NHL trade deadline 2023- vai latvieši tiks aizmainīti?

NHL trade deadline 2023- vai latvieši tiks aizmainīti?

Līdz pat 2023. gada 3. martam visas 32 Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas var veikt savstarpējus maiņu darījumus. Dažās no komandām spēlē arī latvieši un nav izslēgts, ka kāds no tiem pēc 9. marta atradīsies jaunā komandā. Vai vēlies vairāk uzzināt par NHL un hokeju? Ienāc LV BET Sporta blogā, iepazīsties ar piedāvātajām likmju variācijām un dodies veikt derības!

Svarīgākā informācija par NHL maiņu darījumu laiku

Līdzīgi kā Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA), arī Nacionālajā hokeja līgā (NHL) komandas sezonas laikā var veikt savstarpējus maiņu darījumus. Rezultātā spēlētāji tiek savstarpēji apmainīti, lai atsevišķas komandas kļūtu spēcīgākas, cīnītos par pēdējām vietām izslēgšanas cīņās, uzlabotu izredzes iegūt Stenlija kausu vai arī sāktu pārbūvi. 2022./2023. gada sezonā visas 32 līgas komandas darījumus var veikt līdz 3. marta vakaram pēc Latvijas laika.

Atsevišķas maiņas šajā sezonā jau ir notikušas. Ne tā spēcīgākā līgas vienība Vankūveras ”Canucks” uz Ņujorkas ”Islanders” aizmainīja vienu no saviem līderiem Bo Horvatu, pretī saņemot Antonī Boviljē, Ātu Reti un 2023. gada drafta pirmās kārtas izvēli. Uzreiz pēc tam Horvats, kas bijis rezultatīvs hokejists, saņēma no ”Islanders” astoņu gadu līgumu par 68 miljoniem ASV dolāru.

Cita Rietumu konferences komanda Sietlas ”Kraken” no Sanhosē ”Sharks” iemainījusi aizsargu Džeikobu Megnu, pretī dodot ceturtās kārtas drafta izvēli. Tikmēr par lielu darījumu lēma Sentluisas ”Blues”, kas uz Ņujorkas ”Rangers” aizsūtīja vienu no saviem līderiem – Vladimiru Tarasovu. Tāpat uz Ņujorku pārcēlās Niko Mikolu, bet pretējā virzienā ceļoja Semijs Blejs un Hanters Skiners. Līdz ar to var secināt, ka tā ir maiņa, kurā ”Blues” kļūst vājāki, bet ”Rangers” spēcīgāki. Aizmainīšanu gaida arī Arizonas ”Coyotes” aizsargs Džeikobs Čikruna. Viņš ir ļoti pieprasīts citu komandu vidū – TSN aptaujā šis hokeijsts noteikts kā otrs nozīmīgākais aizmainīšanas kandidāts pēc ”Sharks” līdera Timo Meiera.

Tieši ”Sharks” var būt tā komanda, kas no sava sastāva daudz ko maina. Ņemot vērā, ka klubs iepriekš pieredzēja funkcionāru maiņu, kas ir vienmēr nozīmīgas pārmaiņas, tad ir saprotama vēlme arī mainīt hokejistu sastāvu. Vēl iepriekšējā sezonā Sanhosē spēlēja Rūdolfs Balcers, taču vasarā no viņa pakalpojumiem attiecās. Kaut ko darīt var ar līgas dārgāko aizsargu Eriku Karlsonu, par kuru interesi izrāda Edmontonas ”Oilers”.

Starp 30 karstākajiem hokejistiem, kurus var aizmainīt, ir arī tādi vārdi kā Raiens O’Railijs, Vladislavs Gavrikovs, Ivans Barbaševs, Tailers Bertuci, Patriks Keins, Džonatans Tēvzs, Džeiks Makabī, Džoels Edmundsons, Sems Lafertijs, Džesse Puljujarvi, Niks Bjugstads, Gustavs Nīkvists, Džeimss van Rīmsdeiks, Lūks Šenns, Džons Klinberjs, Brūks Bosers, Šons Monahans, Karels Vejmelka, Šeins Gostisbehers, Džordans Grīnvejs, Kārsons Sousī, Makss Domī, Eriks Karlsons, Varens Foegele, Niks Sīlers, Noels Aciari, Endrjū Pīke un Mets Dumba.

Latvijas hokejistu iespējas tikt aizmainītiem

Vislielākā iespēja tikt aizmainītam visdrīzāk ir Pitsburgas ”Penguins” spēlējošajam latvietim Teodoram Bļugeram, kurš neaizvada to labāko sezonu. Tas ir, pagaidām viņam 37 spēlēs tikai vieni vārti un septiņas rezultatīvas piespēles, kā arī astoņi noraidījumi un negatīvs lietderības koeficients. Bļugers ar savu komandu, ”Penguins”, Austrumu konferencē pašlaik ieņem astoto vietu un tā nav pozīcija, kas ir tās mērķos. Par to jau publiski izteicies ”Penguins” ģenerālmenedžeris Rons Hekstāls, sakot, ka vairāk nekā sezonas sākumā sagaida no trešās un ceturtās maiņas uzbrucējiem. Tieši starp šiem virknējumiem ir Bļugers. Tas nozīmē, ka, iespējams, ”Penguins” nometnē ar viņa sniegumu nav apmierināti. Latvietis gan ir neaizvietojams mazākumā un viņa sniegums ļāvis klubam būt vienam no labākajiem šajā rādītājā. Tāpat jāpiemin, ka šī ir Bļugera noslēdzošā līguma sezona un pēc šīs hokejists var kļūt par neierobežoti brīvo aģentu, pametot Pitsburgu bez kompensācijas. Arī tas var kļūt par iemeslu viņa aizmainīšanai.

Viena no līgas vājākajām komandām ir Elvja Merzļikina Kolumbusas ”Blue Jackets” un, lai arī tā varētu veikt darījumus, visdrīzāk latviešu vārtsargs tajos iekļauts netiks. To gan nevar pilnībā izslēgt, bet vārtsargu ziņā lielākās iespējas tikt aizmainītam ir Jonasam Korpisalo kā Elvim, kuram līgums ar klubu ir spēkā vēl līdz 2026./2027. gada sezonas beigām. Pastiprināšanās virzienā var lūkoties Zemgus Girgensona Bufalo ”Sabres” un tad tas varētu palīdzēt klubam cīnīties par vietu izslēgšanas cīņās pirmo reizi ilgākā laikā. Nez vai kluba kapteiņa asistents tiks iesaistīts pārrunās, visdrīzāk klubs raudzīsies pastiprināšanās nevis savu spēlētāju pārdošanas virzienā. Tikmēr Rūdolfs Balcers, kura sezona līdz šim bijusi neveiksmīga, pagaidām spēlē Amerikas hokeja līgā un vienu reizi jau tika ievietots atteikumu sarakstā no Tampabejas ”Lightning” puses. Neviena cita NHL komanda 24 stundu laikā neizmantoja iespēju piesaistīt Balceru, tāpēc viņš šobrīd apliecina sevi līgu zemāk.

Kā likt likmes uz NHL?

Ja interesē izdarīt likmes uz NHL hokeja spēlēm, tostarp Latvijas hokejistu pārstāvēto klubu mačiem, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā izvēlnes pusē meklē ”hokejs”. Ar tā palīdzību vari atrast piedāvājumā esošās NHL spēles, uz kurām iespējams likt likmes.

Veikt likmes uz hokeju ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem, ieskaitot labākajām hokeja spēlēm.

NHL derības pie LV BET

Uz NHL spēlēm sporta totalizatorā LV BET pieejamas plašas likmju iespējas. Pati nozīmīgākā no tām – kādas komandas uzvaras paredzēšana. Iespējamas arī dažādas likmes uz gūtajiem vārtiem – gan kopā gūtajiem, gan katras komandas iemestajām ripām. Pieejamas handikapa, kā arī tu vari paredzēt katra atsevišķa perioda uzvarētāju un rezultātu.

Riskantākas izvēles var būt saistībā ar precīzu rezultātu. To prognozēt var būt patiešām grūti, jo spēle var noslēgties gan ar maz gūtiem vārtiem, gan ar rezultatīvu spēli. Tāpat atceries, ka NHL pamatlaiks var noslēgties neizšķirti. Tādā gadījumā komandas spēlē papildlaiku. Ja, tavuprāt, šīs vienības pagarinās spēli par trim periodiem, tad veic likmi uz to, ka tiks spēlēts papildlaiks vai mesti pēcspēles metieni.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *