UEFA Superkauss 2023: angļu un spāņu klubu cīņa

UEFA Superkauss 2023: angļu un spāņu klubu cīņa

Jau šī gada 16. augustā, Grieķijas pilsētā Atēnās gaidāms UEFA Superkausa izcīņa. Par to šoreiz cīnīsies Anglijas Premjerlīgas un UEFA Čempionu līgas uzvarētāja Mančestras ”City”, kā arī Eiropas līgas trofejas ieguvēja ”Sevilla” no Spānijas. Vēlies vairāk uzzināt par Eiropas futbola notikumiem? Ienāc LV BET sporta blogā, iepazīsties ar piedāvātajām sporta likmēm un dodies veikt derības.

UEFA Superkauss 2023 — kas jums jāzina?

UEFA Superkauss pirmo reizi tika organizēts 1972. gadā un 2023. gadā šī spēle tiks izspēlēta 48. reizi. Klasiski tajā spēkojās divu nozīmīgāko Eiropas līgu uzvarētājas – Čempionu un Eiropas. Vienā spēlē tiek noteikts, kura no vienībām kļūs par Superkausa ieguvēju.

Līdz šim piecas reizes par Superkausa uzvarētājām kļuvušas ”Barcelona”, ”Real” un ”Milan” vienības. 1973. gadā pirmā komanda, kas izcīnīja šo balvu, kļuva Amsterdamas ”Ajax”, kas finālā apspēlēja vienu no Itālijas titulētākajām vienībām ”Milan”. Pirms gada piekto reizi šī kausa ietvaros uzvarēja jau minētā ”Real”, kas apspēlēja Frankfurtes ”Eintracht”. Šim vācu klubam 2022. gada reize kļuva par debijas spēli šajā mačā.

Kopumā par UEFA Superkausa ieguvēju kļuvušas 24 komandas. Vēl bez pieminētajām šo kausu izcīnījušas arī tādas vienības kā ”Liverpool”, ”Atletico Madrid”, Mančestras ”United”, ”Chelsea”, ”Bayern”, ”Anderlecht”, ”Valencia”, ”Juventus”, ”Sevilla”, ”Porto”, ”Dynamo Kyiev”, ”Nottingham Forest”, ”Aston Villa”, ”Aberdeen”, ”Steaua”, ”Mechelen”, ”Parma”, ”Lazio”, ”Galatasaray” un Sanktpēterburgas ”Zenit”.

Kur notiks 2023. gada UEFA Superkauss?

Sākotnēji šīs spēles aizvadīšana bija plānota Krievijas pilsētā Kazaņā. Šāds lēmums tika pieņemts 2020. gada 2. martā Nīderlandē. Uz spēles organizēšanu kandidēja arī Albānijas pilsēta Tirana, taču īsi pirms balsojuma tā atsauca savu kandidatūru. Kazaņā gan Superkausa spēle nenotiks. Tas tamdēļ, ka 2022. gada februāra beigās militāru invāziju Ukrainā sāka šīs valsts politiskā vadība ar savu karaspēku. Uz to asi reaģēja sporta pasaule, ieskaitot futbola, kas vairs neļauj sacensībās piedalīties Krievijas komandām un izlasei. Tāpat arī visi globālie sporta notikumi no šīs valsts tika atsaukti.

Lēmums par Superkausa spēles pārcelšanu pieņemts gan tika tikai 2023. gada 25. janvārī. UEFA nolēma, ka šogad Eiropas Superkausa izcīņa tiks aizvadīta Grieķijā, ”Karaiskakis” stadionā Pirejās, kas ir daļa no Atēnām, atrodoties astoņus kilometrus dienvidrietumu virzienā no Atēnu centra. Jāmin, ka vienu reizi Superkausa izcīņa noritējusi Igaunijas galvaspilsētā Tallinā. 2018. gadā ”Lillekula” stadionā uzvaru ar 4:2 pār ”Real” svinēja cita Madrides komanda ”Atletico”.

Kuras komandas cīnīsies par 2023. gada UEFA Superkausu?

Par 2023. gada Superkausu cīnīsies Anglijas Premjerlīgas un UEFA Čempionu līgas uzvarētāja Mančestras ”City”, kā arī Eiropas līgas čempione ”Sevilla”. Kamēr Pepa Gvardiolas trenētais Mančestras klubs par Superkausu cīnīsies pirmo reizi, tad Seviljas klubam no Spānijas šī kļūs jau par septīto reizi. Vienīgo reizi klubs par Superkausa ieguvēju kļuvis 2006. gadā, kad pārspēja ”Barcelona”. Pārējos piecos finālos 2007., 2014., 2015., 2016. un 2020. gados piedzīvoti zaudējumi.

Jāatgādina, ka Mančestras ”City” 2022./2023. gada sezonā pirmo reizi kluba vēsturē izcīnīja UEFA Čempionu līgas trofeju. Ceļā uz finālu tā apspēlēja ”Leipzig”, ”Bayern”, ”Real” komandas, izšķirošajā spēlē ar 1:0 pārspējot Milānas ”Inter”. Savukārt Spānijas komanda ”Sevilla” septīto reizi Eiropas līgas titulu ieguva, pateicoties uzvarai pēcspēles sitienos pār ”Roma”. Klubs ir titulētākais šajā turnīrā.

Kuram ir vislielākās izredzes iegūt UEFA Superkausu?

Visdrīzāk par galveno favorīti šajā spēlē sauks Premjerlīgas pēdējo trīs sezonu čempioni ”City”. Tās uzbrukuma līderis ir Ērlings Holanns, bet vidējo līniju cementē Kevins de Breine. Starpsezonā gan to ir pametis viens no pēdējo gadu vadošajiem futbolistiem Ilkajs Gindoans, kurš pārcēlies uz ”La Liga” čempioni ”Barcelona”.

Ja ”Sevilla” aizvadīja izcilu sezonu Eirokausos, tad to nevar teikt par vietējo turnīru. Tajā klubs finišēja aiz pirmā desmitnieka, sezonas laikā divas reizes mainot galveno treneri. Lai arī Seviljas vienība netiks vērtēta par favorīti, Superkauss tiek izspēlēts vienā spēlē, kurā notikt var jebkas.

2023. gada UEFA Superkausa likmes LV BET

LV BET Sporta totalizators piedāvā plašu likmju piedāvājumu uz futbola mačiem. Iespējams veikt derības ne tikai uz spēles uzvarētāju, bet arī iesistajiem vārtiem, virs/zem koeficientiem, handikapiem, notikumiem katrā puslaikā atsevišķi, precīzu rezultātu, vārtu guvējiem, kā arī statistikas datiem kā stūra sitieniem, brīdinājumiem, VAR, izdarītajiem sitieniem un daudz ko citu. Pirms veic likmes iepazīsties, kā pēdējās spēlēs veicies konkrētajām komandām un to izmaiņas sastāvos – otrais faktors būs īpaši svarīgs pirms Superkausa spēles, jo komandas starpsezonā veiks rokādes to spēlētāju rindās.

2023. gada UEFA Superkausa derību padomi un likmes LV BET

Ja vēlies izdarīt likmes uz Superkausa spēlēm, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā sadaļā meklē ”Futbols”, kur atradīsi konkrēto spēli.

Likt likmes uz futbolu ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem, ieskaitot labākajām futbola spēlēm.

Pie tam, jāmin, ka LV BET sporta totalizators attīstās un tamdēļ šobrīd tas tev piedāvā vēl ērtāku opciju likmju veikšanā – mobilo aplikāciju. Ielādējot savā telefonā, vari ērti atrast visu nepieciešamo un veikt derības uz jebkuru no minētajiem notikumiem, tostarp futbola spēlēm. ”App store” meklē ”LV BET” aplikāciju, lejupielādē to un veic likmes jebkurā sev ērtā laikā!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *