NHL galvenie sasniegumi desmitgadēs

Mūsdienās NHL ir viena no prestižākajām hokeja līgām pasaulē un tās vēsture pilda ar sinonīmiem – aizraujošs, fantastisks, leģendārs. Proti, tas ir gandrīz kā pati vēsture – gluži kā katrs cēls notikums satur savu stāstu, tā arī katrs NHL spēlmaņa sniegums satur daudzas atmiņas.

Šajā rakstā ir apkopoti NHL galvenie sasniegumi desmitgadēs, kas sniegs detalizētu ieskatu tajā, cik spēcīga un vēsturiska ir šī līga. Ja jūs esat NHL entuziasts, šī sadaļa ir tieši jums.

Galvenie atziņas:

  • NHL ir prestižākā hokeja līga pasaulē.
  • Šajā rakstā iepazīstināsim ar NHL galvenajiem sasniegumiem desmitgadēs.
  • Katrs NHL spēlmaņa sniegums satur daudzas atmiņas.
  • Šī sadaļa ir piemērota NHL entuziastiem.

NHL rekordi

Mūsu turpinājumā apskatīsim spēlētājus un komandas, kas panāca vislielākos NHL rekordus desmitgadēs:

Rekordi Spēlētājs/komanda Sezona/gads
Visspēcīgākā komanda Montreālas “Canadiens” 2009-2010
Visspēcīgākais spēlētājs punktu skaitā vienā sezonā Niko Rantananens 2017-2018
Visspēkā kāju spēlētājs Zemesbergs “Lightning” komandā 2018-2019
Visspēcīgākais spēlētājs punktu skaitā karjerā Vejļend “Oilers” komandā Karjeras laikā

Šie NHL rekordi ir tikai daži piemēri no tūkstošiem sasniegumiem, ko panākuši spēlētāji un komandas NHL desmitgadēs.

NHL čempionāti

Mūsu raksta trešajā daļā iepazīstināsim ar NHL čempionātiem, kuri kļuva par hokeja vēstures daļu desmitgadēs. Šajā laikā spēcīgākās un talantīgākās komandas vismaz vienu reizi izcīnīja uzvaru, kļūstot par spēcīgu līderi savās sērijās.

Gads Uzvarētājs Nokārtotie fināli
2010 Čikāgas ‘Blackhawks’ ‘Blackhawks’ – ‘Flyers’ (4-2)
2011 Bostonas ‘Bruins’ ‘Bruins’ – ‘Canucks’ (4-3)
2012 Leipcigas ‘Kings’ ‘Kings’ – ‘Devils’ (4-2)
2013 Čikāgas ‘Blackhawks’ ‘Blackhawks’ – ‘Bruins’ (4-2)
2014 Losandželosas ‘Kings’ ‘Kings’ – ‘Rangers’ (4-1)
2015 Čikāgas ‘Blackhawks’ ‘Blackhawks’ – ‘Lightning’ (4-2)
2016 Pitsburgas ‘Penguins’ ‘Penguins’ – ‘Sharks’ (4-2)
2017 Vashingtonas ‘Capitals’ ‘Capitals’ – ‘Golden Knights’ (4-1)
2018 Pitsburgas ‘Penguins’ ‘Capitals’ – ‘Golden Knights’ (4-1)
2019 St. Lujisas ‘Blues’ ‘Blues’ – ‘Bruins’ (4-3)

Atzītākie izcilības piemēri desmitgadēs ir ‘Blackhawks’, kas divreiz izcīnīja čempionu titulu (2010. un 2013. gados), kā arī ‘Kings’, kas triumfēja par diviem reizēm (2012. un 2014. gados) un ‘Penguins’, kurš tika godināts ar triumfu 2016. un 2018. gadā.

Tāpat ir jāuzsver, ka NHL čempionāti ir daudz vairāk kā tikai klubu triumfi. Tie ir pārbaudījums spēlētājiem, kas strādā, lai iegūtu vērtīgu ķieģeļu savā personiskajā karjerā un dod savējā lielo ieguldījumu savas komandas panākumos

NHL līderi

NHL desmitgades piedāvāja vairāk nekā tikai uzvaras un sasniegumus komandām. Tā bija vēsturiskā laika posma nogāze, kurā tikusi piemirsta dažādu individuālu spēlētāju talantīgā un veiksmīgā rekordu sērija. NHL līderu vidū bija hokejisti, kas virzīja spēli uz priekšu, sasniedzot augstus sliekšņus.

Neskatoties uz lielo konkurenci patvaļīgajā NHL vidē, daži spēlētāji ar neparastu talantu un izcilību bija spējīgi gūt spēcīgus rezultātus. Viens no šo spēlētāju piemēriem ir Aleksandrs Ovečkins, kas bija spējīgs uzveikt savu raga stiprības un precizitātes rekordu, iegūstot virkni trofeju un atzīmējoties kā viens no izcilākajiem NHL līderiem.

Vārds, Uzvārds Komanda Spēles Gūtie vārti Punkti
Aleksandrs Ovečkins Washington Capitals 1,197 730 1,320
Sidnijs Krosbijs Pittsburgh Penguins 984 486 1,299
Džeimss Nīls Vegas Golden Knights 1,031 272 854

Otrs izcilais NHL līders, kas joprojām atrodas zemākais un spēj ierindoties ikgadējās NHL sezona sasniegumos, ir Sidnijs Krosbijs no Pittsburgh Penguins. Viņš ir gan spēlētājs, gan vārtsargs, kurš spēj pārsteigt savu mērķa precizitāti un ātrumu uz ledu.

Noslēgumā ir vērts minēt, ka Džeimss Nīls no Vegas Golden Knights ir arī bijis galvenais lietotājs un NHL līderis. Neskatoties uz to, ka viņš spēlē uzbrukumu uz ledu, viņa ātrums un precizitāte spēj efektīvi uzbrukt uz pretējā vārtu.

NHL all-star spēlētāji

NHL all-star spēlētāji ir nozīmīga daļa hokeja spēles vēsturē, kas pastāvīgi demonstrē savu talantu un izceļas ar augstām spējas. Šajā sadaļā mēs apskatīsim slavenākos NHL all-star spēlētājus desmitgadēs.

Vārds Uzvārds Spēlēs dalību skaits Rezultāti
Connor McDavid 4 Ieguva 8 punktus
Sidney Crosby 11 1x MVP, 11 punktu rekordists
Auston Matthews 3 3 vārti spēlē 2021. gadā
Alex Ovechkin 11 8 vārtu rekordists

Šie spēlētāji nav tikai uzvarētāji all-star spēlēs, bet ir arī izcēlušies ar savām spējām un talantu citās NHL sezonās. Viņu sniegums un ieguldījums hokeja vēsturē paliks neatņemama daļa no NHL spēles vēstures.

NHL Trofejas

NHL desmitgades ir bijušas bagātas ar izciliem sasniegumiem, ko atzīmējot, NHL ir izveidojusi daudzas trofejas spēlētāju, komandu un līgas labākajiem izrādītajiem sniegumiem. Šajā sadaļā mēs aplūkosim dažas no svarīgākajām NHL trofejām un to ieguvējiem desmitgadēs, kas ir pierādījuši savu spēju doties uz priekšu un izcelties savā jomā.

The Stanley Cup

Stanley kausu uzskata par svēto grālu hokeja pasaulē, un to piešķir NHL čempionam katru sezonu. Tas tika ieviests 1892. gadā, un tas joprojām ir viens no labākajiem un prestižākajiem trofejām, ko var iegūt hokeja spēlēs. Pēdējās desmitgadēs Stanley kausu ir ieguvušas komandas, piemēram Blackhawks, Kings, Penguins un Capitals.

The Hart Trophy

The Hart Trophy tiek doti NHL spēlētājam, kurš ir izcēlies ar sevišķi spēcīgu sniegumu un pašaizliedzību savas komandas panākumu veicināšanā. Šajā trofejā ietilpst spēcīgi spēlētāji, piemēram, Wayne Gretzky, Sidney Crosby, Alex Ovechkin un Connor McDavid, kuriem ir stiprs ieguldījums savas komandas darbībā.

Trofejas nosaukums Ieguvējs (gada laiks) Komanda
The Vezina Trophy 2020-2021 Marc-André Fleury (Vegas Golden Knights)
The Norris Trophy 2019-2020 Roman Josi (Nashville Predators)
The Calder Trophy 2018-2019 Elias Pettersson (Vancouver Canucks)
The Lady Byng Trophy 2017-2018 William Karlsson (Vegas Golden Knights)
The Conn Smythe Trophy 2016-2017 Sidney Crosby (Pittsburgh Penguins)

The Vezina Trophy

The Vezina Trophy tiek piešķirts NHL labākajam vārtsargam regulārajā sezonā. Šo trofeju uzvarēt ir patiess gods, jo tas parāda, ka spēlētājs ir bijis aizsargs komandai, kurš ir bijis punkts, uz kuru var paļauties grūtos brīžos.

The Norris Trophy

The Norris Trophy tiek piešķirts NHL labākajam aizsargvaram regulārajā sezonā. Šajā kategorijā ir spēlētāji, kas ir burtiski peldējuši savu komandu, lai saglabātu uzvaru un nesagādātu nevienu neveiksmi savai komandai.

The Calder Trophy

Jauna spēlētāja trofeja jeb The Calder Trophy tiek piešķirts NHL labākajam debiju sezonā. Šajā kategorijā ietilpst jaunie spēlētāji, kuri ir izaudzējuši NHL valstībā un ir sasnieguši ārprātīgus sasniegumus savas pirmais NHL sezona.

Spēlētāju individuālie sasniegumi

NHL hokejistu spēlētu individuālie sasniegumi ietver dažādus sasniegumus, sākot no vārtu guvumiem līdz punktu skaitam. Pēc tam seko rekordi un statistika, kas nosaka hokejista sniegumu laukumā. Šeit mēs apkopojām zināmākos spēlētāju sasniegumus desmitgadēs, ko ir iespējams uzskaitīt kā NHL rekordus.

Rekords Spēlētājs Gads
Vairāk gūtu vārtu sezonā Aleksandrs Ovečkins 2007-2008
Vairāk parādījumu ar “hat trick” Patriks Laine 2018
Vairāk piespēlēts sezonā Mārings Hosa 2005-2006
Vairāk punktu sezonā Vejne Gretzky 1985-1986

Kā redzams no šiem piemēriem, spēlētāji sasniedza lieliskus sasniegumus desmitgadēs, kuru ir pieliks pūliņus un dedikāciju savai profesijai. Viņu sasniegumu nozīme ir plaši atspoguļota NHL statistikā un tā ir ieguvusi cieņu no hokeja cienītājiem visā pasaulē.

Vēsturiskie brīnumi

Mēs vēlamies dalīties ar jums NHL vēsturiskajiem brīnumiem, kas padara šo līgu par vienu no pasaulē slavenākajām un iespaidīgākajām. Šie izcilākie sasniegumi desmitgadēs ir uzkrājušies pārsteidzošos spēlētāju individualismos un komandu darbu, tā veidojot neaizmirstamas spēles un momentus. Vieni no brīnumiem, kas noteikti jāpiemin, ir:

Brīnums Apraksts
Martin Brodeur 2010. gada sezonā Martin Brodeur kļuva par visu laiku vārtsarga uzvarētāko spēlētāju ar 552 uzvarām, pārspējot Roy un Belfour.
Wayne Gretzky karjeras punktu rekords Wayne Gretzky ir simbolisks vārds NHL hokejā. Viņš kā savulaik visu laiku panākumu līderība un tomēr panāca punkta rekordu ar 2857 punktiem.
Montreālas Canadiens Montreālas Canadiens ir uzvarējuši 24 Stanley Cup titulus, kas padara viņus par NHL rekordisti.
Alexander Ovečkins 65 gūtie vārti 2017. gada NHL sezona beidzās ar Alexander Ovečkin, kas bija pierādījis savu apņemšanos uzvarēt NHL. Viņš sasniedza 65 vārtus šajā sezonā un kļuva par trešo spēlētāju, kas sasniedzis 60 vai vairāk vārtus.

Šie fantastiskie NHL desmitgades brīnumi ir tikai daži no piemēriem, kas liecina par to, kāda leģenda ir šī līga. Tikai NHL māk apvienot teiksmi, aizraušanos un komandas darbu tā, lai radītu brīnumu gūžas un cilvēka sapņus.

Jaunie talanti NHL

Aktuālajā desmitgadē NHL ir uzkrājusi ievērojamu skaitu jaunu talantu, kuri ar savu izcīnītību un spējas demonstrēšanu ieinteresējuši hokeja cienītājus visā pasaulē. Turklāt viņi nav tikai perspektīvi spēlētāji, bet gan arī daudzi no viņiem jau ir sasnieguši izcilus panākumus un kļuvuši par mērķi citām komandām.

Viena no izciliem un atpazīstamākajiem jaunajiem hokejistiem ir Auston Metjūs no Toronto Maple Leafs, kurš savā debijas sezona NHL guva 40 vārtus un saņēma Calder Trophy kā labākais jaunais spēlētājs. Otrs ne mazāk talentīgs spēlētājs ir Kail Mekāra, kurš ar savu izcilo spēli palīdzēja Vaduva Čikāgo Blackhawks iegūt trīs Stanley Cup trofejas. Tomēr, jauni talanti nav tikai no Kanādas un ASV, bet ir arī no Eiropas, piemēram, Latvijas izcils hokejists Rodiņš Bārtons, kurš ir kļuvis par slavenību NHL, spēlējot ar Kolorado kalnuvilkiem un Bostonas Bruinsi.

Vārds, Uzvārds Klubs Valsts
Auston Metjūs Toronto Maple Leafs Kanāda
Kail Mekāra Vada Čikāgo Blackhawks ASV
Rodiņš Bārtons Bostonas Bruinsi Latvija

Jaunie talanti NHL turpina radīt izcilus sasniegumus un demonstrēt savas spējas hokeja arenā. Viņu progresu novērojot, var būt pārliecināti, ka NHL sagaida turpmāk raupjāka konkurence un pastāvīgas emocijas.

Noslēgums

Mēs ceram, ka šis raksts Jums sniedza ieskatu NHL desmitgades izcilākajos sasniegumos. Līderu un klubu komandu veiktie triumfi, individuālie sasniegumi un all-star spēlētāju sniegums papildināja NHL vēsturi ar neaizmirstamiem brīnumiem. Tiek atzīmēts, ka NHL trofejas un to ieguvēji ir pirkstu galos jūtas. Tas ir šīs lieliskās lietas, kas padara NHL par tik aizraujošu un spožu hokeja līgu.

Turpināsim sekot līdzi šai lieliskajai līgai un uzskatīsim to par vienu no hokeja vēsturiskajām un prestižākajām līgām pasaulē!

FAQ

Kas ir NHL galvenie sasniegumi desmitgadēs?

NHL galvenie sasniegumi desmitgadēs ietver rekordus, čempionātus un izcilus zvaigžņu triumfus, kas tika sasniegti NHL vēsturē.

Kādi rekordi tika sasniegti NHL desmitgadēs?

NHL desmitgadēs tika sasniegti daudzi rekordi, tostarp visvairāk gūtu vārtu, piespēlētu vārtu, punktu u.c. rekordi.

Kuri klubu komandas dominēja NHL desmitgadēs un kļuva par čempioniem?

NHL desmitgadēs dažādas komandas ir izcēlušās un kļuvušas par čempionām, tostarp dažas no izcilākajām ir Detroit Red Wings un Chicago Blackhawks.

Kuri ir vadošie spēlētāji un līderi NHL desmitgadēs?

NHL desmitgadēs ir bijuši daudzi izcili līderi un spēlētāji, tostarp Sidnijs Kross, Aleksandrs Ovečkins, Harlamovs u.c.

Kuri hokejisti tika atzīti kā NHL all-star spēlētāji desmitgadēs?

Desmitgadēs daudzi slaveni hokejisti ir tikuši atzīti kā NHL all-star spēlētāji, piemēram, Džeimss Nešs un Patrīks Kāne.

Kādas ir svarīgākās NHL iegūtās trofejas desmitgadēs?

NHL desmitgadēs svarīgākās trofejas ir Hodža kauss, Artossa Tropa kauss un Kaldera kauss.

Kā aizīmēt spēlētāju individuālos sasniegumus NHL desmitgadēs?

Spēlētāju individuālie sasniegumi NHL desmitgadēs tiek aizīmēti ar rekordiem un statistiku, kuri ietver vairākās kategorijās, piemēram, gūtām vārtiem, piespēlēm un punktiem.

Kādi ir visizcili sasniegumi NHL desmitgadēs?

NHL desmitgadēs ir bijuši daudzi izcilāki sasniegumi, kas ietver neaizmirstamus momentus, rekordus un individuālus veiksmes stāstus.

Kuri jaunie talanti ienāca NHL desmitgadēs?

Desmitgadēs ir ienākuši daudzi jaunie talanti, kuri radīja burzmu ar savu potenciālu un izcilību, piemēram, Leons Dreisaitls un Austons Metjūs.

Kas raksturo NHL galvenos sasniegumus desmitgadēs?

NHL galvenos sasniegumus desmitgadēs raksturo rekordi, čempionāti, izcilākie spēlētāji, all-star spēlētāji un iegūtās trofejas, kas ir atstājušas iespaidu hokeja vēsturē.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *