Team Latvia Starts Eurobasket 2025 Qualification | LV BET Sports Blog

LATVIJA SPILGTI SĀK EUROBASKET KVALIFIKĀCIJU: DIVĀS SPĒLĒS, DIVAS UZVARAS

Februāra beigās Latvijas basketbola izlase sāka 2025. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas ciklu, C grupā spēkojoties pret Spāniju un Slovākiju. Lai arī sportiski Latvijas komandai jau nodrošinātas tiesības spēlēt finālturnīrā, kvalifikācijas posmu tā uztvērusi nopietni – vispirms izbraukumā otro reizi pēc kārtas pārspēta Spānija, bet vēlāk savā laukumā rakstura cīņā Slovākija. Divas uzvaras ļāvušas pacelties FIBA rangā uz sesto vietu. Vēlies veikt likmes uz basketbola spēlēm? Ienāc LV BET sporta totalizatorā, izvēlies interesējošo spēli un veic prognozes.

VISS, KAS JĀZINĀ PAR FIBA ​​EUROBASKET 2025

Team Latvia Starts Eurobasket 2025 Qualification | LV BET Sports Blog2025.gada Eiropas čempionāts basketbolā augustā un septembrī risināsies Rīgā, kā arī tādās valstīs kā Somijā, Kiprā un Polijā. Pēdējās trijās notiks vienas grupas izspēle, bet Latvijas galvaspilsētā Rīgā – vienas grupas un visu izslēgšanas spēļu norise. Tas nozīmē, ka Rīgā pulcēsies Eiropas lielākās basketbola zvaigznes.

Turnīrā piedalīsies 24 komandas un četras no tām jau ir zināmas – Latvija, Somija, Kipra un Polija kā rīkotājas vietu finālturnīrā jau nodrošinājušas. Pārējās 20 vietas tiek noskaidrotas Eiropas čempionāta kvalifikācijā. Tajā piedalās 32 izlases, kas sadalītas astoņās grupās par četrām katrā. Izspēlējot divu apļu turnīru, kur katra spēkojas divas reizes pret katru, tiek noskaidrotas pārējās 20 dalībnieces. No grupām, kurās atrodas kāda no rīkotājām, finālturnīrā tiek divas spēcīgākās izlases, no citām – trīs. Esošā Eiropas čempione ir Spānija, bet Latvija ir pirmā Eiropas basketbola čempione, titulu izcīnot 1935. gadā.

LATVIJAS IZLASE EUROBASKET 2025 KVALIFIKĀCIJU SĀK AR DIVĀM UZVARĀM, KĀPUMU FIBA RANGĀ UN KARSTĀKĀS IZLASES GODU

Lai arī Latvijas komandai jau nodrošinātas tiesības spēlēt finālturnīrā, kas 2025. gada augustā un septembrī risināsies Rīgā un trijās citās valstīs, Latvijas vīriešu basketbola izlase kvalifikācijas ciklu neuztvēra nenopietni. C grupā tai jāspēkojas pret Spāniju un labi zināmajām Beļģiju, Slovākiju, pret kurām jau cīnījās 2023. gada Pasaules kausa kvalifikācijas laikā.

Pirmās divas spēles notika februārī – vispirms 22 .februārī Latvija viesojās Saragosā, kur gaidīja cīņa pret Spāniju, bet trīs dienas vēlāk, 25. februārī, jau savu skatītāju priekšā, ”Arēnā Rīga”, bija jāmēro spēki pret Slovākiju. Abās spēlēs tika izcīnītas uzvaras – vispirms ļoti aizraujošā cīņā, kurā tika piedzīvota Rikija Rubio atgriešanās basketbolā, ar 79:75 tika pārspēta Spānijas izlase, bet vēlāk rakstura cīņā ar 64:52 Slovākija.

Spēlē pret Spāniju uzbrukumā spoži spēlēja Rihards Lomažs (18 punkti), Kristers Zoriks (seši punkti, piecas piespēles), Andrejs Gražulis (13 punkti), Jānis Timma (11 punkti) un Rodions Kurucs (deviņi punkti, sešas bumbas zem groziem, divas pāŗtvertas bumbas). Pret Slovākiju produktīvākais bija Andrejs Gražulis ar 18 punktiem, bet Kristers Zoriks pievienoja 11. Kopumā abās spēlēs izlases rindās laukumā devās visi 14 pieteiktie spēlētāji – vēl arī Krišs Helmanis, Ojārs Siliņš, Dairis Bertāns, Klāvs Čavars, Mārcis Šteinbergs, Toms Leimanis, Artūrs Kurucs, Artūrs Strautiņš un Kārlis Šiliņš. Lukam Banki turpina asistēt Artūrs Visockis-Rubenis un Jānis Gailītis.

Latvijas valstsvienība šobrīd ir karstākā basketbola izlase pasaulē – kopš to trenē Luka Banki izcīnītas 23 uzvaras no 26 oficiālajām spēlēm. Neviena cita komanda nav sasniegusi tik labu bilanci pēdējo gadu laikā. Divas uzvaras Eurobasket 2025 kvalifikācijā ļāvusi vēl vairāk pakāpties FIBA rangā – ja pēc veiksmīgās Pasaules kausa izcīņas latvieši bija astotie, tad tagad ir sestie, apsteidzot Argentīnu un Kanādu.

C GRUPAS TABULA EUROBASKET KVALIFIKĀCIJĀ

Pēc pirmajām divām spēlēm ar divām uzvarām tikpat spēlēs līderes ir Beļģija un Latvija. Pārsteidzošus divus zaudējumus piedzīvoja Spānija, kas pagaidām ir trešajā vietā, bet noslēdzošo, ceturto vietu ieņem Slovākija. Otrais FIBA kvalifikācijas logs gaidāms šī gada novembrī, kad Latvijas vīriešu izlase divas reizes cīnīsies pret Beļģiju, bet Spānija – pret Slovākiju.

KĀDA SITUĀCIJA IR CITĀS GRUPĀS?

A grupā pirmajās divās spēlēs uzvarēja Slovēnija, kas pagaidām ir vienīgā grupas līdere. B grupā līdere pēc divām spēlēm ir Itālija (2-0), bet interesanta situācija ir D grupā, kur visām komandām (Vācija, Melnkalne, Bulgārija, Zviedrija) ir viena uzvara un viens zaudējums. E, G un F grupās bez pārsteigumiem pagaidām līderes ir Francija, Grieķija un Serbija (visām bilance 2-0), bet par nelielu pārsteigumu parūpējusies Igaunija, kas kvalifikāciju sākusi ar divām uzvarām. Vispirms igauņi apspēlēja Ziemeļmaķedoniju, bet vēlāk pirmo reizi Lietuvu. Tas ļauj H grupā šobrīd būt pirmajā pozīcijā.

DERĪBU PADOMI UZ 2025 GADA EIROPAS ČEMPIONĀTA KVALIFIKĀCIJAS SPĒLĒM

Pirmā kvalifikācijas loga laikā LV BET klienti visvairāk likmes veica uz spēles uzvarētāju, punktu handikapu, spēles rezultātu, kopā gūtajiem punktiem spēlē un pirmā puslaika uzvarētāju. Tāpat atsevišķas likmes tika veiktas uz ceturtdaļas uzvarētāju un handikapu ceturtdaļā. Vispopulārākās bija Latvijas vīriešu izlases spēles un tieši likmes uz Latvijas izlasi bija vislielākajā cieņā.

Ja vēlies veikt likmes uz basketbola kvalifikācijas spēlēm, tad ieskaties komandu sastāvos. Ņemot vērā, ka kvalifikācijas logi notiek sezonas laikā, ne vienmēr izlasēs pulcēsies paši meistarīgākie basketbolisti – NBA notiek sezona, bet Eirolīgā, lai arī šogad pirmo reizi izdevās vienoties par pārtraukumu, ne visu komandu pārstāvji dosies palīgā izlasēm. Tāpat korekcijas var ieviest traumas.

Svarīgi arī ielūkoties, kur komanda atrodas FIBA rangā. Nozīmīgi ieskatīties, kāda tām ir pēdējo spēļu savstarpējā bilance un kopējā bilance. Ieskatīties, kā izskatās kvalifikācijas grupu tabula arī nenāks par ļaunu. Cīņa par vietu finālturnīrā gan pārsvarā noteiksies tieši otrajā un pēdējā, trešajā logā, kas gaidāms 2025. gada februārī.

LIKMES UZ BASKETBOLA SPĒLĒM LV BET

Ja vēlies izdarīt likmes uz Eurobasket 2025 kvalifikācijas spēlēm, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā sadaļā meklē ”Basketbols”, kur atradīsi visas piedāvājumā esošās spēles. No saraksta izvēlies, kura no tām tevi uzrunā visvairāk.

Likt likmes uz basketbolu ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem, ieskaitot labākajām basketbola spēlēm. Ja vēlies veikt likmes, tad visātrāk un ērtāk likmes var izdarīt LV BET mobilajā aplikācijā.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *