2023. gada League of Legends pasaules čempionāts: Worlds 2023 turnīru

2023. gada League of Legends pasaules čempionāts: Worlds 2023 turnīru

Visa oktobra un gandrīz arī novembra garumā esporta spēlē League of Legends tiks noskaidrots 2023. gada sezonas čempions jeb pasaules labākā komanda. Dažādās fāzēs par labāko godu cīnīsies vairākas vienības, tostarp Mareka YEKINDAR Gaļinska pārstāvētā Team Liquid. Vai vēlies vairāk uzzināt par League of Legends? Ienāc LV BET sporta blogā, iepazīsties ar piedāvāto likmju variācijām un dodies veikt derības!

Svarīgākā informācija par League of Legends: Worlds 2023 turnīru

Šis kļūs par noslēdzošo sezonas esporta spēles League of Legends turnīru un tajā tiks noskaidrots pasaules čempions. Spēles tiks aizvadītas Dienvidkorejā un izspēles formāts ir piedzīvojis dažādas izmaiņas.

Kopumā League of Legends pasaules čempionātā piedalīsies 22 komandas, no kurām astoņas vispirms sacentīsies ”play-in” posmā, bet vēlāk 16 pamatturnīrā. Vietu pamatturnīrā pirms sacensībām jau nodrošinājušas 14 komandas, bet no ”play-in” tajā iekļūs vien divas labākās.

Starp 22 komandām četras ir no Korejas un Ķīnas, trīs no Eiropas zonas un Ziemeļamerikas, divas no PCS zonas (Taivāna, Hongkonga, Makao, Dienvidaustrumu Āzijas un Okeānijas) un Vjetnamas, kā arī pa vienai no Japānas, Brazīlijas, Latīņamerikas un pasaules kvalifikācijas sērijas.

Turnīra izspēles formāts paredz, ka vispirms ”play-in” fāzē piedalās astoņas komandas. Komandas sadalītās divās grupās par četrām komandām. Pirmajās spēlēs jāuzvar divos raundos, bet vēlāk jau trijos. Divas labākās komandas nodrošinās vietu pamatturnīrā.

Pamatturnīrā piedalīsies 16 komandas. Tajā tiks ieviests tā saucamais ”swiss style” formāts, pēc katra raunda lozējot pretinieku. Trīs uzvaras nodrošinās vietu trešajā posmā, bet trīs zaudējumi liks izstāties no tā. Noslēdzošajā posmā piedalīsies astoņas komandas. Pēc izslēgšanas metodes ceturtdaļfinālā, pusfinālā un finālā tiks noskaidrots uzvarētājs, visiem mačiem notiekot līdz trim uzvarētiem raundiem.

Iepriekšējie izdevumi un daži vārdi par League of Legends: Worlds turnīru

Esporta spēles League of Legends pasaules čempionāts tiek organizēts jau kopš tālā 2011. gada. Līdz šim par šī turnīra čempionēm kļuvušas tādas komandas kā ”Fnatic”, ”Taipei Assassins”, ”SK Telecom 1”, ”Samsung White”, ”Samsung Galaxy”, ”Invictus Gaming”, ”FunPlus Phoenix”, ”Damwon Gaming”, ”Edward Gaming” un DRX. Pēdējie ir 2022. gada čempioni, finālā, kas tika rīkots Meksikas pilsētā, Sanfrancisko, Atlantā un Ņujorkā, apspēlējot T1 ar 3:2. ”SK Telecom 1” ir vienīgā komanda, kas par League of Legends pasaules čempioni kļuvusi trīs reizes – respektīvi, 2013., 2015. un 2016. gadā.

Līdz šim šis turnīrs rīkots tādās vietās kā Jonkopingā (Zviedrija), Losandželosa, Sanfrancisko, Čikāga, Ņujorka, Atlanta (visas ASV), Singapūrā, Taipejā, Busanā, Seolā (Āzija), Parīzē, Londonā, Briselē, Berlīnē, Madridē, Reikjavīkā (Eiropas valstis), dažādās Ķīnās pilsētās, bet 2023. gadā turnīru uzņems Dienvidkorejā – Seulā un Busanā.

Pasaules čempionāta 2023 dalībnieki

Pamatturnīrā vietas nodrošinājušas jau tādas komandas kā ”Gen.G”, T1, ”KT Rolster”, ”Dplus KIA”, ”JD Gaming”, ”BillBill Gaming”, ”LNG Esports”, ”Weibo Gaming”, ”G2 Esports”, ”Fnatic”, ”Mad Lions”, NRG, ”Cloud9” un Mareka YEKINDAR Gaļinska pārstāvētā ”Team Liquid”. Nav gan zināms, vai latviešu esporta spēlētājs būs komandas sastāvā uz League of Legends finālsacensībām.

Savukārt ”play-in” kvalifikācijā startēs tādas komandas kā ”PSG Talon”, ”CTBC Flying Oyster”, ”GAM Esports”, ”Team Whales”, ”Detonation FocusMe”, ”LOUD”, ”Movistar R7” un pasaules kvalifikācijas sērijas uzvarētājs, kas noskaidrosies šī gada oktobra sākumā.

Play-in kārtā A grupā ielozētas GAM Esports, LOUD, PSG Talon un Rainbow 7 komandas, kamēr B grupā atradīsies CTBC Flying Oyster, DetonationM Focus Me, Team Whales un kvalifikācijas uzvarētāja.

Pasaules čempionāta 2023. gada grafiks

Play-in kārtas raundu norise vēl nav zināma, bet pamatturnīra pirmā kārta paredzēta no 19. līdz 23. oktobrim un vēlāk no 26. līdz 29. oktobrim. Izslēgšanas kārtas vēlāk paredzētas no 2. līdz 5. novembrim, no 11. līdz 12. novembrim, bet jaunais pasaules čempions noskaidrosies šī gada 19. novembrī.

Likmes uz League of Legends: Worlds 2023 turnīru ar LV BET

Ja vēlies veikt likmi uz League of Legends 2023. gada pasaules čempionāta turnīru, tad apmeklē LV BET mājaslapu, kreisajā augšējā stūrī meklē ”Sports” un kreisajā izvēlnē skaties ”League of Legends”. Spiežot uz tā, vari atrast piedāvājumā esošās derību iespējas uz šī turnīra notikumiem.

Likt likmes uz esporta spēles League of Legends turnīru spēlēm ir ļoti vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par visiem ar sportu saistītajiem notikumiem.

Esports un League of Legends derību padomi un likmes LV BET

LV BET piedāvājumā uz League of Legends notikumiem, tostarp 2023. gada pasaules čempionātu, kas norisināsies Dienvidkorejā, atradīsi plašāko likmju klāstu. Bez iespējas derēt uz spēles uzvarētāju, pastāv arī handikapa likmes, kopā spēlēto karšu jeb raundu likmes, kā arī tev ir iespēja derēt uz katru karti/raundu atsevišķi. Tas nozīmē, ka vari noteikt uzvarētāju katrā kartē atsevišķi. Tāpat pastāv dažādas citas ar spēli saistītas likmes, kā arī H2H starp spēlētājiem. Ar visām League of Legends likmēm iepazīsties mūsu mājaslapā.

Mūsu piedāvājumā uz šo turnīru atradīsi arī outright iespējas. Par galveno favorīti uz uzvaru pagaidām tiek minēta JD Gaming, kuras koeficients ir 2.25. Vēl favorītu lokā var uzskatīt tādas komandas kā Gen.G (6.00), LNG Esports (7.00), T1 (8.00), Bilibili Gaming (10.00), None (13.00) un KT Rolster (13.00). Citu komandu izredzes uzvarēt turnīrā netiek uzskatītas ar augstu varbūtību. Visas minētās komandas ir arī starp favorītēm uz iekļūšanu finālā, bet uzvarētāja reģiona ziņā favorīts ir LPL jeb Ķīna – šīs komandas uzvara tiek prognozēta ar koeficientu 1.57. Kādas Korejas komandas uzvara noteikta ar koeficientu 2.50, bet citu reģionu uzvara netiek prognozēta ar augstu varbūtību.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *