Rolex Monte-Carlo Masters Tennis Tournament (ATP Masters 1000) | LV BET Blog

TENISA ZVAIGZNES CĪNĪSIES PAR MONTEKARLO TITULU

No šī gada 7. līdz pat 14. aprīlim Montekarlo gaidāms viens no sezonas svarīgākajiem turnīriem uz māla seguma kortiem – Montekarlo ATP 1000 sērijas turnīrs. Tajā par uzvaru cīnīsies visi pasaules spēcīgākie tenisisti, bet čempiona godu aizstāvēs neitrālais sportists Andrejs Rubļevs. Vēlies veikt derības uz tenisa notikumiem? Ienāc LV BET sporta totalizatorā, izvēlies vēlamo likmi un izdari prognozes!

Svarīgākā informācija par Rolex Monte-Carlo Masters tenisa turnīru

Rolex Monte-Carlo Masters Tennis Tournament (ATP Masters 1000) | LV BET BlogMontekarlo tenisa turnīram ir pietiekami sena vēsture. Pirmo reizi tenisa turnīrs Monako norisinājās tālajā 1896. gadā, un kopš 1990. gada tas ir ATP tūres turnīrs, kurš ir viens no nozīmīgākajiem visā sezonā, jo tas ir 1000 sērijas turnīrs. Ko tas nozīmē? To, ka bez vērtīgas naudas balvas, uzvarētājs rangā nopelna 1000 punktus. Tas arī nozīmē, ka 1000 sērijas turnīros spēlē visi planētas spēcīgākie tenisisti.

Turnīrā piedalās 56 vienspēļu tenisisti un 28 dubultspēļu pāri. Pēdējās vietas gan vienspēlēs, gan dubultspēlēs tiek noskaidrotas kvalifikācijā. 2024. gada turnīrā kopējais balvu fonds sastādīs 6.5 miljonus eiro.

Visvairāk reižu par Montekarlo 1000 sērijas turnīra uzvarētāju kļuvis māla karalis jeb spānis Rafaels Nadals. Viņš šajā turnīrā triumfējis veselas 11 reizes – no 2005. līdz 2012. gadam un vēlāk no 2016. līdz 2018. gadam. Nadalam kopumā pieder visi šī turnīra iespējamie rekordi – viņš 12 reizes spēlējis turnīra finālā, izcīnījis visvairāk titulus pēc kārtas (8), spēlējis visvairāk finālos pēc kārtas (9), spēlējis visvairāk mačus (79), uzvarējis visvairāk mačus (73), uzvarējis visvairāk mačus pēc kārtas (46), un kopā ar francūzi Fabrisu Santoro piedalījies visvairāk Montekarlo tenisa turnīros – 17 reizes.

Kā jau minēts, Nadals pēdējo reizi par Montekarlo ATP 1000 sērijas turnīra uzvarētāju kļuva 2018. gadā. Gadu vēlāk pirmo triumfu šajā turnīrā izcīnīja itālis Fabio Foņini, gadu vēlāk Covid-19 pandēmijas dēļ turnīrs nenotika, bet pēc tam divus gadus pēc kārtas par labāko kļuva grieķis Stefans Cicips. Pirms gada pirmo titulu šeit izcīnīja Andrejs Rubļevs, kurš finālā trijos setos ar 5-7, 6-2, 7-5 apspēlēja dāni Holgeru Rūni.

ATP Masters 1000 turnīra Montekarlo datums un vieta

2024.gada turnīrs gaidāms aprīļa sākumā un vidū. Tas sāksies 7. aprīlī un nedēļas garumā risināsies līdz pat 14. aprīlim, kad tiks noskaidrots šī gada turnīra čempions. Šis turnīrs tiek spēlēts uz māla seguma laukumiem un ir laba gatavošanās sezonas otrajam ”Grand Slam” – ”French Open”. Turklāt bez vērtīgas naudas balvas uzvarētājs tiks pie 1000 ranga punktiem, kas var uzlabot tenisista atrašanās vietu ATP rangā.

Kurš piedalīsies Rolex Monte-Carlo Masters turnīrā?

Marta sākumā vēl nebija zināmi dalībnieki, kuri piedalīsies nedz pamatturnīrā, nedz kvalifikācijā. Var sagaidīt, ka Montekarlo startēs visi spēcīgākie tenisisti. Piemēram, 2023. gada turnīrā spēlēja tādi vīri kā Novaks Džokovičs, Stefans Cicips, Danils Medvedevs, Holgers Rūne, Kaspers Rūds, Andrejs Rubļevs, Janīks Siners, Teilors Frics, Karens Kačanovs, Huberts Hurkačs, Kamerons Norijs, Aleksandrs Zverevs, Alekss de Mino, Lorenzo Muzeti un citi.

Pagaidām nav zināms, vai turnīrā piedalīsies māla karalis Rafaels Nadals. Šī gada sākumā viņš atgriezās tenisā, taču atkal iedzīvojās nelielā savainojumā un tamdēļ nestartēja sezonas pirmajā Grand Slam Austrālijā. Intervijā viņš atklāja, ka vēloties atgriezties uz māla sezonu, kurā vēlētos aizvadīt pilnvērtīgu sezonu. Ja viņš tik tiešām atgriežas tenisā uz mālas sezonas laiku, nav izslēgts, ka saņems uzaicinājumu no organizatoriem startēt turnīrā. Tāpat var piedalīties cits spānis Karloss Alkarass, kurš arī ļoti labi spēlē uz šī seguma.

Rolex Monte-Carlo Masters turnīra favorīti

Par favorītu varēs saukt jebkuru no pirmā desmitnieka spēlētāju. Novaks Džokovičs Montekarlo tik ļoti nav dominējis kā citos turnīros, un šeit uzvarējis tikai divas reizes, no kurām pēdējo tālajā 2015. gadā. Ja piedalīsies kāds no spāņu līderiem – Alkarass vai pat Nadals, viņus abus varēs saukt par vieniem no vadošajiem spēlētājiem. Katrā ziņā cīņa par uzvaru turnīrā būs aizraujoša.

Likmes un derību padomi ATP Masters 1000 turnīram LV BET

LV BET sporta totalizators piedāvās plašu likmju klāstu uz tenisa turnīriem. Varēsi noteikt spēles un katra seta uzvarētāju, taču ne tikai. Piedāvājumā var atrast handikapa likmes, geimu skaitu spēlē kopā, katram spēlētājam un katrā setā un daudz ko citu, tostarp iespēju derēt uz eisiem, breikiem, dubultkļūdām un precīzu rezultātu gan pa setiem, gan, piemēram, 1. setā.

Ja vēlies izdarīt likmes uz kādu no tenisa turnīriem, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā sadaļā meklē ”Teniss”, kur atradīsi visas piedāvājumā esošās spēles. No saraksta izvēlies, kura no tām tevi uzrunā visvairāk.

Likt likmes uz tenisu ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem, ieskaitot labākajām tenisa spēlēm. Visātrāk un ērtāk likmes var izdarīt LV BET mobilajā aplikācijā.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *