Raidera kauss 2023

Raidera kauss 2023

No šī gada 29. septembra līdz pat 1. oktobrim ”Marco Simone Golf & Country club” Itālijā 44. reizi norisināsies prestižā Raidera kausa izcīņa, kurā savstarpēji spēkosies ASV un Eiropas izveidotas golferu komandas. Vai vēlies vairāk uzzināt par golfu? Ienāc LV BET sporta blogā, iepazīsties ar piedāvātajām likmju variācijām un dodies veikt derības!

Svarīgākā informācija par Raidera kausu

Mūsdienās Raidera kauss ir golfa turnīrs, kurā savstarpēji spēkojas Eiropas un ASV izveidotas golferu komandas. Nozīmīgais turnīrs tiek organizēts jau kopš 1927. gada un sākotnēji savstarpēji cīnījās Lielbritānijas un ASV golferi, vēlāk mainoties formātam. Regulāri turnīrs norit kopš otrā pasaules kara beigām un to rīko vai nu ASV, vai kādā no Eiropas golfa laukumiem. Kopš 1979. gada Eiropas golferi spējuši izcīnīt 11 uzvaras, kamēr ASV deviņas.

Raidera kausa ietvaros katra komanda noformē 12 spēlētāju sastāvu. Spēles tiek aizvadītas trīs dienu garumā, vienmēr no piektdienas līdz svētdienai, kopumā nospēlējot 28 mačus. Katra spēle ilgst 18 bedrītes. Uzvarētājs tiek noskaidrots no kopā izcīnītajiem punktiem – katrā spēlē par uzvaru tiek piešķirts viens punkts, kamēr neizšķirts katrai komandai dod puspunktu. Pēc visām 28 spēlēm tiek noteikts, kurš kļuvis par uzvarētāju – gadījumā, ja rezultāts pēc visu spēļu aizvadīšanas ir 14:14, tad Raidera kauss paliek pie tās komandas, kas uzvarējusi iepriekšējā reizē.

ASV, kas turnīrā piedalījusies no tā pirmsākumiem (1927. gada), līdz šim izcīnījusi 27 uzvaras, 14 reizes zaudējusi un divas reizes cīnījusies neizšķirti. Līdz 1977. gadam pret amerikāņu komandu cīnījās Lielbritānija, kas kopumā tika tikai pie trim uzvarām 22 dueļos. Savukārt Eiropas golferi 21 spēlē tikuši pie 11 uzvarām, deviņiem zaudējumiem un viena neizšķirta.

Kad un kur notiks Raidera kauss

2023. gada Raidera kausa izcīņa norisināsies Itālijā, ”Marco Simone Golf & Country club”. Šajā vietā tiks aizvadīts 44. Raidera kausa izcīņa, pie reizes konkrētajā golfa laukumā tas plānots pirmo reizi. Kā jau minēts, pārsvarā Raidera kausa izspēle norit vai nu Eiropā vai ASV, kā arī to rīko reizi divos gados. Līdz šim golferi spēkojušies tādās vietās ASV vietās kā Viskonsīnā, Minesotā, Ilinoisā, Kentakī, Mičiganā, Masačūsetā, Ņujorkā, Dienvidkarolīnā, Ohaio, Floridā, Rietumvirdžīnijā, Pensilvānijā, Misurī, Teksasā, Džordžijā, Kalifornijā, Oregonā un Ņūdžersijā. Savukārt Eiropa uzņēmusi šo nozīmīgo turnīru tādās valstīs kā Anglijā, Skotijā, Īrijā, Spānijā, Velsā, kā arī Francijā.

Ryder kausa dalībnieki

Jau minēts, ka Raidera kausā piedalās ASV un Eiropas golferi. 2022. gada sākumā tika paziņoti abu komandu kapteiņi. Par ASV kapteini iecēla Zaku Džonsonu, bet par Eiropas Henriku Stensonu. Vēlāk gan Stensonam nācās šo amatu atstāt, jo viņš pievienojās konkurējošai golfa organizācijai LIV Golf – 2023. gadā PGA tour gan ar to apvienojās. 2022. gada 1. augustā par Eiropas komandas jauno kapteini izraudzījās Lūku Donaldu.

Līdz pat 2023. gada maijam ASV un Eiropas vienības nosauca kapteiņa palīgus. Amerikāņu vienībā šos pienākumus pildīs Stīvs Strikers, Deiviss Lovs, Džims Furiks un Freds Kapless, kamēr eiropiešiem Tomass Bjorns, Edoardo Molinari un Nikolass Kolsarts.

Kopumā komandas izvēlās katra pēc saviem izstrādātiem kritērijiem. ASV komandā sešus spēlētājus izraugās kapteinis, bet vēl seši tajā iekļūst pēc izcīnītajiem punktiem Raidera kausa rangā. Savukārt Eiropas rindās sešus spēlētājus izvēlējās kapteinis, bet trīs labākie pēc ranga no Eiropas un pārējās pasaules sadala atlikušās sešas vietas.

Divus mēnešus pirms sacensībām bija zināms, ka Eiropas sastāvā spēlēs tādi golferi kā Rorijs Makilrojs, Džons Rams, Roberts Makintairs, Viktors Hovlands, Tairels Hatons un Tomijs Flītvuds, kamēr ASV rindās Skotijs Šeflers, Vindhams Klārks, Braiens Harmans, Brukss Kepka, Ksanders Šaflē un Patriks Kantlejs.

Kuram ir vislielākās izredzes uzvarēt?

Bukmeikeru vērtējumā favorīti ir ASV golferi. Viņu izredzes izcīnīt Raidera kausu arī 28. reizi novērtētas ar koeficientu 1.52. Eiropiešu izredzes ir novērtētas ar 2.9, bet neizšķirts ar 13.00, kas nozīmē, ka šādam scenārijam bukmeikeri netic. Likmē bez iespējama neizšķirta ASV golferi ir vēl lielāki favorīti – koeficients 1.4 pret 2.75. Jāatceras, ka šoreiz sacensības notiks Itālijā, taču golfā nevar īsti uzskatīt, ka kādam būtu mājinieku laukuma priekšrocības. Precīzāk par turnīra favorītiem gan varēs izteikties īsi pirms turnīra, kad būs zināmi visi dalībnieki, bet kopumā amerikāņu golferi ir tie, kuri nosaka toni šajā sporta veidā.

Golfa prognozes un derības LV BET

Ja vēlies likt likmes uz golfā notiekošajiem turnīriem, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā sadaļā meklē ”golfs”, kur atradīsi arī 2023. gada Raidera kausa gaidāmā turnīra mačus. No esošā piedāvājuma vari izvērtēt, kura no spēlem tevi visvairāk uzrunā.

Likt likmes uz notikumiem golfā ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, ieskaties LV BET Sporta blogā, kurš saviem spēlētājiem sniedz jaunāko informāciju par sporta notikumiem pasaulē.

Likmes uz Ryder Cup 2023 vietnē LV BET

LV BET sporta totalizators saviem spēlētājiem piedāvās veikt likmes arī uz Raidera kausa notiekošajiem golfa mačiem. Katrā no 28 būs iespēja veikt derības, nosakot spēles uzvarētāju, bedrīšu handikapu, virs/zem likmes un daudz ko citu saistībā ar golfu. Ja vēlies noskaidrot visas pieejamās likmes uz šo sporta veidu, tad ienāc mūsu sporta totalizatorā un iepazīsties vairāk! Tieši pie mums atradīsi plašāko likmju sarakstu, kā arī labākos koeficientus! Raidera kausa notikums nebūs izņēmums.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *