World Baseball Classic – starptautisks beisbola turnīrs

World Baseball Classic – starptautisks beisbola turnīrs

N0 8. līdz 21. martam Japānā, ASV un Taivānā piekto reizi tiks rīkots World Baseball Classic turnīrs, kurā pirmo reizi piedalīsies veselas 20 pasaules valstsvienības. Šis turnīrs notiks pirmo reizi kopš 2017. gada. Vai vēlies uzzināt vairāk par beisbolu? Ienāc LV BET Sporta blogā, iepazīsties ar piedāvātajām sporta likmēm un dodies veikt derības!

Kas ir Pasaules beisbola klasika?

World Baseball classic turnīrs ir viens no lielākajiem un nozīmīgākajiem izlašu turnīriem pasaulē. Uzvarētājs iegūst godu kļūt par pasaules čempionu. To rīko kopš 2006. gada un līdz šim tas noticis četras reizes – bez jau pieminētā 2006. gada arī 2009., 2013. un 2017. gados. Covid-19 pandēmijas izplatība uz brīdi iejaucās arī šī turnīra norisē, taču sešus gadus vēlāk tas gaidāms piekto reizi. Tieši ASV MLB spēlētāju asociācija ieteica Starptautiskajai beisbola federācijai rīkot šādu turnīru, kurā tiek noteikti pasaulē labākie beisbolisti.

Līdz šim notikušajos turnīros bijuši trīs čempioni – pirmajās divās reizēs zelta medaļas ieguva Japānas beisbolisti. 2006. gada turnīrā tie World Baseball classic finālā ar 10-6 pārspēja Kubu, bet trīs gadus vēlāk ar 5-3 Dienvidkoreju. 2013. gadā čempions mainījās, par tiem kļūstot Dominikānas republikas beisbolistiem. Viņi finālā ar 3-0 pārspēja Puertoriko. Tikmēr 2017. gadā kā pēdējie šo titulu ieguva ASV, kuri finālā pārliecinoši ar 8-0 uzveica Puertoriko. Japānai bez divām zelta godalgām ir arī divas trešās vietas.

Kas piedalās Pasaules beisbola klasikā?

Šogad World Baseball classic piedalīsies tādas izlases kā Kanāda, Kolumbija, Kuba, Dominikānas republika, Meksika, Puertoriko, ASV, Venecuēla, Panama, Nikaragva, Ķīna, Taipeja, Japāna, Dienvidkoreja, Izraēla, Itālija, Nīderlande, Lielbritānija, Čehija un Austrālija. Debijas čempionāts šis būs trim izlasēm – Nikaragvai, Lielbritānijai un Čehijai, kamēr pārējās izlases piedalījušās arī iepriekšējos turnīros. Tādas dalībnieces kā Kanāda, Kuba, Dominikānas republika, Meksika, Puertoriko, ASV, Venecuēla, Ķīna, Taipeja, Japāna, Dienvidkoreja, Itālija, Nīderlande un Austrālija līdz šim piedalījušās visos World baseball classic turnīros. Jāpiemin, ka organizatori lēma palielināt turnīra dalībnieku skaitu un pirmo reizi tajā piedalīsies 20 komandas.

Izspēles formāts paredz, ka vispirms visas 20 izlases sadalītas četrās grupās par piecām komandām. A grupā ielozētas Taipeja, Nīderlande, Kuba, Itālija un Panama. B grupā Japāna, Dienvidkoreja, Austrālija, Ķīna un Čehija, kamēr C grupā ASV, Meksika, Kolombija, Kanāda un Lielbritānija. Pēdējā, D grupā, atradīsies Puertoriko, Venecuēla, Dominikānas republika, Izraēla un Nikaragva. Jāpiemin, ka ar pirmo numuru izsēti japāņi, otrais ticis Taipejai, bet trešais numurs čempionei ASV.

Līdz pat 15. martam tiks aizvadītas grupu turnīra cīņas, kurās katra komanda cīnīsies ar katru. No katras apakšgrupas divas labākās tiks tālāk ceturtdaļfinālā, kas gaidāms no 15. līdz 18. martam. A grupas uzvarētāja spēkosies pret B grupas otrās vietas ieguvēju, B grupas uzvarētāja pret A grupas otro vietu, C grupas uzvarētāja pret D grupas otro vietu, bet D grupas uzvarētāja pret C grupas otro vietu. 19. un 20. martā plānoti pusfināli, bet 21. martā lielais fināls.

Kur notiks Pasaules beisbola klasika 2023?

Šogad World baseball classic turnīrs gaidāms trijās valstīs – Japānā, ASV un Taivānā. A grupas spēles notiks Taivānā, ”Taichung Intercontinental Baseball stadium”, kura ietilpība ir 20 tūkstoši skatītāju vietu. C grupas spēles plānotas ASV pilsētā Fīniksā, ”Chase Field”, kura ietilpība ir nedaudz vairāk nekā 48 tūkstoši sēdvietu. B grupas spēles un daļa no ceturtdaļfināliem notiks Japānas galvaspilsētā Tokijā. Tur mači gaidāmi ”Tokyo Dome” stadionā, kura ietilpība ir 45 600 skatītāju vietas. Tikmēr D grupas spēles, daļa ceturtdaļfinālu un pusfināli, kā arī fināls plānots ASV Maiami pilsētā, ”LoanDepot Park” stadionā. Tā ietilpība ir nedaudz virs 36 tūkstošiem līdzjutēju.

Likmes uz Pasaules beisbola klasiku 2023 vietnē LV BET

Ja vēlies likt likmi uz beisbola notikumiem, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī spied uz ”Sports” un pēc šīs izvēles meklē ”’beisbols”. Uzpiežot uz šo sporta veidu, atradīsi piedāvājumā esošās spēles, tostarp World Baseball classic. Ja tās tevi būs ieinteresējušas, tad izvērtē iespēju izdarīt likmi.

Likt likmes uz beisbola notikumiem ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu vairāk orientēties spēlēs un to piedāvājumā, LV BET ir izveidojies Sporta blogu, kas saviem spēlētājiem sniedz jaunāko informāciju par visiem ar sportu saistītajiem notikumiem.

Beisbola derības LV BET

Ja tevi interesē izdarīt derības uz World baseball classic, tad vispirms iepazīsties ar bukmeikeru ieteikto outright iespēju. Ar tās palīdzību vari uzzināt, kuras izlases tiek uzskatītas par galvenajām favorītēm. Šobrīd lielākās izredzes iegūt titulu tiek dotas Dominikānas republikai (koeficients 3.00), otrs augstākais koeficients ir Japānai (3.50), bet ASV otrais triumfs pēc kārtas novērtēts ar 3.75. Vēl nelielas izredzes cīņā par titulu atvēlētas Puertoriko (10.00), Venecuēlai, Dienvidkorejai un Kubai (visām koeficients 17.00). Pārējo komandu izredzes netiek augstu vērtētas.

Beisbolā pastāv dažādas iespējamās likmes, tostarp spēlētāju iecienītā – derēt uz kādas komandas uzvaru. Tāpat vari noteikt īningu iznākumus, gūtos punktus, uzvaras handikapu un daudz ko citu. Ja vēlies izbaudīt beisbola spēli augstākajā kvalitātē, ienāc LV BET sporta totalizatorā!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *