FIS pasaules čempionāts kalnu slēpošanā 2023

FIS pasaules čempionāts kalnu slēpošanā 2023

No šī gada 6. līdz 19. februārim Francijas Alpos gaidāms nozīmīgākais kalnu slēpošanas sporta notikums – pasaules čempionāts. Dāmas un kungi noskaidros čempionus tādās distancēs kā kombinācijā, supergigantā, nobraucienā, slalomā, milzu slalomā un paralēlajā slalomā. Vēlies vairāk uzzināt par kalnu slēpošanu? Ienāc LV BET Sporta blogā, iepazīsties ar piedāvātajām likmju variācijām un dodies veikt derības!

Svarīgākā informācija par pasaules čempionātu kalnu slēpošanā

Pasaules čempionātu kalnu slēpošanā vēsture

Kalnu slēpošanas pasaules čempionāts tiek organizēts kopš tālā 1931. gada. Pirmais pasaules čempionāts tika organizēts Šveicē, bet kopumā tie notikuši vēl arī tādās valstīs kā Itālijā, Austrijā, Francijā, Polijā, ASV, Norvēģijā, Zviedrijā, Čīlē, Japānā, Vācijā un Spānijā.

Kopš 1997. gada pasaules čempionāts norit reizi divos gados. Pirms diviem gadiem, 2021. gadā, pasaules čempionātu uzņēma Itālija, bet 2025. gadā tas plānots Austrijā. Zināma arī 2027. gada čempionāta norises vieta – Šveice. Kopumā kalnu slēpošana ir viens no populārākajiem ziemas sportiem, pie tam, tas jau ilgu laiku ir iekļauts ziemas olimpiskajās spēlēs.

Kur notiks Pasaules čempionāts kalnu slēpošanā?

Nozīmīgās sacensības 2023. gadā gaidāmas Francijā – Courchevel un Meribel. Izvēle par labu Francijas Alpu vietām tika veikta 2018. gadā, tām pārspējot ar trim balsīm Austrijas pieteikumu. Abās vietās notika atsevišķas sacensības 1992. gada ziemas olimpiskajās spēlēs. Pasaules čempionāts Francijā gaidāms no 2023. gada 6. līdz 19. februārim.

Sacensību programma

Pirmās slēpošanas sacensības gaidāmas 2023. gada 6. februārī, kad sievietes aizvadīs kombinācijas sacensības. Dienu vēlāk tas pats gaidāms kungiem. 8. un 9. februārī tiks sadalīti medaļu komplekti supergigantā, pēc kā sekos viena brīvdiena.

Pasaules čempionāts atsāksies ar sacensībām 11. februārī, kad norisināsies sieviešu nobrauciena sacīkstes. Dienu vēlāk to pašu distanci veiks vīrieši, pēc kā atkal sekos viena brīva diena. Vēlāk no 14. līdz 19. februārim norisināsies visas atlikušās sacīkstes.

Vispirms 14. un 15. februārī dāmas un kungi piedalīsies paralēlajā slalomā, 16. un 17. februārī gaidāms sacensības milzu slalomā, bet 18. un 19. slalomā.

Dalībnieki

Katrā disciplīnā nacionālā federācija var pieteikt sportistus pēc saviem kritērijiem. Katram dalībniekam gan ir jābūt iegūtiem mazāk nekā 80 FIS punktiem, līdz ar to ne visiem ir pieļaujama dalība čempionātā. Tā, piemēram, labākajiem 30 sportistiem pasaules kausa posmos punktu summa var būt robežās no 0 līdz 5.99 punktiem, kas nozīmē, ka šo posmu dalībnieki piedalīsies arī pasaules čempionātā. Atsevišķās distancēs, kā, piemēram, paralēlajā slalomā, milzu slalomā un slalomā gaidāmas vēl arī kvalifikācijas sacensības, lai spētu tikt pamatsacensībās.

Visai ticams, ka pasaules čempionātā piedalīsies arī kalnu slēpotāji no Baltijas. Šajā sezonā pasaules kausa posmos piedalījies kalnu slēpotājs no Latvijas Miks Zvejnieks, kurš spējis iekļauties labāko piecdesmitniekā. Sagaidāms, ka tieši Zvejnieks varētu būt viens no tiem Baltijas sportistiem, kurš varētu piedalīties FIS pasaules čempionātā.

Kuram ir vislielākās izredzes uzvarēt?

Starp dāmām par galveno favorīti visdrīzāk uzskatīs amerikānieti Mikaelu Šifrinu, kas šajā sezonā var arī kļūt par rekordisti un uzvarām bagātāko kalnu slēpotāju pasaules kausa posmos. 2022. gada beigās 2022./2023. gada sezonas posmā Austrijā Šifrina izcīnīja 50. uzvaru slaloma sacensībās un 80 Pasaules kausa posmā kopumā. Viņa šobrīd tikai par divām uzvarām atpaliek no rekordistes Lindsijas Vonas un jau šogad viņai ir visas iespējas rekordu pārspēt. Vēl starp dāmām favorīšu lokā var saukt tādas sportistes kā Petru Vlhovu, Vendiju Holdeneru, Annu Svenu-Lāšoni.

Vīriešiem par vienu no favorītiem var saukt šveicieti Marko Odermatu, kurš iepriekšējā gadā paspēja uzvarēt astoņos PK posmos. Tāpat noteikti par vienu no vadošajiem sportistiem var saukt norvēģi Aleksanderu Omodu Kildi un viņa tautieti Henriku Kristofešenu. Kilde 2022. gadā uzvarēja veselos septiņos PK posmos. Augstus rezultātus atsevišķās distancēs var sasniegt austrietis Vinsents Krīhmaiers un viņa tautietis Loiks Meijārs. Kopumā gan var secināt, ka kalnu slēpošanā ir visai augsta konkurence.

Likmes uz Pasaules kausu kalnu slēpošanā

Ja vēlies izdarīt likmi uz pasaules kausa kalnu slēpošanā posmu, tad apmeklē LV BET mājaslapu, kreisajā augšējā stūrī meklē ”Sports” un kreisajā izvēlnē skaties ”kalnu slēpošana”. Spiežot uz tā, vari atrast piedāvājumā esošās likmju iespējas uz pasaules kausa notikumiem.

Likt likmes uz slēpošanas notikumiem ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo posmu, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par visiem ar sportu saistītajiem notikumiem.

Pasaules čempionāta likmes kalnu slēpošanā

Kalnu slēpošanā vari paredzēt katra posma uzvarētāju, labāko trijnieku, labāko sešinieku, iespējamo sekunžu atstarpi, ar kādu uzvarētājs izcīnīs panākumu konkrētajās sacensībās un daudz ko citu. Lai atrastu iespēju derēt uz pasaules kausa notikumiem, ej uz LV BET mājaslapu un pie Sports meklē kalnu slēpošanu.

Ja totalizatori piedāvā iespēju iepazīties ar ”outright” iespējām, tad izmanto to. Rezultātā uzzināsi, kuri sportisti pēc totalizatoru domām uzskatāmi par galvenajiem sacensību favorītiem katrā no distancēm. Šādas ”outright” iespējas var būt pieejamas īsi pirms sacensību sākuma, jo kalnu slēpošanas čempionāta dalībnieku sastāvs būs zināms tikai dažas dienas pirms to sākuma.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *