WTA Elite Trophy tenisa turnīrs

WTA Elite Trophy tenisa turnīrs

Pēc četru gadu pārtraukuma šogad Ķīnas pilsētā Žuhai notiks WTA Elite Trophy tenisa turnīrs. Tajā piedalīsies tās WTA rangā esošās sportistes, kuras atrodas starp desmito un 23. vietu. Vēlies uzzināt vairāk par tenisa notikumiem? Ienāc LV BET sporta blogā, iepazīsties ar piedāvātajām likmju variācijām un dodies veikt likmes!

WTA Elite Trophy — kas jums jāzina par turnīru?

Par WTA Elite trophy turnīru sauc otrā ešelona noslēdzošo turnīru. Tajā piedalās 12 vienspēļu tenisistes, kuras Pasaules rangā atrodas starp desmit un 23. vietu pēc izcīnītajiem punktiem 2023. gadā. Tas nozīmē, ka kopumā turnīrā piedalās 12 tenisistes, kuras sadalītas četrās apakšgrupās pa trim katrā. Dubultspēļu turnīrā katrā grupā ir seši pāri. No vienspēļu grupām katras apakšgrupas uzvarētājas kvalificēsies pusfinālam, kamēr dubultspēlēs pusfinālā tiks apakšgrupu divi labākie pāri.

Līdz šim šis turnīrs noritējis tikai piecas reizes laika posmā no 2015. līdz 2019. gadam. Vēlāk reizi tas nenotika Covid-19 pandēmijas dēļ, 2021. gadā to atcēla, bet 2022. gadā nemaz neieplānoja kalendārā. Šī kļūs par pirmo reizi kopš 2019. gada, kad WTA atkal organizē noslēdzošo turnīru arī ne pirmajām astoņām labākajām tenisistēm. Neatkarīgi, ka turnīrā spēlējušas otrā desmitnieka pārstāves, tajā uzvarējušas zināmas tenisistes. 2015. gadā par čempioni kļuva Venusa Viljamsa, 2016. gadā Petra Kvitova, 2017. gadā vāciete Jūlija Gorgesa, 2018. gadā austrāliete Ešlija Bārtija, kura vēlāk ilgu laiku bija pasaules pirmā rakete, bet par pēdējo uzvarētāju kļuva baltkrieviete Arina Sabaļenka.

2017. un 2018. gada turnīros turnīrā spēlēja Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova. Tobrīd Latvijas pirmā rakete sieviešu tenisā Anastasija Sevastova 2017. gada turnīrā aizspēlējās līdz pat pusfinālam, kurā ar 3-6, 3-6 piekāpās nākamajai čempionei no Vācijas. Savukārt gadu vēlāk, 2018. gadā, Anastasija Sevastova apstājās grupu turnīrā. Izšķirošā izrādījās spēle pret spānieti Gabrielu Mugurusu, kura tika zaudēta ar 7-6, 2-6, 6-7.

Arī WTA Elite tropy tenisa turnīrā ir nozīmīgs balvu fonds. Ja WTA finals var sadalīt vairāk nekā piecus miljonus dolāru, tad 2019. gadā tenisistes šajās sacensībās dalīja uz pusi mazāk – aptuveni 2.5 miljonus ASV dolārus.

WTA Elite Trophy turnīra datums un norises vieta

WTA otrā ešelona fināls allaž notiek vienā un tajā pašā vietā – Ķīnas pilsētā Žuhai. Sportistes par titulu cīnās ”Hengqin International Tennis center”, kura ietilpība ir pieci tūkstoši skatītāju. Tāpat jāmin, ka spēlētājas spēkojas uz cietā seguma laukumiem. Sezonu sākumos un beigās pārsvarā turnīros tenisisti un tenisistes spēlē uz tieši šo laukuma segumiem. 2023. gadā sportistes šajā turnīrā spēkosies no 24. līdz 29. oktobrim.

Kas piedalīsies WTA Elite Trophy turnīrā?

Dalībnieku saraksts

Dalībnieču saraksts tiks noskaidrots īsi pirms turnīra sākuma, taču šī var kļūt par pirmo reizi, kad turnīrā varētu startēt Latvijas pārstāve Aļona Ostapenko. Viņa 2023. gada WTA rangā ar izcīnītajiem 2580 punktiem pagaidām ir 16. vietā un šīs vietas noturēšana dotu viņai vietu šajās sacensībās. Visdrīzāk turnīrā varētu startēt arī tādas tenisistes kā Darja Kasatkina, Barbora Krejčīkova, Petra Kvitova, Belinda Benčiča, Ludmila Samsonova, Veronika Kudermetova, Jeļena Aleksandrova, kā arī citas spēlētājas. Kā jau minēts, gan vienspēlēs, gan dubultspēlēs dalībnieku sastāvs oficiāli tiks paziņots īsi pirms sacensību sākuma.

WTA Elite Trophy turnīra favorītes

Par turnīra favorītēm varēs saukt tās spēlētājas, kuras rangā atradīsies augstāk. Iespējams, ja Aļona Ostapenko lems par dalību turnīrā, tad arī viņa varētu būt viena no tām, kas varētu cīnīties par uzvaru turnīrā. Tādā gadījumā viņa kļūtu par pirmo latvieti, kas uzvarējusi tik nozīmīgās sacensībās. Neitrālās krievu sportistes, kā arī čehu tenisistes arīdzan var saukt par nozīmīgu spēku.

WTA Elite Trophy turnīra grafiks

Pirmajās divās dienās tiks izspēlētas grupu cīņas, bet vēlāk jau sekos pusfināla un fināla mači. Gan vienspēlēs, gan dubultspēlēs 2023. gada WTA Elite trophy tenisa turnīra uzvarētājas tiks noteiktas 29. oktobrī. Jāatgādina, ka sieviešu tenisā jāuzvar divi seti – tas nozīmē, ka gan vienspēlēs, gan dubultspēles var būt maksimums trīs seti.

Likmes uz WTA Elite Trophy turnīru LV BET

Ja vēlies likt likmes uz tenisā notiekošajām spēlēm, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā sadaļā meklē ”teniss”, kur atradīsi arī 2023. gada WTA elite trophy gaidāmā turnīra mačus. No esošā piedāvājuma vari izvērtēt, kura no spēlem tevi visvairāk uzrunā.

Likt likmes uz tenisa mačiem ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, ieskaties LV BET Sporta blogā, kurš saviem spēlētājiem sniedz jaunāko informāciju par sporta notikumiem pasaulē.

Likmju veidi uz WTA Elite Trophy turnīru

Tenisā iespējamas daudz un dažādas likmes. Ja tevi interesē noteikt uzvarētāju, tad veic likmi uz kādu no spēlētājiem. Tāpat vari paredzēt, cik geimi tiks spēlēti kopā, cik katrā atsevišķi un cik setos mačs noslēgsies. Iespējamas handikapa likmes, precīza seta rezultāta noteikšana un derēšana uz citiem ar spēles aspektiem, kā, piemēram, netveramo servju skaitu, breiku skaitu un pirmo breiku spēlē. Ar visām potenciālajām likmēm iepazīsties LV BET sporta blogā.

Pirms veic likmes uz tenisa spēlēm, ieskaties, kādā formā ir spēlētāji un kā tiem veicies iepriekšējos turnīros uz zālāja seguma kortiem. Atceries, ka jebkurā turnīrā mēdz notikt pārsteigumi un ne vienmēr bukmeikeru noteiktie favorīti uzvarēs. Labākās likmes meklē LV BET sporta totalizatorā, kurš piedāvās veikt derības uz visām turnīra spēlēm!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *