Serras de Fafe un Felgueira rallijs

Serras de Fafe un Felgueira rallijs

2023. gada Eiropas rallija čempionāta sezona sāksies 11. un 12. martā, kad sportisti dosies uz slaveno Serras de Fafe un Felgueira rallija posmu Portugālē. Pie tam, Eiropas rallija čempionāta (ERC) laikā viens no posmiem gaidāms Latvijā. Vai vēlies uzzināt vairāk par ralliju? Ienāc LV BET Sporta blogā, iepazīsties ar piedāvātajām likmju variācijām un dodies veikt derības. 

Svarīgākā informācija par 2023. gada Eiropas rallija čempionātu

2023. gada sezonā ERC jeb Eiropas rallija čempionātā plānoti veseli astoņi posmi. Sezona sāksies Portugālē ar Serras de Fafe un Felgueira posmu, kas risināsies no 11. līdz 12. martam. Pirmo reizi šī čempionāta posms notiks ziemeļu Zviedrijas daļā, kas norisināsies vasarā. Zviedrija rallija kopienā vairāk zināma kā vieta, kur aizvadīt posmus ziemā, taču šoreiz Varmlandā posms plānots no 7. līdz 8. jūlijam. Pēc vienas sezonas izlaišanas ERC atgriezīsies Ungārijā. Tieši ar posmu šajā valstī no 7. līdz 8. oktobrim noslēgsies sezona.

Bez jau pieminētajiem posmiem vēl Eiropas rallija čempionāta sacensības plānotas Kanāriju salās (5. līdz 6. maijs), Polijā (20. līdz 21. maijs), Itālijā (29. līdz 30. jūlijs), kā arī Čehijā (19. līdz 20. augusts). Tāpat kārtējo reizi ERC dosies uz Latviju, lai rallija Liepāja laikā šeit notiktu viens no čempionāta posmiem. 2023. gada sezonā Liepājā plānots ceturtais posms no 17. līdz 18. jūnijam.

Rallija Serras de Fafe e Felgueiras vēsture, maršruts un iepriekšējie uzvarētāji

Rallijas Serras de Fafe e Felgueiras dēvēts arī par Portugāles čempionātu. Tieši šis ir šīs valsts nozīmīgākais rallijs un nav nekāds pārsteigums, ka pārsvarā visos uzvarējuši šīs valsts sportisti. Eiropas rallija čempionāta posms šis ir tikai kopš 2021. gada, bet portugālis šajā rallijā nav uzvarējis kopš 2019. gada. Kopumā var uzskatīt, ka pirmais Serras de Fafe e Felgueiras rallijs tika organizēts tālajā 1955. gadā, bet ikgadēji bez pārtraukumiem tas norit kopš 1976. gada.

Par pēdējo uzvarētāju Serras de Fafe e Felgueiras rallija vēsturē pirms gada kļuva spānis Nils Solans kopā ar Marku Mati. Viņi par 55 sekundēm apsteidza otrās vietas ieguvējus no Portugāles Armindo Arauho kopā ar Luisu Ramalju, bet trešo vietu izcīnīja igaunis Džordžs Linamē kopā ar stūrmani no Lielbritānijas Džeimsu Morganu. Rallija posmā piedalījās arī latviešu sportisti, Mārtiņam Seskam ar Renāru Franci ierindojoties septītajā vietā. No uzvarētājiem viņi atpalika par gandrīz deviņām minūtēm. Savukārt pirmajā reizē, kad ERC rallijs notika šajā Portugāles vidienē, par uzvarētāju kļuva norvēģis Andress Mikelsens kopā ar stūrmani Eliotu Edmondsonu.

Sacensību maršruts un izbraukšanas plāns paredz, ka piektdienā norit speciālais ātrumposms, astoņi dopi pēc tam plānoti sestdien un vēl astoņi svētdien. 2022. gadā Portugālē valdīja izaicinoši laikapstākļi – lija lietus, kas trasi padarīja slidenu, bet migla sarežģīja redzamību. Līdz ar to piektdien sportisti veica nevis astoņus, bet gan sešus dopus, jo divus atcēla. Kopumā rallijs norisinās Portugāles ziemeļu daļā, netālu no Fafes pilsētas. Tā atrodas Bragas rajonā un tajā dzīvo tikai nedaudz vairāk par 14 tūkstošiem iedzīvotāju. Ja Fafes pilsētā rallijs sākas, tad Felgueiras pilsētā noslēdzas. Tā atrodas Porto rajonā un tajā dzīvo aptuveni 60 tūkstoši iedzīvotāju.

Rallija Serras de Fafe e Felgueiras dalībnieki

Dalībnieku sastāvs jau ir zināms un arī 2023. gada sezonā Latviju ERC rallija posmos pārstāvēs Mārtiņš Sesks kopā ar stūrmani Renāru Franci. Vairākas ekipāžas būs Igaunijai – to šajos posmos plāno pārstāvēt Kens Torns/Kens Jārveoja, Džordžs Linamē/Džeimss Morgans, Prits Koiks/Kristo Tams, kā arī Gregors Jetss/Timo Taniels. Arī Lietuvai plānojas savi pārstāvji rallijā, kā, piemēram, Vlads Jurkevičs/Aisvids Paļukens un Vaidots Žala kopā ar Ilku Minoru.

Vēl rallijā plāno piedalīties tādi sportisti kā Pedro Almeida/Mario Kastro, Fabio Andolfi/Manuels Fenoli, Lūks Anears/Endrjū Sarandis, Armindo Araujo/Luis Ramalju, Peps Basass/Aksels Koronada, Džandomeniko Baso/Lorenzo Granai, Alberto Batistoli/Simone Skatolins, Joans Bonato/Benjamins Bolo, Adams Brežiks/Ondrejs Krajča, Lukašs Biskinevics/Daniels Sjatkovskis, Eriks Caišs/Petrs Tešinskis, Pedro Kamara/Žuau Kamara, Simone Kampedeli/Tanja Kantona, Andrians Čvietzuks/Damjans Siti, Daniels Čists/Kamils Hellers, Tomasso Ciufi/Nikolo Gonela, Migels Koreja/Horhe Karvalju, Andrea Krugnola/Pjetro Ometo, Enrike Kruss/Samuels Mujica, Poriks Dafijs/Džefs Keiss, Hosē Fontess/Inese Ponte, Zbigņevs Gabriss/Mihals Marčevskis, Hosē Garsija/Hosē Murado, Gržegoržs Gržibs/Adams Biņeda, Miko Heikila/Samu Valeri, Norberts Herčigs/Igors Bacigals, Jans Kopečkis/Jans Hlošeks, Lūkašs Kotarba/Tomašs Kotarba, Toms Kristensons/Andreass Johansons, Martins Lašo/Davids Berendi, Efrens Larena/Sara Fernandesa, Macejs Lubjaks/Gržegoržs Dahovskis, Bruno Magalešs/Karloss Magalešs, Miko Marčiks/Simons Gospodarčiks, Filips Marešs/Radovans Buča, Pedro Meierelšs/Pedro Alvešs, Alberto Monari/Alberto Čamoro, Alosio Monteiro/Sančo Eiro, Rikardo Moura/Antonio Kosta, Paulo Nobre/Gabriels Moralešs, Luiss Monzons/Hosē Deniss, Haidens Padons/Džons Kenerds, Havjērs Pardo/Adrians Peress, Serhijs Potiko/Volodimirs Korša, Luiss Rego/Horhe Enrike, Rubens Rodrigess/Estevao Rodrigess, Antonio Ruske/Džūlija Paganoni, Džakomo Skatolons/Džovani Bernakini, Petrs Semerads/Denijs Perseins un daudzi citi rallija sportisti. Viņi tiks cīnīsies dažādas ieskaitēs – ERC, ERC3, ERC4 un junioru ieskaitē.

Kā veikt likmes uz Serras de Fafe e Felgueira ralliju LV BET

Ja vēlies likt likmi uz rallija notikumiem, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī spied uz ”Sports” un pēc šīs izvēles meklē ”’rallijs”. Uzpiežot uz šo sporta veidu, atradīsi piedāvājumā esošās spēles, tostarp Serras de Fafe e Felgueira ralliju. Ja tas tevi būs ieinteresējis, tad izvērtē iespēju izdarīt likmi.

Likt likmes uz rallija notikumiem ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu vairāk orientēties spēlēs un to piedāvājumā, LV BET ir izveidojies Sporta blogu, kas saviem spēlētājiem sniedz jaunāko informāciju par visiem ar sportu saistītajiem notikumiem.

Likmju veidi uz Serras de Fafe e Felgueira ralliju LV BET

Atsevišķas likmju iespējas uz rallija sacensībām iespējamas arī sporta totalizatorā LV BET. Vari noteikt, kurš no sarakstā esošajiem sportistiem uzvarēs un ar kādu sekunžu handikapu tas tiks paveikts. Ja tevi interesē uzzināt visas pieejamās likmes uz rallija sacensībām, tad ienāc LV BET sporta totalizatorā, kurš tev neliks vilties!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *