ISU Grand Prix daiļslidošanā 2023/2024

ISU Grand Prix daiļslidošanā 2023/2024

No šī gada 20. oktobra līdz pat 10. decembrim dažādās valstīs gaidāmi septiņi ISU Grand Prix posmi daiļslidošanā, nosakot labākos daiļslidotājus dažādās kategorijās. Sagaidāms, ka vismaz divos posmos piedalīsies Latvijas labākais daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs. Vēlies vairāk uzzināt par daiļslidošanu? Ienāc LV BET sporta blogā, iepazīsties ar piedāvāto likmju variācijām un dodies veikt derības.

Svarīgākā informācija par ISU Grand Prix daiļslidošanā 2023./2024

2023./2024. gada ISU Grand Prix sezona pagaidām ir saplānota no šī gada oktobra beigām līdz decembra sākumam. Tā ietvaros gaidāmi septiņi posmi tādās valstīs kā ASV, Kanādā, Francijā, Ķīnā, Somijā un Japānā. Tūres fināls gaidāms Ķīnas galvaspilsētā Pekinā.

Katrā no posmiem notiek sacensības tādās disciplīnās kā sieviešu un vīriešu individuālajās programmās, pāru programmās un ledus dejās. Katrā no posmiem sportisti pelna punktus un labākie seši katrā disciplīnā pēc izcīnītajiem punktiem piedalīsies finālā, kur cīnīsies par uzvarētāja godu. Čempionāta ietvaros katra posma uzvarētājs izcīna 15 punktus kopvērtējumā, otrās vietas ieguvējs 13, trešās 11, ceturtās deviņus, piektās septiņus, sestās piecus, septītās četrus, bet astotās trīs.

Kopumā ISU Grand Prix daiļslidošanā var saukt par nozīmīgākajām sacensībām pēc pasaules, Eiropas čempionāta, kā arī olimpiskajām spēlēm.

Iepriekšējie izdevumi un daži vārdi par Grand Prix vēsturi daiļslidošanā

Pēdējā sezonā, 2022. gada, ietvaros arī notika septiņi posmi un fināls tika aizvadīts Itālijas pilsētā Turīnā. Finālā par labāko vīriešu konkurencē kļuva japānis Šoma Uno, kurš apsteidza tautieti Sotu Jamamoto un amerikāni Ilju Malininu. Japāna dominēja arī sievietēm un pāru dejās. Dāmām par labāko kļuva Maja Mihara, kura bija pārāka pār Isabeu Levito no ASV un Loenas Hendriksas no Beļģijas. Pāru ieskaitē par spēcīgākajiem kļuva Riku Miura/Rjuiči Kihara, kas bija labāki par amerikāņiem Aleksu Knierimu/Brendonu Freizieru un itāļiem Sāru Konti/Nikolo Macilu. Savukārt dejās uz ledus par labākajiem atzina kanādiešus Paiperu Gilesu/Polu Porjē, kuri ieguva labākus rezultātus par Medisonu Čoku/Evanu Beitsu un itāļiem Šarlīni Guignā/Marko Fabri.

ISU Grand Prix tiek organizēti jau kopš 1995./1996. gada sezonas un šos posmus rīko Starptautiskā Slidošanas savienība. Pārsvarā sezonas laikā notiek septiņi posmi, bet izņēmumi bija pirmā sezona (seši posmi), Covid-19 pandēmijas laikā notikusī sezona 2020./2021. gadā (četri posmi) un 2021./2022. gada sezona, kad tika aizvadīti seši posmi.

ISU Grand Prix dalībnieki daiļslidošanā 2023./2024

Šobrīd zināms par daļu no sportistiem, kuri startēs vai nu vismaz divos vai vienā no posmiem. Vīriešiem vismaz vienā posmā startēs 43 daiļslidotāji. Latvijas pārstāvis Deniss Vasiļjevs šobrīd apstiprināts vismaz divos posmos – viņš startēs ”Skate America” un ”NHK Trophy” posmos. Tāpat no Baltijas piedalīsies divi igauņi – Mihails Selevko startēs vismaz divos posmos, bet Arlets Levandi vienā. Sagaidāms, ka starp posmiem būs arī visi favorīti.

44 dalībnieces zināmas sievietēm. Arī starp tām ir viena Baltijas pārstāve – igauniete Nīna Petrokina, kura piedalīsies vismaz divos posmos – Skate America un Cup of China. Arī starp dāmām sagaidāms, ka startēs visas favorītes, tostarp daiļslidotājas, kuras uzvarēja un bija labākās pērn. 30 pāri apstiprināti pāru ieskaitē, bet 35 dejās uz ledus. Otrajā no kategorijām piedalīsies lietuvieši – Alisone Rīda un Sauļus Ambrulevičus – viņi plāno startēt Skate Canada un NHK Trophy posmos.

ISU Grand Prix daiļslidošanas grafiks 2023./2024

ISU Grand Prix daiļslidošanā pirmais posms paredzēts no 20. līdz 22. oktobrim, kad sportisti pulcēsies Teksasā uz ”Skate America” posmu. No 27. līdz 29. oktobrim Vankūverā notiks otrais posms ”Skate Canada”, bet no 3. līdz 5. novembrim Angersā sportisti startēs ”Grand Prix de France”. Ceturtais posms no 10. līdz 12. novembrim gaidāms Ķīnā (Cup of China), piektais posms no 17. līdz 20. novembrim Somijas pilsētā Espo (Grand Prix of Espoo), bet sestais posms no 24. līdz 26. novembrim plānots Japānas pilsētā Osakā (NHK Trophy). Katras disciplīnas seši labākie piedalīsies finālā, kas no 7. līdz 10. decembrim plānots Pekinā.

Likmes uz ISU Grand Prix daiļslidošanā LV BET

Ja vēlies likt likmes uz daiļslidošanas notikumiem, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā sadaļā meklē ”daiļslidošana”, kur atradīsi arī 2023. gada ISU Grand Prix posmus. No esošā piedāvājuma vari izvērtēt, kura no disciplīnām un likmēm tevi visvairāk uzrunā.

Likt likmes uz daiļslidošanas notikumiem ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo notikumu, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, ieskaties LV BET Sporta blogā, kurš saviem spēlētājiem sniedz jaunāko informāciju par sporta notikumiem pasaulē.

Slidošanas padomi un derības LV BET

Daiļslidošanu nevar uzskatīt par populārāko sporta veidu totalizatoru vidū. Tomēr – ja esi šī sporta veida cienītājs, tad LV BET sporta totalizatorā meklē likmes uz ”Grand Prix” posmiem, paredzot katras disciplīnas potenciālos uzvarētājus no piedāvātā saraksta. Ar visām iespējamajām likmju izvēlēm vari iepazīties mūsu totalizatorā. LV BET sporta totalizators saviem spēlētājiem piedāvā pašas labākās likmes.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *