WC2024 hockey: Latvia opponents in group | LV BET Blog

LATVIJAS PRETINIECES GRUPĀ JAUDĪGI KOMPLEKTĒJUŠAS SASTĀVUS

Jau no 10. maija startēs pasaules čempionāts hokejā. B grupā un spēles Ostravā aizvadīs Latvijas hokeja izlase, kam pretī stāsies Polija, Slovākija, Francija, Zviedrija, Kazahstāna un ASV. Vienīgi Polijai un Kazahstānai nav neviena spēlētāja no Nacionālās hokeja līgas, kamēr pārējās komandas uz turnīru dosies ar pietiekami spēcīgiem sastāviem. Vēlies veikt derības uz čempionāta spēlēm? Ienāc LV BET sporta totalizatorā un ieskaties labākajos koeficientos!

2024. GADA PASAULES ČEMPIONĀTU GRUPAS HOKEJĀ

2024.gada pasaules čempionāts notiks Čehijā, kur hokejs ir diezgan lielā cieņā. A grupas spēles, kurā piedalīsies Čehija, Kanāda, Šveice, Somija, Dānija, Norvēģija, Lielbritānija un Austrija, aizvadīs valsts galvaspilsētā Prāgā, kamēr Latvijas hokeja izlase ar B grupas pretiniecēm Slovākiju, ASV, Zviedriju, Kazahstānu, Poliju, Franciju un Vāciju spēkosies Ostravā. Visām B grupas izlasēm ir jau zināmi sastāvi – Zviedrija uz turnīru dosies ar veseliem 18 Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēlējošajiem. Praktiski viss sastāvs no Ziemeļamerikas līgā spēlējošajiem būs ASV, tāpat nopietni komplektējušās Slovākija un Vācija.

LATVIJAS HOKEJA PRETINIECES ELITES PASAULES ČEMPIONĀTA B GRUPĀ

FRANCIJAS HOKEJA IZLASE

Francija nemainīgi spēlē elites divīzijas pasaules čempionātā kopš 2008. gada. Tās labākais panākums sasniegts 2014. gadā Minskā, kad valstsvienība tika līdz ceturtdaļfinālam. 2023. gada turnīrā francūži ieņēma 12. vietu. Uz turnīru izlase dosies ar vienu NHL spēlētāju – Sietlas ”Kraken” spēlējošo veterānu Pjēru Eduāru Belmāru (40 spēlēs 4+3). Cits NHL spēlējošais francūzis Aleksandrs Teksjē turnīrā nespēlēs, jo netika nokārtotas formalitātes ar apdrošināšanu. Kopā ar brāļiem Bukartiem Čehijas ”Vitkovice” sezonu pavadījis aizsargs Joanns Ovitū un uzbrucējs Valentēns Klero, bet citā Čehijas klubā ”Mountfield” Ralfa Freiberga komandas biedrs bijis uzbrucējs Žordans Perē. Spēle pret Franciju Harija Vītoliņa trenētajai komandai gaidāma 12. maijā plkst. 17:20.

VĀCIJAS HOKEJA IZLASE

Vācija ir pašreizējā sudraba medaļas īpašniece. 2023. gada pasaules čempionātā tā diezgan pārsteidzoši aizspēlējās līdz finālam, pusfinālā pārspējot ASV. Finālā gan nācās atzīt Kanādas pārākumu. Trīs gadu laikā Vācija divas reizes spēlējusi pusfinālā, 2021. gadā ieņemot ceturto vietu.

Uz čempionātu valstsvienība dosies ar trīs NHL hokejistiem – vārtsargu Filipu Grūbaueru no Sietlas ”Kraken” (36 spēlēs 89.9% atvairīti metieni, 2.85 ielaistas ripas), kā arī uzbrucēji Džonu Džeisonu Peterku no Bufalo ”Sabres” (82 spēlēs 28+22) un Niko Šturms no Sanhosē ”Sharks” (63 spēlēs 5+8). Pārējie izvēlētie hokejisti pārsvarā pārstāv dažādus Vācijas augstākās līgas klubus. Latvijai mačs pret Vāciju paredzēts 15. maijā plkst. 17:20 un tā noteikti būs cīņa par vietu ceturtdaļfinālā.

SLOVĀKIJAS HOKEJA IZLASE

Slovākija ar Latvijas hokeja izlasi vienā grupā spēkojās jau 2023. gada pasaules čempionātā, uzvarot ar 2:1. Šis panākums gan neļāva vēlāk slovākiem tikt ceturtdaļfinālā. 11 punkti deva piekto vietu, bet Latvija ar piecām uzvarām spēja tikt labāko astotniekā.

Šogad slovāki uz turnīru dosies ar tās spožākajām zvaigznēm ierindā. Sastāvā iekļauti vairāki NHL spēlējošie hokejisti kā aizsargi Martins Fehervārijs no Vašingtonas ”Capitals” (66 spēlēs 3+13) un Šimons Nemecs no Ņūdžersijas ”Devils” (60 spēlēs 3+16), kā arī uzbrucēji Martins Pospišils no Kalgari ”Flames” (63 spēlēs 8+16), Jurajs Slafkovskis no Monreālas ”Canadiens” (82 spēlēs 20+30) un Tomāšs Tatars no Sietlas ”Kraken” (70 spēlēs 9+15). NHL tuvumā ir AHL spēlējošie Pāvols Regenda, Milošs Kelemens un Patriks Kohs. Arī pret slovākiem Latvijai būs cīņa par vietu ceturtdaļfinālā un abu mačs grupā paredzēts 19. maijā plkst. 21:20.

ZVIEDRIJAS HOKEJA IZLASE

Spēcīgā sastāvā uz turnīru dosies Zviedrija, kas Latvijas hokeja izlasei zaudēja 2023. gada pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā. Zviedri uz turnīru vedīs veselus 18 NHL hokejistus un tās mērķis šajā turnīrā ir skaidrs – pirmo reizi kopš 2018. gada tikt pie zelta godalgas. Kopš šīs uzvaras nākamajos četros turnīros zviedri nav tikuši pusfinālā.

Savu NHL komandu rindās rezultatīvi bijuši aizsargi Ēriks Karlsons (11+45), Viktors Hedmans (13+63) un Rasmuss Dālīns (20+39), kā arī uzbrucēji Jūels Ēriksons-Ēks (30+34), Lūkass Reimonds (31+41), Fābians Seterlunds (24+20), Adrians Kempe (28+47). Ne no NHL ir aizsargi Lukass Bengtsons un Tims Hēds, kā arī uzbrucēji Markuss Serensens, Jespers Fredēns, Makss Frīberjs, Fēlikss Ungers-Serums un Līnuss Jūhansons. Eksāmens pret Zviedriju Latvijas izlasei gaidāms 18. maijā plkst. 13:20.

KAZAHSTĀNAS HOKEJA IZLASE

Arī Kazahstānas hokeja izlase Latvijai ir labi zināma. Pret šo komandu tā cīnījās 2023. gada turnīra grupā, sagraujot pretinieci ar 7:0. Tomēr pret kazahiem bijušas arī nervus kutinošus spēles, šī komanda var arī pārsteigt. Uz turnīru tā dosies ar Kazahstānas klubos spēlējošajiem – lielākā pārstāvniecība ir no Nursultanas ”Barys”. Daži no hokejistiem spēlē Krievijas Kontinentālās hokeja līgas klubos. Elites divīzijā kazahi spēlēs jau ceturto gadu pēc kārtas – 2021. gadā tā ieņēma 10. vietu, 2022. gadā 14. vietu, bet pirms gada 11. vietu. Pret Kazahstānu Latvija spēkosies 14. maijā plkst. 17:20.

POLIJAS HOKEJA IZLASE

Polija atgriezusies elites divīzijā pirmo reizi kopš 2002. gada. Tas nozīmē, ka tieši poļi ir lielākais šī turnīra nezināmais. Polijas čempionāts ir pietiekami spēcīgs Eiropā – uz to spēlēt dodas dažādi vidusmēra hokejisti, tostarp no Latvijas. Lielākā daļa no nosauktā sastāva pārstāv dažādus poļu klubus, taču ir arī izņēmumi – jaunais Kšištofs Maciašs šobrīd meistarību slīpē Kanādas junioru līgā (WHL), Kamils Valega sezonu pavadījis Čehijas augstākās līgas vienībā ”Trinec”, bet Pāvels Zigmunts bijis Jāņa Jaka un Kristapa Zīles komandas biedrs ”Litvinov”. Vārtus sargās naturalizēti hokejisti – nesen pasi saņēmis Čehijā dzimušais Tomāšs Fučiks, bet iepriekš tādu ieguvis ASV pilsonis Džons Marejs. Pret Poliju Latvijai gaidāma pirmā turnīra spēle 11. maijā plkst. 17:20.

ASV HOKEJA IZLASE

Iespējams, arī ASV vēlēsies revanšēties Latvijai par zaudējumu 2023. gada bronzas mačā. Allaž amerikāņi uz turnīru brauc ar gados jaunu komandu un tie pārsvarā ir no komandām, kas vairs necīnās par Stenlija kausu. Uz turnīru dosies 21 NHL spēlētājs un daži jaunie hokejisti, kuri prasmes vēl slīpē universitāšu līmenī. Par lielākajām zvaigznēm var saukt Zeku Verenski (11+46), Džeiku Sandersonu (10+28), Metu Boldiju (29+40), Kolu Koufīldu (28+37), Džoelu Ferabī (22+28), Džoniju Gudro (12+48), Breidiju Tkačaku (37+37) un Broku Nelsonu (34+35). Latvijas hokeja izlase grupu turnīru noslēgs tieši pret ASV – abu komandu cīņa gaidāma 21. maijā plkst. 17:20.

PADOMI UN DERĪBAS UZ ELITES PASAULES HOKEJA ČEMPIONĀTU

LV BET sporta totalizatorā ir iespējams atrast pašas labākās likmes gan uz Latvijas izlases spēlēm, gan citu valstsvienību mačiem. Vari paredzēt spēles uzvarētāju, kopā gūtos vārtus un katras komandas gūtos vārtus, handikapus, katra perioda iznākumus, precīzus vārtu guvējus un daudz ko citu.

LV BET piedāvās vienus no augstākajiem koeficientiem uz Latvijas izlasi tirgū. Tostarp Rodrigo Ābols un Miks Indrašis sadarbībā ar LV BET palīdzēs sekot līdz turnīram vēl spilgtāk. Ja vēlies veikt derības uz Latvijas izlasi, tad ieskaties LV BET piedāvājumā. Līdz turnīram sākumam pieejamas arī īpašās likmes uz hokeja izlases sniegumu, kurā vari prognozēt izcīnīto vietu, labāko vārtu guvēju, iemestos vārtos un daudz ko citu.

HOKEJA DERĪBAS LV BET TOTALIZATORĀ

Ja vēlies izdarīt likmes uz pasaules čempionātu hokejā, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā sadaļā meklē ”Hokejs”, kur atradīsi visas piedāvājumā esošās spēles. No saraksta izvēlies, kura no tām tevi uzrunā visvairāk.

Likt likmes uz hokeju ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem, ieskaitot labākajām hokeja spēlēm. Ja vēlies veikt likmes, tad visātrāk un ērtāk likmes var izdarīt LV BET mobilajā aplikācijā.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Exit mobile version