NHL paplašināšanās ēra: Komandas, kas veidoja līgu

Šajā sadaļā mēs pētīsim NHL paplašināšanās ēras vēsturi un uzzināsim par komandām, kas bija tās daļa. NHL paplašināšanās ir būtiska līgas attīstības daļa, kas veidoja ceļu hokeja vēsturē. Paplašinoties, līga kļuva daudz konkurētspējīgāka un spējīga sniegt fanu lielāku aizraušanos.

Galvenās atziņas:

  • NHL paplašināšanās ir būtiska līgas attīstības daļa.
  • Komandas, kas pievienojās NHL, palīdzēja padarīt līgu daudz konkurētspējīgāku.
  • NHL paplašināšanās ietekmēja hokeja vēsturi un radīja neiedomājamus veiksmes stāstus.
  • NHL turpinās plānot savu paplašināšanos un turpmākajos gados redzēsim, kas sekos pēc tā.

NHL paplašināšanās vēsture

NHL paplašināšanās vēsture sākās 1967. gadā, kad sešas jaunas komandas tika pievienotas līgai, lai paplašinātu hokeja popularitāti un konkurences līmeni. Līdz tam NHL bija ierobežota ar tikai sešām komandām un bija jāizskatās pēc aizsāķiem, kas sacēla pasaules skaistākās hokeja līgas uz zemāku līmeni.

Laika gaitā NHL paplašināja savu skaitu un attīstījās, lai kļūtu par vienu no spēcīgākajām un populārākajām hokeja līgām pasaulē. Daži no nozīmīgākajiem posmiem NHL vēsturē, kad attīstījās NHL paplašināšanās ēra, ir šādi:

  • 1967. gadā sešas jaunas komandas tika pievienotas NHL līgai. Šī bija pirmā NHL paplašināšanās fāze.
  • 1970. gadā NHL attīstījās ar vēl trim jaunām komandām, pievienojot līgai divas jaunas komandas no Kalifornijas un vēl vienu no Vančuveras.
  • 1990. gadu vidū NHL pieredzēja vēl vienu paplašināšanās posmu, pievienojot vēl sešas komandas sastāvā.
  • 2017. gadā NHL pievienoja savā sastāvā jaunu komandu, Lasvegasas Ritulīti, kas bija pirmā NHL komanda no Lasvegasas.

Ja daudzām no komandām, kas tika pievienotas NHL, bija sākumā grūti cīnīties, dažas no tām ātri veica izmaiņas savā sastāvā un taktikā, lai izmantotu tajā slēpju potenciālu.

Pirmās paplašināšanās fāzes

Pirmās NHL paplašināšanās fāzes bija nozīmīgs brīdis līgas vēsturē. Pēc ilggadējas divu komandu sacensības, NHL līgas vadītāji izlēma paplašināt līgu ar sešām jaunām komandām. Tās bija Losandželosas Kings, Minesotas Zvejnieki, Oakland Seals, Filadelfijas Flyers, Pitaburgas Penguīni un Sentloisa Bleizera. Šo jauno komandu pievienošanās līgai ievērojami palielināja līgas spēju konkurenci un nodrošināja iespēju piesaistīt jaunus hokeja fanus visā ASV un Kanādā.

Komandas Paplašināšanās gads
Losandželosas Kings 1967
Minesotas Zvejnieki 1967
Oakland Seals 1967
Filadelfijas Flyers 1967
Pitaburgas Penguīni 1967
Sentloisa Bleizera 1967

Šīs pirmās paplašināšanās komandas iezīmēja svarīgu posmu NHL vēsturē, nodrošinot jaunas talantu avotus un veidojot jaunas spēles rivalitātes.

Komandas no pirmās paplašināšanās fāzes

NHL paplašināšanās procesa laikā daudzas hokeja komandas izmantoja iespēju pievienoties līgai un parādīt savu spēju uzvarēt. Pirmajā paplašināšanas fāzē tika pievienotas sešas jaunas komandas, kas bija izkristalizējušās no tolaikējās AHL un WHL līgas. Šo uzņēmību izrādīja:

Komanda Pievienošanās gads
Losandželosas “Kings” 1967
Kalifornijas “Seals” 1967
Philadelphia “Flyers” 1967
Pittsburgas “Penguins” 1967
Sanfrancisko “Seals” 1967
Minnesota “North Stars” 1967

Šīs komandas spēja ātri integrēties NHL un pierādīt savu spēju, kļūstot par nozīmīgiem konkurentiem. “Flyers” jau pirmajā sezonā kļuva par divkārtējiem uzvarētājiem, savukārt “Kings” un “Penguins” uzsāka strauju attīstību, lai kļūtu par svarīgiem dalībniekiem NHL.

Otrās paplašināšanās fāzes

Pēc veiksmīgās pirmās paplašināšanās fāzes NHL nolēma turpināt expandēties un 1972. gadā tika pievienotas vēl sešas komandas. Tas bija pats lielākais paplašināšanās vilnis vēsturē un iezīmēja nozīmīgu posmu līgas attīstībā.

Šī fāze stiprināja NHL stāvokli kā vienu no vadošajām starptautiskajām hokeja līgām, izveidojot jaunas konkurences zonas un paplašinot attīstības iespējas. Otrās paplašināšanās fāze deva jaunu elpu hokeja līgai, un tās ietekme joprojām jūtama līgas sastāvā un komandu konkurētspējā.

Komandas no otrās paplašināšanās fāzes

NHL otrā paplašināšanās fāze notika 1967. gadā. Tika izveidotas sešas jaunas komandas, kas tika pievienotas NHL līgai. Pievienošana iespējota bija pateicoties NHL veiktajiem moto uzlabojumiem un izmaiņām līgas vadībā un pārvaldībā.

Jaunajās komandās tika iekļauta arī viena Kanādas pilsēta – Vancouveris, kā arī vairākas pilsētas no ASV – Minesota, Sentluisa, Filadelfija, Losandželosa un Kalifornijas pilsēta – Oklenda.

Komandas nosaukums Izveidošanas gads
Vancouver Canucks 1967
Minnesotas \”North Stars\” 1967
St.Louis Blues 1967
Philadelphia Flyers 1967
Los Angeles Kings 1967
California Golden Seals 1967

Aizvien pieaugošais interese un sapņi par piederību izcilākajai hokeja līgai pasaulē novērojami arī nākamajos gados, kas noveda pie tālākas NHL Paplašināšanās un jaunu komandu pievienošanās līgai.

Paplašināšanās ēras augšupejošie un lejupslīdes momenti

Pēc pirmajām paplašināšanās fāzēm NHL turpināja pievienot jaunas komandas, lai paplašinātu savu klāstu un iegūtu jaunas teritorijas visā Ziemeļamerikā. Tomēr ne visiem izvēles veidiem paveicās, un neskaitāmas grūtības radīja lejupslīdes momentu līgas vēsturē.

Piemēram, kad WHA komanda Edmonton Oilers pārceļās uz NHL, tiesneši bija ļoti kritiski attiekušies pret to un raudzījās uz komandu ar lielu skepsi. Tomēr Oilers spēja pierādīt savu spēku un 80. gadu vidū kļuva par vienu no atpazīstamākajām komandām NHL. Šis spēks paverēja ceļu citām WHA komandām arī, kas tika nobalsojušas par atjaunošanas komandām.

Citi piemēri ir Arizona Coyotes un Atlanta Thrashers, kas nekad nevarēja izveidot stabilu un spēcīgu komandu, kam būtu gana spēka konkurencē ar citām NHL komandām.

Tomēr, neraugoties uz lejupslīdes momentiem, NHL paplašināšanās ēras panākumi ir ievērojami. Līga ir kļuvusi daudz lielāka un biežāk parāda lielisku spēli. Nebeidzamu diskusiju par to, kurai komandai draud izslēgšana, konflikta pieaugumu konkurences fona dēļ un lielisku hokeju, kuru radoši uzņēma paplašināšanās procesi.

Neticamās veiksmes stāsti

Mēs esam atraduši vēl dažus iespaidīgus stāstus par veiksmi, kas radās pateicoties NHL vēstures paplašināšanās ērai. Viena no tām ir 2017.gada Vegas Golden Knights komandas stāsts, kas bija jauna un nepieredzējusi, bet tomēr spēja tieši pirmajā sezonā tikt līdz finālam. Kā arī mūsu uzmanību ir piesaistījis iepriekšējā gada Carolina Hurricanes veiksmīgais sniegums, kuru vēl jo iespaidīgāku kārtojis to fakts, ka pirms iepriekšējās sezonas viņi bija kvalificējušies tikai divas reizes pēdējo desmit gadu laikā.

Otrs neticamais stāsts ir par 1992.gada San Jose Sharks, kas noteikti nav bijusi visspēcīgākā komanda, taču spēja nodrošināt sev vietu play-off un turpināt gūt panākumus.

Nākotne un turpmākie paplašināšanās plāni

NHL paplašināšanās neapturami turpinās, un nākotne ir pilna ar izaicinājumiem un iespējām. Šobrīd galvenais plāns ir ieviest jaunu komandu līgā, kas ir “Krakens” no Sietlas. Viņi spēlēs ceturtajā Pacifika sadalē kopā ar citām Rietumu reģiona komandām.

Tomēr NHL vadītāji ir pauduši savu interesi parī, propānaflorihloruetaņa izmantošanu kā atdzesēšanas sistēmas aizvietot ar bardu pašas īpašībām. Šādi plāni varētu ieviest ievērojamas ekonomiskas priekšrocības un mazinātu klimata pārmaiņu ietekmi uz vidi. Žēl, ka tā aktīvā ieviešana pašlaik nav iespējama, jo šādām sistēmām pagaidām nav pietiekamu jaudu un drošības līmeņiem.

Kā papildu iespējas, uzmanība pievērsta arī Kanādai. Ja NHL vēlas ieviest vēl kādu Kanādas komandu, Toronto, Hamilton un Kvebekai pilsētām varētu būt iespēja uzņemties šo atbildīgo uzdevumu. Taču saistībā ar starptautiskiem, politiskiem un ekonomiskiem faktoriem nekādā gadījumā nevar paļauties uz vienkāršu procesu.

Neskatoties uz šiem plāniem un iespējām, būtisks jautājums ir tas, kā varētu ietekmēt jaunu komandu pievienošanās līgai? Var gadīties, ka šīs komandas sagādās pārsteigumus un kardinālas izmaiņas hokeja sacensību līmenī un ietekmēs konkurences izpratni un stratēģijas izmantošanu.

Tāpēc turpmākie paplašināšanās plāni ir neizbēgami saistīti ar dažādām neziņām un riskiem, taču tie vienlaikus var radīt jaunas iespējas un emocionālus hokeja momentus, kas ar laiku kļūs par vēsturiskām epizodēm NHL hokeja attīstības tīklā. Tādējādi laiks parādīs un novērtēs, kādi turpmākie paplašināšanās plāni pārveidos NHL un tās spēlētāju karjeru.

Eksperimentālie izmēģinājumi

Lai nodrošinātu NHL izaugsmi, līga ir izmēģinājusi vairākus eksperimentālus paplašināšanās plānus un alternatīvas. Viens no šādiem eksperimentiem bija izvērst līgu uz dienvidu virzieniem, kamēr vēlāk tika izskatīts pievienošanās Kanādas un Amerikas Savienoto Valstu robežai atrodamiem pilsētiņām.

Turpinājumā varētu būt daži no NHL apsvērumiem, kas radās, risinot eksperimentālos izmēģinājumus un alternatīvas:

Mazspēcīgo izvēlēšanās tiesības

NHL ir izmēģinājusi atšķirīgu padomu šajā eksperimentālajā iniciatīvā. Izvēles tiesības ir piešķirtas vājākajām NHL komandām, kā tas ir parasti pierasts NFL drafta gadījumā. Vājākās NHL komandas saņem papildu iespējas iegūt labākos un spēcīgākos spēlētājus.

Paplašināšanās līgas

Vienlaikus ar iespēju ieviest mazspēcīgo izvēlēšanās tiesības, NHL arī apsver iespēju pievienot pāris paplašināšanās līgas. Šī alternatīva būtu arī veids, kā nodrošināt, ka hockey komandas var efektīvi attīstīties un kļūt Maģija pievienoties NHL sākotnējai līgai.

Lai gan šie eksperimenti nav realizēti un tie joprojām ir tikai plāni, tie parāda, to cik liela nozīme ir NHL paplašināšanās ērai un ka eksperimentālie izmēģinājumi var būt vērtīgs līdzeklis jauniem komandu pievienošanas plāniem.

Noslēgums

Tāpat kā daudzas citas sporta līgas, NHL ir piedzīvojusi vairākas attīstības un paplašināšanās fāzes. NHL paplašināšanās ēra ir radījusi ne tikai vairāk komandu, bet arī jaunas un aizraujošas hokeja leģendas.

NHL līga ir kļuvusi par simboliem hokeja vēsturē, un komandas, kas piedalījās līgas paplašināšanās ērā, noteikti ir kļuvušas par daļu no šīs leģendārās vēstures.

Mēs ceram, ka šis raksts ir palīdzējis jums labāk saprast NHL paplašināšanās vēsturi un tās ietekmi uz līgas attīstību. Ar prieku gaidām turpmākās paplašināšanās fāzes un jaunus spēles momentus, kas papildinās NHL vēsturi.

Kopā ar jums esam pārskatījuši NHL paplašināšanās ēras nozīmīgākos brīžus un uzzinājuši par komandām, kas veidoja šo leģendāro hokeja līgu. Tas ir vēsturiskais Noslēgums mūsu ceļojumam pa NHL paplašināšanās vēsturi.

FAQ

Kas ir NHL paplašināšanās ēra?

NHL paplašināšanās ēra ir periods NHL vēsturē, kurā līga pievienoja jaunas komandas, lai palielinātu savu izplatību un konkurenci. Šis periods ir raksturīgs arī ar jaunu komandu izveidošanu un attīstību.

Kādas komandas veidoja NHL paplašināšanās ēru?

NHL paplašināšanās ēra ietvēra vairākas komandas, piemēram, Las Vegas Goldena loki, Nāšvila Predators, Vankūveras Sēnuvēveras, Floridas Panteras un citus. Šīs komandas turpina veidot spēcīgu klātbūtni NHL līgā un sniedz aizraujošus hokeja spēļu mirkļus.

Kāda ir NHL paplašināšanās vēsture?

NHL paplašināšanās vēsture sākās ar pirmās paplašināšanās fāzes laikā 1967. gadā, kad līga pievienoja sešas jaunas komandas. Kopš tā laika notikušas vairākas paplašināšanās fāzes, kas papildināja NHL līgu ar jaunām un spēcīgām hokeja komandām.

Kādas komandas tika pievienotas pirmajā paplašināšanās fāzē?

Pirmās paplašināšanās fāzes laikā 1967. gadā ka

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *