Jaunās Virslīgas sezonas sākums: desmit klubi sāks cīņu par zeltu

Jaunās Virslīgas sezonas sākums: desmit klubi sāks cīņu par zeltu

Sestdien, 11. martā, gaidāms jaunās sezonas sākums Latvijas Futbola federācijas (LFF) organizētajā futbola augstākās līgas jeb plānoti Virslīgas čempionāta pirmie mači. Arī šogad tajā piedalīsies desmit komandas, bet ”Valmiera” centīsies nosargāt 2022. gadā pirmo reizi izcīnīto zeltu. Vai vēlies vairāk uzzināt par futbola virslīgas spēlēm? Ienāc LV BET Sporta blogā, iepazīsties ar piedāvātajām derību iespējām un dodies veikt likmes!

Svarīgākā informācija par jauno Virslīgas sezonu

Īss kopsavilkums par iepriekšējo sezonu

Optibet virslīgas čempionātā 2022. gadā tika kronēts jauns čempions. Pirmo reizi par to kļuva ”Valmiera” futbolisti, kuri turnīra tabulā apsteidza divas galvaspilsētas vienības – ”Riga Fc” un RFS. Ceturto vietu ieguva ”Liepāja”, piekto ”Auda”, bet teorētiski no Virslīgas izkrita ”SuperNova”, kas turnīru noslēdza noslēdzošajā desmitajā vietā. Tas arī nozīmē, ka 2023. gada vasarā Latviju Eirokausu kvalifikācijas turnīros pārstāvēs ”Valmiera”, ”Riga Fc”, RFS un ”Auda”, kas izcīnīja Latvijas kausu.

Komandas 2023. gada sezonā

Jaunās sezonas sākums ieviesis korekcijas futbola virslīgas dalībnieču pulkā. Lai arī joprojām čempionātā piedalīsies desmit komandas, dažādu apsvērumu dēļ no dalības savu pieteikumu atsauca divkārtējā čempione Jūrmalas ”Spartaks”. Līdz ar to virslīgā atgriezās pagājušās sezonas pēdējās vietas īpašniece ”SuperNova”, bet kā vienīgā debitante būs FS ”Jelgava”, kura uzvarēja pagājušās sezonas pirmās līgas turnīrā. Citas vienības kļuvušas nemainīgas – ”Valmiera”, ”Riga FC”, RFS, ”Liepāja”, ”Auda”, ”Daugavpils”, ”Metta”, kā arī ”Tukums 2000/Telms”.

Pirms jaunās sezonas katra no komandām piedzīvojusi nozīmīgas izmaiņas sastāvos. Plašas pārmaiņas notikušas čempionē no Valmieras. To pametis uzbrukuma līderis Raimonds Krollis, kurš kļuvis par pirmo latvieti Itālijas A sērijā. Tāpat vārtsargs Rihards Matrevics pārcēlās uz konkurenti ”Riga”, bet divi citi vadošie spēlētāji, Daisuke Jokota un Kamilo Mena, karjeru turpinās Polijā. ”Riga” lielākā izmaiņa notikusi treneru štābā – par galveno treneri kļuvis bijušais ”Auda” stūrmanis Tomislavs Stipičs. Arī jaunajā sezonā sastāvā redzami meistarīgu futbolistu vārdi ar iepriekšējiem pierakstiem spēcīgās līgās. RFS noturējusi sastāva kodolu, un tajā atgriezies Latvijas futbola izlases aizsargs Roberts Savaļnieks. Dažādas izmaiņas sastāvos noritējušas arī pārējās Latvijas futbola virslīgas vienībās.

Kad notiks pirmie mači jaunajā Virslīgas sezonā?

Pirmās spēles 2023. gada Optibet virslīgas čempionātā gaidāmas marta otrajā nedēļas nogalē, respektīvi, 11. un 12. martā. Jau pašā pirmajā, atklāšanas mačā, gaidāms smagsvaru duelis – čempione ”Valmiera” savā laukumā uzņems 2022. gada čempioni RFS. Vēl ”Metta” cīnīsies pret ”Liepāju”, FK ”Auda” pret ”SuperNova”, ”Tukums 2000/Telms” pret ”’Daugavpils”, bet 2021. gada čempione ”Riga” pret debitanti FS ”Jelgava”. Jelgavnieki iepriekš vairākus gadus bija pārstāvēti Virslīgā, taču, pieredzējot finanšu grūtības, no dalības sevi atsauca. Kluba un vīzijas maiņa devusi rezultātu, kas vedusi atpakaļ Virslīgā.

Jāmin, ka kopumā 2023. gada virslīgā visas komandas aizvadīs 36. kārtas jeb tikpat arī spēles. Par čempioni kļūs tā komanda, kura izcīnīs visvairāk punktu turnīra tabulā. Par katru uzvaru klubs saņem trīs punktus, par neizšķirtu katra vienība tiek pie punkta, bet zaudējuma gadījumā jāiztiek bez punktiem turnīra tabulā.

Virslīgas spēļu grafiks jaunajai sezonai

Latvijas futbola jaunā sezona sāksies martā, bet noslēgsies vēlā rudenī, 11. novembrī. Pēdējos divu gadu čempionātos tieši 36. kārtā tika noskaidrots čempions. Ja pirms diviem gadiem pēdējās kārtas uzvara deva titulu RFS, tad pirms gada Valmierai.

Pie tam, aizraujošu spēļu iespējams atrast katrā no kārtām. Jau otrajā spēļu kārtā gaidāms Rīgas derbijs starp abām nesamierināmajām pretiniecēm – ”Riga” pret RFS. Trešajā kārtā centrālais mačs būs starp ”Liepāju” un ”Riga”, ceturtajā liepājnieki jau spēkosies pret RFS, bet piektajā spēļu kārtā nozīmīgākā cīņa būs starp ”Auda” un RFS vienībām. Interesantus dueļus iespējams atrast katrā no kārtām.

Jaunās sezonas galvenās favorītes

Ņemot vērā komplektāciju, par vienu no galvenajām favorītēm varētu saukt ”Riga” un RFS vienības, kuru koeficienti uz titula iegūšanu tiek lēsti ar koeficientu 1.80 un 2.30. Trešā galvenā favorīte ir ”Valmiera”, kuras koeficients pagaidām ir tikai 8.00. Vēl starp favorītēm pieskaitāma ”Liepāja” (10.00), bet citu klubu izredzes vērtētas kā mazticamas. Savukārt par vietu pirmajā trijniekā, pēc bukmeikeru domām, var cīnīties piecas komandas – RFS, ”Riga”, ”Valmiera”, ”Liepāja” un ”Auda”. Galvenās favorītes uz pēdējo vietu turnīrā un izkrišanu līgu zemāk prognozētas ”Jelgavai” (koeficients 2.80), ”Super Nova” (3.20) un ”Tukums 2000” (3.60).

Likmes uz Virslīgu pie LV BET

Ja vēlies izdarīt likmes uz Latvijas futbola spēlēm, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā sadaļā meklē ”Futbols”, kur atradīsi visus Virslīgas mačus vienkopus. No esošā piedāvājuma vari izvērtēt, kura no spēlēm tevi visvairāk uzrunā.

Likt likmes uz futbola mačiem Virslīgā ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, ieskaties LV BET Sporta blogā, kurš saviem spēlētājiem sniedz jaunāko informāciju par sporta notikumiem pasaulē.

Likmju veidi uz Virslīgu LV BET Sporta totalizatorā

Ja tevi interesē Latvijas futbola augstākā līmeņa jeb Optibet virslīgas mači, tad uz jebkuru no tām LV BET Sporta totalizators piedāvā veikt derības. Viena no spēlētāju iecienītākajām derībām ir prognozēt spēles uzvarētāju. Atceries, ka futbola mačs var noslēgties arī neizšķirti, tāpēc ir iespējams izskatīt arī šādu opciju. Tāpat piedāvājumā var būt dažādas likmes, kas saistītas ar gūto vārtu skaitu gan komandām kopā, gan atsevišķi, notikumiem katrā no puslaikiem un pat precīza rezultāta prognozēšanu. Ja vēlies izbaudīt virslīgas sezonu no paša sākuma, tad LV BET sporta totalizators saviem spēlētājiem piedāvā pašu labāko pieredzi!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *