārstēšanas basketbolā lēma atgriezties Rihards Lomažs. Pirmo spēļu laikā viņam 15.7 punkti, un rezultatīvāks sniegums tieši gada nogalē. Par spēlētāju interese izrāda citas komandas un nav izslēgts, ka šo sezonu viņš pabeigs citur.

Brāļi Kuruci vienā komandā, Strēlnieks Itālijā, Zoriks spīd Turcijā

Šī sezona var ieiet atmiņā arī ar to, ka vienā komandā nonākuši divi brāļi – Rodions un Artūrs Kuruci, kuri šobrīd spēlē Mursijas komandas rindās Spānijas ACB līga. Rodions tieši šeit arī sāka sezonu, ar veiksmīgo un daudzpusīgo sniegumu izpelnoties līguma pagarinājumu uz divām sezonām, bet viņa jaunākais brālis komandai pievienojās pēc ne pārāk sekmīga laika Grieķijas ”Promitheas” komandā.

No Ahilleja cīpslas plīsuma basketbolā atgriezies pieredzējušais Jānis Strēlnieks, kurš karjeru turpinājis Itālijas augstākās līgas vienībā ”Scafati”. Sešās nospēlētajās spēlēs Strēlniekam 20.3 minūtes laukumā, kurās 11.3 punkti un 3.2 rezultatīvās piespēles. Nav izslēgts, ka, līdzīgi kā Lomažs, arī Strēlnieks gaidāmo sezonu pabeigs kādā citā komandā.

Pēc trim sezonām VEF uz Turciju starpsezonā pārcēlās Kristers Zoriks un pagaidām šī pāreja sevi attaisnojusi. 12 spēlēs viņš vidēji spēlējis 29.8 minūtes, kurās guvis 13.1 punktus vidēji spēlē, atdevis 3.9 rezultatīvās piespēles un izcīnījis 1.9 atlēkušās bumbas. Divas rezultatīvākās sezonas spēles viņam pagaidām aizvadītas oktobrī – 20. oktobrī pret ”Samsunspor” 26 punkti, bet astoņas dienas vēlāk pret ”Tofas Bursa” 24 punkti.

Basketbola likmes LV BET sporta totalizatorā

LV BET sporta totalizators piedāvā veikt sporta likmes uz visām labākajām basketbola līgām kā NBA, ULEB Eirolīgu, ULEB Eirokausu, FIBA Čempionu līgu, kā arī visiem vietējiem čempionātiem, ieskaitot Spānijas ACB līgu, Lietuvas Basketbola līgu, Turcijas līgu un Itālijas spēcīgāko līgu, kur dažādu komandu rindās spēlē Latvijas basketbolisti.

Bez iespējas derēt uz spēles uzvarētāju pastāv arī vairākas citas derību iespējas, ieskaitot likt uz kopā gūtajiem punktiem, handikapiem, puslaiku uzvarētājiem, rezultatīvāko puslaiku, rezultatīvāko ceturtdaļu un, iespējams, pat spēlētāju īpašajām likmēm (gūtie punkti, atlēkušās bumbas, piespēles, realizētie tālmetieni). Ar visām pieejamajām likmēm iepazīsties LV BET sporta totalizatorā, izvēlnē meklējot ”basketbols”. Pirms veic derības, iepazīsties ar komandu pēdējo spēļu rezultātiem, traumēto spēlētāju sarakstu un kā vienai pret otru veicies iepriekšējās spēlēs. Labākajos vietējos čempionātos un starptautiskajās sacensībās komandu samēri ir ļoti līdzīgi, kas dod papildus intrigu spēles rezultātā.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *