Tirreno-Adriatico velobrauciens

Tirreno-Adriatico velobrauciens

No šī gada 6. līdz 12. martam Itālijā, gatavojoties vienam no gada nozīmīgākajiem velobraucieniem Giro D’Italia, gaidāms velobrauciens Tirreno Adriatico. Tas stiepjas no Tirēnu līdz Adrijas jūras piekrastei Itālijas teritorijā. Vai vēlies vairāk uzzināt par riteņbraukšanu? Ienāc LV BET Sporta blogā, iepazīsties ar piedāvātajām likmju variācijām un dodies veikt derības!

Svarīgākā informācija par Tirreno-Adriatico sacīkstēm

Pasaules tūres sacensības Tirreno Adriatico tiek organizētas jau kopš 1966. gada. Šo sacensību ideju autori bija riteņbraukšanas klubs ”Forze Sportive Romane” un sacensības notika Itālijas ziemeļu daļā. Trīs dienu sacensībās 1966. gadā šajā maršrutā tika noskaidrots pirmais uzvarētājs, bet gadu vēlāk sportisti sacentās jau piecos posmos. Tradicionāli Tirreno Adriatico velobrauciens tiek organizēts gada sākumā un tas stiepjas no Tirēnu līdz Adrijas jūras piekrastei Itālijas teritorijā. Tāpat to uzskata par nozīmīgu gatavošanos vienam no sezonas lielākajiem velobraucieniem ”Giro d’Italia”. Tas iekļauts pasaules tūres kalendārā un tajā piedalās vieni no spēcīgākajiem riteņbraucējiem pasaulē. Par pirmo uzvarētāju kopvērtējumā kļuva itālis Dino Zandegu, bet visvairāk uzvaru (sešas) ir beļģim Rodžeram de Flēminkam. Pēdējais tūres čempions ir slovēnis Tadejs Pogačars.

Sacensību maršruts

Kopumā sacensībās paredzēti septiņi posmi. Pirmais no tiem paredzēts individuālajā braucienā, 11.5 kilometru garumā no Lido di Camaoire līdz Lido di Camaoire ITT. Sākot ar otro posmu, sportisti veiks krietni garākas distances. Otrajā posmā riteņbraucēji dosies no Camaoire līdz Follonica, kas būs 209 kilometru garš. Trešajā posmā sportisti mēros ceļu no Follonica līdz Foligno (216 kilometri), ceturtajā no Greccio līdz Tortoreto (219 kilometri), piektajā no Morro d’Oro līdz Sarnano-Sassotetto (168 kilometri), sestajā no Osimo Stazione līdz Osimo (194 kilometri), bet noslēdzošais septītais posms tiks veikts apļa veidā, kas sāksies un noslēgsies vienā vietā (San Benedetto del Tronto). Tā garums būs 154 kilometri.

Tirreno-Adriatico velobrauciena dalībnieki

Velobrauciens Tirreno Adriatico pulcēs 25 komandas. Piedalīsies ”AG2R Citroen Team”, ”Alpecin-Deceuninck”, ”Astana Qazaqstan Team”, ”Bahrain Victorious”, ”Bora Hansgrohe”, ”Cofidis”, ”Education – Easypost”, ”Eolo Kometa Cycling Team”, ”Green Project Bardiani”, ”Groupama FDJ”, ”Ineos Grenadiers”, ”Intermarche – Circus – Wanty”, ”Israel Premier Tech”, ”Jumbo Visma”, ”Movistar Team”, ”Q36.5 Pro Cycling Team”, ”Soudal Quick Step”, ”Team Arkea Samsic”, ”Team Corratec”, ”Team DSM”, ”Team Jayco Alula”, ”TotalEnergies”, ”Trek Segafredo”, ”Tudor Pro Cycling Team” un ”UEA Team Emirates”. Tas nozīmē, ka, iespējams, sacensībās piedalīsies Toms Skujiņš, kurš pašlaik pārstāv ”Trek Segafredo” komandu. Nav izslēgts, ka piedalīsies arī Krists Neilands.

Gan Skujiņš, gan Krists Neilands tūrē piedalījās iepriekšējā gadā. Toms Skujiņš sacensības noslēdza ar iegūtu 59. vietu kopvērtējumā. No uzvarētāja Tadeja Pogačara viņš atpalika 41 minūti un 39 sekundes. Tikmēr Neilands, kurš toreiz pārstāvēja ”Israel Cycling academy” komandu, finišēja piecas pozīcijas zemāk – 64. vietā. Viņš no uzvarētāja atpalika 43 minūtes un 41 sekundi.

Pirms gada vietu labāko desmitniekā izcīnīja vēl arī tādi riteņbraucēji kā Jonass Vingegārds, Mikels Landa Meana, Ričijs Porte, Džejs Hindlijs, Taimens Arensmens, Damiano Karuso, Tibo Pinē, Pejo Lopess un Džūlio Cicone.

Tirreno-Adriatico sacensību favorīti

Grūti prognozēt, kuri riteņbraucēji varētu tikt uzskatīti par galvenajiem favorītiem. Ja kāds no augstākminētajiem top 10 kopvērtējumā no pagājušās sezonas piedalīsies šī gada tirreno adriatico velobraucienā, tad visdrīzāk tieši viņi būs jāuzskata par galvenajiem favorītiem. Ja Krists Neilands un Skujiņš plāno vēlreiz piedalīties, tad otro var uzskatīt par vienu no individuālo braucienu labākajiem riteņbraucējiem. Ņemot vērā, ka šīs ir pasaules tūres sacensības, kā arī kā gatavošanās ”Giro d’Italia”, dalībnieku saraksts būs spēcīgs.

Kā likt likmes uz Tirreno-Adriatico sacīkstēm?

Ja vēlies likt likmi uz riteņbraukšanas notikumiem, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī spied uz ”Sports” un pēc šīs izvēles meklē ”’Riteņbraukšana”. Uzpiežot uz šo sporta veidu, atradīsi piedāvājumā esošās sacensības, tostarp šo velobraucienu. Ja tās tevi būs ieinteresējušas, tad izvērtē iespēju izdarīt likmi.

Likt likmes uz riteņbraukšanas notikumiem ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu vairāk orientēties spēlēs un to piedāvājumā, LV BET ir izveidojies Sporta blogu, kas saviem spēlētājiem sniedz jaunāko informāciju par visiem ar sportu saistītajiem notikumiem.

Likmes uz riteņbraukšanu un Tirreno-Adriatico sacīkstēm

Riteņbraukšanā uz katru no posmiem ir iespējams derēt uz pirmo trijnieku, sacensību uzvarētāju, viņa iespējamo handikapu, kā arī daudz citām ar šo sporta veidu saistītām derību iespējām. Gadījumā, ja deri par uzvaru, tad ņem vērā, ka bieži posma uzvarētājs var noskaidroties dažus kilometrus pirms finiša vai finiša spurtā. Ir reizes, kad daži no riteņbraucējiem atraujas no peletona, bet ir reizes, kad liela daļa no peletona finišē kopā un tad ātrākais uzvar.

Gadījumā, ja totalizators piedāvā outright iespēju, tad iepazīsties ar to. Tā ļaus tev precīzāk saprast, kuri riteņbraucēji pēc totalizatora domām uzskatāmi par sacensību galvenajiem favorītiem. Atceries – ar LV BET palīdzību riteņbraukšanas sacensības izbaudīsi vislabāk!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *