UEFA Euro 2024: Latvijas futbola izlases izredzes kvalificēties turnīram nav lielas

UEFA Euro 2024: Latvijas futbola izlases izredzes kvalificēties turnīram nav lielas

Jau kopš šī gada marta Eiropas futbola izlases sākušas cīnīties 2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas ciklā. Arī Latvijas izlase šobrīd cīnās par iespējamo tikšanu lielajā turnīrā, atlasi gan sākot ar minimālu neveiksmi pret Velsu. Vai vēlies vairāk uzzināt par izlašu futbolu? Ienāc LV BET Sporta blogā, iepazīsties ar piedāvātajām likmēm un dodies veikt derības.

Svarīgākā informācija par Euro 2024 kvalifikācijas turnīru

Euro 2024 jeb Eiropas čempionāts futbolā no 14. jūnija līdz 14. jūlijam nākamā gada vasarā notiks Vācijas pilsētās Berlīnē, Minhenē, Dortmundē, Štutgartē, Gelzenkirhenē, Frankfurtē, Hamburgā, Diseldorfā, Ķelnē un arī Leipcigā. Cīņā par turnīra norisi Vācija fināla balsojumā uzvarēja Turciju, saņemot par astoņām balsīm vairāk (12:4). Arī 2024. gada Eiropas čempionātā piedalīsies 24 komandas, kuras tam būs kvalificējušies no atlases cikla. Esošā čempione ir Itālija, kas pēdējā turnīrā Anglijā apspēlēja angļus.

Kvalifikācijas turnīrā 53 Eiropas valstu izlases ir sadalītas desmit grupās – septiņās atrodas piecas, bet trijās sešas komandas. Desmit spēļu kārtās no no 23. marta līdz 21. novembrim tiek noteiktas tās vienības, kuras automātiski spēles Eiropas čempionātā un tās, kuras par to cīnīsies ”play-off” zarā. No katras apakšgrupas divas labākās izlases automātiski spēlēs Euro 2024, bet atlikušās trīs vietas tiks noskaidrotas ”play-off”. Tajā piedalīsies Nāciju līgas labākās komandas no A, B un C līgas, 12 komandu konkurencē noskaidrojot labākās trīs, kas spēlēs Eiropas čempionātā.

Kuras komandas piedalās Euro 2024 kvalifikācijā?

53 valstu izlases ir sadalītas desmit grupās. A grupā ielozētas Skotija, Spānija, Norvēģija, Gruzija un Kipra. B apakšgrupā savstarpēji spēkojas Francija, Grieķija, Nīderlande, Īrija un Gibraltārs, bet C grupā Anglija, Itālija, Ziemeļmaķedonija, Ukraina un Malta. Visvairāk Latvijā seko līdz D grupai, jo tajā ielozēta Latvijas futbola izlase. Vēl grupā atrodas arī Velsa, Horvātija, Turcija un Armēnija. E grupā spēlē Čehija, Polija, Moldova, Fēru salas un Albānija, F grupā Austrija, Beļģija, Zviedrija, Igaunija un Azerbaidžāna, G grupā Serbija, Ungārija, Melnkalne, Lietuva un Bulgārija, H grupā Slovēnija, Dānija, Kazahstāna, Somija, Ziemeļīrija un Sanmarīno, I grupā Šveice, Rumānija, Kosova, Andora, Izraēla un Baltkrievija, bet J grupā ielozētas Portugāle, Slovākija, Bosnija un Hercegovina, Islande, Luksemburga un Lihtenšteina. Vienīgā valsts, kas jau garantējusi vietu finālturnīrā, ir mājiniece Vācija.

Latvijas izlase Euro 2024 kvalifikācijā

Iepriekšējie Latvijas izlases panākumi

Latvijas futbolisti nevar lepoties ar nozīmīgiem panākumiem šajā sporta veidā. Lielākais sasniegums bijis 2004. gada laikā, kad futbola izlase debitēja Eiropas čempionātā. Aleksandra Starkova vadībā konkrētajā gadā izlase tika ielozēta vienā grupā ar Čehijas, Vācijas un Nīderlandes izlasēm, izcīnot vēsturisku punktu pret vāciešiem (0:0). Vēl reizi Latvija ir bijusi tuvu tikšanai Pasaules kausā, bet pēdējos gados tā pieredzēja grūtus laikus. Pēc tam, kad kā izlases galvenais treneris sāka strādāt Dainis Kazakevičs, tās rezultāti nedaudz uzlabojušies.

Kurā grupā ir Latvijas izlase?

Latvijas futbolisti ielozēti D grupā kopā ar Velsas, Turcijas, Horvātijas un Armēnijas valstsvienībām. Vienu spēli kvalifikācijas ciklā futbola izlase jau ir aizvadījusi, 2023. gada 28. martā ar 0:1 piekāpjoties Velsai. Vienīgos vārtus guva 41. minūtē, kad izcēlās Anglijas Premjerlīgas komandas ”Bournemouth’ uzbrucējs Kīfers Mūrs. Pēc pirmajām divām kārtām Eiropas čempionāta kvalifikācijas D grupā Latvija ieņem noslēdzošo piekto vietu. Pagaidām pirmās divas vietas ieņem Horvātija un Velsa – viņām četri punkti.

Nākamās spēles kvalifikācijas ciklā Latvijai paredzētas šī gada vasarā. 16. jūnijā ”Skonto” stadionā viesosies pēdējo gadu biežākā Latvijas pretiniece atlases ciklos Turcija, bet trīs dienas vēlāk Latvija viesosies jau pie Armēnijas, kuru derētu uzvarēt cīņā vismaz par ceturto vietu apakšgrupā.

Latvijas izlases izredzes iekļūt Euro 2024

Pēc bukmeikeru domām Latvijas izlasei ir niecīgas izredzes kvalificēties 2024. gada Eiropas čempionātam. Kopā ar Azerbaidžānas, Kipras, Kazahstānas, Ziemeļīrijas, Luksemburgas, Armēnijas, Lietuvas, Baltkrievijas, Fēru salas, Andoras, Igaunijas, Moldovas, Gibraltāra, Lihtenšteinas, Sanmarīno un Maltas izlasēm latviešu cerības novērtētas tikai ar 1000.00 koeficientu, kas ir zemākais no iespējamajiem. Ja raugās atsevišķi D grupas vienības, tad Latvijai dotas mazākās izredzes, ka tā spēs tikt Euro 2024 – tikai 200.00. Favorītes ir Horvātija (1.25), Velsa (1.80) un Turcija (1.42), kamēr Armēnijai dots koeficients 11.00. Daiņa Kazakeviča vadītajai izlasei ir visas iespējas šīs prognozes lauzt, jo iepriekš tā beidzot Nāciju līgas ietvaros prata pacelties uz C līgu.

Likmes uz Euro 2024 vietnē LV BET

Ja vēlies izdarīt likmes uz izlašu futbola spēlēm, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā sadaļā meklē ”Futbols”, kur atradīsi visas Eiropas čempionāta kvalifikācijas mačus vienkopus. No esošā piedāvājuma vari izvērtēt, kura spēle tevi visvairāk uzrunā. Likmes būs iespējams veikt arī uz visām spēlēm ar Latvijas izlases dalību.

Likt likmes uz futbola mačiem ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, ieskaties LV BET Sporta blogā, kurš saviem spēlētājiem sniedz jaunāko informāciju par sporta notikumiem pasaulē.

Futbola derības LV BET

Ja tevi interesē veikt derības uz futbola izlašu spēlēm, tad uz jebkuru no tām likmes veikt iespējams LV BET Sporta totalizatorā. Pie tam, to klāsts ir ļoti plašs. Ja esi klasiskāku likmju cienītājs, tad vari derēt uz pašu populārāko opciju – spēles uzvarētāju, vai, piemēram, handikapu, katras komandas gūto vārtu skaitu un to iesisto skaitu kopā. Ja tevi interesē riskantākas likmes, tad vari paredzēt precīzu rezultātu spēlē un katrā no puslaikiem, kā arī uzvarētāju katrā no puslaikiem atsevišķi. Tāpat pastāv dažādas citas likmes, kas saistītas ar futbola maču. Ja vēlies tās izzināt, ienāc LV BET sporta totalizatorā un pie sadaļas futbols meklē aktuālās spēles.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *