“Karstā” Ostapenko un atdzīvojušais Gulbis lūkos pagarināt uzvaru sērijas

“Karstā” Ostapenko un atdzīvojušais Gulbis lūkos pagarināt uzvaru sērijas

“Karstā” Ostapenko un atdzīvojušais Gulbis lūkos pagarināt uzvaru sērijas Latvijas šī brīža labākie tenisisti Ernests Gulbis (ATP rangā #248) un Aļona Ostapenko (WTA rangā #13) zīmīgā datumā – 22.02.2022. – centīsies turpināt iesāktās uzvaru sērijas. Tiesa, atšķirīgu līmeņu turnīros. Gulbis startēs “Challenger” sērijas turnīrā Francijā (nākamais līmenis aiz ATP), kamēr Ostapenko spēkosies Dohā WTA regulāro turnīru ieskaitē. Vai mūsu tenisisti ir šīs dienas dueļu favorīti un kādas likmes uz tiem piedāvā LV BET?

Gulbja sezona

Gulbis savulaik iespraucies ATP ranga labāko desmitnieka, taču kopš tā laika karjera piedzīvojusi ievērojamu lejupslīdi, šobrīd pasaules reitingā atrodoties sev nepieklājīgajā 248. vietā. Kamēr Latvijas tenisa vērotāji Ernestu jau ir paspējuši “norakstīt”, tomēr jāatzīmē, ka šosezon viņam, ņemot vērā esošo sportisko formu, tik slikti nav gājis. 12 cīņās viņam ir pozitīva uzvaru un zaudējumu bilance 7-5. Tiesa, tikai viena uzvara izcīnīta ATP līmeņa turnīrā un tā pati kvalifikācijas pirmajā kārtā.

Starp uzvarētajiem vārdiem veterāni spānis Felisiano Lopess un francūzis Žils Simons, kuriem abiem ir attiecīgi 40 un 37 gadi, tomēr pasaules tenisā tie ir labi zināmi vārdi. Tāpat uzveikts nestabils pirmā simtnieka spēlētājs Pjērs Herberts. Pirmais solis – iekļūt labāko 200 vidū reitingā, un tad domāt tālāk.

Šobrīd Gulbis ir nonācis situācijā, kur viņām jāspēlē kvalifikācijā pat “Challenger” turnīros. Gulbja sniegums gan sniedz optimismu, jo iepriekšējo sezonu viņš noslēdza ar piecu zaudējumu sēriju, bet šobrīd viņa kontā ir divas. Vai būs trešā?

Ostapenko – “karsta”

Ostapenko šo sezonu iesāka kā top25 spēlētāja pasaulē, bet pēc veiksmīgajiem turnīriem Sanktpēterburgā (pusfināls) un Dubaijā (tituls) viņa atkal pietuvojusies labāko desmitniekam, kur pabija pēc triumfa “French Open” turnīrā vairākus gadus atpakaļ. Jāatzīmē, ka Ostapenko gandrīz atkārtoja pirms iepriekšējās sezonas paveikto, proti, iekļuva divu turnīru finālos pēc kārtas.

Iespējams, Ostapenko būtu izcīnījusi jau divus titulus, ja ne vien Sanktpēterburgā viņai pretī stātos kāda cita tenisiste, izņemot igaunieti Aneti Kontaveitu, kas latvietei ir ļoti neparocīga pretiniece. Piecās tikšanās reizēs Ostapenko izcīnījusi tikai vienu uzvaru.

Jāatzīmē, ka Ostapenko šosezon piekāpusies tikai trīs tenisistēm un visas spēles brīdī bija labāko desmitniekā. Viena bija iepriekš minētā Kontaveita, savukārt gada pirmajā “Grand Slam” turnīrā Ostapenko ar seta un breika pārsvaru tomēr bija par maz un viņa atzina čehietes Barboras Krejčikovas pārākumu, kura tobrīd pasaulē bija 4. vietā. Starp citu, ja Ostapenko šodien uzvar, nākamajā kārtā viņai, iespējams, būs iespēja pēc revanša. Tāpat zaudēts Paolai Badošai sezonas ievadā, un arī viņa tobrīd reitingā atradās top4 pozīcijā.

No otras puses – Ostapenko, iekrājot bilanci 11-3, visām atrodoties WTA ranga labāko simtniekā. Izcīnīta arī viena uzvara pret top10 pārstāvi. Tā kā pavisam slikti pret pasaules labākajām Ostapenko neiet. Kas zina, pēc šī turnīra, iespējams, viņa pati atgūs pozīcijas šajā elites klubiņā.

Spēļu favorīti

Gulbis cīņā par trešo uzvaru tiksies ar spēlētāju, kurš ATP rangā atrodas vienu vietu augstāk – Lielbritānijas pārstāvi Raienu Penistonu (ATP #247). Neliels mača favorīts ir Gulbis, kura uzvaras iespēja novērtēta ar koeficientu 1,67, kamēr pretiniekam tas ir 2,14. Vai Gulbis izcīnīs trešo uzvaru pēc kārtas?

Tikmēr Ostapenko, lai arī šobrīd ir iekrājusi aktīvu sešu maču uzvaru, nav tik droša dueļa favorīte LV BET ekspertu ieskatā, kā, iespējams, daudziem mūsu spēlētājiem varētu likties. Viņas šīs dienas pretiniece ir krievu izcelsmes, bet ar ASV pasi spēlējošā tenisiste Amanda Aņisimova (WTA #40), kura šosezon piedzīvojusi tikai divus zaudējumus.

Viens bija pret pasaules pirmo raketi un “Australian Open” uzvarētāju, vietējo fanu mīluli Ešliju Bārtiju, bet otrs uzreiz pēc tam un ļoti negaidīts pret amerikānieti Medisonu Brenglu. Uz Brenglu koeficients bija 5,00…

Tomēr šodien Ostapenko uzvarai piešķirts 1,80, kamēr Aņisimovai 1,95. Vai mūs sagaida sīva cīņa, vai tomēr Ostapenko uzņēmusi jaudīgu formu? Spēles sākums ap 16:00 pēc Latvijas laika.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Exit mobile version