Klāt Eiropas Konferences līgas pirmā ”play-off” kārta

Klāt Eiropas Konferences līgas pirmā ”play-off” kārta

Šī gada 16. un 23. februārī ar ”play-off” pirmo kārtu sāksies cīņa par UEFA Eiropas Konferences līgas trofeju. Šī ir otrā sezona, kad šāds turnīrs Eiropā notiek un pirmajā sezonā titulu ieguva ”Roma”. Vai vēlies vairāk uzzināt par futbolu? Ienāc LV BET Sporta blogā, iepazīsties ar piedāvātajām likmju variācijām un dodies veikt derības.

Svarīgākā informācija par UEFA Eiropas konferences līgas 2022./2023. gada sezonu

UEFA Eiropas Konferences līgu var saukt par pēc spēka trešo spēcīgāko kontinenta klubu futbola turnīru. Lai tam kvalificētos, piecās spēcīgākajās futbola līgās (Anglijā, Itālijā, Vācijā, Spānijā, Francijā) jāiekļūst noteiktā vietā čempionāta izskaņā, bet citas komandas tam kvalificējas caur dažādām kvalifikācijas kārtām. Tieši šādā veidā 2022. gada vasarā Konferences līgas grupu turnīru sasniedza 2021. gada Latvijas Virslīgas čempione RFS. Tā kļuva tikai par otro reizi, kad kāds Latvijas futbola klubs spēlē Eiropas klubu turnīros – pirms tam UEFA Eiropas līgas sacensībās piedalījās FK ”Ventspils”.

RFS tika ielozēts vienā apakšgrupā ar tādiem zināmiem klubiem kā Turcijas ”Basaksehir”, Skotijas ”Hearts” un Itālijas ”Fiorentina”. Grupu turnīrs norisinājās no 2022. gada 8. septembra līdz 3. novembrim. Konferences līgas grupu turnīrā RFS izcīnīja divus punktus un abus ar neizšķirtiem. Pirmajā spēļu kārtā, 8. septembrī tā spēlēja neizšķirti 1:1 ar ”Fiorentina”, bet 2022. gada 6. oktobrī savā laukumā punkts tika izcīnīts pret ”Basaksehir” (0:0).

Atlikušajos četros mačos RFS piedzīvoja zaudējumus – 2022. gada 15. septembrī ar 0:2 tā piekāpās ”Hearts”, 2022. gada 13. oktobrī ar 0:3 izbraukumā tika zaudēts ”Basaksehir”, 2022. gada 27. oktobrī ar 1:2 2021. gada Virslīgas sezonas čempione zaudēja ”Hearts”, bet noslēdzošajā kārtā, 2022. gada 3. novembrī ar 0:3 tā atzina ”Fiorentina” pārākumu.

Kopumā 2022./2023. gada UEFA Eiropas Konferences līgā piedalījās 32 komandas, kuras bija sadalītas astoņās grupās par četrām vienībām. No katras apakšgrupas divas labākās iekļuva izslēgšanas spēlēs, taču katras grupas uzvarētāja automātiski garantēja vietu astotdaļfinālā, kamēr visu grupu otrās pozīcijas īpašnieces spēkosies ”play off” pirmajā kārtā pret UEFA Eiropas līgas grupu turnīra katras apakšgrupas trešo vietu ieguvējām.

Komandas, kas izkļuvušas no Eiropas konferences līgas grupu turnīra

A grupā, kurā spēlēja RFS, pirmo vietu izcīnīja ”Basaksehir” ar 13 punktiem, bet otro pozīciju ”Fiorentina”, kas arī tika pie 13 punktiem. Labākas vārtu attiecības dēļ turku klubs ieņēma pirmo vietu. B grupā dominēja Premjerlīgas klubs ”West Ham”, kas uzvarēja visos sešos mačos. Otro vietu ieguva Beļģijas klubs ”Anderlecht” ar astoņiem punktiem. C grupā droši uzvarēja ”La Liga” vienība ”Villarreal”, kas ieguva 13 punktus, apsteidzot otrās vietas īpašnieci par četriem punktiem. To ieguva ”Lech” (deviņi punkti). Nozīmīga cīņa par kvalificēšanos tālāk bija D grupā, kur par pirmajām divām vietām cīnījās trīs komandas. Beigās ar deviņiem punktiem tālāk tika ”Nice” un ”Partizan”, atstājot Vācijas ”Koln” aiz svītras (astoņi punkti).

E grupā pārliecinoši uzvarēja Nīderlandes ”AZ Alkmaar”, kas izcīnīja 15 punktus. Cīņā par otro vietu labāka bija Ukrainas ”Dnipro-1” (10 punkti). F grupā dominēja ”Djurgarden” (16 punkti), bet cīņā par otro vietu veiksmīgāka izrādījās ”Gent” (astoņi punkti), kas par punktu apsteidza ”Molde”. Sīva cīņa bija vērojama G grupā – ar 11 punktiem triumfēja ”Sivasspor”, bet desmit punkti palīdzēja ”Cluj” tikt tālāk. Savukārt H grupā ar 11 punktiem no grupas izkļuva Bratislavas ”Slovan” un Šveices ”Basel”.

Eiropas konferences līgas 1/32 finālu pāri

Jau minēts, ka Eiropas konferences līgas izslēgšanas spēles sāksies ar 1/32 kārtu, kurā piedalīsies visu UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā trešo vietu izcīnījušās komandas un UEFA Konferences grupu turnīrā otro vietu izcīnījušās vienības.

Izlozē tika noteikts, ka ”Qarabag” cīnīsies pret ”Gent”, ”Trabzonspor” pret ”Basel”, ”Bodo/Glimt” pret ”Lech”, ”Braga” pret ”Fiorentina”, ”Lazio” pret ”Cluj”, ”AEK Larnaca” pret ”Dnipro-1”, ”Sheriff” pret ”Partizan” un ”Ludogorets” pret ”Anderlecht”.

Tādas komandas kā ”Basaksehir”, ”West Ham”, ”Villarreal”, ”Nice”, ”AZ Alkmaar”, ”Djurgarden”, ”Sivasspor”, ”Slovan” kā pirmo vietu ieguvējas izcīnījušas automātisku vietu astotdaļfinālā.

Jāatgādina, ka bez UEFA Konferences līgas play off izslēgšanas kārta sāksies arī Eiropas futbola citos nozīmīgajos turnīros, kā, piemēram, UEFA Čempionu līgā un Eiropas līgā. Čempionu līgas pirmās kārtas spēles gaidāmas 14. un 15. februārī un intriģējošākie dueļi solās būt starp Parīzes ”Saint-Germain” pret Minhenes ”Bayern” un Madrides ”Real” pret ”Liverpool”. UEFA Eiropas līgas pirmās kārtas ietvaros ielozēts Mančestras ”United” pret ”Barcelona” duelis.

2022./23. gada Eiropas Konferences līgas izslēgšanas spēļu grafiks

UEFA Eiropas Konferences turnīra izslēgšanas spēles sāksies 2023. gada 16. februārī, bet atbildes spēle pirmās kārtas dueļiem gaidāma nedēļu vēlāk, 23. februārī. Uzvarētāji divu spēļu summā iekļūs astotdaļfinālā, kur mači paredzēti 2023. gada martā. Aprīlī norisināsies ceturtdaļfināli, maijā pusfināli, bet lielais fināls paredzēts 7. jūnijā Čehijas galvaspilsētā Prāgā.

Likmes uz UEFA Eiropas konferences līgu 2022/2023 vietnē LV BET

Ja vēlies izdarīt likmes uz UEFA Eirokausu spēlēm, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā izvēlnes pusē meklē ”futbols”. Ar tā palīdzību vari atrast piedāvājumā esošās Eirokausu spēles, uz kurām iespējams likt likmes.

Likt likmes uz futbolu un spēlēm Eirokausos ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem.

Eiropas līgu likmju veidi LV BET

Pirms veic likmes uz UEFA Konferences līgas spēlēm, ieskaties totalizatoru piedāvātajā ”outright” opcijā, ar kuras palīdzību vari uzzināt, kuras no vienībām uzskata par galvenajām favorītēm. Šobrīd tādas ir trīs – ”West Ham” (koeficients 5.00), ”Villarreal” (koeficients 6.00) un ”Lazio” (koeficients 7.00). Ceturtā galvenā favorīte ir ”AZ Alkmaar”, kuras izredzes prognozētas ar koeficientu 12.00.

Uz pašām spēlēm LV BET totalizators piedāvā plašas likmju iespējas. Bez spēlētāju iecienītās prognozes par mača uzvarētāju iespējams arī derēt uz handikapu, kopējiem vārtiem, precīzu gūto vārtu skaitu, dažādiem ar puslaiku saistītiem aspektiem, katra puslaika un spēles precīzu rezultātu un daudz ko citu! Ja vēlies izbaudīt spēli pašā augstākajā mērā, tad apmeklē LV BET sporta totalizatoru un meklē futbola spēļu likmes!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *