WRC rallijs Horvātijā: sezonas ceturtais posms

WRC rallijs Horvātijā: sezonas ceturtais posms

No 20. līdz pat 23. aprīlim viens no aizraujošākajiem prestižā WRC rallija čempionāta posmiem plānots Horvātijā. Tas būs arī ceturtais no kopskaitā plānotajiem 13 posmiem. Vai vēlies vairāk uzzināt par WRC čempionāta posmiem? Ienāc LV BET Sporta blogā, iepazīsties ar piedāvātajām likmju variācijām un dodies veikt derības.

Horvātijas rallijs 2023 — kas jums jāzina?

Rallijs Horvātijā tiek organizēts jau kopš tālā 1974. gada, bet vien 2021. gadā to iekļāva WRC rallija čempionāta kalendārā. No 2007. līdz pat 2017. gadam Horvātijas rallijs noritēja kā Eiropas čempionāta posms, bet nu jau trešo gadu pēc kārtas šeit norisināsies WRC jeb paša augstākā kaluma rallija sacensības. Jāmin, ka kopumā WRC rallijā sezonas laikā sportisti aizvada 13 dažādus posmus, bet, sākot ar 2024. gada sezonu, arī Latvijas līdzjutējiem būs iespēja klātienē sekot šīm sacensībām, jo pasaules labākie rallisti viesosies Rīgā un citās pilsētās, lai aizvadītu vienu no posmiem. Jāmin, ka cits WRC rallija posms jau vairākus gadus notiek Igaunijā, kurā šis sporta veids ir ļoti populārs.

Pagaidām divos gados, kad posms noticis Horvātijā, par uzvarētājiem sacensībās kļuvuši somu un franču braucēji. 2021. gadā par šī posma uzvarētāju kļuva Sebastians Ožē, bet pirms gada Kalle Rovanpera. 2023. gada WRC rallija čempionāta ietvaros šis kļūs par sezonas ceturto posmu. Pirmajā posmā Montekarlo uzvarēja jau pieminētais Ožē, bet otrajā posmā Zviedrijā igaunis Ots Tanaks. Savukārt mēnesi pirms pirms sacensībām Horvātijā sportisti viesosies Meksikā.

WRC rallijā reti piedalījušies Latvijas komandas un sportisti. Tā, piemēram, 2013. gadā Paikspīkas sacensībās piedalījās Jānis Horeliks, kurš ar ”Eo PPo1” piedzīvoja avāriju un posmā nefinišēja. Par uzvarētāju toreiz kļuva Sebastians Lēbs, kurš, pie tam, laboja sacensību rekordu, to pārspējot par pusotru minūti. Šobrīd Eiropas rallija čempionāta ietvaros sevi apliecina Mārtiņš Sesks, kurš var kļūt par nākamo Latvijas sportistu ar iegūtu WRC rallija pieredzi.

Horvātijas rallija 2023 maršruts

Pagaidām vēl Horvātijas rallija maršruts nav zināms, bet 2022. gadā sportisti piedalījās posmos ap vienu no šīs valsts nozīmīgākajām pilsētām Zagrebu. Kopumā visiem sportistiem trīs dienu laikā jāveic 20 ātrumposmi, kuros kopumā jānobrauc ap 300 kilometriem. 2022. gadā pirmajā dienā sportisti devās uz rietumiem un dienvidrietumiem no Zagrebas, lai startētu posmos caur Samoborsko, Gorji, Žumberaku un Karlovacu. Arī sestdien sportisti startēja Zagrebas rietumu daļā, izbraucot cauri Kostanjevacas – Petrušas Vrhas posmam, kā arī dodoties caur dienvrietumu pusi no Adrijas jūras krastiem. Savukārt pēdējā dienā sportisti sacentās Trakoščana – Vrbno posmā un Zagorska Sela – Kumroveca, noslēdzot ralliju ar Wolf Power stage.

Horvātijas rallija 2023 dalībnieki

Šajā sezonā WRC rallija čempionāta ietvaros piedalās trīs komandas – ”M-Sport Ford”, ”Hyundai Shell Mobis” un ”Toyota Gazoo Racing”. Tās gan ir tās vienības, kuras startēs visos šī rallija posmos un cīnās par uzvaru konstruktoru kausā, kamēr katrā no posmiem iespējamas arī lokālo un citu braucēju iesaiste. Tā, piemēram, Montekarlo uz starta devās 67 pilotu komandas, bet Zviedrijā jau par 23 mazāk – 45. Zināms vienīgi tas, ka Horvātijā startēs visi labākie, kā, piemēram, Ots Tanaks, Sebastians Ožē, Kalle Rovanpera un citi.

Pēc diviem posmiem kopvērtējuma līderis bija igaunis Ots Tanaks ar izcīnītu 41 punktu. Rovanpera ar iegūtiem 38 punktiem bija otrais, bet trešais ar 32 bija beļģis Tjerī Nevils. Pirmā posma uzvarētājs Ožē neieguva punktus otrajā posmā un tādējādi kopvērtējumā ierindojās piektajā vietā.

Horvātijas rallija favorīti

Par šī rallija galvenajiem favorītiem var saukt jau pieminētos visus trīs čempionāta līderus – Tanaku, Rovanperu un Nevilu. Tāpat Ožē vēlēsies atgūties pēc iepriekš neveiksmīgi aizvadīta otrā posma. Kopš 2013. gada Ožē WRC rallija čempionāta kopvērtējumā par čempionu kļuvis veselas astoņas reizes, kamēr Tanaks un Rovanpera pa reizei. Soms gan ir arī pašreizējais čempions, uzvarot kopvērtējumā 2022. gadā. Igaunis Tanaks to vienīgo reizi paveicis 2019. gada čempionātā.

Horvātijas rallijs 2023. gada rallijs grafiks

Horvātijas rallijs 2023. gadā gaidāms no 20. līdz 24. aprīlim, taču precīzs grafiks ar ātrumposmu plānu vismaz mēnesi pirms sacensību sākuma nebija publicēts. Visdrīzāk grafiks būs līdzvērtīgs tam, kāds bija 2022. gadā, ar vairākiem posmiem Zagrebas rietumu daļā.

Likmes uz Horvātijas ralliju 2023 vietnē LV BET

Pagaidām LV BET sporta totalizators likmes uz WRC rallija sacensībām nepiedāvā, taču, ja tevi interesē citas motosporta sacensības, tad dodies uz LV BET mājaslapu, augšējā izvēlnē meklē ”Sports”’ un tad kreisajā stūrī izvēlnē meklē ”motosports”. Nav gan izslēgts, ka pirms posma sākuma piedāvājumā būs iespējams veikt derības.

Likt likmes uz motosporta sacensībām ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo notikumu, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlē un likmju piedāvājumā, LV BET pieejams Sporta blogs, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem un derību iespējām.

2023 Horvātijas rallija derības LV BET

Ja gadījumā būs pieejamas likmes uz šīm sacensībām, tad visdrīzāk tev būs iespēja veikt derības uz to, kurš no sportistiem no pieejamā saraksta uzvarēs visā posmā. Kā jau minēts, galvenie favorīti uz uzvaru ir Ots Tanaks, Sebastians Ožē un soms Rovanpera, un tas nemainīsies nevienā no WRC rallija posmiem 2023. gadā. Ja vēlies veikt likmes, tad labākā vieta, kur to veikt, ir LV BET Sporta totalizators!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *