Pretižais Tour de Ski distanču slēpošana

Pretižais Tour de Ski distanču slēpošana

Pašā gadu mijā, šī gada 31. decembrī, sāksies vienas no prestižākajām sezonas sacensībām distanču slēpošanā – Tour de Ski. Tajās varētu piedalīties arī kāds no Latvijas sportistiem – pēdējos gados valsti pārstāvējusi Patrīcija Eiduka. Vai vēlies vairāk uzzināt par distanču slēpošanu? Ienāc LV BET Sporta blogā, iepazīsties ar iespējamajām likmju variācijām un dodies veikt likmi.

Kas ir Tour de Ski?

Distanču slēpošanas sacensības ”Tour de Ski” var salīdzināt ar riteņbraukšanā notiekošo ”Tour de France”. Ļoti īsā laikā tiek aizvadīti seši līdz deviņi posmi, noskaidrojot sievietēm un vīriešiem kopvērtējumā labākos. Sportisti sadala prāvu balvu fondu – pēdējā reizē tas bija nedaudz virs pusmiljona (527 tūkstoši eiro).

Pirmo reizi nozīmīgās sacensības tika rīkotas 2006./2007. gada sezonā. Katru gadu tiek mainīts sacensību rīkotājs, lai tādējādi padarītu interesantākas pašas sacensības un iespējamo gala iznākumu. Nemainīgs gan ir formāts, kurā slēpotājiem jārāda savas prasmes dažādās distancēs – sprintā, masu startā, individuālajos startos un komandu stafetēs. Katru sezonu šajās sacensībās piedalās ap 20 līdz 30 valstu slēpotājiem, bet no vienas valsts nevar piedalīties vairāk nekā desmit sportisti. No Latvijas pēdējos divos gados piedalījusies Patrīcija Eiduka, kura pamazām ielaužas slēpošanas elitē.

Iepriekšējā sezonā par kopvērtējuma uzvarētāju vīriešiem kļuva norvēģis Johanness Hosflots Klēbo, kurš aiz sevis atstāja iepriekšējo divu reižu uzvarētāju krievu Aleksandru Bolšunovu un somu Īvo Niskanenu. Arī sprintā pēc punktiem tieši Klēbo bija labākais no visiem slēpotājiem. Dāmām pirmo reizi karjerā par uzvarētāju kļuva Krievijas sportiste Nataļja Neprjajeva, kura aiz sevis atstāja zviedrieti Ebu Anderšonu un norvēģieti Heidi Vengu. Cita zviedriete Johanna Hagstrēma bija labākā sprintā.

Kāda ir galvenā balva Tour de Ski?

Sportisti savā starpā sadala vairāk nekā pusmiljonu vērtu balvu fondu. Šis ir Tour de Ski kopējais budžets gan sievietēm, gan vīriešiem.

Kurš piedalīsies Tour de Ski

Pagaidām nav zināms, kuri sportisti piedalīsies prestižajās sacensībās. Pēdējos divos gados tajā startējusi Latvijas vadošā distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka. 2021. gadā Eiduka kļuva par pirmo Latvijas slēpotāju un pirmo Baltijas dāmu, kura šo prestižo un grūto daudzposmu seriālu kopvērtējumā pabeidza labāko trīsdesmitniekā. Eiduka distanču slēpošanas sacensības noslēdza 24. vietā. Tikmēr iepriekšējā sezonā Eiduka nestartēja visos posmos, jo neilgi pēc tam bija paredzēts Pasaules kausa posms un arī olimpiskās spēles. No vīriešiem iespējams, ka piedalīsies Raimo Vīgants.

Tour de Ski sacensību grafiks

Gaidāmais Tour de Ski paredzēts Itālijā un Šveicē. 31. decembrī sacensības sāksies ar sacensībām sprintā dāmām un kungiem. Dienu vēlāk prestižais daudzdienu seriāls turpināsies ar desmit kilometru iedzīšanu, bet pēc vienas brīvdienas 3. janvārī paredzēts 10 kilometru posms klasiskajā stilā. Dienu vēlāk jau gaidāms 20 kilometru posms brīvajā stilā, bet 6. janvārī sportisti piedalīsies sprintā brīvajā stilā. 7. un 8. janvārī Tour de Ski noslēgsies ar diviem masu startiem. Vispirms tas paredzēts klasiskajā stilā, bet dienu vēlāk arī brīvajā.

Kurās disciplīnās notiek distanču slēpošana?

Distanču slēpošanā galvenās ir piecas disciplīnas – skiatlons (15 km sievietēm, 30 km vīriešiem), sprints (abiem dzimumiem 1.5 kilometrs), individuālās sacensības (10 km dāmām, 15 km kungiem), stafetes (4×5 km dāmām, 4×10 km kungiem) un masu startu sacensības (30 km sievietēm un 50 km vīriešiem). Šīs sacensības ir olimpisko spēļu programmā un bieži vien pārsvarā norit pasaules kausa ietvaros.

Likmes uz Tour de Ski vietnē LV BET

Ja vēlies izdarīt likmi uz Tour de Ski sacensībām distanču slēpošanā, tad apmeklē LV BET mājaslapu, kreisajā augšējā stūrī meklē ”Sports” un kreisajā izvēlnē skaties ”distanču slēpošana”. Spiežot uz tā, vari atrast piedāvājumā esošās likmju iespējas uz pasaules kausa notikumiem.

Likt likmes uz distanču slēpošanas notikumiem ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo posmu, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par visiem ar sportu saistītajiem notikumiem.

Tour de Ski derības pie LV BET

Pirms sacensībām ieskaties totalizatoru piedāvātajās outright iespējās. Ar tās palīdzību varēsi noskaidrot, kuri sportisti pēc bukmeikeru domām uzskatāmi par galvenajiem favorītiem. Gadījumā, ja piedalīsies abi pagājušās sezonas čempioni, tad tieši viņus bukmeikeri varētu vērtēt kā nozīmīgākos sportistus uz atkārtota titula iegūšanu. Ja ņem vērā nācijas, tad distanču slēpošanā dominējušas Skandināvijas valstis – Norvēģija, Zviedrija, Somija, kā arī spēcīga ir Krievija. Tās dalība šajā sacensībās gan ir neskaidra. No Baltijas valstīm tradīcijas šajā sporta veidā ir Igaunija, kamēr Latvija, pateicoties Patrīcijai Eidukai, pratusi spert nozīmīgus attīstības soļus.

Ja augstākminētais ir uzrunājis derēt uz šī sporta veida notikumiem, tad vari paredzēt labāko trijnieku katrā no posmiem, iespējamo uzvaras handikapu un daudz ko citu. Lai uzzinātu piedāvājumā esošās likmes, apmeklē LV BET mājaslapu un ieskaties piedāvātajās derību opcijās.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *