Pasaules čempionāts daiļslidošanā: Vasiļjevs cīņā par vietu desmitniekā

Pasaules čempionāts daiļslidošanā: Vasiļjevs cīņā par vietu desmitniekā

No šī gada 20. līdz 26. martam Japānā norisināsies gada svarīgākās sacensības daiļslidošanā – pasaules čempionāts. Sagaidāms, ka no Latvijas piedalīsies 2022. gada gada sportists Deniss Vasiļjevs, kurš sevi no labākās puses apliecināja Eiropas čempionātā. Vai vēlies uzzināt vairāk par daiļslidošanu? Ienāc LV BET Sporta blogā, iepazīsties ar piedāvātajām likmju variācijām un dodies veikt derības!

Svarīgākā informācija par pasaules čempionātu daiļslidošanā

Pasaules čempionātam daiļslidošanā ir sena vēsture. Tiek uzskatīts, ka pirmais pasaules čempionāts tika rīkots tālajā 1896. gadā Krievijas pilsētā Sanktpēterburgā. Toreiz sportisti piedalījās četrās dažādās disciplīnās. Individuālie daiļslidotāji piedalās īsajā un garajā programmā un saņem žūrijas piešķirtus punktus par izpildījumu. Tāpat daiļslidošanā notiek pāru sacensības, kur ir izveidots dāmas un kunga pāris. Jāmin, ka pasaules čempionāts daiļslidošanā tiek rīkots katru gadu un to organizē vadošā organizācija – Starptautiskā slidošanas savienība jeb ISU.

Visvairāk medaļu pasaules čempionātā daiļslidošanā ir ASV sportistiem. Šīs valsts pārstāvji līdz šim izcīnījuši 203 godalgas (57 zelta, 63 sudraba un 83 bronzas). Austrija ar 116 medaļām (36 zelta, 46 sudraba un 34 bronzas) ir otrā titulētākā valsts, bet Kanāda ar 109 izcīnītām medaļām (35 zelta, 37 sudraba, 37 bronzas) trešā. Latvijas daļslidotāji vēl nekad nav tikuši pie medaļām pasaules čempionātos, bet no Baltijas tas vienu reizi izdevies Lietuvai, kas tikusi pie bronzas.

2022. gada Pasaules čempionāts daiļslidošanā

Pirms gada daiļslidotāji vienkopus labākos noteica Francijas pilsētā Montpeljē. Ja šogad daiļslidošanas čempionāts notiks Japānā, tad 2024. gadā Kanādas pilsētā Monreālā, 2025. gadā ASV pilsētā Bostonā, bet 2026. gadā Čehijas galvaspilsētā Prāgā.

Vīriešu konkurencē pirms gada dubultuzvaru svinēja Japānas daiļslidotāji – par čempionu kļuva Šoma Uno, bet otro vietu ieguva Juma Kagijama. Tikmēr bronzas medaļa tika amerikānim Vincentam Žo. Latvietis Deniss Vasiļjevs pagājušā gada čempionātā ar iegūtiem 243 punktiem ieņēma 13. vietu.

Arī sievietēm uzvaras laurus plūca Japānas sportiste. Par pasaules čempioni pirmo reizi karjerā kļuva Kaori Sakamoto, kas apsteidza beļģieti Loenu Hendriksu un ASV daiļslidotāju Alisu Lī. No Latvijas piedalījās Anete Lāce, taču viņa netika uz brīvās izvēles slidojumu. Pāru slidojumā labākie izrādījās ASV sportisti, kuri uz Francijas ledus palika nepārspēti. Viņi, Aleksa Knerima un Brendons Freizers, apsteidza Japānas sportistus Riku Miuru un Riuči Kiharu, kā arī Kanādas slidotājus Vanesu Džeimsu un Ēriku Redfordu. Tikmēr dejās uz ledus par pasaules čempioniem kļuva mājinieki, Gabriela Papadakis un Gillē Cizerons. Viņi aiz sevis atstāja ASV duetus Medisonu Hubelu ar Zekeriju Donohē un Medisonu Čoku ar Evanu Beitsu.

Pasaules čempionātā daiļslidošanā grafiks

Zināms, ka pasaules čempionāts daiļslidošanā Saitama pilsētā Japānā sāksies 22. martā ar pāru īso programmu un sieviešu īso programmu. Dienu vēlāk, 23. martā, čempionāts turpināsies ar pāru izvēles programmas aizvadīšanu un vīriešu īsās programmas izpildi. 24. martā uz ledus dosies ice dance dalībnieki, kuri aizvadīs ritma dejas, bet vēlāk jau dāmām paredzēta brīvās izvēles slidojums. 25. martā ice dance norisināsies brīvās dejas, vīriešu sacensībās notiks brīvās izvēles slidojums, bet 26. martā viss noslēgsies ar ”gala exhibition”.

Pasaules čempionāta daiļslidošanā dalībnieki

Tā, piemēram, ASV daiļslidošanas pasaules čempionātā pārstāvēs tādi sportisti kā Džeisons Brauns, Iļja Malinins, Endrjū Torgaševs, Embera Glena, Isabeo Levito, Breidija Tennela, Emīlija Čana ar Spenseru Hovu, Ellija Kema ar Deniju O’Šī, Aleksa Knierima ar Brendonu Freizeru, Medisona Čoka ar Evanu Beitsu, Karolīne Grīna ar Maiklu Pārsonu un Keitlīna Havajeka ar Žanu Luku Beikeru. Japānu pārstāvēs tādi sportisti kā Kazuki Tomono, Šoma Uno, Sota Jamamoto, Mai Mihara, Kaori Sakamoto, Rinka Vatanabe, Riku Miura ar Riuči Kiharu, kā arī Kana Muramoto ar Daisuki Takahaši. Daudz dalībnieku būs Kanādai, tāpat uz starta dosies arī citu valstu pārstāvji, tostarp Latvijas. To visdrīzāk kungu ieskaitē pārstāvēs Deniss Vasiļjevs, kurš 2022. gadā tika atzīts par Latvijas gada sportistu. Vēl nesen Vasiļjevs Eiropas čempionātu noslēdza augstajā piektajā vietā un uz vietu desmitniekā cer arī Japānā gaidāmajās sacensībās.

Pasaules daiļslidošanas čempionāta favorīti

Ņemot vērā 2022. gada rezultātus, par galvenajiem favorītiem jāuzskata ASV, Japānas un daļēji arī Kanādas daiļslidotājus. Ņemot vērā, ka Krievijas daiļslidotāji nepiedalās sacensībās saistībā ar tās valsts iebrukumu Ukrainā, bez amerikāņiem nu ir citi favorīti. Tikmēr Deniss Vasiļjevs mēģinās visus pārsteigt un iegūt vietu labāko desmitniekā vai pat vēl augstāk.

Kā likt likmes uz Pasaules čempionātu daiļslidošanā LV BET?

Ja vēlies likt likmes uz notiekošajām sacensībām daiļslidošanā, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā sadaļā meklē ”daiļslidošana”, kur atradīsi arī 2023. gada pasaules čempionāta notikumus. No esošā piedāvājuma vari izvērtēt, kura disciplīna tevi visvairāk uzrunā.

Likt likmes uz notikumiem daiļslidošanā ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, ieskaties LV BET Sporta blogā, kurš saviem spēlētājiem sniedz jaunāko informāciju par sporta notikumiem pasaulē.

Likmes uz Pasaules čempionātu daiļslidošanā LV BET

Daiļslidošanā vari izdarīt likmes uz to, kāds būs pirmais trijnieks un kurš no sarakstā esošajiem sportistiem kļūs par čempionu jeb sacensību uzvarētāju. Iespējams prognozēt arī viņa punktu handikapu pār otro vietu, kā arī daudzus citus ar šo sporta veidu saistītus aspektus. Ja vēlies sekot daiļslidošanas notikumiem, tad to vislabāk ir darīt kopā ar LV BET Sporta totalizatoru, kas saviem lietotājiem piedāvā vislabākās likmes!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *