MLB 2023. gada sezona: kurš izcīnīs titulu?

MLB 2023. gada sezona: kurš izcīnīs titulu?

Pilnā sparā jau rīt beisbola līgas jeb MLB sezona. Šajā sporta veidā sezona ir gara – tā sākas jau marta beigās, bet noslēgsies tikai novembra sākumā, kad arī tiks uzzināts nākamais čempions. Vai vēlies vairāk uzzināt par beisbola līgas (MLB) notikumiem? Ienāc LV BET sporta blogā, iepazīsties ar piedāvātajām likmju variācijām un dodies veikt derības!

Svarīgākā informācija par MLB līgu

MLB ir viena no četrām nozīmīgākajām sporta līgām ASV. Beisbols kopumā uzskatāms par amerikas sporta veidu – tieši šeit tas radies un tieši no šejienes attīstījies arī globāli. Tajā ir divas līgas – amerikas līgas un nacionālā līgas regulārā sezona, pēc kuras tad arī tiek noteiktas izslēgšanas spēļu komandas.

Par MLB titulētāko komandu uzskata Ņujorkas ”Yankees”. Šī vienība par čempioni kļuvusi veselas 27. reizes, bet vēl 13 reizes pasaules sērijas turnīrā ir zaudējusi. Otra titulētākā šī turnīra vienība ir Sentluisas ”Cardinals”, kam 11 izcīnītu titulu, kamēr Oklendas ”Athletics” un Bostonas ”Red Sox” ir deviņi čempiona godi.

Par 2022. gada MLB uzvarētāju kļuva Hjūstonas ”Astros”. Lai to paveiktu, tai bija jāspēlē augstākās beisbola līgas pasaules sērija, kur pretī stājās Filadelfijas ”Phillies”. Sērijā līdz četrām uzvarām ”Astros” triumfēja ar 4-2, bet par vērtīgāko spēlētāju atzina Džeremiju Peņu no čempiones. Pēdējo četru sezonu laikā ”Astros” tas kļuva par trešo finālu, taču pirmo panākumu – iepriekšējos divos piegājienos 2019. un 2022. gadā komanda piedzīvoja neveiksmi. Pēdējos gados par pasaules sērijas uzvarētāju kļuvušas arī tādas komandas kā Čikāgas ”Cubs”, Sanfrancisko ”Giants”, Kanzassitijas ”Royals”, Bostonas ”Red Sox”, Vašingtonas ”Nationals” un Losandželosas ”Dodgers”.

Sezonas izspēles formāts

Beisbola līgas (MLB) sezona ir gara. Tā sākās marta beigās, bet ar pasaules sērijas spēlēm noslēdzas vien novembrī. Vispirms visas komandas aizvada regulāro sezonu, kuras laikā katrai no tām jāaizvada 162 spēles. 2023. gada sezona kļuvusi par pirmo, kad visas komandas tās laikā spēkojas pret katru. Jaunais kalendārs nozīmē, ka katrai komandai 13 reizes jāspēkojas pret savas divīzijas komandu, pret sešiem pretiniekiem būs jāspēlē seši mači, bet pret četriem septiņi. Savukārt pret otras līgas komandām sagaidāmas četras spēles pret katru. Līdz ar to beigās katra vienība būs nospēlējusi 162 mačus.

Jāpiebilst, ka MLB ir sadalījums divās līgās, kuras iepriekš bija kā atsevišķi turnīri, taču kopš 21. gadsimta ir apvienojušies. Daļa komandu spēlē Amerikas līgas konferencē, bet citas Nacionālās līgas. Izslēgšanas spēlēs jeb playoff iekļūst tikai 12 komandas – no katras konferences sešas. Vietu ”playoff” nodrošina katras divīzijas uzvarētāja, kā arī tā saucamās trīs ”wild card” komandas. Tieši ar šo kārtu sāksies izslēgšanas kārta, kur atsevišķas komandas sāks cīņu par iekļūšanu divīziju raundā, kurā jau atradīsies katras divīzijas čempione. Pēc divīzijas raunda gaidāms līgas čempionāta raunds, pēc kā sekos pasaules sērijas izspēle. Pasaules sērijā kādai komandai jāuzvar četrās spēlēs, kas nozīmē, ka sērija var ievilkties līdz maksimāli septiņiem mačiem.

MLB komandas

MLB spēlē 30 komandas. Amerikas līgas centrālajā divīzijā spēlē Čikāgas ”White Sox”, Klīvlendas ”Guardians”, Detroitas ”Tigers”, Kanzassitijas ”Royals” un Minesotas ”Twins”. Amerikas līgas austrumu divīzijā piedalās Baltimoras ”Orioles”, Bostonas ”Red Sox”, Ņujorkas ”Yankees”, Tampabejas ”Rays” un Toronto ”Blue Jays”. Savukārt Amerikas līgas rietumu divīzijā spēlē Hjūstonas ”Astros”, Losandželosas ”Angels”, Oklendas ”Athletics”, Sietlas ”Mariners”, Teksasas ”Rangers”.

Nacionālās līgas centrālajā divīzijā spēlē tādas komandas kā Čikāgas ”Cubs”, Sinsinati ”Reds”, Milvoki ”Brewers”, Pitsburgas ”Pirates” un Sentluisas ”Cardinals”. Nacionālās līgas austrumu divīzijā piedalās Atlantas ”Braves”, Miami ”Marlins”, Ņujorkas ”Mets”, Filadelfijas ”Phillies” un Vašingtonas ”Nationals”. Savukārt rietumu divīzijā atrodas Arizonas ”Diamondbacks”, Kolorado ”Rockies”, Losandželosas ”Dodgers”, Sandjēgo ”Padres” un Sanfrancisko ”Giants”.

Pēc tam, kad regulārajā sezonā aizvadītas divas trešdaļas spēles, Amerikas līgas austrumu divīzijā līdere bija ”Orioles” (bilance 67-42), centrālajā divīzijā Minesotas ”Twins” (bilance 56-54), bet rietumos Teksasas ”Rangers” (bilance 63-46). Savukārt Nacionālās līgas austrumos līderos atradās Atlantas ”Braves” (bilance 69-37), centrālajā divizījā labākā bija Milvoki ”Brewers” (bilance 59-51), bet rietumos Losandželosas ”Dodgers” (bilance 62-45).

MLB līgas favorītes

Pagaidām bukmeikeri par galveno favorīti cīņā par MLB jeb augstākās beisbola līgas titulu uzskata esošo čempioni Hjūstonas ”Astros”, kuras koeficients noteikts 3.5 vērtībā. Vēl starp favorītēm minētas tādas komandas kā Tampabejas ”Rays” (4.1), Baltimoras ”Orioles” (6.00), Teksasas ”Rangers” (5.5), Toronto ”Blue Jays” (9.5) un Minesotas ”Twins” (15.00). Bukmeikeri arī uzskata, ka 2023. gada sezonā par čempioni kļūs Nacionālās līgas komanda (1.8 koeficients). Amerikas līgas sakarā gan koeficients nav diži zemāks (1.9), kas nozīmē, ka gaidāma sīva spēkošanās. Hjūstonas ”Astros” ir favorīte, lai kļūtu par Amerikas līgas čempioni (koeficients 3.6), bet Losandželosas ”Dodgers” par Nacionālās līgas (koeficients 2.9).

Beisbola pasaules seriāla padomi un derības LV BET

LV BET sporta totalizators piedāvā plašu likmju klāstu uz MLB sezonas spēlēm. Piedāvājumā ir katra spēle un uz tām vari derēt gan uz spēles uzvarētāju, gan citiem ar spēli saistītiem aspektiem, kā, piemēram, skrējieniem kopā, sitienu rezultātu, sitieniem kopā, kā arī dažādām individuālajām likmēm par spēlētāju potenciālo sniegumu. Tāpat vari derēt uz īningiem atsevišķi, nosakot gan sitienu skaitu, gan daudz ko citu. Ar visām esošajām likmēm LV BET uz beisbolu meklē mūsu mājaslapā. Ja vēlies veikt informētas likmes, tad seko līdz beisbola notikumiem pasaulē un īpaši jau MLB. Jāatceras, ka beisbola spēle ir ļoti gara, nereti cīņai ritot trīs vai vairāk stundas.

Beisbola pasaules sēriju derība

Ja vēlies likt likmi uz beisbola notikumiem, tostarp MLB turnīru, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī spied uz ”Sports” un pēc šīs izvēles meklē ”’beisbols”. Uzpiežot uz šo sporta veidu, atradīsi piedāvājumā esošās spēles.

Likt likmes uz beisbola notikumiem ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu vairāk orientēties spēlēs un to piedāvājumā, LV BET izveidojies Sporta blogu, kas saviem spēlētājiem sniedz jaunāko informāciju par visiem ar sportu saistītajiem notikumiem, tostarp vienu no populārākajām līgām pasaulē. Ja tās tevi būs ieinteresējušas, tad izvērtē iespēju izdarīt likmi.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *