Pieci lielākie transfēri Latvijas futbolā

Pieci lielākie transfēri Latvijas futbolā

Šī gada janvārī no Virslīgas kluba ‘’Valmiera’’ uz Itālijas A sērijas klubu ‘’Spezia’’ pārdots tika Latvijas izlases uzbrucējs Raimonds Krollis, kura pārdošanas summa lēsta vairāk nekā viena miljona eiro apmērā. LV BET Sporta blogs analizē, par kuriem vēl futbolistiem Eiropas klubi maksājuši nozīmīgas transfēra summas. Vai tevi interesē vairāk uzzināt par futbolu? Ienāc LV BET Sporta blogā, iepazīsties ar piedāvātajām sporta likmēm un dodies veikt derības! 

Māris Verpakovskis

Pēc portāla ‘’Transfermarkt’’ datiem Māris Verpakovskis uzskatāms par visdārgāk pārdoto futbolistu no Latvijas kluba. 2004. gada ziemā ‘’Skonto’’ viņu uz Kijivas ‘’Dynamo’’ pārdeva par aptuveni diviem miljoniem eiro. Tobrīd latvietis bija savā karjeras augstākajā punktā – ar precīziem sitieniem Latvijas izlasē viņš tai palīdzēja pirmo reizi vēsturē kvalificēties 2004. gada Eiropas čempionātam, un joprojām ir visu laiku rezultatīvākais spēlētājs valstsvienībā. 104 spēlēs viņš paspējis gūt 29 vārtus.

Karjera spēcīgākajā Ukrainas futbola klubā nesanāca tāda kā vēlētos. Pirmajās sezonās Verpakovskis bieži devās laukumā un arī guva vārtus komandas rindās. Slavenākie no tiem iesisti Čempionu līgas mačā pret karalisko Madrides ‘’Real’’. Tomēr, sākot ar 2007. gadu, Verpakovskis zaudēja vietu ‘’Dynamo’’ sastāvā un viņu izīrēja citiem klubiem. Esošā līguma ietvaros viņš pabija Spānijas augstākās līgas komandās (‘’Getafe’’, ‘’Celta’’), kā arī Horvātijā (Splitas ‘’Hajduk’’) un Grieķijā ‘’Ergotelis’’ rindās. Verpakovskis ir viens no visu laiku labākajiem Latvijas futbolistiem, kas pierādījies viņa kluba karjerā. Pēc tam, kad beidzis karjeru, Verpakovskis kļuvis par funkcionāru, šobrīd strādājot par RFS ģenerāldirektoru.

Marians Pahars

Par aptuveni 1.20 miljoni eiro lielu transfēru uz Anglijas Premjerlīgas klubu ‘’Southampton’’ 1999. gada ziemā no Rīgas ‘’Skonto’’ tika pārdots uzbrucējs Marians Pahars. Latvijas izlases sastāvā Paharam tik spilgti spēlēt neizdevās un tās sastāvā viņš 75 mačos iesita 15 vārtus. Tikmēr Premjerlīgā Pahars līdz potītes traumām spīdēja un bija viens no redzamākajiem uzbrucējiem. 137 spēļu laikā kopā ar ‘’Southampton’’ Latvijas izlases bijušais uzbrucējs guva 43 vārtus un viņu joprojām ‘’Southampton’’ fani atceras kā vienu no labākajiem.

Pahars kļuva par pirmo latvieti Eiropas spēcīgākajā futbola līgā – Premjerlīgā. Vislabāk čempionātā viņam veicās pirmajās trīs sezonās – 1999./2000. gada sezonā viņš iesita 13 vārtus, 2000./2001. gada sezonā Paharam deviņi vārti, bet 2001./2002. gada sezonā visos turnīros jau viņam veseli 16 gūti vārti. Vēlāk sportistu piemeklēja dažādas traumas, no kurām līdz galam viņam neizdevās atkopties. Pahars gan tāpat ir retais Latvijas futbolists, kurš Eiropas spēcīgākajos turnīros aizvadījis vairāk nekā 100 spēļu.

Igors Stepanovs

Aptuveni 1.50 miljoni eiro tika samaksāti par aizsargu Igoru Stepanovu un jau atkal pārdevējas statusā bija Rīgas ‘’Skonto’’, kas valdīja Latvijas futbolā 90. gadu laikā un 2000. gadu sākumā. Anglijas Premjerlīgas klubam Londonas ‘’Arsenal’’ tobrīd bija radusies nepieciešamība pastiprinājumam aizsargu sastāvā, jo traumā iedzīvojās kapteinis Tonijs Adamss. Stepanovs karjeru Premjerlīgas vienā no spēcīgākajiem klubiem sāka labi, taču visu izjauca zaudējumus ar 1:6 vienai no sīvākajām konkurentēm Mančestras ‘’United’’. Kopumā ‘’Arsenal’’ sastāvā Stepanovs laika posmā no 2000. līdz 2004. gadam spēlēja 31 reizi un 17 no tām Premjerlīgā.

Latvijas izlases sastāvā aizsargs spēlēja no 1995. līdz 2011. gadam, laukumā dodoties 100 mačos. To laikā viņam četri gūti vārti, taču, kā jau aizsargam, Stepanova galvenie uzdevumi bija savas aizsardzības zonas sargāšanā. Centra aizsargs to darīja samērā veiksmīgi, esot viens no tiem, kurš palīdzēja Latvijas izlasei kvalificēties 2004. gada Eiropas čempionātam, tajā laukumā dodoties visās trijās grupas spēlēs.

Raimonds Krollis

Aptuveni pusotrs miljons eiro tika samaksāts arī par Virslīgas rezultatīvāko spēlētāju Raimondu Krolli. Viņš šajā ziemā no ‘’Valmieras’’ pārcēlās uz A sērijas komandu ‘’Spezia’’, tādējādi vēlāk kļūstot par pirmo latvieti, kurš devies laukumā Itālijas spēcīgākajā futbola turnīrā. Tas arī nozīmē, ka par Krolli samaksāta viena no lielākajām transfēru maksām Latvijas futbola vēsturē. Tas vērtējams no tāda fakta, ka futbolists pārdots no Latvijas kluba. Šajā sarakstā apzināti, piemēram, nav iekļauts Artjoms Rudņevs, kuru Polijas klubs ‘’Lech’’ uz Vācijas Bundeslīgas vienību ‘’Hannover’’ tika pārdots par 3.5 miljoniem.

Raimonds Krollis vēl ir savā karjeras sākumpunktā. Lai arī kļuvis par Virslīgas rezultatīvāko spēlētāju, kā arī atzīts par labāko jauno spēlētāju 2022. gadā, viņš vēl savā karjerā nav daudz spēlējis Latvijas futbola izlases sastāvā. Tās rindās viņš laukumā devies 27 spēlēs, kurās iesitis trīs vārtus. Sagaidāms, ka kopā ar Vladislavu Gutkovski un Robertu Uldriķi viņš veidos bīstamo Latvijas izlases uzbrucēju trio turpmākajos gados.

Juris Laizāns

Pēc ‘’transfermarkt’’ datiem Juris Laizāns 2001. gada ziemā no Rīgas ‘’Skonto’’ uz Krievijas vienu no spēcīgākajām komandām Maskavas CSKA pārcēlās par aptuveni 700 tūkstošu eiro lielu transfēru. Tobrīd Latvijas izlases pussargs bija viens no valstsvienības labākajiem spēlētājiem un spēja iekļauties CSKA zvaigžņotā sastāva rindās. Viņš kļuva par pirmo Latvijas futbolistu, kurš uzvarējis Eiropas klubu turnīrā – kopā ar CSKA viņš 2005. gadā kļuva par otrā spēcīgākā turnīra UEFA Eiropas kausa titula ieguvēju. Tāpat 2004. gadā Laizāns kļuva par Krievijas Premjerlīgas čempionu. CSKA sastāvā no 2001. līdz 2005. gadam viņš nospēlēja 79 mačus, kuros iesita piecus vārtus.

Futbola derības LV BET

Ja vēlies izdarīt likmes uz dažādu futbola līgas spēlēm, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā sadaļā meklē ”Futbols”, kur atradīsi visas Eiropas spēcīgāko līgu futbola mačus vienkopus. No esošā piedāvājuma vari izvērtēt, kura spēle tevi visvairāk uzrunā.

Likt likmes uz futbola mačiem jebkurā no Eiropas līgām ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, ieskaties LV BET Sporta blogā, kurš saviem spēlētājiem sniedz jaunāko informāciju par sporta notikumiem pasaulē.

Likmes uz Latvijas futbolu LV BET

Jau pavisam drīz futbols atgriezīsies Latvijā – martā sāksies jaunā futbola Virslīgas sezona, un jau pirmajā kārtā savstarpēji spēkosies čempione ‘’Valmiera’’ pret RFS, bet otrajā kārtā paredzēts Rīgas derbijs ‘’Riga’’ pret RFS. Tikmēr marta beigās Latvijas futbola izlase sāks 2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas ciklu ar izbraukuma spēli pret Velsu. Uz visām pieminētajām spēlēm likt likmes būs iespējams arī LV BET sporta totalizatorā, kas piedāvā plašākās likmju iespējas uz futbola mačiem. Spēles rezultāts, gūtie vārti, handikaps, precīzs puslaika un spēles rezultāts, kā arī daudz kas cits atrodams mūsu piedāvātajās likmēs. Ienāc LV BET sporta totalizatorā un izbaudi futbola spēļu norisi augstākajā līmenī!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *