NHL pirmie: Līgas vēsturē nozīmīgie momenti

Mēs izzināsim NHL sākotnējos un nozīmīgos brīžus, kas ir radījuši pamatu līgas popularitātei un veicinājuši hokeja attīstību Amerikā un Kanādā. Šie notikumi paliks neatlaidami un ir būtiski, lai saprastu NHL vēsturi un tās ietekmi uz mūsdienu hokeju.

Galvenie punkti:

  • NHL pirmā izlase
  • 1920. gada izveide
  • Pirmā NHL spēle
  • Pirmā hokeja klubu uzvara
  • Pirmā slida slēgšana

NHL pirmā izlase

Kad NHL tika izveidota 1917. gadā, viena no pirmajām lietām, ko līga nolēma izdarīt, bija veikt pirmo izlasi, kas notika 1920. gadā. Izlases mērķis bija piepildīt NHL komandas ar labākajiem spēlētājiem, lai veicinātu lielāku interesi no faniem un popularizētu līgu.

Starptautiski atzīti hokeja spēlētāji, piemēram, Frank Fredrickson, Hod Stuart un Newsy Lalonde, bija daļa no pirmās izlases, un viņi palīdzēja veidot NHL reputāciju kā vienu no prestižākajām hokeja līgām pasaulē.

Pirmās izlases dalībnieki:

Nr. Spēlētājs Pozīcija Komanda
1 Joe Malone Centrs Quebec Bulldogs
2 Newsy Lalonde Spālētājs-uzbrucējs Montreal Canadiens
3 Frank Nighbor Centrs Ottawa Senators
4 Mickey MacKay Centrs Vancouver Millionaires
5 Eddie Gerard Aizsargs Ottawa Senators
6 Jack Darragh Spālētājs-uzbrucējs Ottawa Senators
7 Hod Stuart Aizsargs Mutual Street Arena
8 Harry Hyland Spālētājs-uzbrucējs Quebec Bulldogs
9 Jack Marks Aizsargs Ottawa Senators
10 Frank Fredrickson Centrs Vancouver Millionaires
11 Reg Noble Aizsargs Toronto St. Patricks
12 Georges Vezina Vārtsargs Montreal Canadiens

Pirmā izlase ir viens no NHL vēstures svarīgākajiem brīžiem, kas noteica līgas reputāciju un iezīmēja jaunu posmu hokeja attīstībā un popularitātē.

NHL izveide 1920. gadā

Mūsu turpinājumā pievērsīsimies NHL vēstures sākumiem, aplūkodami Līgas izveidi 1920. gadā. Šis notikums iezīmēja pirmo reizi profesionālo hokeju līgu Amerikā un Kanādā, turpinot vēsturisko attīstību un veicinot hokeja sporta popularitāti.

Divpadsmit klubu izveidoja NHL, un tie sāka savstarpējas cīņas, jaunu spēļu stratēģiju un hokeja stila meklējumus, kas radīja jaunas iespējas un izaicinājumus. Šīs komandas sāka spēlēt ar saviem raksturīgajiem krāsu tērpiem un vegāniem uz mugurām, kas kļuva par atpazīstamības zīmi un reprezentēja to pilsētu vārdus, kuras tās pārstāvēja.

Komandu starpā bija izteiktas rivalitātes un spēcīga konkurence, kas veicināja vēl vairākas atšķirības un to līdera statusa izpratni. NHL veicināja hokeja kustību un popularitāti, tēlojot Amerikas kultūru un pasaulē padarot hokeju vēl pievilcīgāku sportu, pievēršoties meistarības, spēka, prasmes un vēlēšanās attīstībai uz ledus.

Kas ir NHL?

NHL ir profesionāla hokeja līga, kas tika izveidota 1917. gadā ar sākotnēji sešām komandām. Līga turpināja attīstīties un šobrīd tajā piedalās 32 komandas.

NHL izveides 12 komandas

Komanda Pilsēta
Montreālas Kenedija lauku komanda Montreāla, Kvebekas provinces, Kanāda
Toronto Arenas Toronto, Ontario, Kanāda
Ottavas Senāti Ottava, Ontario, Kanāda
Montreālas Maroons Montreāla, Kvebekas provinces, Kanāda
Toronto St. Patricks Toronto, Ontario, Kanāda
Hamilton Tigers Hamiltons, Ontario, Kanāda
Nova Scotia Nova Skotija, Kanāda
Boston Bruins Bostona, Masahuseta, ASV
Chicago Black Hawks Čikāga, Ilinoisa, ASV
Detroit Red Wings Detroit, Mičigana, ASV
New York Rangers Nujorka, Ņujorka, ASV
Montreālas Canadiens Montreāla, Kvebekas provinces, Kanāda

Pirmā NHL spēle

1920. gada 19. novembrī Montreālē notika garš gaidītais notikums – pirmā National Hockey League (NHL) spēle vēsturē. Komandas Toronto Arenas un Montreal Canadiens spēlēja uz viena no Montreāles ledus laukumu. Šī spēle bija laicīgi noteikta, jo līgas izveidošanas gads, bija spēles vidū un spēles uzdevums bija turpināt promot nezināmu līgu spēli.

Toronto Arenas uzvara 7: 5 bija īstais sākums līgas karjerai. Šī spēle bija pamanāma ne tikai tās rezultātu dēļ, bet daudz vairāk par to, jo tā ir uzskatāma par domino efekta sākumu, kas radīja jaunu līgu, kas attīstījās un pieauguša līdz pat mūsu dienām.

Ziņas par pirmo NHL spēli bija plaši atspoguļotas presē, un to uzskata par līgas vēsturiski nozīmīgu momentu. Komandas, kas spēlēja pirmajā NHL spēlē, tagad tiek uzskatītas par vienu no vēsturiski nozīmīgajām un cienījamām komandām līgā, tādējādi apliecinot, cik svarīga bija šī pirmā spēle hokeja vēsturē.

Pirmās hokeja klubu uzvara – galvenie mirkļi NHL vēsturē

NHL vēstures sākumā hokejs bija jauna un uztraucoša sporta veida, kas vēl nebija guvis plašu popularitāti tīmekļa vietnēs un ārpusa spēlētāju kritēriju un līdz ar to tiesnešu kritēriju. Tomēr, kad pirmajā sezonā hokeja komanda “Montreal Canadiens” izcīnīja uzvaru, tas radīja ražojošai popularitātei lielu ietekmi NHL līgai. Šī uzvara dramatiski mainīja NHL vēsturi, padarot hokeju par populāru spēles veidu tīmekļa vietnēs un visā pasaulē.

Lai saprastu, cik svarīgi tas nozīmēja NHL, vērts apskatīties esošos hokeja spēles komandas standartus un to varošo atsevišķu sporta veidu reputāciju. Hokejas klubu “Montreal Canadiens” izcīnītā uzvara bija milzīgs pagrieziena punkts un uzurbtība šinī sporta veidā.

Uzvarētājs Zaudētājs Rezultāts Datums
Montreal Canadiens Toronto Arenas 7 – 3 1917. gada decembra 19.

Tādējādi uzvaru panākumi pirmajā sezonā ir svarīgs posms hokeja vēsturē, kas līgas jaunā spēles veida radīšanu pārvērta par izcilu spēli un milzīgu ietekmi uz sporta jomu. Pirmās hokeja komandas uzvara NHL vēsturē nav tikai nozīmīgs notikums līgas sākumā, bet slejas zināmas simbolikas spēlē un pievērš daudzu sporta faniem uzmanību galvenajai līgas atziņai.

Pirmā slida slēgšana

Mūsu nākamais nozīmīgais brīdis no NHL vēstures ir pirmā slida slēgšana uz viena no komandas spēles 1942. gadā. Šī tehnoloģiska inovācija atvēra jaunu durvju spēles taktikām un stilam, kā arī ļoti ietekmēja spēles turpmāko nākotni. Līdz tam visi spēlētāji bija bija spēlējuši ar hokeja kamoliem, bet pēc slidas ienākšanas spēle kļuva patīkami ātrāka un apveltīta ar jauniem elementiem.

Atslēgvārdi Vēsturiskie dati
Līga nozīmīgākie mirkļi NHL vēsturē Pirmās slida slēgšanas ievešana kā galvenais notikums vēsturē, kas atvēra jaunas durvis spēles taktikai.
NHL vēstures svarīgākie brīži Slidas ienākšana un to izmantošana uz NHL ledus laukuma spēlē, bija sākums jauniem elementiem un stilam spēlē.

Šī inovācija uzņēmās melnbaltajā NHL vēstures lappusē ar kultūras ietekmi ne tikai uz spēli, bet arī sniedza impulsu nākotnei, ietekmējot pēc tam turnīru, sacensību un citu spēles notikumu un popularitāti. Tas noteikti ir viens no līgas nozīmīgākajiem momentiem tās vēsturē.

Pirmās augstākās izcīņas

Mēs atgriezīsimies atpakaļ laikā un aplūkosim pirmās augstākās izcīņas NHL vēsturē, kad tika noskaidroti līgas labākie komandas un izcīnīti vērtīgākie spēlētāju tituli.

Šīs izcīņas ir nozīmīgi momenti NHL vēsturē, kur katrs spēlētājs centās nospēlēt savu labāko spēli, lai nodrošinātu, ka viņu komanda būtu uzvarētāja stāvoklī. Ne tikai tās bija svarīgas spēlētājiem, bet arī fanu un līgas popularitātei kopumā.

Gads Komanda uzvara Spēlētājs ar vērtīgāko spēli
1927 Ottawa Senators Frank Nighbor
1928 New York Rangers Bill Cook
1929 Boston Bruins Howie Morenz
1930 Montreal Canadiens Lionel Conacher
1931 Montreal Canadiens Lionel Conacher

Šajā laikā spēlētāji cenšas sasniegt skate-of-a-lifetime spēlējot izcīņas spēles. Daži spēlētāji var kļūt par nacionālajiem pārsteigumiem un pievienoties NHL no citiem hokeja līmeņiem. Šīs izcīņas bija leģendārs vēsturisks brīdis, un tās noteica standartus un cerības līgas nākotnei.

Pirmo stāstu leģendas

Mūsu ceļojums NHL vēsturē turpinās ar leģendāriem spēlētajiem, kuru spēles un talants ietekmēja un veidoja līgu tādu, kādu to pazīstam šodien. Sākot ar pirmā NHL prezidenta Franka Caldera, kas bija atbildīgs par NHL izveidi līdz spēlētājiem, kuri radīja šīs līgas slavu un kultūru.

Leģendas Spēles statistika Ieguvumi un sasniegumi
Gordie Howe Vairāk nekā 1800 kopumā punkti līga karjerā Pirmais spēlētājs, kas paspēlēja 80 gadus NHL
Bobby Orr Savus pirmos 13 karjeras spēles nesasmērēja 8 uzvaras Norris trofejās
Wayne Gretzky Vairāk nekā 200 punkti kopumā sezonas laikā 4 reizes Vairāk nekā 60 NHL ierakstīto rekordu un rekordu tīklos

“Hokejs ir spēle burvīga, spoža un grūta, taču tā esam mēs, kas piešķiram tai šos atribūtus. Ja mēs spēlējam labi, hokejs ir burvīgs. Ja nē, spēle var atstāt lielu niknumu,” teica Gordie Howe.

Leģendas ne tikai bija parādības lauki uz ledus, bet arī ārpus tā, kļūstot par ikonas attēlu un savu uzvaru un sasniegumu simbolu. Leģendu stāsti nelikās skaitāmi, bet mēs esam gandarīti, ka varējām uzskaitīt dažus no viņiem.

Pirmās olimpiskās spēles

Mēs atcerēsimies pirmo reizi, kad NHL spēlētāji tika komandās, kas pārstāvēja savas valstis olimpiskajās spēlēs. Šajās spēlēs ne tikai tika parādītas spēlētāju individuālās spējas, bet arī eksponēta NHL līga, un tā kā spēles tika rādītas televīzijā, liela publiska auditorija tuvāk iepazina hokeju un NHL. Pēc šī notikuma NHL zvaigznes kļuva par savu valstu leģendām un izceļotiem sportistiem, kas bija pierādījums līgas talantam un dotajam ieguldījumam hokeja attīstībā gan valsts, gan starptautiskā līmenī. Tas ir viens no neaizmirstamajām NHL vēstures momentiem un apliecinājums tā ārkārtīgajai nozīmei.

Lidmašīnu hokeja revolūcija

Mēs esam sasnieguši pēdējo NHL vēsturiski nozīmīgo notikumu sadaļu – lidmašīnu hokeja revolūciju. Pēc II Pasaules kara NHL koncentrējās uz hokeju ar vienu vārtu, bet 70. gados hokeja spēlētājija devās uz nākamo līmeni, ieviešot lidmašīnu hokeju. Šī jaunā spēles taktika nodrošināja daudz vairāk vārtu un darīja spēli ātrāku un noturīgāku.

Ieviešanas datums Spēle un rezultāts Outstanding moment
1979. gads Džordžija pret Floraīdu Bobilsa Nīla spēlē palikušais stāvoklis, kam ir vairāk nekā 50 vārtu.
1987. gads Edmontona pret Finiksu Jarija Karrija un Veina Gracķijas izcilās spēles.

Spēlētāji tagad varēja būt atbrīvotāki savās kustībās un būvēt uzbrukumus ar lielāku ātrumu, izmantojot plaši atvērtus hokeja laukumus.

Tas bija svarīgs brīdis NHL vēsturē, kas palīdzēja izveidot spēli, kādu mēs to pazīstam šodien, un veicina NHL kā vienu no populārākajiem sporta veidiem visā pasaulē.

Noslēgums

Mēs ceram, ka šis raksts bija informatīvs un interesants, atklājot NHL pirmos un nozīmīgākos brīžus tā vēsturē. Kā NHL fans un entuziasti, mēs zinām, cik svarīgi ir atcerēties veiksmes, kas veidojušas šo līgu un ietekmējuši, kā hokejs kā sporta veids ir attīstījies. Mēs aicinām visus NHL fanus turpināt atbalstīt savas komandas un celt gara sporta garu, kas izveidoja un saglabāja šo līgu tāda, kāda tā ir tagad.

FAQ

Kas ir NHL pirmie?

NHL pirmie ir pirmās nozīmīgās notikumu un brīži NHL vēsturē, kas ir iezīmējuši līgas sākumu un ietekmējuši tās attīstību.

Kādi ir NHL vēsturiski nozīmīgie notikumi?

NHL vēsturiski nozīmīgie notikumi ir īpaši brīži un notikumi, kas atstāja neatkārtojamu ietekmi uz NHL līgas vēsturi, ietverot pirmās uzvaras, pirmās spēles, izveidi un citus svarīgus mirkļus.

Kas ir Līga nozīmīgākie mirkļi NHL vēsturē?

Līga nozīmīgākie mirkļi NHL vēsturē ir svarīgi brīži un notikumi, kas ir veicinājuši NHL attīstību un popularitāti, tostarp pirmās izcīņas, svarīgās uzvaras un ievērojamo spēlētāju veikums.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *