Pasaules kauss distanču slēpošanā 2023/24.gada sezonā

Pasaules kauss distanču slēpošanā 2023/24.gada sezonā

No šī gada 24. novembra līdz nākamā gada 17. martam gaidāma 2023./2024. gada sezona distanču slēpošanā. Sagaidāms, ka starp dāmām no Latvijas startēs perspektīvā Patrīcija Eiduka, kura iepriekšējā sezonā ielauzās starp elites slēpotājām. Vēlies vairāk uzzināt par distanču slēpošanu? Ienāc LV BET sporta blogā, iepazīsties ar piedāvāto likmju variācijām un dodies veikt derības!

Svarīgākā informācija par 2023./24. gada Pasaules kausu distanču slēpošanā

Šī kļūs par 43. Pasaules kausa sezonu distanču slēpošanā. Slēpošana kopumā var uzskatīt par vienu no populārākajiem ziemas sporta veidiem. Tas pavisam noteikti ir masveidīgākais un līdz ar to slēpošanā arī ir lielākā konkurence. Arī 2023./2024. gada sezonā FIS rīkotajās Pasaules kausa sacensībās nevarēs startēt Krievijas un Baltkrievijas sportisti saistībā ar abu valstu invāziju Ukrainā.

Slēpošanā sezona ir gara. Tā sākas šī gada novembra beigās, bet noslēgsies vien martā. Turklāt sezonas vidū, no 30. decembra līdz nākamā gada 7. janvārim gaidāms prestižais seriāls ”Tour de Ski”, ko var salīdzināt ar riteņbraukšanas ”Tour de France”. Šosezon nenotiks pasaules čempionāts, jo tas gaidāms 2025. gadā.

Gan sievietes, gan vīrieši startē dažādās disciplīnās. Vīriešiem notiek sacensības tādas distancēs kā klasiskajā un brīvā stila sprintā, klasiskajā un brīvā stila 10 kilometru distancē, 20 kilometru skiatlonā, 20 kilometru brīvā stila masu startā, kā arī 50 kilometru brīvā stila masu startā. Sievietes sacenšas tādās disciplīnās kā klasiskā un brīvā stila sprintā, 10 kilometru brīvā stila un klasiskā stila distancēs, 20 kilometru brīvā stila masu startā, 20 kilometru skiatlonā un 50 kilometru brīvā stila masu startā. Redzams, ka abiem dzimumiem sacensību garums ir vienāds.

Pasaules kausa izcīņas distanču slēpošanā iepriekšējās sezonas kopsavilkums

Pagājušajā sezonā par kopvērtējuma čempionu vīriešiem kļuva norvēģis Johanness Klēbo, kurš izcīnīja 2715 punktus. Otro vietu ieņēma viņa tautietis Pals Golbergs, bet trešo itālis Federiko Pelegrīno. Visa Pasaules kausa laikā Klēbo ieguva 380 tūkstošu Šveices franku lielu naudas prēmiju, kas bija par divām reizēm vairāk nekā Palam Golbergam (184 tūkstoši), bet Simenam Krīgeram 141 tūkstotis.

Arī sieviešu konkurencē kopvērtējumā labākā bija Norvēģijas distanču slēpotāja. Tirila Venga izcīnīja 2029 punktus, apsteidzot otrās vietas ieguvēju Džesiju Diginsu no ASV (1867 punkti) un Kertu Niskaneni no Somijas (1840 punkti). Karjerā labāko sezonu aizvadīja Latvijas slēpotāja Patrīcija Eiduka, kura kļuva par kopvērtējuma uzvarētāju U23 vecuma ieskaitē. Viņa sezonas garumā izcīnīja 798 punktus, gandrīz divkārši apsteidzot otrās vietas ieguvēju, norvēģieti Margretu Bergani. Nopelnītās naudas izteiksmē gan Venga, gan zviedriete Frīda Karlsone ieguva vienādu summu – 159 tūkstošus Šveices franku.

Pasaules kausa izcīņas grafiks distanču slēpošanā 2023./24. gada sezonai

Jaunā sezona sāksies šī gada 24. novembrī, kad līdz 26. novembrim gaidāms posms Somijas pilsētā Rukā. 2. decembrī sportisti sezonu turpinās Zviedrijas Galivāres trasē, bet no 9. līdz 10. decembrim Pasaules kauss turpināsies citā Zviedrijas pilsētā Estešundā. No 15. līdz 17. decembrim sportisti pārcelsies uz Norvēģijas Trondheimu, pēc kā gaidāms ”Tour de Ski” Itālijā un Šveicē. Pasaules kausa posms ar sacensībām atsāksies 19. un 20. janvārī Vācijas Oberhofas trasē, turpinoties 27. un 28. janvārī Šveices Gomsā. Februāris būs mēnesis, kad posmi gaidāmi Ziemeļamerikā – vispirms Kanādā (9. līdz 11. februāris), bet pēc tam ASV (17. un 18. februāris). Pirmajā gadījumā sacensības notiks Gilmorā, bet otrajā Mineapolisā. Pēdējie četri posmi notiks Eiropā un marts kļūs par sezonas noslēdzošo mēnesi. Vispirms gaidāms posms Lahti (2. un 3. marts), pēc tam Oslo (10. marts), vēlāk Drammenā (12.marts), bet sezona noslēgsies Zviedrijas Falunā no 15. līdz 17. martam. Tieši tad, iespējams, izšķirsies, kuri sportisti triumfēs kopvērtējuma ieskaitē.

Pasaules kausa izcīņas distanču slēpošanā favorīti

Gadījumā, ja joprojām startēs norvēģis Johaness Klēbo, tad vīriešu konkurencē tieši viņš jāuzskata par galveno favorīti. Kopumā vīriešiem dominē Norvēģijas, Somijas, Zviedrijas un atsevišķi Itālijas distanču slēpotāji. Tas nozīmē, ka augstākās vietas var iegūt tieši šo valstu slēpotāji. Līdzvērtīgi ir sievietēm, taču šeit klāt nāk arī augsta līmeņa sportistes no ASV. Patrīcija Eiduka pagājušās sezonas izskaņā iedzīvojās savainojumā, no kura ir atlabusi. Viņu nevar saukt starp favorītēm, taču starp vienu no top30 sportistēm dāmu konkurencē gan var pieskaitīt. Atsevišķos posmos un distancēs viņa var cīnīties par pašām augstākajām vietām.

Likmes uz Pasaules kausu distanču slēpošanā LV BET

Ja tevi interesēs veikt derības uz distanču slēpošanas Pasaules kausu, tad LV BET sporta totalizators var piedāvāt veikt derības. Lai to paveiktu, ienāc LV BET sporta totalizatorā, augšā meklē ”sporta totalizators” un pēcāk kreisajā izvēlnē meklē ”distanču slēpošana”. Uzspiežot uz sporta veida, vari meklēt, vai LV BET piedāvā veikt likmes.

Kā veikt likmes uz distanču slēpošanu, ja sporta likmes ir piedāvājumā? To paveikt ir pavisam vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *