Skaļš transfērs Latvijas futbolā: kur nonācis Raimonds Krollis?

Skaļš transfērs Latvijas futbolā: kur nonācis Raimonds Krollis?

Šī gada janvāra vidū Latvijas futbola izlases uzbrucējs Raimonds Krollis pārcēlās no Latvijas Virslīgas uz Itālijas A sērijas komandu ”Spezia”. Tas kļuvis par vienu no lielākajiem futbola transfēriem pēdējo gadu laikā un Latvijas vēsturē kopumā. Pie tam, Krollis var kļūt par pirmo latvieti, kurš spēlējis prestižajā A sērijā. Kas ir ”Spezia”, kurā nonācis Krollis? Ja tevi interesē derības uz Itālijas A sērijas spēlēm, tad ienāc LV BET Sporta blogā. Uzzini par piedāvātajām sporta likmju variācijām un vēlāk dodies veikt derības.

Kas ir Raimonds Krollis?

Raimonds Krollis dzimis 2001. gada 28. oktobrī un pašlaik ir 21 gadu vecs. Futbola pamatus viņš apguvis ”Metta” sistēmā, kuras sastāvā debitēja Latvijas Futbola virslīgā 2019. gada 15. martā pret ”Riga”. Ātri sevi apliecinājis, viņš pārcēlās uz citu Latvijas komandu ”Valmiera”. Krollis Vidzemes klubam pievienojās pirms 2021. gada sezonas, 2022. gadā palīdzot vienībai pirmo reizi kluba pastāvēšanas vēsturē triumfēt Virslīgā. Pats uzbrucējs pagājušajā gadā ar 24 vārtiem kļuva par Virslīgas sezonas labāko uzbrucēju jeb rezultatīvāko. Tāpat viņš atdeva piecas rezultatīvas piespēles. Kopumā Krollis ”Valmieras” sastāvā laukumā devās 57 spēlēs, to laikā gūstot 36 vārtus.

Pagājušajā gadā Krollis ieguva veselas četras balvas Latvijas futbola laureātu svinīgajā ceremonijā. Viņš tika atzīts par jaunatnes labāko spēlētāju, viņam tika arī Latvijas virslīgas sezonas labākā spēlētāja balva, kā arī Krolli atzina par labāko Virslīgas spēlētāju un vārtu guvēju. Latvijas Futbola federācijas (LFF) laureātu vakarā Latvijas futbola izlases uzbrucējs balvas neieguva pirmo reizi. Viņš trešo reizi pēc kārtas tika atzīts par jaunatnes labāko spēlētāju, bet otro reizi pēc kārtas par Virslīgas sezonas labāko uzbrucēju.

21 gadu vecais uzbrucējs 2020. gada 6. septembra UEFA Nāciju līgas spēlē pret Maltu debitēja Latvijas futbola izlasē. Tās rindās viņš laukumā devies 27 spēlēs, gūstot trīs vārtus. Debijas golu Krollis iesita 2020. gada 17. novembrī pret Andoru. Aptuvenā spēlētāja tirgus vērtība šobrīd ir 2.5 miljoni eiro, bet tīmekļa vietnē ”Transfermarkt” norādītais var ļaut secināt, ka ”Valmiera” par Kroļļa pārdošanu varētu nopelnīt līdz 1.5 miljonam eiro. Jau iepriekš vienības prezidents atklājis, ka summa ir lielāka nekā Itālijas medijos piesauktā 900 tūkstošu eiro atlīdzība.

A sērija klubs ”Spezia”. Kas ir šī komanda?

Izlases uzbrucējs Raimonds Krollis karjeru turpinās Itālijas A sērijas komandas ”Spezia” sastāvā. Klubs dibināts tālajā 1906. gadā un spēles aizvada ”Stadio Alberto Picco”, kuras ietilpība ir aptuveni 11 466 skatītāju vietas. Šo vienību nevar saukt par titulētu – tas nekad nav spēlējis Eirokausos, bet Itālijas čempionātā vienīgo reizi triumfējis 1944. gadā. Zīmīgi, ka tobrīd Eiropa bija ierauta Otrajā pasaules karā, kas lika arī mainīt turnīra izspēles futbola čempionātā. Vien 2002. gadā Itālijas federācija kluba piešķīra titula statusu. Kopumā ”Spezia” pārsvarā cīnījusies par vietas saglabāšanu A sērijā vai izkritusi uz B sēriju vai vēl zemāk. Pēdējo reizi no otrās līgas uz A sēriju ”Spezia” pacēlās 2020. gadā. Augstāk par 15. vietu tā vēl nav tikusi – šis rezultāts sasniegts pirms divām sezonām, kamēr pagājušajā iespēta 16. pozīcija.

Pēc Dženovas Spēciju var uzskatīt par otro lielāko pilsētu Ligūrijas reģionā. Pilsētā dzīvo vairāk nekā 90 tūkstoši iedzīvotāju un to var saukt par vienu no militārajām pilsētām, kurā savus kuģus nobāzējusi armija. Šī ir arī populāra tūristu pilsēta, kā arī tā ir slavena ar saviem muzejiem.

Pirmie mači A sērijā ”Spezia” un Raimondam Krollim

Futbola izlases uzbrucējs Raimonds Krollis A sērijas komandas ”Spezia” rindas papildināja janvāra vidū. 20. janvārī ar viņu tika paziņots oficiāli noslēgtais līgums, bet Krollis kluba bāzē bija ieradies jau konkrētās nedēļas sākumā. Jāmin, ka uzbrucējs var kļūt par pirmo Latvijas futbolistu, kurš dodas laukumā Itālijas A sērijas spēlē. Šis čempionāts uzskatāms par vienu no spēcīgākajiem Eiropā.

Klubam visdrīzāk sezonas atlikušajā daļā būs jācīnās par vietas saglabāšanu A sērijā. Ar izcīnītiem 18 punktiem 20 spēlēs ”Spezia” šobrīd ieņem 17. vietu A sērijā. Par pieciem punktiem tā apsteidz izkrišanas zonu un ”Verona”, kamēr ”Sampdoria” un ”Cremonese” atpaliek vairāk. No pēdējām piecām spēlēm uzvara izcīnīta tikai vienā, kamēr divās citās zaudēts, bet vēl divās spēlēts neizšķirti.

Skaidrs, ka sezonas otrajā pusē tai jācīnās par vietas saglabāšanu A sērijā. Tikai trīs punktus tālāk jeb 14. vietā ir ”Salernitana” un visdrīzāk galvenā cīņa būs par 14. līdz 18. vietu. Uz 13. pozīciju atkāpusies ”Juventus”, bet tas tamdēļ, ka tai atņēma 15 punktus par grāmatvedības datu fikciju.

Raimonds Krollis A sērijas komandas ”Spezia” rindas ir papildinājis, taču laukumā vēl nav devies. Janvāra beigās treniņā viņš iedzīvojās nelielā potītes savainojumā, kas liedza gatavoties mačam pret ”Bologna”. Tikmēr pret ”Roma” Krollis bija pieteikumā, taču laukumā neizgāja. Nākamos mačus klubs februārī aizvadīs pret ”Napoli”, ”Empoli”, ”Juventus” un ”Udinese”.

Likmes uz A sēriju pie LV BET

Ja vēlies izdarīt likmes uz Itālijas A sērijas spēlēm, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā izvēlnes pusē meklē ”futbols”. Ar tā palīdzību vari atrast piedāvājumā esošās A sērijas spēles, uz kurām iespējams likt likmes.

Likt likmes uz futbolu un spēlēm Itālijā ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem.

Likmes uz Itālijas futbolu vietnē LV BET

Uz Itālijas A sērijas spēlēm iespējams plašs likmju klāsts. Pie tam, izdarīt tās var arī uz Raimondu Krolli. Vari derēt, vai Krollis gūs vārtus, būs pirmo vai pēdējo vārtu autors, vai arī, iespējams, izcelsies ar ”hat-trick”. Šīs gan ir samērā riskantas likmes, taču, ja esi īsts futbola fans, tad vari izvērtēt iespējamību derēt uz varbūtību, ka Krollis kļūs par pirmo Latvijas futbolistu, kurš gūst vārtus A sērijas mačos. Ar visu pieejamo likmju klāstu pie A sērijas spēlēm iepazīsties LV BET Sporta totalizatora futbola sadaļā.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *